Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.024 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.684 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Mesaje ale userului ismi3ismi

 
Du-te la pagina:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 
offline
Avatar 11

Data înregistrării:
Joi, 13 August 2009, 01:37

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 5 Februarie 2012, 15:23


iata un raspuns ,pe aceeasi tema,de pe alt site:"
1) Potrivit art. 48 alin (1) din Codul fiscal , venitul net din activitati independente se determina ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri, deductibile, pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla, cu exceptia prevederilor art. 49 si 50.

La pct. 37 din Normele de aplicare a Codului fiscal se precizeaza faptul ca din venitul brut realizat se admit la deducere numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri, astfel cum rezulta din evidentele contabile conduse de contribuabili, cu respectarea prevederilor art. 48 alin. (4)-(7) din Codul fiscal . De asemenea, la sectiunea F Norme privind evidentierea cheltuielilor , pct. 43 din OMFP 1040/2004 , una din conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cheltuielile aferente veniturilor, pentru a putea fi deduse, este:
a) sa fie efectuate in cadrul activitatilor desfasurate in scopul realizarii venitului, justificate prin documente.

Potrivit pct. 52 din OMFP 1040/2004 , „venitul net sau pierderea fiscala care rezulta din contabilitatea in partida simpla va fi influentata cu platile si/sau incasarile efectuate in avans, care se refera la alte exercitii fiscale". Din interpretarea prevederilor mentionate rezulta ca venitul net in activitati independente se determina ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile aferente realizarii acestuia, fiind influentat de platile si/sau incasarile efectuate in avans, referitoare si la alte exercitii fiscale. Interpretarea prevederilor pct. 52 parag. (2) din OMFP 1040/2004 permite astfel modificarea bazei de impunere. Prin urmare, cheltuielile aferente veniturilor ce se vor realiza in anul urmator vor fi deduse din cheltuielile corespunzatoare anului fiscal in care se realizeaza venitul, iar nu din cheltuielile anului fiscal in care au fost efectuate si inregistrate in evidentele contabile.

Avand in vedere aceste precizari organul fiscal a stabilit corect cheltuiala deductibila, netinand cont de stocul de marfa existent. Astfel stocul de marfa, va fi preluat la inceputul anului viitor si daca aceasta marfa va fi comercializata, cheltuiala cu achizitia marfii va fi considerata deductibila, fiind aferenta venitului brut incasat in acest an."


asadar,asta nu inseamna ca stocurile de materii prime ramase nefolosite la sfarsitul anului,nu se considera deductibile pt anul in care nu au generat venituri,ci pt anul viitor,in care ele vor genera venituri?...sau am inteles eu gresit,....?

Problema este ca,totusi,in nici-o delaratie nu se face referire la aceste stocuri...nu se cer date despre ele,in nici-o declaratie...deci,nu se adauga aceste stocuri de la sfarsitul anului, la baza de impozitare a anului in care ele raman nefolosite?ultima dată editat de ismi3ismi pe data de Duminica, 5 Februarie 2012, 15:29
 
 
 
offline
Avatar 11

Data înregistrării:
Joi, 13 August 2009, 01:37

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 5 Februarie 2012, 11:41


Contabilul pe care il am,pt CALCUL PROFIT, a scos VEniturile totale pe o lista si Cheltuielile totale deductibile pe o alta lista si a calculat cu programul pe care il foloseste, PROFIT=Venituri totale-Cheltuieli totale deductibile,la care a aplicat 16% pt impozit si asta e impozitul de platit de catre mine...fara sa mai adauge si valoarea stocului de la sfarsitul anului,la baza de impozitare...
De fapt,in Decl 200,doar aceste date se cer a fi completate: Venituri totale si Cheltuieli deductibile.
Intrebarea e,adaugarea valorii stocului de la sfarsitul anului,la baza de impozitare,ca si cheltuiala nedeductibila,cine o face?Eu (adun valoarea stocului la incasarile totale si declar rezultatul la rubrica Venituri totale?) sau cei de la fisc vor calcula intrega baza de impozitare,adaugand si aceste stocuri?
 
 
 
offline
Avatar 11

Data înregistrării:
Joi, 13 August 2009, 01:37

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 5 Februarie 2012, 11:38
 
 
 
offline
Avatar 11

Data înregistrării:
Joi, 13 August 2009, 01:37

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 5 Februarie 2012, 04:46


Pt ca am gasit pe forum intrebari pt Fisa de operatiuni diverse si raspunsuri contradictorii,doresc sa stiu daca e buna concluzia la care am ajuns:
1)in RJIP trec platile care reprezinta cheltuieli deductibile plafonat,resp utilitatile,cu suma intreaga de pe chitanta,chiar daca factura este emisa pe numele proprietarului spatiului unde eu am Contract de comodat si platita de catre acesta ,cu chitanta pe numele lui
2)in fisa de operatiuni diverse pt utilitati trec aceeasi suma totala, de pe facturile de utilitati
4)in Jurnalul de operatiuni diverse trec cota platita de mine la utilitati,reprezentand cheltuiala deductibila pe care am facut-o
5)in Centralizatorul de cheltuieli nedeductibile trec restul sumei (practic,plata facuta pt utilitati,din partea proprietarietarul spatiului).

E bine pana aici?

ultima dată editat de ismi3ismi pe data de Duminica, 5 Februarie 2012, 04:48
 
 
 
offline
Avatar 11

Data înregistrării:
Joi, 13 August 2009, 01:37

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 29 Ianuarie 2012, 13:04


A."52. Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, din Registrul-jurnal de încasări şi plăţi, se scad cheltuielile cu amortizarea fiscală a bunurilor şi drepturilor, evidenţiate în Fişa pentru operaţiuni diverse, şi totalul sumelor plătite, evidenţiate în col. 7, respectiv 8, din Registrul-jurnal de încasări şi plăţi, şi se adună sumele plătite pentru cumpărarea bunurilor amortizabile şi totalul cheltuielilor nedeductibile, care se preia din centralizatorul cheltuielilor nedeductibile, acest centralizator întocmindu-se cu ajutorul unui document cumulativ."

pe de alta parte,in declaratia 200,calculul venutului net se face astfel:
B."Se completează pe baza datelor din evidența contabilă.
rd.1. Venit brut ‐ se înscrie suma reprezentând veniturile totale în bani şi/sau
echivalentul în lei al veniturilor în natură încasate în anul de raportare, atât din activitatea de
bază, cât şi din activități adiacente.
rd.2. Cheltuieli deductibile ‐ se înscrie suma reprezentând cheltuielile efectuate în
vederea realizării venitului, cu condiția să fie efectuate în interesul direct al activității, să
corespundă unor cheltuieli efective, să fie justificate cu documente şi să fie cuprinse în
cheltuielile exercițiului financiar al anului în cursul căruia au fost plătite.
rd.3. Venit net anual ‐ se înscrie suma reprezentând diferența dintre venitul brut (rd.1)
şi cheltuielile aferente deductibile (rd.2)."


Las la o parte amortizarea,care pe mine nu ma intereseaza,ca nu am mijl fixe.
Deci,avem formulele:

dupa definitia A.Vnet=Vbrut-(Chelt tot-ch neded)
dupa definitia B.V net=Vbrut-Chelt deductibile

Va rog,acum,sa imi spuneti daca gresesc in ceea ce urmeaza:

Cheltuielile cu materii prime si materiale sunt deductibile in totalitate,asadar,facem fisa de op diverse pt ele si ,de asemenea le trecem in jurnalul de op diverse al cheltuielilor deductibile, in totalitate.ok?
Asta face ,ca ,din partea materiilor prime si materialelor sa nu avem nimic trecut in Centralizatorul de cheltuieli nedeductibile.ok?

Dar,stocul de materii prime,materiale,de la sfarsitul anului ,este nedeductibil,pt ca nu a generat veniturile respective,da?

Intrebarea e: de ce in Jurnalul de operatiuni diverse pt cheltuieli deductibile,in privinta materiilor prime si materialelor,nu se trece doar valoarea acestora ,care a generat veniturile respective,ramanand de trecut in Centraliz de chelt nedeductibile,valoarea care nu a generat venituri,adica valoarea stocului de la sfarsitul anului,ca sa corespunda definitiei A a venitului?
Practic, deducerea materiilor prime este limitata doar la cheltuielile facute ,care au generat venituri,nu?Cu alte cuvinte,asta nu inseamna ca materiile prime si materialele achizitionate, pentru exercitiul financiar de la sfarsitul anului,sunt deductibile partial,corespunzator cotei lor de folosire in determinarea veniturilor?

Pt ca ,altfel,daca vom calcula venitul neu cu formula declaratiei 200: V net=V brut-Cheltuieli deductibile, considerand materiile prime deductibile in totalitate,rezultatul va fi eronat! NU?


Pe scurt: in PJIP,nu am decat INCASARI TOTALE SI CHELTUIELI TOTALE.Atat.Nu am aici datel despre cheltuielile nedeductibile,folosite in formula V net=Incasari totale-cheltuieli totale+cheltuieli nedeductibile(din centr de chelt nededuct),
Iar daca ,cheltuielile nedeductibile sunt cele care nu au fost folosite in vederea realizarii veniturilor,stocurile devin cheltuieli nedeductibile,nu?Unde se evidentiaza aceste stocuri ca si cheltuieli nedeductibile,daca nu le trec in Centralizatirul cheltuielilotr nedeductibile,care este indicat de definitie a se utiliza in vederea calcularii venitului net?

ultima dată editat de ismi3ismi pe data de Duminica, 29 Ianuarie 2012, 13:06
 
 
 
offline
Avatar 11

Data înregistrării:
Joi, 13 August 2009, 01:37

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 27 Ianuarie 2012, 14:11


daca am infiintat Intreprinderea individuala in august 2011,cand depun declaratia estimativa 220?pana la 31 ianuarie 2012?
 
 
 
offline
Avatar 11

Data înregistrării:
Joi, 13 August 2009, 01:37

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 26 Ianuarie 2012, 15:46
 
 
 
offline
Avatar 11

Data înregistrării:
Joi, 13 August 2009, 01:37

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 26 Ianuarie 2012, 02:20


va rog mult,m-am uitat pe formularul Declaratiei 200 si nu scrie nicaieri "intocmit"...scrie doar:
"Sub sanctiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar ca datele înscrise în acest formular sunt corecte si complete."
Semnatura contribuabil......... Semnatura imputernicit........................

De asta zice el ca nu semneaza,pt ca treb "semnatura contribuabilului",adica EU!
Va rog,undeati vazut ca scrie "intocmit",pe Decl 200?poate imi scapa mie...m-ar ajuta mult treaba asta cu "intocmit"...

registrele le pot tine si eu...am zis sa am contabil,tocmai,pt ca el stie mult mai bine ce e deductibil si ce nu,cum se fac corect calculele cerute de anaf,....cum se tin fisele de operatiuni diverse,jurnale de op diverse,etc...eu astea le-am citit de pe net,dar ,practic nu am facut niciodata...am vrut sa nu-mi scape ceva gresit...si sa iau vreo amenda din cauza asta...

in contract e trecut asa:
""activitatea de prest serv va consta in efectuarea evidentei contab in part simpla cu respectarea reglementarilor in vigoare privind evidenta contabila,completand Reg de inc si plati,reg inventar si alte docum contabile stabilite prin norme"
"prestatorul poarta raspunderea cu privire la reflectarea exacta a documentelor beneficiarului in listele,situatiile si documentele sintetice obtinute ca rezultat al prelucrarii computerizate a docum primare"
"Prestatorul (contabilul) nu e obligat si nici nu poate sa i se impute depunerea declaratiilor de orice fel pt perioada contractuala,deoarece beneficiarul(eu) a luat cunostinta ca ar fi trebuit sa le depuna in termenul legal dar nu a facut-o.in acest caz,prestatorul pune la dispozitia beneficiarului declaratiile intocmite dar nedepuse,ramanand in sarcina acestuia sa le depuna."

de aici,eu inteleg ca am obligatia sa merg la ghiseul anaf sa inregistrez declaratiile ,dar nu inteleg ca trebuie sa semnez eu "declaratiile intocmite " de el,sub declaratia ca "datele inscrise in ele sunt corecte si complete"...
dvs cum intelegeti...?


ultima dată editat de ismi3ismi pe data de Joi, 26 Ianuarie 2012, 02:52
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 368
Total subiecte: 524054
Total mesaje: 2534680


 

Acum online

Utilizatori (26)
armaghedon_now , Carp Mircea , carmenliv , mihaelaaaa , tarkan , Marcela40 , max9 , proastasatului , sts1961 , paveldoghi54321 , df1974 , mereverzi , AvocatIleanaRadescu , cristianQpanait , roberta79 , maria3000 , camberliu , julia_chi , bv69nelu , Imparatul , cdcd , violetanuky , av.ciobanunicoleta , JULIA59 , OmarP , AsociatiaMihaiViteazuTV1

Consultanţi (5)
avocat.bucuresti13 , avocat_lascoschi@yahoo.com , Av. Gabriel Klein Kiritescu , Iulix_73 , laleaua-neagra

Moderatori (5)
freeelis , Gabriela Pintea , Iulian Manea , gi-jane2 , legally_aid

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

sageata , sageata2 , miramircea , alin20s2001 , CristinaT , shatoura , nicoleta cristina , maria_conta , CLAUDIA2006 , nicoletanicolae2005 , alef , alina_vatrã , contstudio , imipasa , MATI STEFAN , lovistec , alexagri , Moise_mrc , juaristi , madalina_grosu , ionutdragnea , ndiaconescu , DNICOLETA , luminitagr , elena.ni , fetesti , adrian_31 , renatostinga , didicnt , aioluc , KRYSTY35 , Vasile_N , asirghie , csabi40 , gabriel baicu , a_p_a , andu1982 , corinutza.2006 , simona19.71nicu , ioanagci , marinaalexandrescu , Ripanu_Cristi , florentinaanca , turcuirimia , nickelodeon , flori.garleanu , dan_apostolescu , valchim , cami6791 , scarlatcorina , mihaelp , Dan Sorin , elisa3374 , elimatza , ViorelMocanu , amarije , RuxandraV , ovidiu1234 , Coco33 , nicoll_av@yahoo.com , eva-nicoleta , vasile nicolae , magda1612 , nicoleta1206 , manuelachiorean , nicolta , crissy86 , pielotex , luiza voicu , aldo_nick , roman alin , ninha , Szasz Maria , selfdefender , frisca , nic06 , enipohl , ionash , cristi_bv , zache_soft , flaw , adina-nicoleta , Biró Somodi Katalin , sce76 , sorina-sorina , Nico-Nicoleta , Stancu Cornel , AAlina , Ștefãnițã , pachita04121952 , GIOVY , dananico , ªtefãniþã , teodorvpetre , elenina , moisam , radu nina , nicoletapanea , berila , ianusca , Iulialy , Alidadelia , mia2012 , nicollghetu , BURTILANICU , lauraciobanu , nicola_madalina , cserbu , np_2003 , Diana Livia , ileanabireu , gcsilla , natalie_mgn , somodikatalin , mihaela solomon , klaoodyoo , AdrianDM , stefanudrea , simamarian , dianabadea , mikidutamiki , anaisanais2010 , CARPENSIONARI , nechiforalina , baltoiu sorin , swry0604 , bflkx25 , Richardarr , lgqor66 , Lyndonbuph , andrei8080 , Mammierdkq , rbgc0469 , rilomloor , liaqrotth , Alecsa1234 , taanwem , Delenickes7g , toodkiin , Carrollqhzl , Twandahyuk , madalina_91

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro