De atunci, tot “complectam” indexuri, dam citiri pentru repartitoare, platim intretineri si, uneori, lasam un mesaj scurt langa avizier in care il rugam insistent pe domnu’ administrator sa mai invete nitica gramatica, chiar daca parul carunt ne sugereaza ca a trecut demult de prima tinerete.

Dar sa vorbim despre domnul administrator, proaspat numit in functie, dupa ce vecina de la 6 a decis sa se razvrateasca impotriva sistemului corupt si sa demisioneze. Si cum, pentru cateva luni nimeni nu se inghesuia sa preia noua sarcina, domnul mai sus amintit s-a gandit sa faca un pustiu de bine locatarilor si sa preia el fraiele administratiei. Si si-a intrat bine in rol, nu gluma.

Astfel ca, am sesizat o placere vinovata a domnului administrator in a lasa mesaje, hartiute, afise, peste tot in scara blocului, prin care sa ne anunte de diverse lucruri inutile petrecute in ultimele zile. Cum ca s-a ars un bec la etajul 4, l-a inlocuit cu unul economic si avem de platit 50 de bani in plus la intretinere ca sa acoperim paguba. Alteori, din grija pentru locatari, lasa "remindere" cu plata intretinerii, in dulcele stil clasic agramat.

Cand mergi sa platesti darile te priveste ursuz, pe sub ochelarii ponositi, sagetandu-te cu privirea in caz ai ajuns abia in ultimele zile, de parca ai fi fata in fata cu inspectorii fiscali. Nu zambeste, nu spune multumesc, si-a facut un birou pe cinste in spalatoria blocului si de acolo i se pare ca troneaza peste asociatie. Insa, poate ca n-ar fi rau ca, din cand in cand, in timpul liber, sa rasfoiasca si o carte de gramatica, pe langa rebus si sudoku.
P.S:

Eu completez
Tu completezi
El completeaza
Noi completam
Voi completati
Ei completeaza


Toate articolele din Ghidul de supravietuire a limbii romane pot fi citite aici.