Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.605 de membri si 5.998 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.109.968 mesaje in forum.

Discutie garantia de participare la licitatie se poate prescrie?

 
 
offline
Avatar 8

Data inregistrarii:
Marti, 26 August 2008, 09:47

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 26 Mai 2010, 14:01

Dragi colegi, va solicit ajutorul in urmatoarea speta!
In vara anului 2006 , societatea x a participat la o licitatie privind o achizitie publica de lucrari. A fost depusa garantia de participare la licitatie si in final societatea x a fost desmnata castigatoare. S-a semnat contractul si s-a trecut la executarea lucrarilor. La data respectiva s-a omis alimentarea contului de garantie de buna executie cu 0,5%din valoarea contractului. Urmare a discutiilor telefonice cu contabilul sef al autoritatii contractante, s-a convenit ca suma constituita ca garantie de participare la licitatie sa fie transferata in contul de garantie de buna executie. Mentionez ca nu exista nici un act din care sa reiasa aceasta intelegere. Pe timpul derularii contractului, contul respectiv a fost alimentat prin retinerile succesive din sumele datorate pentru facturi. Lucrarea a fost finalizata, s-a semnat receptia, si la inceputul acestui an ne-am adresat autoritatii contractante in vederea retragerii cotei de 70% din garantia de buna executie.
Aici a intervenit ,,surpriza'': contul garantiei de buna executie nu cuprindea si valoarea ce presupuneam ca a fost transferata din contul garantiei de participare la licitatie.
Am solicitat atunci autoritatii contractante sa ne vireze banii din contul garantiei de participare la licitatie, o suma deloc neglijabila. Ni s-a raspuns cu nonsalanta ca nu pot face acest lucru pentru ca nu am solicitat restituirea garantiei in timp util iar acum aceasta s-a prescris , fiind facuta venit in contul Primariei.
Conducerea de la acea vreme s-a schimbat, fostul contabil sef ridica acum din umeri iar actuala conducere sustine ca problema nu poate fi rezolvata de ei, singura solutie ramanand un litigiu in instanta.

Consider ca autoritatea contractanta s-a imbogatit fara justa cauza , profitand de increderea noastra ca banii au fost transferati in contul garantiei de buna executie .
Mai mult , conform Art. 23 din Decretul 167/1958
(1) Dreptul la actiunea privitoare la sume de bani consemnate sau depuse la institutiile de banca, credit si economie sau la orice alte organizatii socialiste, pe seama statului ori a organizatiilor de stat, se prescrie in termen de 3 ani de la data consemnarii sau depunerii.
(3) Dispozitiile alineatelor precedente nu sint aplicabile sumelor constituite drept garantie pe baza normelor legale sau a clauzelor contractuale.

In acest caz, sustinerea reprezentantului AC mai poate fi acceptata?
Credeti ca se mai poate face ceva pentru recuperarea sumei , fara a apela la solutionarea cauzei de instanta de judecata?


ultima data editat de andine pe data de Miercuri, 26 Mai 2010, 14:29
 
 
 
offline
21

Data inregistrarii:
Luni, 7 Aprilie 2008, 15:00

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 26 Mai 2010, 14:29
Actele vorbesc:
-AC nu avea niciun temei legal sa transfere valoarea garantiei de participare in contul ptr. garantia de buna executie, fara a avea un acord scris al dvs., doar in baza unei convorbiri telefonice. Orice inregistrare contabila se face in baza unui document justificativ, care in acest caz nu exista. Deci era de asteptat sa se intample.
-Faceti in primul rand o solicitare scrisa de restituire a garantiei de participare de catre AC, insotita de dovada platii garantiei, ptr. ca inteleg ca ei sustin ca nu o mai au in inregistrari si in functie de raspunsul primit, stabiliti actiunile viitoare.

Referitor la un termen de prescriere privind retragerea sumei depuse, astept si eu un raspuns din partea colegilor mai in tema.

ultima data editat de vlad nicolae pe data de Miercuri, 26 Mai 2010, 14:32
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Miercuri, 1 Februarie 2006, 18:52

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Miercuri, 26 Mai 2010, 15:29
Deci nu este posibilitatea de a fofila suma garantiei de participare!
Ea are cont deschis distinct!Sau este intr-o banca!Apoi la fel garanta de buna executie,are cont dsitinct si este purtatoare de dobanda !!!
Ia sesizati parchetul prin politie prin comiterea unei infractiuni la Lg contabilitatii!!!!!
 
 
 
 

Discutie garantia de participare la licitatie se poate prescrie?

Acest subiect este moderat de catre
Ares-3 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 37
Total subiecte: 413179
Total mesaje: 2109970


 

Acum online

Utilizatori (18)
nelly_moise , gheorghemonica80 , poparlan , olgamuresan , gabyela , roxana69 , georgerad , razvan2 , vassdina , CrisB , c_m , freeanifer , Maria00 , ceau , mihaip29 , smeagull , gicu13 , Just-drept

Consultanti (2)
cabavo , u.b.i.k.

Moderatori (2)
danacj , gi-jane2

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

TEREC ANDREI , MariusT , marylena , mihainord , Cristina_Dinu_ , viorelgeorgevici , dory_gurau , bmf , crm , tabarasam , wells , i_am_i_1972 , ceapraga , mirrelle , selecons , GABI_2007 , irin@ , cosmitu , autotibedi , loreleis2003 , katycondrut , contracte , Maria Diaconu , sue , gelu.soare , marymonicaizabela , vraluca2003 , ceciliahrom , leonyd , ciprianiftene , katalyna18 , bogdanvip , crispetra07 , docktorlex29 , saftoium , oanacozos , claumona70 , Viana22 , georgiu40 , alinutz_a , lucia andritoiu , asdal , zodiac , boby_77 , pinut , hritcumihaela , LENUTA PANAIT , Andrusceac Paunel , Szabi , raduhas , hattrick , Iulian Manea , vidiva , totolino , isaiamariana , luitrodi , maricarmen , michelle29 , robert_brates , maramik , irod , gabimocanu67 , emilia76 , kiraly zoltan , cornelpirlog , kostyn_02 , mirela88 , sava ioan mina , adriana rusateanu , sandatibi , adi76 , bogdan86 , sandel25 , sava ioan , Prostudio , balasa.sorin , storsistem , adrian05 , liviaangelahava , BarbulescuDanielAv , mary-alex , codruta_coco , costinel062000 , Mara T , popamaryi , liloiu , florin_mst , qeruta , adrianamihaela , Moldovan Dorina , ovimat , norbi00 , nicu_tudora , cristinna , vam , havaangela , balana , Inna6769 , SilviuMihai , Daniela Elisabeta , Secretara7 , soferu84 , cristi_i2 , nutu ion , loryka45 , ileanadogaru , lau02 , Daniela Turcan , otto nagy , tuca_rad , mariatomy , Savu81 , stelutza42 , Roger25 , deliadaniu , spiridonf18 , medcar , gavrilcornel , maria_pop , sunshine68 , BALCANIC , istvan_madalin , pascarumaria

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro