Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.239 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.106.984 mesaje in forum.

Discutie Comunicarea PV prin afisare la domiciliu

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
18

Data inregistrarii:
Luni, 18 Ianuarie 2010, 21:25

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 25 Mai 2010, 15:20

Stimati colegi .
Doresc sa va retin atentia cu urmatoarea speta .
Plecand de la premisa ca unui contravenient i se incheie un PV ptr savarsirea unei contraventii , iar contravenientul desi este de fata , refuza sa semneze de primire copia PV .
Astfel comunicarea Pv trebuie facuta pe o alta cale , si anume prin mandat postal cu confirmare de primire sau prin afisare la domiciliu , incheindu-se in acest sens proces verbal .
Astfel ca , in dispozitiile OG nr 2/2001 , la art 26 alin (3) In cazul in care contravenientul nu este prezent sau, desi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum si a instiintarii de plata se face de catre agentul constatator in termen de cel mult o luna de la data incheierii.
Mergand mai departe cu prevederile art 27 din acelasi act normativ , "Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.

Intrebarea pe care mi-o ridic eu este urmatoarea : rezida din aceste prevederi ca singurul in masura sa faca actul de comunicare a PV , este agentul constatator care a intocmit PV de contraventie ?
Iar in cazul in care comunicarea prin afisare la domiciliu o face un alt agent constatator ( altul decat cel care a incheiat PV ) , dintr-o alta unitate , cum priviti aceasta operatiune ? Se considera comunicat PV ?

ultima data editat de vio_rogojan pe data de Marti, 25 Mai 2010, 15:26
 
 
 
offline
0.00

Data inregistrarii:
Luni, 26 Aprilie 2010, 21:54

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 25 Mai 2010, 15:32
Art.27 spune modalitatea comunicarii continutului pvcc nu si cine il face. Pe langa art.23 care specifica foarte clar ca ag.constatator care a intocmit pvcc face si comunicarea. dar avand in vedere ca atributiile unor agenti sunt limitate de granitele adm.-teritoriale se poate face afisarea si de alt agent care desfasoara activitatea pe raza de domiciliu al contravenientului. Asta doar daca sunt localitati diferite si daca exista un protocol intre institutii. Daca sunt din aceeasi localitate obligatoriu cine a intocmit acela si afiseaza pvcc-ca agent constatator.
 
 
 
offline
32
1

Data inregistrarii:
Luni, 29 Octombrie 2007, 15:26

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 25 Mai 2010, 15:35
vio_rogojan a scris:

Intrebarea pe care mi-o ridic eu este urmatoarea : rezida din aceste prevederi ca singurul in masura sa faca actul de comunicare a PV , este agentul constatator care a intocmit PV de contraventie ?


Nu ,distinse coleg ,nu intra in limita de competenta a agentului constator de la SPR sa desfasoare activitatile specifice necesare procedurii de comunicare a PV,la domiciliul/resedinta contravenientului
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada obligatia agentului constator SPR de comunicare a actelor incheiate
Concret ,agentul constatator care a constatat si a consemnat contraventii la regimul circulatiei pe DN1 ,nu are autoritatea si limita de competenta ,sa se deplaseze la domiciliul sau resedinta contravenientilor depistati in trafic,pentru comunicare PV

ultima data editat de ynocentta pe data de Marti, 25 Mai 2010, 15:35
 
 
 
offline
3.60

Data inregistrarii:
Vineri, 4 Aprilie 2008, 19:39

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 25 Mai 2010, 15:36
Comunicarea pv se face de catre agentul constatator insarcinat cu comunicarea acestor pv-uri.
Cat priveste comunicarea, eu cred ca se considera comunicat acest pv ( nu are importanta cine o face atata vreme cat partea il primeste), termenul incepand sa curga de cand il primeste.

ultima data editat de hornea alina pe data de Marti, 25 Mai 2010, 15:38
 
 
 
offline
0.00

Data inregistrarii:
Luni, 26 Aprilie 2010, 21:54

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 25 Mai 2010, 15:47
ai dreptata. dar daca sunt in aceeasi localitate( institutia agentului si domiciliul contravenientului) ...afisarea o face agentul care a intocmit pvcc. Acum ma refer la afisarea la domiciliu.
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Marti, 3 Februarie 2009, 02:10

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 25 Mai 2010, 15:56
Textul este prea "strict" conceput.
Despre astfel de situatii in care legile au fost concepute de persoane incompetente profesional si votate prin simpla "ridicare de mana,la gramada" de persoane care nu prea stiu ce au votat,putem scrie volume intregi.
Totusi este cunoscut faptul ,ca politistii care fac parte din politia nationala au competenta in toata tara sa constate si de ce aceasta competenta nu s-ar putea extinde si la comunicarea procesului verbal,pe cale de consecinta,in sensul ca politistii locali sa efectueze aceasta procedura ?
Mi se pare normal ca aceasta comunicare sa fie facuta de orice politist al Politiei Romane sau Comunitare(daca ei au aplicat sanctiunea)de pe raza teritoriala a domiciliului contravenientului.
Consider ca in situatia comunicarii procesului ,important este ca procedura sa fie desfasurata in conditiile legale,pentru a se da posibilitatea celui sanctionat sa isi exercite in mod legal dreptul de a contesta in instanta contraventia.

ultima data editat de r.gabi pe data de Marti, 25 Mai 2010, 18:04
 
 
 
offline
Avatar 2
1

Data inregistrarii:
Miercuri, 20 Ianuarie 2010, 14:18

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 25 Mai 2010, 16:18
De la caz la caz. Exista contravenienti din alte localitati, carora li se face comunicarea, prin posta ( confirmarea primirii), uneori chiar si loco.se rpcedeaza astfel. Alteori, pentru localitati indepartate, se trimit prin posta speciala, cand exista unele acorduri intre IPJ.uri (predarea fiind facuta de un agent, altul decat cel constatator)
Cam asta se intampla in practica. .
Instantele iau in consideratie dovada comunicarii, fie ca este procesul verbal de predare , fie confirmarea primirii, sau borderoul pentru corespondenta recomandata. .
Cu privire la.... comunicarea prin afisare,insusesc observatia lui @vio_rogojan, in ceea ce priveste termenul de comunicare, din c ele doua articole. Tocmai de aceea maleabilitatea interpretarilor procedurii.


ultima data editat de lndines pe data de Marti, 25 Mai 2010, 16:52
 
 
 
offline
18

Data inregistrarii:
Luni, 18 Ianuarie 2010, 21:25

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 25 Mai 2010, 16:19
@cristian74 - intrebarea viza doar comunicarea prin afisare la domiciliu . Iar art 27 e continuarea art 26 . Acolo unde se vorbeste de comunicare si cine o face ( art 26 ) , iar in 27 , cum se face . Eu nu cred ca in 27 se modifica intelesul termenului "comunicare" si nici cui ii revine atributia .
Cat despre competenta teritorial-administrativa de care vorbeste stimata colega Ynocentta , aceasta se refera la constatare si sanctionare . Intr-adevar , in CPC se vorbeste de delegarea atributiilor , insa se refera la instante si comunicarea actelor de procedura . Adevarat ca Og 2/2001 se completeaza cu dispozitiile codului civ si de proc. civ . , insa trebuie sa luam sensul strict dat de Og 2/2001 , intrucat , codul civ si proc civ stabilesc reguli generale , iar OG 2/2001 are caracter de lege speciala , stabilind dispozitii aplicabile strict contraventionalului .
Eu vad putin altfel . Atata timp cat sunt doua posibilitati de comunicare , daca fapta a fost savarsita pe raza unui alt judet decat al celui in care contravenientul isi are domiciliul , se aplica cea prin mandat postal . Si mai exista obligatia , cum spunea si
dna hornea alina ( chiar daca prin fraza intai contrazice fraza a doua ) , ca cel care face comunicarea si este altul decat agentul constatator , trebuie sa aiba calitate de agent procedural , insarcinat si cu astfel de atributii , iar intre IPJ-ul in care a fost savarsita fapta sa fie un protocol de colaborare cu IPJ-ul in raza caruia domiciliaza contravenientul ( iar aici comunicarea sa fie facuta strict de persoana cu atributii in acest sens ) .
Pe de alta parte , competenta este teritoriala si materiala . Teritorial , strict pe raza unitatii din care face parte agentul constatator ( adica sa constate si sa sanctioneze - nu vorbeste legea si despre comunicare ) si material ( conferit prin acte normative - de exemplu agentul care constata o fapta contraventionala si nu are competenta de a aplica si sanctiunea , drept pt care PV se inainteaza de indata PV institutiei in drept a aplica sanctiunea ) .
In cazul in care o fapta este constatata si sanctionata de un agent care nu are cele doua competente , actul intocmit este nul .
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie Comunicarea PV prin afisare la domiciliu

Acest subiect este moderat de catre
GabrielaA,    Gabriela Pintea,    cioan 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 42
Total subiecte: 412581
Total mesaje: 2106982


 

Acum online

Utilizatori (42)
maspex , elisabeta05 , elenazan , cgilmeanu , monicaion , TRIF magda , Costi1989 , roxana69 , icojoleanca , mirei2012 , doida , a1h4 , patrasescu_ionica , sory79maty , consttantin , onnyx , marius_lasc , Ellyn , irinavasiliu , AdomnicaiAndrei , catalingeorge , Alyna23aug , lilib , laur305 , rozin1949 , mihaibaciu10 , marius-lucian , Miki2014 , Doinitza58 , ppp974273 , LuchianSeb , eu45ani , franzkafka , Danaioana , Diegutza , victorurea , ion apostol , poparlan , sonya_67 , tunelos , popescudumitru , rauh_antoniu

Consultanti (3)
cabavo , Dan-Nastase , alexcaine

Moderatori (5)
freeelis , arockz , ana-cer , gerberga , gi-jane2

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

avocatul diavolului , lilky , CONST , Dumitru Nicolau , adelaaringhe , adinar , xxxxxcata , daregirl , rcristian , aidin , valiiancu2003 , florinc39 , puy , axel_alina , Grig76 , cornel_eds , vancaovidiu , achim_ramona , morki , sefu2509 , pinguin , sagrunu , BuliBuli , madastefan , lupyancus , adana , cristi.negrut@mymail.ro , claudiu78 , dtm , geolex00 , MIL2002 , libra.prest , FLORINA28 , iulianz , Adina22 , ahamedia , oldniku , Alexx23 , cheloo_no_1 , piticbun , giulia2008 , burebista , balmus marin , duosenti , martin_38 , mihaelasopterean , navram , PETRICA ILEANA , slave silviu , ANIMRAC , razvan84 , todinica , carmen crenguta , emilia_zm , NINEL T. , ancutam , elconst , Buzgau Marian , udin , Chirila Corina , daplayer , gabrielpgg , Monica68 , vvtudor , GRATIELA PETIC , StolnicuIlie , iorgulescu razvan , claud1982 , roxio37 , anamaria_ploiesti , mfs1988 , fafu1 , margineana912 , greus , serban33 , azimut_ab , liliana59 , ionutnegrea , dragoianu , ana10 , roberto_i , MarcelaNeagu , HarryBcL , pompierii iernut , cristianpopa , agape_mihai , denisa28 , blkegl , mariana isac , melinda24 , gabriela paius , constantin_nicu_cl , Laura Anastasiu , CONSTANTIN NICU , MarilenaVlad , neludana2000 , Serban Paul daniel , chaimae , natasaP , bigfane008 , marius_striblea , collin , ladi , mingavasile , miresanu , Carla77 , SimonaLazarescu , cristeadan2000 , georgiapopa , alina_bubu , turcanurobert68 , maximana , denisuk , Costachecristina , Nelman , crisoprea , alexana , mizdrache , ADRIANAILIESCU , andressa , cradulescu , gbroscareanu , AN-CON , iliwxl , adrianioja , majdy99 , Ileana2013 , h_suzana , roxana100 , motik_4u , pireadana , daniela.axente

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro