Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.759 de membri si 6.658 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.835 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie salariu in natura

 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Marti, 7 Februarie 2006, 13:06

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 26 Martie 2007, 21:22

As dori sa inchei acte aditionale cu angajatii pentru ca, o parte din salariu, sa fie platit in natura.
Ce fel de situatii pot fi plata in natura?
Utilitatile casei unde locuiaste salariatul, factura de telefon, scoala pe care o urmeaza, gradinita copilului, pachete (pampers, medicamente, etc) care vor fi achitate direct de angajator pot fi considerate plati in natura?
Retinerile la aceste sume sunt aceleasi ca la sumele platite in numerar?
 
 
 
offline
Avatar 19

Data înregistrării:
Luni, 27 Februarie 2006, 11:10

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 27 Martie 2007, 09:06
art.161 cod muncii(3) Plata în naturã a unei pãrþi din salariu, în condiþiile stabilite la art. 160, este posibilã numai dacã este prevãzutã expres în contractul colectiv de muncã aplicabil sau în contractul individual de muncã.
ce anume se considera plata in natura.....eu zic orice altceva decat bani, dar nu inseamna ca am dreptate
 
 
 
offline
24

Data înregistrării:
Miercuri, 31 Ianuarie 2007, 13:32

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 27 Martie 2007, 09:38
In Legea 53/2003 ( actualizata 18.09.2006 ) in Capitolul III - PLata salariului sunt toate mentioonate toate aspectele

CAPITOLUL III
Plata salariuluiArt. 161. - (1) Salariul se plăteşte în bani cel puţin o dată pe lună, la data stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz.
(2) Plata salariului se poate efectua prin virament într-un cont bancar, în cazul în care această modalitate este prevăzută în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Plata în natură a unei părţi din salariu, în condiţiile stabilite la art. 160, este posibilă numai dacă este prevăzută expres în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în contractul individual de muncă.
(4) Întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Art. 162. - (1) Salariul se plăteşte direct titularului sau persoanei împuternicite de acesta.
(2) În caz de deces al salariatului, drepturile salariale datorate până la data decesului sunt plătite, în ordine, soţului supravieţuitor, copiilor majori ai defunctului sau părinţilor acestuia. Dacă nu există nici una dintre aceste categorii de persoane, drepturile salariale sunt plătite altor moştenitori, în condiţiile dreptului comun.
Art. 163. - (1) Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
(2) Statele de plată, precum şi celelalte documente justificative se păstrează şi se arhivează de către angajator în aceleaşi condiţii şi termene ca în cazul actelor contabile, conform legii.
Art. 164. - (1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
(3) În cazul pluralităţii de creditori ai salariatului va fi respectată următoarea ordine:
a) obligaţiile de întreţinere, conform Codului familiei;
b) contribuţiile şi impozitele datorate către stat;
c) daunele cauzate proprietăţii publice prin fapte ilicite;
d) acoperirea altor datorii.
(4) Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.
Art. 165. - Acceptarea fără rezerve a unei părţi din drepturile salariale sau semnarea actelor de plată în astfel de situaţii nu poate avea semnificaţia unei renunţări din partea salariatului la drepturile salariale ce i se cuvin în integralitatea lor, potrivit dispoziţiilor legale sau contractuale.
Art. 166. - (1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului

Poate incercati alternativ prin acordarea de bonuri valorice .
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Marti, 7 Februarie 2006, 13:06

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 27 Martie 2007, 11:08
Am specificat deja ca doresc sa inchei acte aditionale la contractele de munca, deci este/va fi acordul salariatului.
Am negociat salarii mai mari. O parte din salariu va fi platita in numerar iar alta se doreste in natura. De ce in natura? Pentru ca nu se mai fac retineri la aceasta suma.
Am postat aici la "contabilitate" in speranta ca ma veti ajuta cu privire la retinerile la platile in natura.
De ce am dat exemple de altele gen factura d etelefon, utilitati,... etc.? Deoarece deja ofer bonuri de masa, iar cu bonurile nu se pot plati cele enumerate de mine.
Un exemplu>
Am negociat cu un Director de departament salariul de 1.600 lei net. As dori ca in numerar sa platesc 1.000 lei iar in natura 600 lei. Repet as dori sa stiu care sunt retinerile in acest caz - la sumele in natura (stiu ca nu sunt aceleasi ca la sumele in numerar).
Multumesc anticipat oricarui binevoitor ce ma va ajuta sa ma luminez.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Joi, 17 August 2006, 20:11

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 17 Aprilie 2007, 17:58
de ce nu le oferiti tichete cadou, de cresa, etc cu care ei pot alege direct ce vor sa isi cumpere. pe acestea nu se fac retineri, iar pt firma sunt deductibile fiscal
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Vineri, 20 Aprilie 2007, 12:57

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 26 Aprilie 2007, 11:21
Daca le dati tichete cadou (limita max. este de 150 lei pe persoana, sau copil al salariatului cu diverse ocazii : 8 martie, Paste, Craciun, 1 Iunie ), sau tichete de cresa in lim. de 300 lei per copil, intradevar nu sunt impozabile la salariu, insa intra in categoria cheltuielilor cu deductibilitate limitata pentru societate : cheltuieli sociale, in limita a 2 % din cheltuielile cu salariile. Deci nu le impozitati ca salariu, dar au deductibilitate limitata la calculul imp/profit. Daca fondul dvs. de salarii este unul mare, atunci merge.
In ce priveste plata in natura, se va impozita la fel ca orice premiu, prima, etc.
 
 
 

Discuţie salariu in natura

Acest subiect este moderat de către
carmen01011958,    george-neagu,    Iulian Manea,    ioanbutariu 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 243
Total subiecte: 523804
Total mesaje: 2533835


 

Acum online

Utilizatori (21)
SPANU CORINA , cyan , Catza , Kolodzieskise1q , Carp Mircea , danilamagda , Dianadevika , radud62 , elenazan , Daliborka , TEODOROFD , Arrochase2ldf , olteanav , nicolas25 , grandanat , a001122 , nikube , tudor_raneti , gru , psorinp , alecsandrucornel

Consultanţi (5)
av_plac , Av. Gabriel Klein Kiritescu , Iulix_73 , iliebanu , adisan

Moderatori (3)
gi-jane2 , george-neagu , legally_aid

Administratori (1)
Admin

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro