Alaturi de Asociatia de Proprietari Privati de Terenuri Forestiere PROFOREST, Musat & Asociatii a organizat, saptamana trecuta, masa rotunda „Sustainable Forestry – a Green Challenge?”, care a adus in discutie problemele cu care se confrunta industria silvica din Romania si oportunitatile de dezvoltare ale acestui sector pe plan local. Printre invitatii care au luat parte la dezbatere se numara reprezentanti ai Ministerului Mediului si Padurilor, ai Regiei Nationale a Padurilor (Romsilva), reprezentanti ai asociatiilor profesionale din domeniu, precum si proprietari privati de fond forestier si distinsi experti din mediul academic.

„Un numar ridicat de corporatii, care au experienta unui management forestier responsabil in alte state europene, si-a manifestat interesul de a derula investitii de amploare in sectorul forestier din Romania, insa multe dintre ele s-au vazut nevoite sa blocheze aceste planuri, in lipsa unei strategii guvernamentale coerente care sa defineasca cu claritate suprafetele de paduri ce intra in zona ariilor protejate natural sau regimul juridic al infrastructurii forestiere”, a spus Mona Musat, Co-Managing Partner Musat & Asociatii.

Potrivit documentului de presa remis redactiei, la masa rotunda „Sustainable Forestry – a Green Challenge?” au fost atinse si alte subiecte de actualitate legate de managementul fondului forestier pe plan local, invitatii propunand solutii referitoare la strategia de dezvoltare a sectorului forestier, abordarea strategica in planificarea si administrarea zonelor protejate si dezvoltarea resurselor umane in acest sector.

„Este extrem de necesara o abordare strategica a industriei forestiere din Romania, prin elaborarea unui plan pe termen lung in vederea eficientizarii acestui sector, atat din punct de vedere tehnic, cat si din punct de vedere al resurselor umane. Aceste eforturi ar trebui depuse concomitent atat din partea proprietarilor de paduri, cat si din partea autoritatilor din domeniu”, a spus in cadrul dezbaterii Zoltan A. Kosy, Presedintele Asociatiei de Proprietari Privati de Terenuri Forestiere PROFOREST si Country Manager Tornator.

„In calitate de sustinatori ai investitorilor privati, ne bucuram ca am organizat acest eveniment care a adus fata in fata investitori de anvergura din acest sector si reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, facilitand astfel dialogul intre principalii participanti la sistem”, a adaugat Mona Musat.