Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.561 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.519 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie ultimele norme metodologice de aplicarea legii 230/6.7.2007

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
Avatar 4

Data înregistrării:
Vineri, 4 Decembrie 2009, 14:35

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 23 Iunie 2010, 22:26

statutul unei asociatii de proprietari infiintata in 2002, ar trebui modificat dupa ultimle norme metodologice de aplicare legii 230/2007? este adevarat ca in prezent nu mai exista plafon de cassa, care l-ar indreptatii pe administrator sa tina toti banii din fondul de rulment,, si fondul de reparatii, in posesia lui, pe motiv ca CECul percepe comisioane mari la orice miscare de bani? si ca dobanda de la CEC nu se mai imparte proportional cu depunerile proprietarilor??
 
 
 
offline
28

Data înregistrării:
Marti, 4 Martie 2008, 22:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 24 Iunie 2010, 00:09
Daca anumite prevederi din statut sunt de natura sa va incomodeze activitatea si sunt contrare legii 230/2007 si normelor de aplicare trebuie sa modificati statutul.
Nu mai exista plafon de casa conform Hotararii 2185 din 30 noiembrie 2004. Dar acest lucru "nu-l indreptateste" pe casier sa tina toti banii acasa la el. Comitetul, presedintele si cenzorul pot stabili o limita. Banii daca se tin in cont la banca pot produce cat de cat o mica dobanda care sa acopere macar o parte din comisioanele bancare.
De impartit la proprietari oricum nu este legal sa se imparta aceste venituri indiferent de marimea lor. Dobanda castigata se constituie venit al asociatiei si se foloseste pentru reapratii si alte cheltuieli administrative.
 
 
 
online
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 24 Iunie 2010, 06:37
In plus de asta puteti renunta la colaborarea cu CEC si sa va depuneti banii la alte banci care au un cont la vedere cu dobanzi apropiate de cea a unui depozit.
Puteti verifica oferta bancilor si veti descoperi conditii foarte atractive de a tine banii la banca, vorbesc de dobanzi si comisioane, plus servicii de internet banking.

 
 
 
offline
Avatar 4

Data înregistrării:
Vineri, 4 Decembrie 2009, 14:35

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 24 Iunie 2010, 11:31
multumesc celor care mi-au raspuns. am inteles sugestiile, totusi as vrea sa stiu daca "GHIDUL LEGISLATIV DESTINAT ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI" cuprinzand legea nr,230/2007 si norma metodologica din 19/12/2007 de aplicarea legii 230/200 publicat de primaria sect. 6, pe cand era primar alex. darabont, este inca in vigoare, deoarece administratorul asociatiei noastre sustine ca a aparut ceva mai recent, dar nu vrea sa il arate noului comitet ales in mai 2010, multe hotariri din aceasta brosura nu au fost respectate de vechiul comitet, mai ales transparenta cheltuielilor din fondul de reparatii.s-au strans in doi anii bani, patru luni pe an, s-a zugravit scara bocului de 10 etaje, nu stim nici cat a costat, nici ce bani au ramas. acum avem alt cenzor si alt presedinte, speram ca vor lucra complet transparent cu banii asociatiei, dar sa stim de unde plecam.despre dobanda de la CEC nu doream sa ni se imparta, doar sa mareasca fondul de rulment al fiecarui proprietar cu sumele respective pe zecii de ani de cand este format......va rog sa ma lamuriri , daca se mai poate...adelina
 
 
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Duminica, 3 August 2008, 03:15

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 24 Iunie 2010, 12:06
documente oficiale sint legea 230/2007 si hg 1588/2007 ... nu "GHIDUL LEGISLATIV DESTINAT ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI"
administratorul este un simplu angajat al asociatiei de proprietari si trebuie sa se supuna legilor tarii. daca are cunostinta de aparitia unui alt document OFICIAL redactat de parlament sau guvern, validat de presedintele tarii si PUBLICAT IN MONITORUL OFICIAL, trebuie sa informeze comitetul despre denumirea acestuia lege/hg/oug/etc precum si data emiterii acestuia. in cazul in care nu doreste acest lucru, presedintele sa-i inmineze o solicitare scrisa prin care sa-si argumenteze legal actiunea/actiunile pentru care comitetul executiv are nedumeriri, in caz contrar CE putind demite administratorul
 
 
 
offline
Avatar 4

Data înregistrării:
Vineri, 4 Decembrie 2009, 14:35

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 24 Iunie 2010, 14:45
multumesc, da, am inteles , dar mie imi trebuie norme metodologice de aplicare a legii 230, cred ca ce am este inca in vigoare. situatia blocului nostru este urmatoarea am avut ad, gen in mai, cand s-a ales un alt presedinte, un alt comitet, si un alt cenzor.desi in adunarea, gen., acel ales ca presedinte a fost de acord, dupa cateva zile, sub influenta familiei, s-a dat demisia, pe care subsemnata, care face parte din noul comitet, a primit-o scrisa. acum trebuie sa alegem alt presedinte printr-o alta ad. generala, la care proprietarii de obicei abea vin cativa. dar ca sa organizam aceasta alta ad. gene. trebuie sa se ocupa cineva, si cred ca ar trebui ca acel presedinte ales in Mai 2010 sa delege pe cineva, cred ca se poate. eu sunt aleasa ca vicepresedinte, post de am auzit de la administratorul care in prezent se considerea proprietarul blocului, si face absolut ce vrea, in special cu sutele de milioane vechi, din fondul de rulment si reparatii, ca nu mai este prevazut in comitetul excutiv. dar o delegatie de la prersedintele ales, cred ca ar fi necesara pentru a putea organiza alta adunare generala. ma scuzati ca am scris atat de mult. ma asteapta multa munca, ceilalti membrii din comitet, ori sunt in concediu de odihna, ori sunt in varsta si nu pot contribui cu nimic concret, decat ca figureaza pe lista noului comitet.....nici unul dintre proprietarii valizi nu a primit sa faca parte din comitet, nu mai vorbesc despre postul de presedinte.......blocul are 44 apart. si circa 90 de locatari.....(50% pensionari varstnici) mi-ar trebui un sfat privind punerea in functiune a comitetului prin alegerea altui presedinte......
 
 
 
online
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 24 Iunie 2010, 14:50
Dobanzile de la banca se adauga la fondul de reparatii al asociatiei, nu la fondul de rulment pentru a fi repartizat fiecarui apartament, asa cum comisioanele pentru intretretinere cont sau plati la furnizori se scad din fondul de reparatii, nu se iau din fondul de rulment al fiecarui apartament.

Intaresc si eu ceea ce a spus @carol_lorac. Asociatia de proprietari se conduce in conformitate cu Legea 230/2007 si cu norma metodologica de aplicare a legii care este HG 1588/2007. Daca va intereseaza, textele acestor doua acte se gasesc in primul topic din sectiunea noastra intitulat Documentatie aferenta asociatiilor de proprietari. N-ar fi rau daca ati putea sa va trageti o copie la imprimanta si s-o aveti la asociatie pentru o mai corecta desfasurare a activitatii.
Orice alta brosura poate fi un ghid, dar in niciun caz nu este un act oficial in baza caruia sa functioneze o asociatie.
 
 
 
offline
28

Data înregistrării:
Marti, 4 Martie 2008, 22:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 24 Iunie 2010, 15:25
@adelina constantin,
spuneti ca sunteti vicepresedinte. Dv aveti acum, dupa demisia presedintelui, toate drepturile si obligatiile presedintelui. In termen de 90 de zile trebuie sa alegeti alt presedinte iar dv trebuie sa convocati adunarea generala. Nu va trebuie delegatie de la nimeni. Faceti-va treaba ca si cum ati fi presedinte ales pana la adunarea generala cand alegeti pe altcineva sau o sa fiti dv aleasa presedinte.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie ultimele norme metodologice de aplicarea legii 230/6.7.2007

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50

Ultimele mesaje şterse în discuţie ( total mesaje şterse - 1)

Autor mesaj: proprietaru
Mesaj şters de către: Adriantot
Dată mesaj: Joi, 24 Iunie 2010, 18:54
Mesaj şters la data: Joi, 24 Iunie 2010, 23:18
Motiv: mesajul e offtopic


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 227
Total subiecte: 524572
Total mesaje: 2536519


 

Acum online

Utilizatori (19)
petre_marian , mpaul1952 , vizor , popescusofia , c_maria , LoredanaSN , nclsamy , GisellaPopescu , poparlan , Martonze , dritaS , Dam_Marin , edina , mihaipascu , Qubik , _Alin_ , avocadonet , grandanat , dorin778

Consultanţi (2)
Av. Gabriel Klein Kiritescu , danpopescu2011

Moderatori (2)
george-neagu , elga50

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Ginna , dumitrufin , lacrima , lucianfanea , lucian vitelaru , unadarea , anabellas , diana25 , harypetre , liviumustata , miruna85 , irinatite , cori_a , ancutamariastana , oviboc , caselacheie , iluana , kitty_23 , dankunjak , atlantis78c , n-stroia , elisbogdan@yahoo.ro , viopoi , danadragan , LAURENTIU 26 , iulia dragan , INTINERALIA , Sileam , adinagabriela@yahoo.com , CMLaura , UKA , Sebastian Burghelea , pml_mircea , marilenastanciu , danpervescu , ctmiha , MihaiTN , roxxy_aid , andreeablack666 , mariazet45 , coca_lb , katica , FarFromSane , betooon , poessis , alcander , ektcib , alexandruflorea , bogdan77777 , oreste_10 , COROBANA MIRELA , covadonga , andreia10 , happy28 , bbclaudiu , soldan , Estera09 , dienoasa , mierea , lilianasilvia , raul.bodea , cocancl , byatn , Annau Marinela , Mary_1980 , vantul , Florea Ana-Maria , monica101281 , nicoleta_camy , ALINACOVACI , Olga Dretcaru , mirela79 , brigici , raduoffice , annacsorjan , stteffano , nelu72 , klaus_io , marryoana , Nicoleta1012 , andreeavisan , meor , neluhulea , mcorobana , marius_alexandru25 , vyhex , synpa , razvan1984 , RaisaS , dj_pauletto , stefania_lica , nelly39 , florcik , ogreant , DAMARIA , mickyberes , ciprianmp , nina s. , dinculescumanu , lavynya89 , moise_anca , ady_deva , sanyika , CristiArad1 , contralaura , nicu05 , nicu_lucan , deeejas , gaby0365 , inspectorSSM , palmer , dan_vacarescu , Razvan_Petrican , Tinu21 , Laurentiuman , creangaflorin76 , corinac91 , valentinmedeleanu , antreprenor-eu , Attyk , varzaruioana , florentinstar , grigorit_a , loredanaop , floofficial10 , ralucaaa22 , paiusancristina , mihaelabr , GHINEA-CRACIUN , danielahefco , ciobanuioan72 , gabbello , nsmli38 , Marinafzn , scdos74 , Neates3e , iv_miruna , tzyh1052 , Kyrayqhq , rjgs6312 , ewwc3407 , abfu2045 , detoorir , vjug5148 , tonitti , muissskal , annatym , Julesoghs , Lannomse5s , Tidrickaq6s , fhyjq65 , itaohejaibz , qtffi57 , Karlsse1v , Endes4w

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro