Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
1 ianuarie
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 340.547 de membri si 6.155 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.209.793 mesaje in forum.


Mesaje ale userului claudiuionescu75

 
Du-te la pagina:  1 2
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Vineri, 10 Mai 2013, 15:16

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 19 Februarie 2014, 21:20


Buna seara,
Ce actiune pot intreprinde pentru a sanctiona mai multe afirmatii calomnioase ale fostei sotii? Concret, o instanta a decis (stupid sau nu, nu discut aici) limitarea la e-mail a comunicarii intre fostii soti si doar pe teme legate de programul si cresterea copilului, plecand de la premiza ca exista tensiune intre parti. Fosta sotie m-a acuzat ulterior ca as fi sunat-o si i-as fi trimis SMS-uri plus o asa-zisa amenintare prin telefon la adresa tatalui sau. A lansat aceste acuzatii in scris si le-a depus in instanta. Daca ar fi adevarate, m-as face vinovat de nerespectarea hotararii judecatoresti cu consecintele de rigoare.
Mentionez ca am facut sesizare la Politie si am cerut efectuarea de verificari pentru a se vedea ca nu am facut nimic din ce m-a acuzat fosta sotie si am obtinut de la operatorul de telefonie mobila, in speta Vodafone, desfasuratorul cu toate numerele de telefon apelate sau catre care am trimis SMS-uri, pentru a se vedea ca individa minte de ingheata apele.
Acum, ce pot face pentru a sanctiona acest comportament, care nu este singular, tinand cont ca dovezile sunt cat se poate de clare? Cei de la Politie au raspuns ca... nu este de competenta lor. Daca fac plangere penala, vor spune ca nu e pericol social sau alte prostii de genul asta. Un proces intentant in civil pentru calomnie ar fi solutia corecta sau pot incerca si altceva?
Va multumesc anticipat!
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Vineri, 10 Mai 2013, 15:16

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 13 August 2013, 14:42


Buna ziua,
Mi-a fost pusa poprire pe contul bancar, in urma actiunii fostei sotii, care vrea sa ma oblige la plata "integrala" a pensiei de intretinere. In fapt, am convenit la divort, inclusiv in prezenta avocatilor partilor, ca subsemnatul sa fac cheltuieli directe, in favoarea minorului, cu titlu de pensie de intretinere. Pentru aceste cheltuieli am facturi, chitante, etc, iar din martie a.c. am obtinut o extindere a programului de vizitare, pana la circa 40 la suta din timpul anului scolar si jumatate din vacante, plus custodie comuna (fosta sotie a facut apel). Practic, in afara de cheltuieli substantiale pe care le-am facut cu copilul in ultimii trei ani de la divort, din primavara il am pe copil in grija aproape jumatate din timp, il hranesc, il imbrac, il educ etc.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce pot face pentru a obtine o compensare a asa-ziselor "datorii"? Mentionez ca sunt PFA si mi s-au blocat toti banii, nu doar o parte, ca in cazul unui angajat, astfel ca in prezent nu mai am cu ce sa intretin copilul. Din cate am constatat, contestarea la executarea silita se refera strict la procedura, iar timbrarea costa exorbitant (circa 10 la suta din cuantumul datoriei). Ce altceva pot face si cui ma pot adresa? Va multumesc anticipat.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Vineri, 10 Mai 2013, 15:16

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 24 Mai 2013, 15:42


Buna ziua, doresc sa ma constitui ca parte civila intr-un proces impotriva fostei mele sotii, care m-a acuzat ca nu am grija de copil, ca il traumatizez si ca l-as fi dus bolnav la tenis. A facut aceste afirmatii atat intr-un memoriu depus la instanta, pe care l-a folosit drept (fals) motiv pentru a ataca HC prin care am obtinut asa numita "custodie comuna", cat si intr-o plangere la Protectia Copilului.
Pot demonstra ca minte prin inscrisuri elocvente si martori, urmeaza sa depun la Parchet o plangere penala pentru denunt calomnios si fals in declaratii, insa consider ca mi s-a adus un prejudiciu imens prin faptul ca nu pot beneficia inca de dreptul de exercitare a autoritatii parintesti in comun, obtinut in martie a.c. (alias "custodia comuna"), pana nu se da o decizie definitiva si irevocabila.
Prejudiciul consta in excluderea mea de la orice decizie importanta privind minorul, in varsta de 7 ani, intrucat se aplica in prezent efectele custodiei unice. Intrebarea este: pe ce anume ma pot baza la capitolul "in drept" in cererea de chemare in judecata, ce prevederi legale solide pot cita pentru a nu mi se respinge actiunea ca nefondata? Multumiri anticipate.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Vineri, 10 Mai 2013, 15:16

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 24 Mai 2013, 15:10


Dimpotriva. Copilul meu vrea sa ma vada cel putin o data la doua zile, iar in vacante nu a rezistat mai mult de 7 zile fara mine. Trei saptamani ar fi crunt pentru el (si pentru mine, admit...) si foarte obositor, mai ales ca stiu pe unde vrea sa-l tarasca individa (fara ghilimele). Programul este stabilit, cum am spus, in cote egale pe fiecare vacanta, fara a se specifica perioadele, si da, ar trebui sa ne intelegem, dar asta se poate intampla cand ambii parinti sunt normali la cap si exista un minim respect reciproc pentru statutul celuilalt.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Vineri, 10 Mai 2013, 15:16

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 22 Mai 2013, 17:12


Absolut: jumatate din vacante sta cu tatal, la fel si pe actualul program, modificat dupa obtinerea custodiei comune.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Vineri, 10 Mai 2013, 15:16

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 22 Mai 2013, 16:09


De plecat, vrea sa plece in Grecia, exact in perioada in care ar urma sa plec eu cu copilul la mare. Mai vrea sa plece si in Italia nu mai putin de 3 saptamani, in conditiile in care am dreptul la jumatate din vacante, iar copilul vrea sa stea cu mine.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Vineri, 10 Mai 2013, 15:16

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 22 Mai 2013, 15:43


Directia Generala de Pasapoarte spune asa:
"Documentele privind eliberarea paşaportului simplu electronic sau a pasaportului simplu temporar pentru minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani se depun de către:
ambii părinţi;
părintele împuternicit de către celălalt părinte printr-o procură specială ori care are acordul scris al celuilalt părinte;
părintele căruia i-a fost încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
părintelele în favoarea căruia s-a pronunţat o hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, prin care instanţa a suplinit acordul celuilalt părinte;
părintele supravieţuitor;
reprezentantul legal al minorului;
persoana imputernicita printr-o procura speciala"

Partea care ridica semne de intrebare ar fi "părintele căruia i-a fost încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;". Ori, am precizat deja ca am obtinut custodia comuna, doar ca inca nu pot exercita acest drept fiind facuta o cale de atac.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Vineri, 10 Mai 2013, 15:16

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 22 Mai 2013, 15:32


Cei de la Pasapoarte mi-au spus asa: daca "doamna" a facut apel (si a facut) se revine la vechea hotarare, in care ea are custodia unica, cel putin pana se rezolva cu apelul. Asta ar inseamna ca ea poate obtine de la judecator ceva de genul "drept de semnatura in numele tatalui", cu care sa-i faca pasaport copilului. Mi-au spus clar ca daca ea vine cu o astfel de hartie, ei nu au ce face. La Frontiera nu stiu daca se poate, inca nu am un raspuns. Procura veche a expirat de mult.
 
 
Du-te la pagina:  1 2


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 339
Total subiecte: 436303
Total mesaje: 2209793


 

Acum online

Utilizatori (93)
mirebire , actefirme , Silvia Dumitru , dutamri , andreeadumitrascu24 , piatra , dimdim , maryag , Gaboranamariarodica34 , abrujas , sanduene , ionel_n , deea15 , kovacsendre , hordymulberry , bigi , georgianaleo , monalisa16 , Nagy Hortenzia , queensoft , BADNIC4 , andreea27 , eugenia_rusanescu , AureliaDochian , givict , aylyn87 , againstPAS , chrismark , firicel , Popescupop , simomoro , toareanelia , beinaz a , alexandrugigirtu , VioricaT , Elena_Voinea , Conficker , olaru_gheorghe , sorinica42 , Raducu73 , galgyula , adriana009 , uti1 , Daniel_Negut , Adnana31 , Sorin_i , emil19 , claudiabicu , lucianco , bureac62 , 28adriana1979 , laluca , cristina_manea72 , marias267 , augustin33 , nikescu , elenazan , marianavitan , bgeorgiana , IulianaDorina , alexandra_avram , cbutan , nataliaghita , gicu13 , vgeorge , laritzu , Di_Canio_93 , Mirela_Crisu , mare gosco , lucianteodorescu , carpaho , olgamuresan , ausfahrt , alessia_ioana , nyoke , brandusamm , adrian_pacurariu , chrisblinky2003 , aidu , Sorin1964 , hhs , pap , ionionescu2 , Katiusha , danhaiduc , rmf , Adina Haiduc , mariusag9939 , Pilu , robert1958 , Geanina_Vitalariu , tudoracheelvis , Tudoritaanghel

Consultanţi (9)
avSitaruAlexandru , avocat_lascoschi@yahoo.com , Simaft , andabelea , iuliahantulie , misu22 , claudiajelea , MarianBratu , Stoica Ioana

Moderatori (4)
Joha , carmen01011958 , GabrielaA , AVLIL

Administratori (1)
Admin

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

vento , florin2901 , cristi2006 , vasivas , PCC , karinne_29 , diavolitza.buna , ana_marian , dragosg , silviu1 , dadia , Alexr76 , dud , maaaria1982 , ionraducea , GASA , alinusha , alinutsa , myrx , cosminavoicu , AFINELOR , iliutgeorge , Grisina , cyty , nica ioana , deeaa77 , vulpoiul_alb , alin77 , carpat74 , iuliuamg , malena66 , alexnetbusiness , raluca00 , MIRELA PASCARIU , ionut299 , miraj , havrici , gabi_const , petricapetrisor , dobre.gabriela , letstrycj , pestisor1 , marina29 , ileanaberinde , lacrima.alba , Liliana C , anvistef , ieseugenia , abcaudi10 , tuschiri , mamipop , nod , Roxana Horvat , ijak Rudolf , CiprianCornea , monik27 , maria ion , Gyna , fashionboy , edanyk , nina8ricci , oana cali , doina60 , Neinhalt , nicu_pop , beatrice67 , lorena81 , mencike , FlowGj , tincazaharia , andreeaalexandra , angelicapopa , pdr , Magistre , dan77 , Antoaneta_01 , mariuscostel , folio , cretu laura , papilon , DN1A , zippy , marian , bogdan311 , kmD , corymicky , gobriel , ElenaStircu , domy05 , maju , N.BELLU , iulia_chepenegescu@yahoo.com , karma01 , sebastian2011 , saandyf , DjMike , whoami , blonda1 , phoenixbest , afrodita_cj , jonyonyx , pad3 , nicoleta-mihaela , manuta34 , tzu , elena muste , mari47 , MihaiBarbulescu , ionut_ior , maria ionita , loredanarusnac , servict , CYDONIA , lauratarhon , ciordyx , magda vasilica , lynda , fancanicolae

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Urmăreşte noutăţile AvocatNet.ro

Lasă mai jos adresa de email şi te ţinem la curent gratuit cu analize, ştiri şi informaţii utile. Peste 100.000 de oameni au ales să ne urmarească pe email.

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro