avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Activitate Liliana Gradinaru

Activitate Liliana Gradinaru

Regret, nu va pot face teorii generale de aplicare a dreptului aici, nu este posibil, de aceea pierdeti timpul. Eu am facut 4 ani drept, timp in care nu am invatat pe de rost texte de lege, ci interpretari, scopuri, coroborari etc. Nu va pot scrie aici nici 1% din astea... .
Este posibil sa puteti reinterpreta notele acelea, insa nu am de unde sti, pentru asta trebuie ajuns la un avocat in timp util. Sau puteti continua aici si pierdeti timp.
Degreveze probabil... depinde, la o prima vedere asa pare, fata de giranti, da.
Sigur, pentru partea comuna sunt responsabili toti proprietarii, daca acolo este avaria si pierdferea, raspund in comun, fiecare raportat la cota sa parte, cf. legii 196.
Baza stabilirii cheltuielilor astfel in legea 196 este tot Codul civil legea asociatiilor de proprietari necontrazicand in niciun mod Codul civil, ci explicand aplicarea sa in aceasta situatie de coproprietate fortata comuna. Cazurile de raspundere si modul raspunderii este identic in ambele legi, si in cea generala si in cea particulara.

Nu vad sa mai aducem nimic nou discutiei, nu exista un argument valid mai sus, asa incat eu ma retrag. Eu exclusiv pentru frumusetea argumentului juridic joc aici, daca nu aduce satisfactii, nu mai are rost.
Mai cautati si altii... :)

Zi senina!
Nu stim daca locuiati sau nu la acel domiciliu.
Răspuns la discuția Prescriere 3 ani sau 10 ani ?
Era bine sa fi cerut de la bun inceput suspendare si suspendare provizorie.
Trebuie sa tineti seama ca se suspenda cursul prescriptiei pe perioada cat debitorul nu a avut bunuri. Astfel, este important sa cautati sa va faceti probe privind venituri, bunuri etc. In baza asta se pot face executari si dupa 15 ani.
In principiu executorul face poprirea. Daca s-a renuntat la beneficiul discutiunii si diviziunii, executorul si/sau creditorul aleg cum doresc pe care dintre creditori sau giranti sa ii execute.
Asa vad si eu, in urma unei avarii, exista pierderi in retea. Fiind obligatia fiecarui proprietar sa isi intretina instalatiile (in cazul asta toti proprietarii sunt responsabili), fiecare va contribui cu cota cu care trebuia sa contribuie la intretinerea instalatiei. Aka, plata pe cote din proprietatea comuna.
OK, inseamna ca vedem alt subiect al discutiei. Eu vad ca este vorba despre repartizarea pierderilor in urma unei avarii.
In situatia in care apartamentele sunt contorizate, apa trebuie repartizata cf. citirii. Avaria a produs consumul de apa de la compania de distributie, insa acea apa nu a fost consumata de locatari. Este o pierdere a companiei care, in baza raspunderii delictuale, trebuie sustinuta de asociatie. Sau contractuale, depinde in concret unde a fost avaria, contorul etc.
Asa inteleg eu situatia. Apa consumata stie userul cum se repartizeaza, asa pare.
Este necesara o actiune in instanta. Insa ar fi tare bine sa contactati un avocat, caci unele dintre argumentele aratate de dv., desi fac referire la copil, nu sunt in avabntajul schimbarii locuintei departe de mama.
Diferentele facute intre copii depinde de ce natura sunt, cine le-a perceput diferente etc.
Copiii nu trebuie sa fie de acord cu impacarea sau despartirea parintilor, este o maturizare incorecta si fortata a lor, la limita unor abuzuri. Copiii nu trebuie sa decida sau sa aiba un drept de vot in relatiile adultilor. Ei trebuie informati, ascultati, opinia lor este importanta, insa ei nu decid.

Nu imi este clar ce este nepotrivit in tonul mamei, trebuie mai mutle informatii. Trebuie vazut daca exista vreun abuz sau daca este un copil plecat din familie caruia ii este greu cand ii reintalneste. Injuraturile alea sunt de verificat, nu e ok, poate o monitorizare a relatiei copilului cu mama, nu stiu, insa nu e ok.

Intre relatia cu parintii si relatia cu bunicii, este mai bine ca un copil sa locuiasca aproape de parintii sai. Chiar daca este singura dragoste a bunicilor etc.
Copilul nu mosteneste nimic acum, inteleg ca cei care vor sa ii lase mostenire inca sunt in viata.

Este nepotrivit ca un copil de 9 ani sa se fixeze pe anumite idei, el trebuie invata nu sa fuga de probleme, ci sa le rezolve, sa faca fata, ca exista solutii. Daca mama procedeaza nepotrivit, daca profesorul procedeaza nepotrivit, ei trebuie sa stie ce parghii au, nu se muta de cate ori ceva nu le place.
Vedeti ce este acolo, ce abuz, pare o parentalizare a copilului, este incorect fata de el.


Romina@1 a scris:

Da dar pe mine nu m au anunțat nici măcar telefonic și nici prin poștă că am o poprire pe card nu am știut


Aveti o poprire pe cont, nu pe card. In mod uzual exista modalitati de instiintare prin sms-uri sau in aplicatiile bancii. Daca nu cunosteati despre poprire, termenul de 15 zile curge de la data cand ati aflat. Repet: mergeti in instanta, vorbiti cu un avocat daca doriti o sansa la deblocarea sumei.