Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.611 de membri si 5.998 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.110.055 mesaje in forum.

Mesaje ale userului claudiuionescu75

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Vineri, 10 Mai 2013, 15:16

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 19 Februarie 2014, 21:20


Buna seara,
Ce actiune pot intreprinde pentru a sanctiona mai multe afirmatii calomnioase ale fostei sotii? Concret, o instanta a decis (stupid sau nu, nu discut aici) limitarea la e-mail a comunicarii intre fostii soti si doar pe teme legate de programul si cresterea copilului, plecand de la premiza ca exista tensiune intre parti. Fosta sotie m-a acuzat ulterior ca as fi sunat-o si i-as fi trimis SMS-uri plus o asa-zisa amenintare prin telefon la adresa tatalui sau. A lansat aceste acuzatii in scris si le-a depus in instanta. Daca ar fi adevarate, m-as face vinovat de nerespectarea hotararii judecatoresti cu consecintele de rigoare.
Mentionez ca am facut sesizare la Politie si am cerut efectuarea de verificari pentru a se vedea ca nu am facut nimic din ce m-a acuzat fosta sotie si am obtinut de la operatorul de telefonie mobila, in speta Vodafone, desfasuratorul cu toate numerele de telefon apelate sau catre care am trimis SMS-uri, pentru a se vedea ca individa minte de ingheata apele.
Acum, ce pot face pentru a sanctiona acest comportament, care nu este singular, tinand cont ca dovezile sunt cat se poate de clare? Cei de la Politie au raspuns ca... nu este de competenta lor. Daca fac plangere penala, vor spune ca nu e pericol social sau alte prostii de genul asta. Un proces intentant in civil pentru calomnie ar fi solutia corecta sau pot incerca si altceva?
Va multumesc anticipat!
 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Vineri, 10 Mai 2013, 15:16

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 13 August 2013, 14:42


Buna ziua,
Mi-a fost pusa poprire pe contul bancar, in urma actiunii fostei sotii, care vrea sa ma oblige la plata "integrala" a pensiei de intretinere. In fapt, am convenit la divort, inclusiv in prezenta avocatilor partilor, ca subsemnatul sa fac cheltuieli directe, in favoarea minorului, cu titlu de pensie de intretinere. Pentru aceste cheltuieli am facturi, chitante, etc, iar din martie a.c. am obtinut o extindere a programului de vizitare, pana la circa 40 la suta din timpul anului scolar si jumatate din vacante, plus custodie comuna (fosta sotie a facut apel). Practic, in afara de cheltuieli substantiale pe care le-am facut cu copilul in ultimii trei ani de la divort, din primavara il am pe copil in grija aproape jumatate din timp, il hranesc, il imbrac, il educ etc.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce pot face pentru a obtine o compensare a asa-ziselor "datorii"? Mentionez ca sunt PFA si mi s-au blocat toti banii, nu doar o parte, ca in cazul unui angajat, astfel ca in prezent nu mai am cu ce sa intretin copilul. Din cate am constatat, contestarea la executarea silita se refera strict la procedura, iar timbrarea costa exorbitant (circa 10 la suta din cuantumul datoriei). Ce altceva pot face si cui ma pot adresa? Va multumesc anticipat.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Vineri, 10 Mai 2013, 15:16

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 24 Mai 2013, 15:42


Buna ziua, doresc sa ma constitui ca parte civila intr-un proces impotriva fostei mele sotii, care m-a acuzat ca nu am grija de copil, ca il traumatizez si ca l-as fi dus bolnav la tenis. A facut aceste afirmatii atat intr-un memoriu depus la instanta, pe care l-a folosit drept (fals) motiv pentru a ataca HC prin care am obtinut asa numita "custodie comuna", cat si intr-o plangere la Protectia Copilului.
Pot demonstra ca minte prin inscrisuri elocvente si martori, urmeaza sa depun la Parchet o plangere penala pentru denunt calomnios si fals in declaratii, insa consider ca mi s-a adus un prejudiciu imens prin faptul ca nu pot beneficia inca de dreptul de exercitare a autoritatii parintesti in comun, obtinut in martie a.c. (alias "custodia comuna"), pana nu se da o decizie definitiva si irevocabila.
Prejudiciul consta in excluderea mea de la orice decizie importanta privind minorul, in varsta de 7 ani, intrucat se aplica in prezent efectele custodiei unice. Intrebarea este: pe ce anume ma pot baza la capitolul "in drept" in cererea de chemare in judecata, ce prevederi legale solide pot cita pentru a nu mi se respinge actiunea ca nefondata? Multumiri anticipate.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Vineri, 10 Mai 2013, 15:16

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 24 Mai 2013, 15:10


Dimpotriva. Copilul meu vrea sa ma vada cel putin o data la doua zile, iar in vacante nu a rezistat mai mult de 7 zile fara mine. Trei saptamani ar fi crunt pentru el (si pentru mine, admit...) si foarte obositor, mai ales ca stiu pe unde vrea sa-l tarasca individa (fara ghilimele). Programul este stabilit, cum am spus, in cote egale pe fiecare vacanta, fara a se specifica perioadele, si da, ar trebui sa ne intelegem, dar asta se poate intampla cand ambii parinti sunt normali la cap si exista un minim respect reciproc pentru statutul celuilalt.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Vineri, 10 Mai 2013, 15:16

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 22 Mai 2013, 17:12


Absolut: jumatate din vacante sta cu tatal, la fel si pe actualul program, modificat dupa obtinerea custodiei comune.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Vineri, 10 Mai 2013, 15:16

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 22 Mai 2013, 16:09


De plecat, vrea sa plece in Grecia, exact in perioada in care ar urma sa plec eu cu copilul la mare. Mai vrea sa plece si in Italia nu mai putin de 3 saptamani, in conditiile in care am dreptul la jumatate din vacante, iar copilul vrea sa stea cu mine.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Vineri, 10 Mai 2013, 15:16

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 22 Mai 2013, 15:43


Directia Generala de Pasapoarte spune asa:
"Documentele privind eliberarea pașaportului simplu electronic sau a pasaportului simplu temporar pentru minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani se depun de către:
ambii părinți;
părintele împuternicit de către celălalt părinte printr-o procură specială ori care are acordul scris al celuilalt părinte;
părintele căruia i-a fost încredințat minorul prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă;
părintelele în favoarea căruia s-a pronunțat o hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă, prin care instanța a suplinit acordul celuilalt părinte;
părintele supraviețuitor;
reprezentantul legal al minorului;
persoana imputernicita printr-o procura speciala"

Partea care ridica semne de intrebare ar fi "părintele căruia i-a fost încredințat minorul prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă;". Ori, am precizat deja ca am obtinut custodia comuna, doar ca inca nu pot exercita acest drept fiind facuta o cale de atac.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Vineri, 10 Mai 2013, 15:16

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 22 Mai 2013, 15:32


Cei de la Pasapoarte mi-au spus asa: daca "doamna" a facut apel (si a facut) se revine la vechea hotarare, in care ea are custodia unica, cel putin pana se rezolva cu apelul. Asta ar inseamna ca ea poate obtine de la judecator ceva de genul "drept de semnatura in numele tatalui", cu care sa-i faca pasaport copilului. Mi-au spus clar ca daca ea vine cu o astfel de hartie, ei nu au ce face. La Frontiera nu stiu daca se poate, inca nu am un raspuns. Procura veche a expirat de mult.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 


 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 122
Total subiecte: 413194
Total mesaje: 2110055


 

Acum online

Utilizatori (85)
danielamariana , diogenero , trandafir2 , simonaandras , Maria2143 , Tudor1982 , tomasso , melania_14 , hodor dana , daria63 , iulianad2 , loredana291 , Costiff , octavciuraru , Srb , IONITAGRIGORELUCIAN , Dersidan Mircea , aum300 , patrulescu , elenazan , Andrei1998 , cosmin102128 , CRM2013 , ilynka , htt , vasyp , roxanaiosif21 , niculeon , iobrajovic , marci , cucubau1982 , medicfamilie , Mihai261348 , a_diaconu , Sunairgy , cyan , ginabianca , smeagull , elvirabt , misuo , PITPFV , justice86 , grandanat , CristinaPetcu , adimoldo7 , Anamelia , CrisB , LukacsIosifCarol , Payout , valici , katiusa_77 , marespopescu , Ana-Maria-27 , ancado , violettat , Ionescu29 , sermi , mihaelaada , maia2006 , Gabriella_vs , Slavinia , gicu13 , FilipEckstein , Lucican2010 , cornaca , danutmihaila , law_andreea , ausfahrt , serbdoinamona , ionionescu2 , azsuzsa2117 , alinammihaela , cristina_garea , viorelneata , mugurelu , Vatuiu Teodora , Andr33agav , MARISKA , lianaloga , Boris123 , andreitim , edina , AndraDee , Bruta , mirei2012

Consultanti (14)
cabavo , katolika , AvocatIonescuDuta , monya , ella1goran , Balin_Daniel , horea gorde , LegalToBusiness , paulflorea-asociatii , misu22 , stan petru-radu , rusadina , dolimp , apaidiu

Moderatori (3)
simonette12 , Laura Ciobeica , legally_aid

Administratori (1)
Alin Popescu

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

TEREC ANDREI , MariusT , marylena , mihainord , Cristina_Dinu_ , viorelgeorgevici , dory_gurau , bmf , crm , tabarasam , wells , i_am_i_1972 , ceapraga , mirrelle , selecons , GABI_2007 , irin@ , cosmitu , autotibedi , loreleis2003 , katycondrut , contracte , Maria Diaconu , sue , gelu.soare , marymonicaizabela , vraluca2003 , ceciliahrom , leonyd , ciprianiftene , katalyna18 , bogdanvip , crispetra07 , docktorlex29 , saftoium , oanacozos , claumona70 , Viana22 , georgiu40 , alinutz_a , lucia andritoiu , asdal , zodiac , boby_77 , pinut , hritcumihaela , LENUTA PANAIT , Andrusceac Paunel , Szabi , raduhas , hattrick , Iulian Manea , vidiva , totolino , isaiamariana , luitrodi , maricarmen , michelle29 , robert_brates , maramik , irod , gabimocanu67 , emilia76 , kiraly zoltan , cornelpirlog , kostyn_02 , mirela88 , sava ioan mina , adriana rusateanu , sandatibi , adi76 , bogdan86 , sandel25 , sava ioan , Prostudio , balasa.sorin , storsistem , adrian05 , liviaangelahava , BarbulescuDanielAv , mary-alex , codruta_coco , costinel062000 , Mara T , popamaryi , liloiu , florin_mst , qeruta , adrianamihaela , Moldovan Dorina , ovimat , norbi00 , nicu_tudora , cristinna , vam , havaangela , balana , Inna6769 , SilviuMihai , Daniela Elisabeta , Secretara7 , soferu84 , cristi_i2 , nutu ion , loryka45 , ileanadogaru , lau02 , Daniela Turcan , otto nagy , tuca_rad , mariatomy , Savu81 , stelutza42 , Roger25 , deliadaniu , spiridonf18 , medcar , gavrilcornel , maria_pop , sunshine68 , BALCANIC , istvan_madalin , pascarumaria

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro