Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.419 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.108.318 mesaje in forum.

Discutie Completare Registru Inventar

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Miercuri, 7 Aprilie 2010, 10:16

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 7 Aprilie 2010, 10:22

Sunt invatatoare (Meditator) si nu stiu ce trebuie sa complectezi in Registrul Inventar? Eu emit chitanta pentru suma incasata o trec in Registrul-jurnal de plati si incasari dar in acel registru mentionat mai sus nu stiu daca trebuie sa complectezi eu .
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Joi, 11 Ianuarie 2007, 14:24

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Miercuri, 7 Aprilie 2010, 11:52
Registrul-inventar cod 14-1-2
Servește ca document contabil obligatoriu de înregistrare a rezultatelor inventarierii elementelor de activ și de pasiv.
Se întocmește de către persoanele prevăzute la art. 1 din Legea contabilității nr. 82/1991, republicată, într-un singur exemplar.
Se întocmește la începutul activității, la sfârșitul exercițiului financiar sau cu ocazia încetării activității, fără ștersături și fără spații libere, pe baza datelor cuprinse în listele de inventariere și procesele-verbale de inventariere a elementelor de activ și de pasiv.
Registrul-inventar se completează pe baza inventarierii faptice a elementelor de activ și de pasiv grupate după natura lor conform posturilor din bilanț. În cazul în care inventarierea are loc pe parcursul anului, datele rezultate din operațiunea de inventariere se actualizează cu intrările și ieșirile din perioada cuprinsă între data inventarierii și data încheierii exercițiului financiar, datele actualizate fiind apoi cuprinse în registrul-inventar.
Operațiunea de actualizare a datelor rezultate din inventariere se va efectua astfel încât la sfârșitul exercițiului financiar să fie reflectată situația reală a elementelor de activ și de pasiv.

În cazul încetării activității, registrul-inventar se completează cu valoarea elementelor de activ și de pasiv inventariate faptic la acea dată.

În cazul în care o unitate are subunități dispersate teritorial care conduc contabilitatea până la balanța de verificare, registrul-inventar se va conduce de către subunități, în condițiile înregistrării acestuia în evidența subunității.

În coloana 1 se înscrie numărul curent al fiecărei operațiuni înregistrate în ordine cronologică, de la deschiderea acestuia până la epuizarea filelor sau încetarea activității.

În coloana 2 vor fi recapitulate elementele inventariate, detaliat pe fiecare cont de activ și de pasiv, conturile de valori materiale putând fi defalcate pe gestiuni.

În coloana 3 se înscrie valoarea contabilă a elementelor inventariate.

În coloana 4 se înscrie valoarea de inventar a elementelor de activ și de pasiv, stabilită de membrii comisiei de inventariere (pe baza listelor de inventariere și a proceselor-verbale de inventariere).

În coloana 5 se trec diferențele din evaluare de înregistrat, calculate ca diferență între valoarea contabilă și valoarea de inventar.

În coloana 6 se menționează cauzele diferențelor (deprecieri, dezasortări etc.).

Nu circulă, fiind document de înregistrare contabilă
Se arhivează la compartimentul financiar-contabil, împreună cu documentele justificative care au stat la baza întocmirii lui
 
 
 
offline
24

Data inregistrarii:
Marti, 9 Septembrie 2008, 06:45

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 7 Aprilie 2010, 19:13
@angimm,
pentru un neinitiat in termenii de “activ” - “pasiv” ceea ce ati scris dv suna a limba straina…

@ana suciu a pus o intrebare simpla: ce scriu in registrul respectiv in cazul X?
Un raspuns simplu era posibil: scrieti acolo obiecte de genul: dulap, scaun, birou, calculator etc - ce-o avea in patrimoniu respectiva PFA (sa zicem)… Adica: obiect - cantitate - pret - valoare (ceva de genul)…

@ana suciu - banuiesc - scrie despre chitanta emisa pentru incasarea tarifului pentru orele de meditatie… Ori, aceste sume… n-au ce cauta a fi evidentiate in registrul inventar…
Ma insel?
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Joi, 11 Ianuarie 2007, 14:24

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Miercuri, 7 Aprilie 2010, 20:51
@trope_doi,cititi va rog cu mai mare atentie ce scrie ana suciu despre chitanta pe care o emite,iar in ceea ce priveste sugestia dvstra cum ca "pentru un neinitiat in termenii de “activ” - “pasiv” suna a limba straina…" aveti dreptate,contabilitatea este o alta stiinta.
@ana suciu.Atentie la codurile registrului-inventar, pentru ca, spre exemplu, registrele Inventar pentru firme si PFA sunt complet diferite, unul inventariind conturi iar celalalt mijloace fixe.
 
 
 
offline
24

Data inregistrarii:
Marti, 9 Septembrie 2008, 06:45

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 7 Aprilie 2010, 23:58
Am citit… Eu emit chitanta pentru suma incasata o trec in Registrul-jurnal de plati si incasari dar in acel registru mentionat mai sus nu stiu daca trebuie sa complectezi eu…

Fiind meditator pentru ce ar putea emite o chitanta? Banuiesc ca incasarile doamnei se rezuma la tariful per ora de meditatie… Fiind invatatoare dv ii spuneti degeaba sa aiba grija la diferentele dintre registre: conturi si mijloace fixe… NU ESTE contabil, de aceea dorea un raspuns pe intelesul dumneaei…
Banuiesc ca @ana suciu nu a optat pentru contabilitatea in partida dubla…

Repet: nu am vrut sa va supar! V-am atras doar atentia ca ati raspuns dnei ridicand o multitudine de intrebari… Tocmai dv ati recunoscut: “contabilitatea este o alta stiinta” - iar daca e asa nu ar trebui raspuns in termeni pe care ii poate intelege si cineva care nu practica aceasta… stiinta?
Nu i-ati raspuns nici daca trebuie sa completeze dansa registrul inventar (raspunsul este “da”, in cazul in care nu colaboreaza cu un contabil – si nu colaboreaza, pentru ca nu ar fi pus intrebarea pe forum). Oricum, intrebarea e, oarecum, “incomplet” formulata, dar un contabil poate deduce ce doreste “clientul”. Ma insel?
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Miercuri, 7 Aprilie 2010, 10:16

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 8 Aprilie 2010, 10:17
Multumesc pentru toate raspunsurile intradevar primul raspuns este pt.oamenii care practica aceasta stinta ,dar pentru mine imi este valabil raspunsul cel pe intelesul meu ,daci nu trebuie sa-l complectezi.Intradevar nu am fost prea explicita ,eu fac meditatii cu copii si le emit chitanta pe banii incasati de la parinti si depun la adm.finantelor impozit pe venit acele chitante le trec in registru jurnal de incasari si plati si nu stiam cum sa complectez acel registru inventar.
Va multumesc inca odata si va doresc sa aveti o zi buna.
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Joi, 11 Ianuarie 2007, 14:24

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Joi, 8 Aprilie 2010, 10:41
@trope_doi ziceti:
"Am citit… Eu emit chitanta pentru suma incasata o trec in Registrul-jurnal de plati si incasari dar in acel registru mentionat mai sus nu stiu daca trebuie sa complectezi eu…"
la care dvstr raspundeti asa:"banuiesc - scrie despre chitanta emisa pentru incasarea tarifului pentru orele de meditatie… Ori, aceste sume… n-au ce cauta a fi evidentiate in registrul inventar… Ma insel?
Raspunsul meu:

1.Intrebarea care se deduce este :ce anume se trece in acel registru,nicidecum daca acea chitanta se trece sau nu in Registrul-inventar
2.In legatura cu ce anume se trece in acel Registru-inventar,am rugat-o pe @ana suciu sa precizeze ce cod de imprimat are registrul dsei.
3.Este clar ca tine evidenta in partida simpla,atata vreme cat are registrul -jurnal de incasari si plati conform precizarii dsei.
4.La intrebarea daca dsa trebuie sa completeze registrul-inventar,raspunsul este DA cu mentiunea ca trebuie sa aibe Registrul-inventar adecvat pentru Pfa,iar modul de completare este dat de rubricatura imprimata,pentru nelamuriri intampinate la completare o rog sa revina,imi propun sa o ajut .
5.Nu! NU m-am suparat ! E spre folosul meu sa fiu contra-zisa daca nu am dreptate ! Am doar de castigat !
 
 
 
offline
24

Data inregistrarii:
Marti, 9 Septembrie 2008, 06:45

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 8 Aprilie 2010, 15:51
1. In registrul inventar se scriu atat mijloacele fixe cat si obiectele de inventar… adica, ceea ce a fost cumparat in calitate de PFA, “obiecte” (birou, scaune, PC, manuale altele de gen) care sunt necesare pentru buna desfasurare a activitatii – acesta ar fi fost raspunsul simplu.
2. Banuiesc ca registrul este cel prevazut in Ordin – altfel ar fi fost refuzat la “viza” de functionarii finantelor – registrele PFA se snuruiesc si se “vizeaza”.

5. Nu v-am contrazis! Ceea ce ati scris e conform legii – dar… “in alta limba” si mi-am imaginat ca as fi primit acest raspuns… Ochii mei s-ar fi adunat la radacina nasului - pentru ca n-as fi inteles decat ca e scris in romaneste.


 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie Completare Registru Inventar

Acest subiect este moderat de catre
carmen01011958,    george-neagu,    Iulian Manea,    ioanbutariu

Ultimele mesaje sterse in discutie ( total mesaje sterse - 2)

Autor mesaj: Bravos
Mesaj sters de catre: Magda Staicu
Data mesaj: Duminica, 14 Noiembrie 2010, 21:44
Mesaj sters la data: Duminica, 21 Noiembrie 2010, 22:16
Motiv: fara continut
Autor mesaj: angimm
Mesaj sters de catre: Magda Staicu
Data mesaj: Joi, 8 Aprilie 2010, 15:58
Mesaj sters la data: Duminica, 21 Noiembrie 2010, 22:16
Motiv: fara continut


 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 20
Total subiecte: 412869
Total mesaje: 2108319


 

Acum online

Utilizatori (2)
StefanQB , delirio89

Consultanti (1)
APET_R

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

andru308 , avocat_calin , orar , irinamircea , mct , mariana_flo , zsakrm , lexmit31 , natexint , bogdan1974 , agafitei_luminita , vim_1978 , alexya , ralu_eleny , adinac34 , CAZACU IONUT , paul80pantea , gpopovici , sorin76 , Petre_bio , vasaluc , flycatalin , zbanciu , pomohaci , vmg , nicoleta_av , ditta , marlen_dud , adi6982 , roland81 , NIkleon , klaudia772001 , dany3087 , antoaneta1986 , bbc2bbc , lucimct , gia_25 , moranduzza , mircea76dumitru , seliman , camelia-maria , jadomini , bebemariaelena , deejayx , felicia andronache , Dinia , okidoki0809 , cornelia apopei , Ingrida , ymca , arianas , cristianflorea , nelu x , bato laura , schumy80 , oanaj , gheorghita marius , bionpi , NISTOR. MARIOARA , Sam2005 , huli , adriananeacsu , lelcunadia , minca84 , gheorghiu silvestru mihail , cruceanu maria camelia , Chiscari Mihai , lias , liliana state , danutzam , deniss16 , juliac , aaaaaaaaaaaaaa , caraman_ion , necula mihaela , paulwushu , Geanina-Irina , lorymiha , alexneagu , vasib , Mdlyyn , nncristi , iana-maria , carevbus , MihaiCH , Pitiku87 , pacaliciosu , antoaxel , geo_sajjad , vas zelma , mrnneculai , adrianady , szabo_csongor , ioanon , monika-monik , maryus_tl , j_jasmine , PYZY , sorin_iacob87 , evoelena , Iosunt , friends , mariadobner , carmen_dum , doina.panoiu , claudia_e , alexnic , adrian_o , cristina.munteanu , av_plac , cristirus06 , Potco , costin_eduard , walmar , lbaltaru , Mariacica , fendissimaIO , lilimagureanu , ptkvip87

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro