Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.329 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.107.669 mesaje in forum.

Discutie se poate vinde un teren extravilan mostenire ,doar cu certificatul de mostenitor ?

 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Marti, 13 Aprilie 2010, 12:19

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 13 Aprilie 2010, 12:27

va rog sa-mi spuneti si mie , am un teren extravilan undeva la tara , mostenit de la tatal meu si vreau sa-l vand , eu am doar actul de mostenitor si nimic altceva , la intabulare mi se cere actul de proprietate al terenului , dar pe vremea cand tatal meu a primit pamantul mostenit de la parintii lui nu se faceau acte de proprietate si eu nu stiu daca exista un alt act care sa ateste provenienta acestiu teren . va rog sa-mi spuneti ce alt act care sa substituie actul de proprietate , pot sa folosesc la vanzare.
 
 
 
offline
2.62
2

Data inregistrarii:
Marti, 9 Februarie 2010, 05:46

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 13 Aprilie 2010, 12:32
nu exista nici un alt act care sa se substituie tiltului de proprietate.. erau emise candva niste procese verbale de punere in posesie pana la emiterea titluluid e proprietate si probabil in baza acelui va fost trecut terenul in certificatulde mostenitor.. in orice caz, opinia mea este sa consultati si in legatura cu vanzarea si in legatura cu actele ce le aveti un avocat din zona unde va aflati care va poate indruma si ajuta cum sa procedati
 
 
 
offline
23

Data inregistrarii:
Duminica, 1 Februarie 2009, 12:18

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 13 Aprilie 2010, 12:32
Daca nu aveti un titlu de proprietate emis in baza legii 18/1991, 1/2000 sau 247/2005, nu veti putea intabula terenul respectiv.
Titlul de proprietate se emite in baza unei cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate, formulate in baza uneia din legile enumerate mai sus (ultima zi: 30.11.2005). In certificatul de mostenitor obtinut de dvs. de pe urma tatalui, se face mentiune la acest teren? Daca da, in baza carui act (un notar nu putea include respectivul teren in CM in lipsa unui act care sa faca dovada dreptului de proprietate pentru tatal dvs - cel putin asa ar fi fost normal).
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Marti, 13 Aprilie 2010, 12:19

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 13 Aprilie 2010, 12:43
cand s-a facut succesiunea tatalui meu , neavand un act de proprietate am scos de la primaria unde este inregistrat terenul , o adeverinta de rol.
 
 
 
offline
Avatar 3
1

Data inregistrarii:
Miercuri, 29 Iulie 2009, 16:58

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 13 Aprilie 2010, 13:20
puteti promova o actiune in instanta prin care sa cereti sa se constate uzucapuinea.
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Vineri, 12 Martie 2010, 09:00

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 13 Aprilie 2010, 14:20
Este adevarat ca nu se poate inscrie in cartea funciara dreptul de proprietate fara a se atasa documentatiei si actul care a stat la baza emiterii certificatului de mostenitor (in cazul de fata, o adeverinta de rol), dar o eventuala vanzare a imobilului se poate perfecta fara probleme. Se poate solicita fara probleme Oficiului de Cadastru ši Publicitate Imobiliara eliberarea unui certificat de sarcini (in baza certificatului de mostenitor, a certificatului privind atestarea posesiei exercitat sub numele de proprietar si a documentatiei cadastrale), iar notarul poate incheia contractul de vanzare-cumparare fara probleme, iar imobilul va fi inscris in cartea funciara in baza acestuia, direct pe numele cumparatorului.
 
 
 
offline
23

Data inregistrarii:
Duminica, 1 Februarie 2009, 12:18

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 13 Aprilie 2010, 20:41
Exista, intr-adevar, notari care incheie contracte de V-C fara extras de carte funciara din care sa rezulte intabularea dreptului de proprietate pe numele vanzatorului...?? Si fara prezentarea nici unui act de proprietate pentru terenul in cauza?? Asa o fi, in Romania este tara tuturor posibilitatilor
Parerea mea este ca tot ce se poate face in acest caz este un antecontract de vanzare-cumparare prin care, vanzatorul se obliga sa perfecteze actele terenului in X luni.
Totusi, inteleg ca tatal a figurat pe rol la primarie (asta ma face sa banuiesc ca s-a facut cerere de retrocedare in baza vreunei legi a fondului funciar, dar nu s-a eliberat inca titlul de proprietate).
Initiatorul topicului ar trebui sa mearga la primarie (registrul agricol) si sa se intereseze ce si cum, pentru ca nu cred ca va aparea intr-o dimineata, din senin, un TP care sa-i bata la geam, asteptand sa fie luat si dus la OCPI pentru intabulare
 
 
 
 

Discutie se poate vinde un teren extravilan mostenire ,doar cu certificatul de mostenitor ?

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    andreigrigoriu,    gerberga,    Joha,    simonette12,    romascanu 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 14
Total subiecte: 412726
Total mesaje: 2107669


 

Acum online

Utilizatori (2)
costinandrei , Daniel_ion84

Consultanti (1)
patrascu razvan

Moderatori (1)
ioanbutariu

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

irijor , efdeics , rodica74 , linxcons , chrisrotlmacin , leontemihaela , ioana_carmen2000 , croitoru , Ramona Radu , laurentiu29 , marius27 , hutanu , roxiy , owy_pici , ciocani , steluta_moise , eunice , ioji , Peterotoole1000 , mandita , Erika Rus , spg77 , adriana rotar , Adrian Turcu , MSIMON , sgeorgeta , Cookie , yonycy , florinela , mil29 , mikedcn , carmenisis , irina_mares , kalmiart , karrmen772004 , pretonius , Cristinabv , bumbu , Cristina T , malin , drbarbu , florrym , dedu_ioana , fpt buzau , Zyzu , Cristian Banu , hayatim , mitzush , ioneasca84 , andrei29 , chirvai , botos ilona , loriciorita , QCERT , Tech , sever_daniela , cuprumin , MOLDOVAN TIBI , mariusgood , danadji , mmarianne , Antonia29 , mariusd29 , luminita poiata , adriandragomir46 , costacheioan , lemar , nastad , c.sorin , mariuspopescu03 , isabelle_ife , Lorelorry , deea_sabrina , chiara , DanstP , tgeorgescu , IoanaPM , Moarcas Laura , Liliana Iftime , corasilver , Ovidel , mircea julean , adam mariana , ana_lupu_ana , av.farkas , adrian_chivu2001 , Orieta , ramona_madalina , mircea64 , anidabcrsal , mirceapopescu64 , darkice2 , domni56 , Odrade , allecssis , vlad81 , marius csm , marius_br2000 , blajanul , Sufletdecaine , p_cristina16 , balika peter , kakadu , Conta-Tulcea , dcgeo , iuliana400 , flu , olgabejat , mihaelaconta , mantaandreea , Kathyp , TudorH , damaged , BDAN , graure298 , Mastroiani , copilsimona81 , nitaoanaalexandra , Diana HR , bratucristian , Oprisanescu Stefan , AndreeaOMazilu

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro