Procedura de obtinere a unei fise pe platitor poate fi diferita de la o administratie financiara la alta. In general, pentru obtinerea fisei pe platitor, contribuabilii trebuie sa depuna la organul fiscal competent o cerere prin care sa solicite acest document. Fiecare administratie financiara pune la dispozitie gratuit astfel de cereri.

Solicitarea trebuie insotita de o copie a certificatului unic de inregistrare al societatii pentru care se solicita situatia analitica pe platitori (fisa rol).

In cazul in care fisa de evidenta pe platitori se elibereaza altei persoane decat administratorul sau asociatului, cererea va fi insotita si de o delegatie, in original, cu mentionarea calitatii persoanei delegate din cadrul entitatii si motivul delegarii.

Solicitarea se poate face si electronic, pe adresele de e-mail indicate de directiile finantelor publice locale, situatie in care documentele necesare obtinerii fisei pe platitor se pot scana si trimite atasat.

Totusi, inainte de a face solicitarea pe e-mail, ar trebui sa sunati la organul fiscal local sa verificati daca accepta aceste cereri electronice. Spre exemplu, Directia Generala a Finantelor Publice Salaj precizeaza intr-un comunicat de presa ca cererile primite pe e-mail sunt rezolvate doar dupa depunerea solicitarii, in original, la ghiseul organului fiscal.

De obicei, fisele pe platitor se elibereaza in ziua cererii sau, cel mai tarziu, in ziua urmatoare, in cazul in care volumul de solicitari este foarte mare.

Daca mergeti personal la administratia financiara sa solicitati fisa pe platitor, este recomandabil sa aveti la voi un stick de memorie astfel incat functionarii sa va poata transfera documentul direct.

Puteti consulta atasat doua modele de solicitare pentru obtinerea fisei pe platitor.

Mai multe despre fisa pe platitor puteti citi AICI.