avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Activitate POPA GHEORGHE

Activitate POPA GHEORGHE

Angajatorii sunt obligati sa plateasca concediile medicale indiferent de cat de mare este firma sau cati angajati are.
Toti banii platiti pentru concediu medical/ concediu de maternitate se recupereaza de la CJAS, intr-o perioada de timp, in ordinea depunerii formularelor de concediu medical de catre angajator.
Greu de crezut ca intrebarile puse de o comisie de cercetare a unui eveniment produs in firma (chiar daca s-a produs in timpul programului de lucru) pot fi considerate metoda de tortura. Cauzele producerii evenimentului trebuie elucidate. Comisia de cercetare eveniment produs (minim 3 persoane), desemnata de angajator prin decizie interna, nu este procuror, nici politist (nici acestia nu au dreptul legal de a practica tortura).
Medicul nu ia masuri de schimbare efectiva loc de munca.
Acesta examineaza medical, lucratorul si in functie de existenta riscurilor profesionale din materialul pus la dispozitie de catre angajator intocmeste fisa de aptitudine.
Actele medicale de care amintiti sunt recomandari medicale. Medicul specialist de medicina muncii are in vedere aceste recomandari daca din examinarea medicala conform fisei corespunzatoare meseriei lucratorului (anexa la HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare) reiese ca lucratorul nu face fata riscurilor profesionale existente.
In fisa de aptitudine a lucratorului poate sa apara - "inapt" sau "apt conditionat" pentru locul de munca respectiv (cel ocupat de lucrator in momentul examinarii medicale). Daca este mentionat "apt conditionat", medicul face recomandari (poate fi schimbare loc de munca, reducere timp de lucru, etc. Angajatorul are obligatia de a respecta mentiunea din fisa de aptitudine si poate sa-i schimbe locul de munca (daca are ceva disponibil), poate reduce timpul de lucru (daca postul permite) sau daca nu are posibilitatile mentionate, lucratorul poate fi pus la dispozitia fortelor de munca din judet.
Din mesajul dvs. nu reiese daca lucratorul a fost examinat medical de catre medicul specialist de medicina muncii.
Fisa de aptitudine poate fi contestata,
-ART. 30 Persoana examinată poate contesta rezultatul dat de către medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în muncă.
-ART. 31 Contestaţia prevăzută la art. 30 se adresează direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, în termen de 7 zile lucrătoare de la data primirii fişei de aptitudine în muncă.
-ART. 32 Direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti desemnează o comisie formată din 3 medici specialişti de medicina muncii şi convoacă părţile implicate în termen de 21 de zile lucrătoare de la data primirii
contestaţiei.
-ART. 33 Decizia comisiei este consemnată într-un proces-verbal şi este comunicată în scris persoanei examinate medical.
-ART. 34 Concluzia procesului-verbal este consemnată în fişa de aptitudine, în care a fost precizat rezultatul examenului medical contestat.
Un raspuns clar puteti afla daca depuneti dosar de pensionare la CJP.
De regula, de deciziile ICCJ se tine cont in instante, pentru fiecare dosar in parte, daca se deschide actiune judecatoreasca.
Am citit ieri o stire, ca sindicatele au cerut la CNPP recalcularea pensiilor, din oficiu pentru persoanele care se incadreaza in prevederile deciziei. Nu regasesc link-ul pentru a-l posta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Recipientul de colectare poate ramane in exteriorul apartamentului dvs. cu conditia sa-l goliti cand se umple, fara a crea disconfort vecinilor.
Poate fi o problema cu recipientul in afara blocului, legata de aspectul general (fatada blocului) si de modul de sustinre/ sprijinire a recipientului.
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
si aici: [ link extern ]
Daca cititi carteaa tehnica a aparatului de aer conditionat veti vedea ca exista obligatia colectarii condensului.
Pentru lasarea libera a furtunului si scurgerea condensului pe sol, acoperis, fatada de bloc, etc. puteti primi amenda contraventionala de la DJSP, Protectia consumatorului, Agentia de mediu, politie, etc.
Despre riscurile pentru sanatate, datorate bacteriilor existente in condensul eliminat gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
In afara de lame pentru stivuitor cu ce mai este dotat/ functional, echipamentul ? Cupa, lama, echipament hidraulic, etc. ?
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
si aici: [ link extern ] /
In autorizatia ISCIR pentru stivuitorist trebuie sa existe mentiune legata de celelalte activitati/ cu sau fara autorizare speciala, pe care le poate efectua echipamentul tehnic (ET)?
In cartea tehnica a ET se specifica si autorizatiile necesare. Daca se pot efectua lucrari de excavatii, trebuie si autorizatie de excavatorist/ buldozerist.
Legislatia generala o gasiti aici: [ link extern ]
Avand doar 15 ani de grupa a 2-a nu va ajuta, sa iesiti mai devreme la pensie.
In plus, pentru a iesi la pensie, conditiile sunt de stagiu de cotizare si varsta, impreuna.
Puteti face sesizare scrisa la DJSP, Agentia teritoriala de mediu si DJSV. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.