Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.098 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.942 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Comunicarea PV prin afisare la domiciliu

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
18

Data înregistrării:
Luni, 18 Ianuarie 2010, 21:25

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 25 Mai 2010, 15:20

Stimati colegi .
Doresc sa va retin atentia cu urmatoarea speta .
Plecand de la premisa ca unui contravenient i se incheie un PV ptr savarsirea unei contraventii , iar contravenientul desi este de fata , refuza sa semneze de primire copia PV .
Astfel comunicarea Pv trebuie facuta pe o alta cale , si anume prin mandat postal cu confirmare de primire sau prin afisare la domiciliu , incheindu-se in acest sens proces verbal .
Astfel ca , in dispozitiile OG nr 2/2001 , la art 26 alin (3) In cazul in care contravenientul nu este prezent sau, desi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum si a instiintarii de plata se face de catre agentul constatator in termen de cel mult o luna de la data incheierii.
Mergand mai departe cu prevederile art 27 din acelasi act normativ , "Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.

Intrebarea pe care mi-o ridic eu este urmatoarea : rezida din aceste prevederi ca singurul in masura sa faca actul de comunicare a PV , este agentul constatator care a intocmit PV de contraventie ?
Iar in cazul in care comunicarea prin afisare la domiciliu o face un alt agent constatator ( altul decat cel care a incheiat PV ) , dintr-o alta unitate , cum priviti aceasta operatiune ? Se considera comunicat PV ?

ultima dată editat de vio_rogojan pe data de Marti, 25 Mai 2010, 15:26
 
 
 
offline
0.00

Data înregistrării:
Luni, 26 Aprilie 2010, 21:54

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 25 Mai 2010, 15:32
Art.27 spune modalitatea comunicarii continutului pvcc nu si cine il face. Pe langa art.23 care specifica foarte clar ca ag.constatator care a intocmit pvcc face si comunicarea. dar avand in vedere ca atributiile unor agenti sunt limitate de granitele adm.-teritoriale se poate face afisarea si de alt agent care desfasoara activitatea pe raza de domiciliu al contravenientului. Asta doar daca sunt localitati diferite si daca exista un protocol intre institutii. Daca sunt din aceeasi localitate obligatoriu cine a intocmit acela si afiseaza pvcc-ca agent constatator.
 
 
 
offline
33
1

Data înregistrării:
Luni, 29 Octombrie 2007, 15:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 25 Mai 2010, 15:35
vio_rogojan a scris:

Intrebarea pe care mi-o ridic eu este urmatoarea : rezida din aceste prevederi ca singurul in masura sa faca actul de comunicare a PV , este agentul constatator care a intocmit PV de contraventie ?


Nu ,distinse coleg ,nu intra in limita de competenta a agentului constator de la SPR sa desfasoare activitatile specifice necesare procedurii de comunicare a PV,la domiciliul/resedinta contravenientului
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada obligatia agentului constator SPR de comunicare a actelor incheiate
Concret ,agentul constatator care a constatat si a consemnat contraventii la regimul circulatiei pe DN1 ,nu are autoritatea si limita de competenta ,sa se deplaseze la domiciliul sau resedinta contravenientilor depistati in trafic,pentru comunicare PV

ultima dată editat de ynocentta pe data de Marti, 25 Mai 2010, 15:35
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Vineri, 4 Aprilie 2008, 19:39

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 25 Mai 2010, 15:36
Comunicarea pv se face de catre agentul constatator insarcinat cu comunicarea acestor pv-uri.
Cat priveste comunicarea, eu cred ca se considera comunicat acest pv ( nu are importanta cine o face atata vreme cat partea il primeste), termenul incepand sa curga de cand il primeste.

ultima dată editat de hornea alina pe data de Marti, 25 Mai 2010, 15:38
 
 
 
offline
0.00

Data înregistrării:
Luni, 26 Aprilie 2010, 21:54

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 25 Mai 2010, 15:47
ai dreptata. dar daca sunt in aceeasi localitate( institutia agentului si domiciliul contravenientului) ...afisarea o face agentul care a intocmit pvcc. Acum ma refer la afisarea la domiciliu.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Marti, 3 Februarie 2009, 02:10

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 25 Mai 2010, 15:56
Textul este prea "strict" conceput.
Despre astfel de situatii in care legile au fost concepute de persoane incompetente profesional si votate prin simpla "ridicare de mana,la gramada" de persoane care nu prea stiu ce au votat,putem scrie volume intregi.
Totusi este cunoscut faptul ,ca politistii care fac parte din politia nationala au competenta in toata tara sa constate si de ce aceasta competenta nu s-ar putea extinde si la comunicarea procesului verbal,pe cale de consecinta,in sensul ca politistii locali sa efectueze aceasta procedura ?
Mi se pare normal ca aceasta comunicare sa fie facuta de orice politist al Politiei Romane sau Comunitare(daca ei au aplicat sanctiunea)de pe raza teritoriala a domiciliului contravenientului.
Consider ca in situatia comunicarii procesului ,important este ca procedura sa fie desfasurata in conditiile legale,pentru a se da posibilitatea celui sanctionat sa isi exercite in mod legal dreptul de a contesta in instanta contraventia.

ultima dată editat de r.gabi pe data de Marti, 25 Mai 2010, 18:04
 
 
 
offline
Avatar 3
1

Data înregistrării:
Miercuri, 20 Ianuarie 2010, 14:18

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 25 Mai 2010, 16:18
De la caz la caz. Exista contravenienti din alte localitati, carora li se face comunicarea, prin posta ( confirmarea primirii), uneori chiar si loco.se rpcedeaza astfel. Alteori, pentru localitati indepartate, se trimit prin posta speciala, cand exista unele acorduri intre IPJ.uri (predarea fiind facuta de un agent, altul decat cel constatator)
Cam asta se intampla in practica. .
Instantele iau in consideratie dovada comunicarii, fie ca este procesul verbal de predare , fie confirmarea primirii, sau borderoul pentru corespondenta recomandata. .
Cu privire la.... comunicarea prin afisare,insusesc observatia lui @vio_rogojan, in ceea ce priveste termenul de comunicare, din c ele doua articole. Tocmai de aceea maleabilitatea interpretarilor procedurii.


ultima dată editat de lndines pe data de Marti, 25 Mai 2010, 16:52
 
 
 
offline
18

Data înregistrării:
Luni, 18 Ianuarie 2010, 21:25

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 25 Mai 2010, 16:19
@cristian74 - intrebarea viza doar comunicarea prin afisare la domiciliu . Iar art 27 e continuarea art 26 . Acolo unde se vorbeste de comunicare si cine o face ( art 26 ) , iar in 27 , cum se face . Eu nu cred ca in 27 se modifica intelesul termenului "comunicare" si nici cui ii revine atributia .
Cat despre competenta teritorial-administrativa de care vorbeste stimata colega Ynocentta , aceasta se refera la constatare si sanctionare . Intr-adevar , in CPC se vorbeste de delegarea atributiilor , insa se refera la instante si comunicarea actelor de procedura . Adevarat ca Og 2/2001 se completeaza cu dispozitiile codului civ si de proc. civ . , insa trebuie sa luam sensul strict dat de Og 2/2001 , intrucat , codul civ si proc civ stabilesc reguli generale , iar OG 2/2001 are caracter de lege speciala , stabilind dispozitii aplicabile strict contraventionalului .
Eu vad putin altfel . Atata timp cat sunt doua posibilitati de comunicare , daca fapta a fost savarsita pe raza unui alt judet decat al celui in care contravenientul isi are domiciliul , se aplica cea prin mandat postal . Si mai exista obligatia , cum spunea si
dna hornea alina ( chiar daca prin fraza intai contrazice fraza a doua ) , ca cel care face comunicarea si este altul decat agentul constatator , trebuie sa aiba calitate de agent procedural , insarcinat si cu astfel de atributii , iar intre IPJ-ul in care a fost savarsita fapta sa fie un protocol de colaborare cu IPJ-ul in raza caruia domiciliaza contravenientul ( iar aici comunicarea sa fie facuta strict de persoana cu atributii in acest sens ) .
Pe de alta parte , competenta este teritoriala si materiala . Teritorial , strict pe raza unitatii din care face parte agentul constatator ( adica sa constate si sa sanctioneze - nu vorbeste legea si despre comunicare ) si material ( conferit prin acte normative - de exemplu agentul care constata o fapta contraventionala si nu are competenta de a aplica si sanctiunea , drept pt care PV se inainteaza de indata PV institutiei in drept a aplica sanctiunea ) .
In cazul in care o fapta este constatata si sanctionata de un agent care nu are cele doua competente , actul intocmit este nul .
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie Comunicarea PV prin afisare la domiciliu

Acest subiect este moderat de către
GabrielaA,    Gabriela Pintea,    cioan 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 170
Total subiecte: 524131
Total mesaje: 2534934


 

Acum online

Utilizatori (57)
SzaszRodicaMaria , raspunsutil , cyan , kaky_caki , Lulusica , pestisor7819 , bgd29 , Lia Laslau , marianachelariu , Ciortea Zita , Ion Florentina , Roxana Neagu , Dapix , trestian , Corina6 , Simona_Voiculescu , baiesan , _Alin_ , Allona , Ciprian1 , SEugenia , Latcu Voda , alexboiciuc , iulianabloju , elenavladut , BocskaiCsaba , Lili_A , ianasi claudia , sarbui , cristian70 , deacristina , Viomio , SimonescuC , acrucspiru , roibu001 , cristianQpanait , Dimian1234 , larisarazvan , db03uie , utillllizator01 , LilaT , contagalati , ioanapetran , Carmen_Chesches , dragalinamihaela , deny87 , NSORESCU , iulan , Ginulici , catalincoj , raduhanta , Youngnr , sercaianu , AnghelAnaGeorgiana , ilerina , tdramcmop88 , Denisalin

Consultanţi (2)
laleaua-neagra , cabinetavocatura

Moderatori (5)
george-neagu , elga50 , gi-jane2 , Joha , freeelis

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Adina Hofman , enco , CEZAR-TOMA , smiru_99 , codruta_07 , csillasz18 , marcelnis , antranic , madlain7 , contlexpert , gelborn , cristinabunduc2006 , chiselmax , maru46 , kedves , anca78 , mit , akara , odin , Znupi , mireillelove , gaby_rct , avozamb , dremanoil , lacusta , gheorghiu constantin , expur , gabimotocel , consulting_tr , ppdoru , bydyk , Teea , luminitar , doinisor , vicom51 , snoopdoggirl , pupina , bcungureanu , TOASCA79 , xaolin , claudissa , vampirely , akordys , xander_little , daney , nicolle.spiru , nuran , Nicoleta Stoian , floriral , al3xutzu10 , ica cozma , sergiu_degan , rodic@ , emil.petrescu , ramona-maria , Kudos , elena - alina , messagero , hendea , BOGDAN EUGEN , ilina_objopt , marmotica , crys21 , elenn , crisandra7 , optan , Chris-Cross , dragos24 , veronica.gojgar , Miki04 , CRISTINArares , cristinaepa , Vlad Nicoleta , sorinus71 , lavinia almasan , mierlesteanu valentin , chereji , oana57 , busecan , miki25 , cristi7777 , Bustha , big_sister73@yahoo.com , dan tita , danyelacojocaru , G3orgyq , nicoleta_iacob , timeav , mirelatatulescu , djandy23 , anamaria8312 , slvpopescu , diodan , bota simona , anamaria0 , elenor , igorash , LuchianSeb , DLaurentiu , 07121967 , menes662000 , monanicolaescu , bejmuraru , LaurentiuCazan , nycollemaria , valeriu77 , Phantom79 , ovidiu12 , anca07dum , Geoteo , ltkc1760 , yfrx8673 , smur2947 , Alicecej , Kimatoriakqq34 , Joepab , aimxp46 , qondifaea83 , dgmeter34bf , Remfertaq5 , ryynamor , Monteuv , Tuanya , qyuin64 , zbdhz83 , Reyesfa , Leoneldpag , Binnerse3k

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro