Guvernul Republicii Franceze a publicat, in data de 11 octombrie 2012, decretul privind aprobarea listei extinse de meserii deschise cetatenilor romani si bulgari pe piata muncii din Hexagon, anunta Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) pe site-ul propriu.

Conform sursei citate, noua lista cuprinde 291 de meserii, cu 141 de meserii mai multe decat erau pana la acest moment. Cele 291 de meserii reprezinta peste 72% din numarul total de meserii recunoscute pe piata muncii franceze. Criteriul care a stat la baza adaugarii de noi meserii a fost acela al raportului dintre cererea si oferta existente pe piata muncii pentru fiecare meserie in parte.

ANOFM informeaza, totodata, ca Franta face parte dintre statele UE care mentin inca restrictiile privind accesul pe piata muncii pentru muncitorii romani si bulgari, insa restrictiile, cu caracter tranzitoriu, vor fi ridicate cel tarziu la 31 decembrie 2013, in conformitate cu Tratatul de aderare la UE a celor doua state.

Potrivit listei publicate de ANOFM, meseriile puse la dispozitie de Franta sunt din toate domeniile: agricol, economic si financiar, social, juridic sau educatie. Puteti consulta lista completa a celor 291 de meserii AICI.