Chestionarele online pot fi accesate pe site-ul institutiei, www.drpciv.ro, sectiunea Servicii on-line."Incarcarea chestionarelor on-line se poate realiza doar dupa autentificarea vizitatorului pe pagina principala a site-ului, iar in prezent sunt disponibile chestionare pentru categoriile A si B, in limba romana, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa fie introduse intrebari pentru toate categoriile si in limbile engleza, maghiara, franceza si germana", se arata intr-un comunicat al DRPCIV, remis redactiei Avocatnet.ro.

Important! Este necesar sa accesati siteul www.drpciv.ro din browserul Internet Explorer.


Pasii sunt urmatorii:

1. Din Internet Explorer (minim versiune 6.0), din pagina www.drpciv.ro, se apasa butonul Autentificare (din partea dreapta a paginii, sub butonul ‘Cauta’).


2. Se creaza un cont de acces la serviciile online, prin apasarea butonului “Creaza cont”.3. In campurile care apar pe ecran, se completeaza adresa de e-mail si parola, iar apoi se apasa ‘Accepta’.4. Daca operatiunea de creare a contului s-a incheiat cu succes, va aparea un mesaj scris cu verde care spune "Cont creat cu succes. Pentru a activa contul, va rugam sa urmati instructiunile din emailul transmis"5. Daca veti accesa contul dvs. de email furnizat la inscriere, veti putea observa un email care are urmatorul continut.

Expeditorul este "no-reply@drpciv.ro".
Continutul emailului este urmatorul:
"Va multumim pentru inregistrare. Un cont a fost creat pentru urmatoarea adresa de e-mail [adresa dvs. de email].
Pentru a finaliza inregistrarea folositi urmatoarea adresa de web: http://www.drpciv.ro/infoportal/activateAccount.do?..............
Aveti la dispozitie 3 zile pentru a activa acest cont.
Daca acest cont nu este activat in 3 zile, va fi sters din sistem.
Va rugam NU raspundeti la acest mesaj".

6. Pentru a activa contul, accesati din Internet Explorer link-ul furnizat prin intermediul emailului. De indata ce s-a activat contul, pe ecran va aparea urmatorul text:

"Contul a fost activat cu succes. Va rugam, folositi meniul autentificare pentru a avea acces la functiile online ale portalului"

7. Dupa activarea contului, apasati butonul Autentificare si introduceti acolo email-ul dumneavoastra si parola atasata contului.8. Pe partea stanga-jos a siteului, veti putea observa apoi textul "Servicii online", sub care puteti vedea textul "Testare examen online". Apasati pe acest ultim link si veti fi trimis la pagina unde puteti face chestionare online.Vrei sa-ti exersezi cunostintele? Acceseaza www.drpciv.ro !