Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.605 de membri si 5.998 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.109.962 mesaje in forum.

Discutie Sponsorizarea se poate deduce din impozitul minim?

 
 
offline
1.84

Data inregistrarii:
Vineri, 24 Aprilie 2009, 19:23

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Joi, 29 Aprilie 2010, 19:49

As dori sa aflu puncte de vedere in legatura cu:
- considerati ca impozitul minim (impozit pe profit) poate fi afectat cu cota reglementata pentru sponsorizari? Adica, pot scadea din impozitul minim 20% (3 la mie din cifra de afaceri) pentru sponsorizari?
As dori ca parerile sa macar minim argumentate.
Multumesc.
 
 
 
offline
2.00
1

Data inregistrarii:
Luni, 23 Martie 2009, 10:27

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Joi, 29 Aprilie 2010, 22:17
M-am gandit si eu la situatia asta si am ajuns la concluzia ca nu se scade sponsorizarea din impozitul minim , pentru ca asa cum am inteles acest impozit el este un impozit minim de plata .Din el nu se fac deduceri sau compensari .
Ba mai mult , daca se aplica regula de la sponsorizare , ar iesi sa zicem un impozit din calcul, dupa scaderea sumei din sposorizare , mai mic decit cel mimim, rezulta ca cel mimim va fi de plata

 
 
 
offline
1.84

Data inregistrarii:
Vineri, 24 Aprilie 2009, 19:23

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Joi, 29 Aprilie 2010, 23:38
sponsorizarea se scade din impozitul pe profit...impozitul minim este si el impozit pe profit, este capitol de venit bugetar denumit impozit pe profit, este platit si gestionat ca impozit pe profit. avem vreo reglementare care face precizarea clara ca in nici o forma nu se poate plati un impozit pe profit mai mic decat impozitul minim? ca exemplu :- reglementarea care precizeaza in mod clar ca daca profitul reinvestit duce la un calcul al impozitului mai mic decat impozitul minim, atunci se datoreaza impozitul minim.
oare putem aplica o lege prin deducere doar? eu stiam ca daca legea nu prevede atunci ea in mod clar nu interzice, deci daca legea nu prevede in mod explicit ca in nici un caz contribuabilul nu poate declara si plati un impozit mai mic decat cel minim, atunci de ce nu as specula aceasta scapare (probabil), redistribuind din impozitul pe profit sume la sponsorizari?
Multumesc pentru parere.
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Vineri, 1 Februarie 2008, 12:55

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 30 Aprilie 2010, 00:19
corbalb a scris:

...avem vreo reglementare care face precizarea clara ca in nici o forma nu se poate plati un impozit pe profit mai mic decat impozitul minim? ...

Art. 18 alin. 2
Contribuabilii, cu excepția celor prevăzuți la alin. (1), la art. 13 lit. c)—e), art. 15 și 38, în cazul cărora impozitul pe profit este mai mic decât suma impozitului minim pentru tranșa de venituri totale corespunzătoare, prevăzute la alin. (3), sunt obligați la plata impozitului la nivelul acestei sume.

Sposorizarea este o cheltuiala nedeductibila. Ea diminueaza impozitul pe profit datorat (art. 21 alin. 4 lit. p)
p) cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos...

Dupa determinarea impozitului pe profit datorat conform titlului II din Codul Fiscal care printre altele spune ca sponsorizarea se scade din impozitul pe profit datorat, se compara impozitul astfel rezultat cu impozitul minim (pct. 11^1 din Normele Metodologice cu referire la art. 18 din Codul Fiscal).


ultima data editat de fat frumos pe data de Vineri, 30 Aprilie 2010, 00:52
 
 
 
offline
1.84

Data inregistrarii:
Vineri, 24 Aprilie 2009, 19:23

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 30 Aprilie 2010, 15:04
Mda...avand in vedere precizarile pct. 11'1 din norme si tinand cont de faptul ca scaderea sopnsorizarii din impozitul pe profit face parte din rationamentul privind calculul impozitului pe profit conform cap. II din Codul fiscal, vazand ca in final acest calcul se compara cu impozitul minim si se plateste suma cea mai mare, imi este clar ca impozitul minim nu poate fi afectat cu sponsorizarea .
Multumesc!... Speram sa fie o scapare pe undeva...avand in vedere ca sponsorizarea s-a reglementat ca deducere din impozitul pep profit datorat, ci nu doar ca si cheltuiala cum era pe vremuri, chiar credeam ca legiuitorul a lasat deschisa aceasta cale astfel incat sponsorizarea sa fie incurajata, chiar daca au impus impozitul asta dement. Macar asa...20% din impozitul minim s-ar fi putut distribui organizatiilor non-profit.
Naspa

Multumesc pentru raspuns fat-frumos...Ma agitam deja si chiar imi era ciuda ca nu mi-am pus problema si in 2009, crezand ca am ratat o sansa buna de a sfatui agentii sa distribuie 20% catre beneficiarii de sponsorizari.

ultima data editat de corbalb pe data de Vineri, 30 Aprilie 2010, 15:25
 
 
 
 

Discutie Sponsorizarea se poate deduce din impozitul minim?

Acest subiect este moderat de catre
Iulian Manea,    ioanbutariu,    george-neagu,    carmen01011958 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 29
Total subiecte: 413178
Total mesaje: 2109962


 

Acum online

Utilizatori (1)
wewerita

Consultanti (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

TEREC ANDREI , MariusT , marylena , mihainord , Cristina_Dinu_ , viorelgeorgevici , dory_gurau , bmf , crm , tabarasam , wells , i_am_i_1972 , ceapraga , mirrelle , selecons , GABI_2007 , irin@ , cosmitu , autotibedi , loreleis2003 , katycondrut , contracte , Maria Diaconu , sue , gelu.soare , marymonicaizabela , vraluca2003 , ceciliahrom , leonyd , ciprianiftene , katalyna18 , bogdanvip , crispetra07 , docktorlex29 , saftoium , oanacozos , claumona70 , Viana22 , georgiu40 , alinutz_a , lucia andritoiu , asdal , zodiac , boby_77 , pinut , hritcumihaela , LENUTA PANAIT , Andrusceac Paunel , Szabi , raduhas , hattrick , Iulian Manea , vidiva , totolino , isaiamariana , luitrodi , maricarmen , michelle29 , robert_brates , maramik , irod , gabimocanu67 , emilia76 , kiraly zoltan , cornelpirlog , kostyn_02 , mirela88 , sava ioan mina , adriana rusateanu , sandatibi , adi76 , bogdan86 , sandel25 , sava ioan , Prostudio , balasa.sorin , storsistem , adrian05 , liviaangelahava , BarbulescuDanielAv , mary-alex , codruta_coco , costinel062000 , Mara T , popamaryi , liloiu , florin_mst , qeruta , adrianamihaela , Moldovan Dorina , ovimat , norbi00 , nicu_tudora , cristinna , vam , havaangela , balana , Inna6769 , SilviuMihai , Daniela Elisabeta , Secretara7 , soferu84 , cristi_i2 , nutu ion , loryka45 , ileanadogaru , lau02 , Daniela Turcan , otto nagy , tuca_rad , mariatomy , Savu81 , stelutza42 , Roger25 , deliadaniu , spiridonf18 , medcar , gavrilcornel , maria_pop , sunshine68 , BALCANIC , istvan_madalin , pascarumaria

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro