Toti membrii activi ai CCF au obligatia sa depuna la Camera declaratia privind veniturile realizate in anul precedent de raportare, pana la data de 15 februarie a anului in curs, conform Hotararii Camerei Consultantilor Fiscali nr. 2/2014 privind aprobarea cotizatiilor, a termenelor de plata si a obligatiilor declarative pentru membrii Camerei Consultantilor Fiscali in anul 2014, in vigoare din 4 februarie 2014. 

In acest sens, si CCF a publicat pe site-ul propriu un anunt in care aminteste consultantilor fiscali ca se apropie termenul de depunere a Declaratiilor privind veniturile realizate de persoanele fizice autorizate/persoanele juridice din activitatea de consultanta fiscala in anul 2013, respectiv a Declaratiei cu privire la activitatea desfasurata in anul 2013 - persoane fizice/persoane juridice.

In plus, aceeasi obligatie o au si consultantii fiscali care nu au desfasurat activitate, doar ca acestia trebuie sa specifice aceasta situatie, potrivit Hotararii CCF nr. 2/2014. Mai mult, pana la 15 februarie, vor depune declaratia inclusiv consultantii fiscali persoane fizice care nu au desfasurat activitate de consultanta fiscala in nume propriu, ci doar in numele sau in contul unei persoane juridice.

Declaratiile de venit se depun la sediul CCF, din municipiul Bucuresti, str. Alecu Russo nr. 13-19, et. 4, ap. 9, sectorul 2, sau se transmit prin servicii postale cu scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, prin fax la nr. 021/340.40.60, ori prin e-mail la adresa viza@ccfiscali.ro.

Potrivit institutiei, consultantii fiscali mai pot transmite, la aceleasi adrese de mai sus, chiar si raportul de activitate pentru anul 2013, desi acesta trebuia depus pana la 31 ianuarie 2014. 

Avand in vedere ca institutia nu are program de lucru cu publicul sambata, cand se implineste termenul de depunere prevazut de lege, declaratiile de venit trebuie transmise pana vineri. 

Modelele de declaratii sunt disponibile AICI.

Va reamintim ca, tot in aceasta perioada a anului, consultantii fiscali trebuie sa achite si cotizatiile de membru stabilite prin Hotararea CCF nr. 2/2014 privind aprobarea cotizatiilor, a termenelor de plata si a obligatiilor declarative pentru membrii CCD in anul 2014. 

Conform documentului, pentru anul 2014, consultantii fiscali trebuie sa plateasca urmatoarele cotizatii fixe:

1. Membrii CCF la data de 4 februarie:

  • 410 lei, pentru persoanele fizice, consultantii fiscali activi,
  • 170 lei, pentru persoanele fizice, consultantii fiscali inactivi,
  • 350 lei, pentru persoanele juridice.

2. Cei care devin membri ai CCF in anul 2014:

  • 1.410 lei, pentru persoanele fizice, consultanti fiscali activi,
  • 1.170 lei, pentru persoanele fizice, consultanti fiscali inactivi,
  • 2.350 lei, pentru persoanele juridice.

De asemenea, in acest an, consultantii fiscali vor trebui sa achite cotizatiile variabile, care se calculeaza prin aplicarea unei cote procentuale. Cota procentuala se aplica la valoarea veniturilor realizate din activitatea de consultanta fiscala in anul 2013, din care se scad sumele cedate subcontractorilor si colaboratorilor consultanti fiscali.


Citeste mai mult despre subiect AICI.