avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,va rog sa ma lamuri și pe mine în câteva ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,va rog sa ma lamuri și pe mine în câteva chestiuni! ...

Bună ziua,va rog sa ma lamuri și pe mine în câteva chestiuni!
Tatăl meu a decedat pe 14 aprilie a.c.,eu mai am un frate care este căsătorit în alt județ,nu prea l-a interesat de tata,timp de 2 săptămâni înainte de moartea lui nu a vorbit cu el... După moartea tatălui el a participat doar la înmormântare,dar nu și la pomana următoare și nici nu a venit sa ne ajute la curățenie după înmormântare, în schimb a venit acum câteva zile,a spart lacătul beciului în care tata avea țuică și muraturi(beciul era încuiat cu lacăt asa cum îl incuia și tata,dar cheia era în casa,unde nu era incuiat),a luat din damigene țuică,a luat murături,etc. Am fost împreună cu unchiul meu(fratele tatei),sa vorbim cu el pentru ca m-a amenințat la telefon împreună cu soția și soacra ca ma bate dacă calc acolo,ca vor veni si ne vor omorî(pe mine si pe sotul meu),ca acolo e doar al lui,nu am reușit sa ne înțelegem apoi noi am plecat și l-am lăsat acolo,impreuna cu un alt domn care a venit cu mașina și o remorca sa care scule,unelte și alte cele. A 2 a zi am fost acolo și am găsit alt lacăt la beci,și singura ușa din casa care se încuie,încuiată. Camerele care au fost incuiate(2) sunt camerele în care eu am stat pana m-am mutat la soț și în care eu am adus o canapea și niște haine care sunt ale mele și ale fetitei mele. L-am sunat dar nu răspunde la telefon și nu am putut sa iau legătura cu el. Întrebarea mea este;ce as putea eu sa fac în situația asta,ținând cont ca pe 18 Mai trebuie să-i fac pomana tatei si am nevoie sa intru in casă?
Va mulțumesc respectuos pentru orice sfat!
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana nu dezbateti succesiunea la notar saunin instanta drepturile dvs cât și ale fratelui sunt mai mult ipotetice.Puteti discuta cu politia din sat poate au o discuție amiabila cu fratele dar asta depinde mai mult de bunăvoința polițistului nu au atribuții legale în astfel de probleme..
Va mulțumesc pentru lămurire!
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambii copii sunt mosteniori sezinari care intra de drept in posesia mostenirii. Puteti schimba si d-voastra lacatul insa daca nu aveti suficienti sustinatori cu sabii de samurai s-ar putea sa fiti in serioasa inferioritate in cazul unui scandal. Cel mai bine ar fi daca ati face asta chiar cand incepeti sa pregatiti parastasul si daca iese scandal sa apelati la politie. Apoi neaparat trebui sa mergeti in instanta de judecata si aveti nevoie de un avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti aceleasi drepturi deocamdata, intrati in casa ca si pana acum si dispuneti de toate bunurile, nu are ce sa va faca.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vorbiti cu un avocat sau cu un notar sa incepeti procedura dezbaterii mostenirii si intrati in casa, e ok.

Alte discuții în legătură

Mostenire PAULAStoica PAULAStoica Buna ziua Tatal meu sa recasatorit acum 6-7 ani ,cu o femeie mai tanara decat el ,acum un an si jumatate in urma certurilor si a sesizarilor la politie (si de ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat urgent Amiriulian Amiriulian Revin tot in legatura cu casa. M.a sunat fosta concubina de Pasti daca am banii si i.am zis ca am doar 13.000 de lei ,bun,ne.am contrazis si a ramas sa o sun ... (vezi toată discuția)
Mostenitor sau nu? Danu2610 Danu2610 Bună ziua! Ma numesc Dan B. si de ceva timp am o perioada mai grea... Din familia tatalui am obtinut o mostenire (casa noua,casa parinteasca si suprafata ... (vezi toată discuția)