avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda penală este o condamnare, pot rămâne fără ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda penală este o condamnare, pot rămâne fără permis?

Amenda penală este o condamnare ? Îmi pot ridica carnetul dacă primesc amenda penală? Mulțumesc Pt răspuns!
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:02, 14 Aprilie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
DA, amenda penala ESTE o condamnare pronuntata de instanta.
si nu stiti daca mi se anuleaza carnetul? am art 334 aln 4
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se anuleaza avand in vedere disp.art.114 al.1 lit.b) din Oug.195/2002
Articolul 114
(1) Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
..............................................................
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru infractiunile prevazute la art. 334 alin. (2) si (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) si (4) din Codul penal;
................................................................
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 6 luni de la data achitarii amenzii .
Art. 116
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
....................................................................

buna ziua! si ce ar trebui sa imi dea judecatorul sa nu mi se anuleze carnetul? supravegherea de 2 ani de zile asta inseamna ca tot mi se anuleaza? multumesc de rsp! mentionez ca nu am mai avut probleme cu legea pana acum,mi am recunoscut si greseala.
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2019
Adrian banu, utilizator
Permisul este anulat, redobandirea dreptului de a conduce pe drumurile publice poate sa aiba loc in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, prin examen .

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan petreadriana95@yahoo.com petreadriana95@yahoo.com Ce se intampla daca tatăl meu a fost prins conducând autovehiculul cu o alcoolemie de 0,68 mg/l. Care sunt urmările ținând cont ca nu a mai avut ... (vezi toată discuția)
Ajutor - alcool la volan, mi se anulează permisul sau mi se restituie? B266mar B266mar Buna ziua! m-au prins băut la volan și mi-au dat 2 ani cu suspendare,in acest caz se anulează permisul sau mi-l da înapoi după ce mă judec cu ei,A mai ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie noul cod penal mirc94 mirc94 buna ziua, in luna iulie am fost prins la volan cu o alcoolemie de 1.5 in sange. dupa ce am fost al procuror, acesta a tot amanat iar acum am aflat ca noul ... (vezi toată discuția)