Astfel, pe Ordinea de zi a Executivului se afla proiectulu de lege pentru punerea in aplicare a Legii nr.134/2010 privind Codul de procedura civila. Daca Guvernul va aproba proiectul de act normativ, acesta va fi trimis pentru dezbatere Parlamentului. Actul normativ nu prevede, insa, o data de intrare in vigoare a prevederilor sale.

”Urmeaza ca in 2012, incepand cu a doua jumatate a anului, sa evaluam o data la care sa punem in aplicare Codul de Procedura Civila si probabil ca cele doua coduri, Penal si de Procedura Penala, urmeaza sa fie puse in vigoare la inceputul sau in prima jumatate a anului 2013, daca nu sunt evolutii pozitive in acest”, a declarat ministrul justitiei, in cadrul unei emisiuni, la mijlocul lunii decembrie.

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la data de 1 octombrie 2011, fara a exista insa si un cod de procedura civila aferent dispozitiilor sale.

Totodata, Guvernul ar putea adopta miercuri noi dispozitii in materie fiscala. Pe agenda Cabinetului Boc se afla:
  • proiect de OUG pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala.
  • proiect de HG pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004