Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.460 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.108.728 mesaje in forum.

Discutie salariu in natura

 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Marti, 7 Februarie 2006, 13:06

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 26 Martie 2007, 21:22

As dori sa inchei acte aditionale cu angajatii pentru ca, o parte din salariu, sa fie platit in natura.
Ce fel de situatii pot fi plata in natura?
Utilitatile casei unde locuiaste salariatul, factura de telefon, scoala pe care o urmeaza, gradinita copilului, pachete (pampers, medicamente, etc) care vor fi achitate direct de angajator pot fi considerate plati in natura?
Retinerile la aceste sume sunt aceleasi ca la sumele platite in numerar?
 
 
 
offline
Avatar 17

Data inregistrarii:
Luni, 27 Februarie 2006, 11:10

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 27 Martie 2007, 09:06
art.161 cod muncii(3) Plata în naturã a unei pãrþi din salariu, în condiþiile stabilite la art. 160, este posibilã numai dacã este prevãzutã expres în contractul colectiv de muncã aplicabil sau în contractul individual de muncã.
ce anume se considera plata in natura.....eu zic orice altceva decat bani, dar nu inseamna ca am dreptate
 
 
 
offline
23

Data inregistrarii:
Miercuri, 31 Ianuarie 2007, 13:32

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 27 Martie 2007, 09:38
In Legea 53/2003 ( actualizata 18.09.2006 ) in Capitolul III - PLata salariului sunt toate mentioonate toate aspectele

CAPITOLUL III
Plata salariuluiArt. 161. - (1) Salariul se plătește în bani cel puțin o dată pe lună, la data stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz.
(2) Plata salariului se poate efectua prin virament într-un cont bancar, în cazul în care această modalitate este prevăzută în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Plata în natură a unei părți din salariu, în condițiile stabilite la art. 160, este posibilă numai dacă este prevăzută expres în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în contractul individual de muncă.
(4) Întârzierea nejustificată a plății salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Art. 162. - (1) Salariul se plătește direct titularului sau persoanei împuternicite de acesta.
(2) În caz de deces al salariatului, drepturile salariale datorate până la data decesului sunt plătite, în ordine, soțului supraviețuitor, copiilor majori ai defunctului sau părinților acestuia. Dacă nu există nici una dintre aceste categorii de persoane, drepturile salariale sunt plătite altor moștenitori, în condițiile dreptului comun.
Art. 163. - (1) Plata salariului se dovedește prin semnarea statelor de plată, precum și prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plății către salariatul îndreptățit.
(2) Statele de plată, precum și celelalte documente justificative se păstrează și se arhivează de către angajator în aceleași condiții și termene ca în cazul actelor contabile, conform legii.
Art. 164. - (1) Nici o reținere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor și condițiilor prevăzute de lege.
(2) Reținerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă și exigibilă și a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă.
(3) În cazul pluralității de creditori ai salariatului va fi respectată următoarea ordine:
a) obligațiile de întreținere, conform Codului familiei;
b) contribuțiile și impozitele datorate către stat;
c) daunele cauzate proprietății publice prin fapte ilicite;
d) acoperirea altor datorii.
(4) Reținerile din salariu cumulate nu pot depăși în fiecare lună jumătate din salariul net.
Art. 165. - Acceptarea fără rezerve a unei părți din drepturile salariale sau semnarea actelor de plată în astfel de situații nu poate avea semnificația unei renunțări din partea salariatului la drepturile salariale ce i se cuvin în integralitatea lor, potrivit dispozițiilor legale sau contractuale.
Art. 166. - (1) Dreptul la acțiune cu privire la drepturile salariale, precum și cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligațiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripție prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaștere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului

Poate incercati alternativ prin acordarea de bonuri valorice .
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Marti, 7 Februarie 2006, 13:06

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 27 Martie 2007, 11:08
Am specificat deja ca doresc sa inchei acte aditionale la contractele de munca, deci este/va fi acordul salariatului.
Am negociat salarii mai mari. O parte din salariu va fi platita in numerar iar alta se doreste in natura. De ce in natura? Pentru ca nu se mai fac retineri la aceasta suma.
Am postat aici la "contabilitate" in speranta ca ma veti ajuta cu privire la retinerile la platile in natura.
De ce am dat exemple de altele gen factura d etelefon, utilitati,... etc.? Deoarece deja ofer bonuri de masa, iar cu bonurile nu se pot plati cele enumerate de mine.
Un exemplu>
Am negociat cu un Director de departament salariul de 1.600 lei net. As dori ca in numerar sa platesc 1.000 lei iar in natura 600 lei. Repet as dori sa stiu care sunt retinerile in acest caz - la sumele in natura (stiu ca nu sunt aceleasi ca la sumele in numerar).
Multumesc anticipat oricarui binevoitor ce ma va ajuta sa ma luminez.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Joi, 17 August 2006, 20:11

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 17 Aprilie 2007, 17:58
de ce nu le oferiti tichete cadou, de cresa, etc cu care ei pot alege direct ce vor sa isi cumpere. pe acestea nu se fac retineri, iar pt firma sunt deductibile fiscal
 
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Vineri, 20 Aprilie 2007, 12:57

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 26 Aprilie 2007, 11:21
Daca le dati tichete cadou (limita max. este de 150 lei pe persoana, sau copil al salariatului cu diverse ocazii : 8 martie, Paste, Craciun, 1 Iunie ), sau tichete de cresa in lim. de 300 lei per copil, intradevar nu sunt impozabile la salariu, insa intra in categoria cheltuielilor cu deductibilitate limitata pentru societate : cheltuieli sociale, in limita a 2 % din cheltuielile cu salariile. Deci nu le impozitati ca salariu, dar au deductibilitate limitata la calculul imp/profit. Daca fondul dvs. de salarii este unul mare, atunci merge.
In ce priveste plata in natura, se va impozita la fel ca orice premiu, prima, etc.
 
 
 
 

Discutie salariu in natura

Acest subiect este moderat de catre
carmen01011958,    george-neagu,    Iulian Manea,    ioanbutariu 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 16
Total subiecte: 412941
Total mesaje: 2108728


 

Acum online

Utilizatori (2)
andreyutzux , delirio89

Consultanti (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

cartiradu , buzlea , ELCAR , robingo , alias_dia , iko , violetagrig , barni , ionutmilea , Adina Vasile , elenaove , 1962 , irinazamfir , dana_31ji , oleco1 , monna08 , ovidiucocan , c.radu31 , paveliuliana , kreasta , diacris , mira.bella , dinucu , mihaelamarcu1 , crinisoara , lupu1 , cristian.dumitru , av.buhna sorin , APT , mona30 , radu corneliu , bogdana_z , kosminell , d&l , suzana78 , ancro , grad ioana , Gabriel Miclea , allex64 , oanaghim , CiprianHristea , daniela.vese , a_gruitad , ilinca_hanganu , fln_neagu , SashaVDK , beatrice3108 , macsinciuc viorel , mariana30 , gh , haidelberg , spiridonpanainte , avvalentina , hans_cristian , dariusdf , dani79tim , ciuculescu Teodora , costel trifu , maruska , alexandru9591 , cbalanici , SALVIA , CLAUARAD , asafteiandra , Dorina Fundali , tabyvar , FiliTm , RAMELA , prozatos , nicutamas , clucian , Ungvari Eva , camiluncan , sim74 , raduhanta , adriana rusu , alexandrap , Kiss Raluca , hozadora , nemesdiana , kristina_yldiko , Jenu68 , eugenia36 , yantze4u , Ana_86_ana , Valentina_M , dana 50 , clau_ncm , florinirina , lucretia_micu , lucian1981 , Alexandra8278 , bogdan.i , Ionescu Ana Maria , popapuiu , dory88 , cleosiluet , badrianacarmen , carmen delfrati , claudiadan , komunistu , gabrielamunteanu@yahoo.com , ankaroman , VasilasLiviu , zamatei , sandu04ify , dana1956 , paulaardelean , ldoru , Andreea_Claudia , Adelina91 , bazil000

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro