Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.934 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.333 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Completare Registru Inventar

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Miercuri, 7 Aprilie 2010, 10:16

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 7 Aprilie 2010, 10:22

Sunt invatatoare (Meditator) si nu stiu ce trebuie sa complectezi in Registrul Inventar? Eu emit chitanta pentru suma incasata o trec in Registrul-jurnal de plati si incasari dar in acel registru mentionat mai sus nu stiu daca trebuie sa complectezi eu .
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Joi, 11 Ianuarie 2007, 14:24

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 7 Aprilie 2010, 11:52
Registrul-inventar cod 14-1-2
Serveşte ca document contabil obligatoriu de înregistrare a rezultatelor inventarierii elementelor de activ şi de pasiv.
Se întocmeşte de către persoanele prevăzute la art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, într-un singur exemplar.
Se întocmeşte la începutul activităţii, la sfârşitul exerciţiului financiar sau cu ocazia încetării activităţii, fără ştersături şi fără spaţii libere, pe baza datelor cuprinse în listele de inventariere şi procesele-verbale de inventariere a elementelor de activ şi de pasiv.
Registrul-inventar se completează pe baza inventarierii faptice a elementelor de activ şi de pasiv grupate după natura lor conform posturilor din bilanţ. În cazul în care inventarierea are loc pe parcursul anului, datele rezultate din operaţiunea de inventariere se actualizează cu intrările şi ieşirile din perioada cuprinsă între data inventarierii şi data încheierii exerciţiului financiar, datele actualizate fiind apoi cuprinse în registrul-inventar.
Operaţiunea de actualizare a datelor rezultate din inventariere se va efectua astfel încât la sfârşitul exerciţiului financiar să fie reflectată situaţia reală a elementelor de activ şi de pasiv.

În cazul încetării activităţii, registrul-inventar se completează cu valoarea elementelor de activ şi de pasiv inventariate faptic la acea dată.

În cazul în care o unitate are subunităţi dispersate teritorial care conduc contabilitatea până la balanţa de verificare, registrul-inventar se va conduce de către subunităţi, în condiţiile înregistrării acestuia în evidenţa subunităţii.

În coloana 1 se înscrie numărul curent al fiecărei operaţiuni înregistrate în ordine cronologică, de la deschiderea acestuia până la epuizarea filelor sau încetarea activităţii.

În coloana 2 vor fi recapitulate elementele inventariate, detaliat pe fiecare cont de activ şi de pasiv, conturile de valori materiale putând fi defalcate pe gestiuni.

În coloana 3 se înscrie valoarea contabilă a elementelor inventariate.

În coloana 4 se înscrie valoarea de inventar a elementelor de activ şi de pasiv, stabilită de membrii comisiei de inventariere (pe baza listelor de inventariere şi a proceselor-verbale de inventariere).

În coloana 5 se trec diferenţele din evaluare de înregistrat, calculate ca diferenţă între valoarea contabilă şi valoarea de inventar.

În coloana 6 se menţionează cauzele diferenţelor (deprecieri, dezasortări etc.).

Nu circulă, fiind document de înregistrare contabilă
Se arhivează la compartimentul financiar-contabil, împreună cu documentele justificative care au stat la baza întocmirii lui
 
 
 
offline
24

Data înregistrării:
Marti, 9 Septembrie 2008, 06:45

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 7 Aprilie 2010, 19:13
@angimm,
pentru un neinitiat in termenii de “activ” - “pasiv” ceea ce ati scris dv suna a limba straina…

@ana suciu a pus o intrebare simpla: ce scriu in registrul respectiv in cazul X?
Un raspuns simplu era posibil: scrieti acolo obiecte de genul: dulap, scaun, birou, calculator etc - ce-o avea in patrimoniu respectiva PFA (sa zicem)… Adica: obiect - cantitate - pret - valoare (ceva de genul)…

@ana suciu - banuiesc - scrie despre chitanta emisa pentru incasarea tarifului pentru orele de meditatie… Ori, aceste sume… n-au ce cauta a fi evidentiate in registrul inventar…
Ma insel?
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Joi, 11 Ianuarie 2007, 14:24

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 7 Aprilie 2010, 20:51
@trope_doi,cititi va rog cu mai mare atentie ce scrie ana suciu despre chitanta pe care o emite,iar in ceea ce priveste sugestia dvstra cum ca "pentru un neinitiat in termenii de “activ” - “pasiv” suna a limba straina…" aveti dreptate,contabilitatea este o alta stiinta.
@ana suciu.Atentie la codurile registrului-inventar, pentru ca, spre exemplu, registrele Inventar pentru firme si PFA sunt complet diferite, unul inventariind conturi iar celalalt mijloace fixe.
 
 
 
offline
24

Data înregistrării:
Marti, 9 Septembrie 2008, 06:45

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 7 Aprilie 2010, 23:58
Am citit… Eu emit chitanta pentru suma incasata o trec in Registrul-jurnal de plati si incasari dar in acel registru mentionat mai sus nu stiu daca trebuie sa complectezi eu…

Fiind meditator pentru ce ar putea emite o chitanta? Banuiesc ca incasarile doamnei se rezuma la tariful per ora de meditatie… Fiind invatatoare dv ii spuneti degeaba sa aiba grija la diferentele dintre registre: conturi si mijloace fixe… NU ESTE contabil, de aceea dorea un raspuns pe intelesul dumneaei…
Banuiesc ca @ana suciu nu a optat pentru contabilitatea in partida dubla…

Repet: nu am vrut sa va supar! V-am atras doar atentia ca ati raspuns dnei ridicand o multitudine de intrebari… Tocmai dv ati recunoscut: “contabilitatea este o alta stiinta” - iar daca e asa nu ar trebui raspuns in termeni pe care ii poate intelege si cineva care nu practica aceasta… stiinta?
Nu i-ati raspuns nici daca trebuie sa completeze dansa registrul inventar (raspunsul este “da”, in cazul in care nu colaboreaza cu un contabil – si nu colaboreaza, pentru ca nu ar fi pus intrebarea pe forum). Oricum, intrebarea e, oarecum, “incomplet” formulata, dar un contabil poate deduce ce doreste “clientul”. Ma insel?
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Miercuri, 7 Aprilie 2010, 10:16

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 8 Aprilie 2010, 10:17
Multumesc pentru toate raspunsurile intradevar primul raspuns este pt.oamenii care practica aceasta stinta ,dar pentru mine imi este valabil raspunsul cel pe intelesul meu ,daci nu trebuie sa-l complectezi.Intradevar nu am fost prea explicita ,eu fac meditatii cu copii si le emit chitanta pe banii incasati de la parinti si depun la adm.finantelor impozit pe venit acele chitante le trec in registru jurnal de incasari si plati si nu stiam cum sa complectez acel registru inventar.
Va multumesc inca odata si va doresc sa aveti o zi buna.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Joi, 11 Ianuarie 2007, 14:24

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 8 Aprilie 2010, 10:41
@trope_doi ziceti:
"Am citit… Eu emit chitanta pentru suma incasata o trec in Registrul-jurnal de plati si incasari dar in acel registru mentionat mai sus nu stiu daca trebuie sa complectezi eu…"
la care dvstr raspundeti asa:"banuiesc - scrie despre chitanta emisa pentru incasarea tarifului pentru orele de meditatie… Ori, aceste sume… n-au ce cauta a fi evidentiate in registrul inventar… Ma insel?
Raspunsul meu:

1.Intrebarea care se deduce este :ce anume se trece in acel registru,nicidecum daca acea chitanta se trece sau nu in Registrul-inventar
2.In legatura cu ce anume se trece in acel Registru-inventar,am rugat-o pe @ana suciu sa precizeze ce cod de imprimat are registrul dsei.
3.Este clar ca tine evidenta in partida simpla,atata vreme cat are registrul -jurnal de incasari si plati conform precizarii dsei.
4.La intrebarea daca dsa trebuie sa completeze registrul-inventar,raspunsul este DA cu mentiunea ca trebuie sa aibe Registrul-inventar adecvat pentru Pfa,iar modul de completare este dat de rubricatura imprimata,pentru nelamuriri intampinate la completare o rog sa revina,imi propun sa o ajut .
5.Nu! NU m-am suparat ! E spre folosul meu sa fiu contra-zisa daca nu am dreptate ! Am doar de castigat !
 
 
 
offline
24

Data înregistrării:
Marti, 9 Septembrie 2008, 06:45

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 8 Aprilie 2010, 15:51
1. In registrul inventar se scriu atat mijloacele fixe cat si obiectele de inventar… adica, ceea ce a fost cumparat in calitate de PFA, “obiecte” (birou, scaune, PC, manuale altele de gen) care sunt necesare pentru buna desfasurare a activitatii – acesta ar fi fost raspunsul simplu.
2. Banuiesc ca registrul este cel prevazut in Ordin – altfel ar fi fost refuzat la “viza” de functionarii finantelor – registrele PFA se snuruiesc si se “vizeaza”.

5. Nu v-am contrazis! Ceea ce ati scris e conform legii – dar… “in alta limba” si mi-am imaginat ca as fi primit acest raspuns… Ochii mei s-ar fi adunat la radacina nasului - pentru ca n-as fi inteles decat ca e scris in romaneste.


 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie Completare Registru Inventar

Acest subiect este moderat de către
carmen01011958,    george-neagu,    Iulian Manea,    ioanbutariu

Ultimele mesaje şterse în discuţie ( total mesaje şterse - 2)

Autor mesaj: Bravos
Mesaj şters de către: Magda Staicu
Dată mesaj: Duminica, 14 Noiembrie 2010, 21:44
Mesaj şters la data: Duminica, 21 Noiembrie 2010, 22:16
Motiv: fara continut
Autor mesaj: angimm
Mesaj şters de către: Magda Staicu
Dată mesaj: Joi, 8 Aprilie 2010, 15:58
Mesaj şters la data: Duminica, 21 Noiembrie 2010, 22:16
Motiv: fara continut


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 9
Total subiecte: 523959
Total mesaje: 2534333


 

Acum online

Utilizatori (1)
sanda65

Consultanţi (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

sageata , sageata2 , miramircea , alin20s2001 , CristinaT , shatoura , nicoleta cristina , maria_conta , CLAUDIA2006 , nicoletanicolae2005 , alef , alina_vatrã , contstudio , imipasa , MATI STEFAN , lovistec , alexagri , Moise_mrc , juaristi , madalina_grosu , ionutdragnea , ndiaconescu , DNICOLETA , luminitagr , elena.ni , fetesti , adrian_31 , renatostinga , didicnt , aioluc , KRYSTY35 , Vasile_N , asirghie , csabi40 , gabriel baicu , a_p_a , andu1982 , corinutza.2006 , simona19.71nicu , ioanagci , marinaalexandrescu , Ripanu_Cristi , florentinaanca , turcuirimia , nickelodeon , flori.garleanu , dan_apostolescu , valchim , cami6791 , scarlatcorina , mihaelp , Dan Sorin , elisa3374 , elimatza , ViorelMocanu , amarije , RuxandraV , ovidiu1234 , Coco33 , nicoll_av@yahoo.com , eva-nicoleta , vasile nicolae , magda1612 , nicoleta1206 , manuelachiorean , nicolta , crissy86 , pielotex , luiza voicu , aldo_nick , roman alin , ninha , Szasz Maria , selfdefender , frisca , nic06 , enipohl , ionash , cristi_bv , zache_soft , flaw , adina-nicoleta , Biró Somodi Katalin , sce76 , sorina-sorina , Nico-Nicoleta , Stancu Cornel , AAlina , Ștefãnițã , pachita04121952 , GIOVY , dananico , ªtefãniþã , teodorvpetre , elenina , moisam , radu nina , nicoletapanea , berila , ianusca , Iulialy , Alidadelia , mia2012 , nicollghetu , BURTILANICU , lauraciobanu , nicola_madalina , cserbu , np_2003 , Diana Livia , ileanabireu , gcsilla , natalie_mgn , somodikatalin , mihaela solomon , klaoodyoo , AdrianDM , stefanudrea , simamarian , dianabadea , mikidutamiki , anaisanais2010 , CARPENSIONARI , nechiforalina , baltoiu sorin , swry0604 , bflkx25 , Richardarr , lgqor66 , Lyndonbuph , andrei8080 , Mammierdkq , rbgc0469 , rilomloor , liaqrotth , Alecsa1234 , taanwem , Delenickes7g , toodkiin , Carrollqhzl , Twandahyuk , madalina_91

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro