Circulatia vehiculelor rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 7,5 tone, altele decat cele destinate exclusiv transportului de persoane, se restrictioneaza pe drumul national DN 1 (E60), sectorul Bucuresti-Ploiesti-Brasov, idupa cum se arata in Ordinul ministrului delegat pentru proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine nr. 485/2013, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 845, din 30 decembrie 2013. 

Mai exact, restrictia de circulatie pentru vehiculele rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 7,5 tone se va aplica dupa cum urmeaza:

Indicativ drum Traseu Zilele si intervale orare restrictionate
DN 1 DN1, km 17 + 900 (limita oras
Otopeni) - Ploiesti (int. DN 1 cu
DN1A)
Perioada din an luni-joi vineri sambata-duminica
Ploiesti (int. DN 1 cu DN 1B) -
Brasov (int. DN 1 cu DN 1A)
1 ianuarie-31 decembrie 6,00-22,00 0,00-24,00 0,00-24,00

Potrivit Ordinului citat, vor exista, totusi, si exceptii de la regula. Astfel, circulatia vehiculelor este permisa pe drumul national DN 1 (E60), sectorul Bucuresti-Ploiesti-Brasov, de luni pana duminica inclusiv, in baza autorizatiei nominale de circulatie, eliberata pentru fiecare vehicul, de catre CNADNR.

Concret, autorizatia nominala de circulatie se elibereaza doar pentru sectorul restrictionat pe care se afla punctul de origine/destinatie sau de incarcare/descarcare, fiind interzisa tranzitarea restului sectorului restrictionat , si este valabila numai in original, in perioada, pe traseul si in conditiile inscrise in aceasta.

Autorizatia nominala de circulatie se elibereaza cu cel mult 15 zile calendaristice inainte de prima zi de valabilitate si nu este transmisibila. 
Conform regulilor, autorizatia nominala de circulatie se personalizeaza cu:

  • numarul autorizatiei;
  • detinatorul sau utilizatorul, asa cum sunt mentionati in certificatul de inmatriculare al autovehiculului;
  • numarul de inmatriculare sau inregistrare al autovehiculului;
  • sectorul restrictionat pentru care este emisa autorizatia nominala de circulatie;
  • perioada de valabilitate a autorizatiei nominale de circulatie

Autorizatiile nominale de circulatie se elibereaza doar daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:

  • nu exista trasee alternative pentru accesul la punctul de incarcare/descarcare sau origine/destinatie al transportului;
  • sectorul de drum pentru care se emite autorizatia trebuie sa fie cat mai scurt, fiind cuprins intre intersectia cea mai apropiata de punctul de incarcare/descarcare sau origine/destinatie a DN1 cu un alt drum national si punctul de incarcare/descarcare sau origine/destinatie, pe directia de mers;
  • in cazul in care exista mai multe puncte de incarcare/descarcare sau origine/destinatie, autorizatia se poate elibera pentru un sector care sa includa toate aceste puncte sau pentru intregul sector restrictionat.

 

Ordinul va fi disponibil in perioada urmatoare in sectiunea noastra de Legislatie.