avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Am o mare rugăminte dacă ma poate lamuri ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am o mare rugăminte dacă ma poate lamuri cineva ...

Bună ziua! Am o mare rugăminte dacă ma poate lamuri cineva ....părinții mei au cumpărat în 2014 o casa la curte și când au făcut contractul de vânzare cumpărare au trecut o direct pe numele meu...ideea este ca au trecut anii, eu mi am făcut o familie la rândul.meu și s au întâmplat multe....problema este ca ei vor casa inapoi pe numele lor( eu de vreo 7 ani stau cu soțul în chirie pt ca am încercat sa locuim.si cu ei dar nu s a putut datorita discuțiilor etc.) ideea este ca sunt legata oarecum de mâini și de picioare cu casa asta pe numele meu....și mi se tot scot ochii ca eu n am muncit acolo etc...și ca nu am voie sa fac nimic cât timp e casa pe numele meu....eu vreau sa scap de asta ca să stea liniștiți și sa mi vad și eu de viata mea...exista vreo soluție mai puțin costisitoare sau cum se procedează negru pe alb ca să ies din calvarul asta(precizez ca am un frate vitreg din partea tatalui și d asta au și făcut treaba asta cu casa atunci când au luat o) !Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:35, 9 Mai 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
cum nu dvs ati vrut casa pe numnele dvs, sa le spuneti sa pregateasca actele si sa veniti sa semnati sa le-o dati, ii instiintati sa suporte costurile, actele si impozitul.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator
Aici e marea problema...ca nu sunt bani pt treaba asta ....ai mei au bănci amandoi...mai au câțiva ani pana la pensie.....2...3 ani....eu stau cu al meu și copilul în chirie și nu am cum sa fac rost de atâția bani....ca as face și acum treaba asta....practic nu pot sa fac nicio mișcare ca e casa aia pe numele meu...din ce am mai citit și eu....e doar varianta cu vanzare cumpărare....și din ce știu e vorba de mulți bani...adică nu vorbim de 2.... 300 lei
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2024
Dani89@, utilizator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vor casa, sa scoata si banii, daca nu, sa lase asa.
puteti si dona
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apreciez ca situatia descrisa va avantajeaza pe dumneavoastra din punct de vedere material datorita existentei fratelui vitreg. Mai bine ati lasa lucrurile asa cum sunt, rarind vizitele la parinti care va spun cele enuntate pentru ca dumneavoastra ii auziti. Fiind singurul descendent de sex feminin vor avea nevoie de dumneavoastra odata cu inaintarea in virsta. Ca ei vor casa inapoi, nu au decit sa o vrea, fiecare vrem cite ceva in viata asta. Cumpaniti bine situatia si cautati rezolvarea fara deposedare de casa.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteti deloc legata de maini si de picioare! Dimpotriva. Din ce inteleg casa este doar pe numele dvs. (sunteti PROPIETAR!!!), fara alte "rezerve". Mai mult ca sigur, atunci cand au cumparat-o, s-au gandit ca veti sta cu ei sa va dicteze viata dupa bunul plac. Casatorindu-va si plecand cu sotul le-ati dat planurile peste cap. Avand in vedere comportamentul lor eu le-as sugera ca pot vinde casa oricui in orice moment si ca este in interesul lor sa inceteze hartuirea.

Alte discuții în legătură

Acte pe casa. mostenire giulian13 giulian13 Buna ziua.Am cateva nelamuriri despre aceste acte. Povestea e simpla.Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani. Eu acum stau cu mama,care s-a ... (vezi toată discuția)
Ce drept de mostenire am ?? ContSters101708 ContSters101708 As dori sa stiu ce drept de mostenire am la casa parintilor mei. Cand aveam varsta de 5 ani parinti mei sau despartit, au divortat, tata a ramas in casa, ... (vezi toată discuția)
Acte de vanzare cumparare simonaclaudia76 simonaclaudia76 in 2004 am cumparat o casa de la tatal meu vitreg..dar la numele copilului meu care avea doar 9 ani ..cu pastrarea uzufrutului ceva de genul acesta.cum sunt ... (vezi toată discuția)