Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.625 de membri si 6.656 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.324 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie protectia muncii - studii superioare tehnice

 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Duminica, 25 Iulie 2010, 17:49

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 25 Iulie 2010, 17:53

Buna ziua, am si eu o intrebare, am terminat Politehnica Bucuresti - Facultatea de Electronica si Telecomunicatii in 2007 si sunt Administrator la o firma de imobiliare. As dori sa stiu daca, avand studii superioare tehnice, pot face eu inspectia muncii. (sunt 3 angajati cu 2 ore, si un paznic cu 8 ore).
Multumesc si astept cu interes raspunsurile dvs.
 
 
 
offline
23

Data înregistrării:
Miercuri, 21 Mai 2008, 15:11

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 25 Iulie 2010, 18:12
Da,daca efectuati un curs de securitate si sanatate in munca cu durata de 90ore,potrivit L.319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca.

ultima dată editat de andymaurul pe data de Duminica, 25 Iulie 2010, 18:12
 
 
 
offline
2.00
2

Data înregistrării:
Marti, 12 Iulie 2005, 13:14

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Duminica, 25 Iulie 2010, 18:45
1.
NU - daca este vorba de inspectia muncii. Aceasta o fac numai inspectorii functionari ai ITM
vezi: http://www.inspectmun.ro /
2.
DA, daca este vorba de protectia si securitatea muncii
vezi Legea nr. 319 din 14 iulie 2006 a securităţii si sănătăţii în muncă, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 646 din 26 iulie 2006, coroborate cu prev. Normelor Metodologice din 11 octombrie 2006 de aplicare a prevederilor Legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006.
vezi Normele Metodologice:
SECŢIUNEA 4: Serviciile interne de prevenire şi protecţie
Art. 23
(1)Serviciul intern de prevenire şi protecţie trebuie să fie format din lucrători care îndeplinesc cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului mediu şi/sau superior, conform prevederilor art. 47-51, şi, după caz, alţi lucrători care pot desfăşura activităţi auxiliare.
(2)Conducătorul serviciului de prevenire şi protecţie trebuie să îndeplinească cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului superior, conform prevederilor art. 47-51.
Art. 24
(1)Serviciul intern de prevenire şi protecţie se organizează în subordinea directă a angajatorului ca o structură distinctă.
(2)Lucrătorii din cadrul serviciului intern de prevenire şi protecţie trebuie să desfăşoare numai activităţi de prevenire şi protecţie şi cel mult activităţi complementare cum ar fi: prevenirea şi stingerea incendiilor şi protecţia mediului.
(3)Angajatorul va consemna în regulamentul intern sau în regulamentul de organizare şi funcţionare activităţile de prevenire şi protecţie pentru efectuarea cărora serviciul intern de prevenire şi protecţie are capacitate şi mijloace adecvate.
Art. 25
Serviciul intern de prevenire şi protecţie trebuie să aibă la dispoziţie resursele materiale şi umane necesare pentru îndeplinirea activităţilor de prevenire şi protecţie desfăşurate în întreprindere.


ultima dată editat de legalmgm pe data de Duminica, 25 Iulie 2010, 18:50
 
 
 
offline
23

Data înregistrării:
Miercuri, 21 Mai 2008, 15:11

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 25 Iulie 2010, 18:51
legalmgm a scris:

1.
NU - daca este vorba de inspectia muncii. Aceasta o fac numai inspectorii functionari ai ITM
vezi: http://www.inspectmun.ro /
2.
DA, daca este vorba de protectia si securitatea munciivezi Legea nr. 319 din 14 iulie 2006 a securităţii si sănătăţii în muncă, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 646 din 26 iulie 2006, coroborate cu prev. Normelor Metodologice din 11 octombrie 2006 de aplicare a prevederilor Legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006.
Conditiile de atestare ca inspector:
- conform prev. art.31, art.32 si art.37 lit.c). din HG nr.1425/11.10.2006, este necesară prezentarea in forma legalizata a tuturor copiilor de pe documentele care atestă pregătirea profesională şi nivelul de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, conform cerintelor legale;
- conform prev. art.37 lit.e). din HG nr.1425/11.10.2006, pentru a face dovada îndeplinirii acestor condiţii este necesară depunerea următoarelor: copii legalizate a carnetelor de muncă şi copii legalizate(certificate) ale oricăror alte documente care pot să ateste şi să suţină experienţa de cel puţin 5 ani în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru personalul care va desfăşura activităţile de prevenire şi protecţie.
Cu respect,avand in vedere nr.angajatilor ,ii trebuie doar un curs de securitate si sanatate in munca cu durata de 90 de ore.Problema la care faceti referire cu privire la 5 ani vechime in domeniu ssm se refera la abilitarea serviciilor externe de ssm.
 
 
 
offline
2.00
2

Data înregistrării:
Marti, 12 Iulie 2005, 13:14

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Duminica, 25 Iulie 2010, 19:02
andymaurul a scris:
Cu respect, avand in vedere nr.angajatilor ,ii trebuie doar un curs de securitate si sanatate in munca cu durata de 90 de ore.
Problema la care faceti referire cu privire la 5 ani vechime in domeniu ssm se refera la abilitarea serviciilor externe de ssm.

Art. 16
(1) În cazul întreprinderilor cu până la 9 lucrători inclusiv angajatorul poate efectua activităţile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, dacă se îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a)activităţile desfăşurate în cadrul întreprinderii nu sunt dintre cele prevăzute în anexa nr. 5
b) angajatorul îşi desfăşoară activitatea profesională în mod efectiv şi cu regularitate în întreprindere şi/sau unitate;
c) angajatorul îndeplineşte cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, corespunzătoare cel puţin nivelului de bază, conform prevederilor art. 47-51.
(2) în situaţia în care nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la alin. (1), angajatorul trebuie să desemneze unul sau mai mulţi lucrători, conform prevederilor art. 20-22, sau poate organiza serviciul intern de prevenire şi protecţie, conform prevederilor art. 23 - 27, şi/sau să apeleze la servicii externe.
(3) în situaţia în care sunt îndeplinite condiţiile de la alin. (1), dar angajatorul nu realizează în totalitate activităţile de prevenire şi protecţie, pentru activităţile pe care nu le realizează angajatorul trebuie să apeleze la servicii externe.

Art. 48
(1)Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului de bază sunt:
a)studii în învăţământul liceal filiera teoretică în profil real sau filiera tehnologică în profil tehnic;
b)curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. A, cu o durată de cel puţin 40 de ore.
(2)Nivelul de bază prevăzut la alin. (1) se atestă prin diploma de studii şi certificatul de absolvire a cursului prevăzut la alin. (1) lit. b).
Art. 49
(1)Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului mediu sunt:
a)studii în învăţământul postliceal în profil tehnic;
b)curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puţin 80 de ore.
(2)Nivelul mediu prevăzut la alin. (1) se atestă prin diploma de studii şi certificatul de absolvire a cursului prevăzut la alin. (1) lit. b).
Art. 50
(1)Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului superior sunt:
a)studii superioare tehnice;
b)curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puţin 80 de ore;
c)curs postuniversitar de evaluare a riscurilor cu o durată de cel puţin 180 de ore.
(2)Nivelul superior prevăzut la alin. (1) se atestă prin diploma de studii şi certificatele de absolvire a cursurilor prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c).
(3)Cerinţa minimă prevăzută la alin. (1) lit. b) este considerată îndeplinită şi în situaţia în care persoana a absolvit o formă de învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Art. 51
Cursurile în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, prevăzute la art. 48 alin. (1) lit. b), art. 49 alin. (1) lit. b) şi la art. 50 alin. (1) lit. b), se efectuează de către furnizori de formare profesională autorizaţi conform prevederilor art. 18 - 27 din Ordonanţa Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 375/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.ultima dată editat de legalmgm pe data de Duminica, 25 Iulie 2010, 19:09
 
 
 
offline
2.00
1

Data înregistrării:
Sambata, 22 Noiembrie 2008, 10:18

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Duminica, 25 Iulie 2010, 19:26
Nu are nici o legatura serviciul intern de prevenire şi protecţie la o firma cu 4 angajati.
ART. 16
(1) În cazul întreprinderilor cu pana la 9 lucrători inclusiv angajatorul poate efectua activităţile din domeniul securităţii şi sănătăţii în munca, dacă se îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) activităţile desfăşurate în cadrul întreprinderii nu sunt dintre cele prevăzute în anexa nr. 5
b) angajatorul isi desfăşoară activitatea profesională în mod efectiv şi cu regularitate în întreprindere şi/sau unitate;
c) angajatorul îndeplineşte cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca, corespunzătoare cel puţin nivelului de baza, conform prevederilor art. 47-51.

In acest caz, este necesar ca nivelul de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca sa fie nivel de baza, care are urmatoarele cerinte:
a) studii în învăţământul liceal filiera teoretică în profil real sau filiera tehnologică în profil tehnic;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. A, cu o durata de cel puţin 40 de ore
De unde la nivelul de baza 80 de ore?.


ultima dată editat de procmarci pe data de Duminica, 25 Iulie 2010, 19:27
 
 
 
offline
2.00
2

Data înregistrării:
Marti, 12 Iulie 2005, 13:14

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Duminica, 25 Iulie 2010, 20:54
procmarci a scris:
Nu are nici o legatura serviciul intern de prevenire şi protecţie la o firma cu 4 angajati. De unde la nivelul de baza 80 de ore?.

Nu stiu la ce va referiti.
Nu citam din acelasi act normativ ?
La art.48, nivel de baza - 40 ore
La art.49, nivel mediu - 80 ore
La art.50, nivel superior - 80 ore + 180 ore
 
 
 
offline
23

Data înregistrării:
Miercuri, 21 Mai 2008, 15:11

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 25 Iulie 2010, 21:52
legalmgm a scris:

procmarci a scris:
Nu are nici o legatura serviciul intern de prevenire şi protecţie la o firma cu 4 angajati. De unde la nivelul de baza 80 de ore?.

Nu stiu la ce va referiti.
Nu citam din acelasi act normativ ?
La art.48, nivel de baza - 40 ore
La art.49, nivel mediu - 80 ore
La art.50, nivel superior - 80 ore + 180 ore


Aveti perfecta dreptate.
 
 
 

Discuţie protectia muncii - studii superioare tehnice

Acest subiect este moderat de către
tudorvaleriu,    gigipopa 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 3
Total subiecte: 523661
Total mesaje: 2533324


 

Acum online

Utilizatori (12)
sery107 , ramonapep , alinadrapa , Stoica Tatiana , Catza , criscris1111 , cat33 , eneramonaloli , dtruiacob , ynocentta , lyly64 , Dragos90ro

Consultanţi (1)
Av. Gabriel Klein Kiritescu

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

avdanaarhire , MMB , bianspe , maia2006 , CRISTYSINDEAN , pacalici , BEN , silav_margareta , dmarchis , gabriela.nicoara , pantacosmina , VASILEP , k_lin , zmija , gramaco , simina2006 , oana tofan , adelina_alx , andrei dune , ionicaonix , Mirela Obrejan , senzual , Ana Placinta , boteaclaudiamarina , baziladrian , claudia2007 , viosarman , hantig_nicu@yahoo.com , maida , moise_v_mihai , alltavy , ALEXANDRA` , victor apostu , ellhnida , Bogdan Marcu , florinash1972 , maremarcel , tippaa , thuram , clauss984 , shaeraalexa , oanaeuskadi , daniela_elena67 , nicolaes02 , RAYMONA , nitu anca , ashi_bod , ana_monyka , Nikkolucia , mirelastc , doina_mihai , Ilenuþa C. , SINZIANA SUTO , ioana dimassi , furdeanrares , dea_power , cicisxn , anghelachedan , alexandru curelea , eremia , fl , firmadecontabilitate , gaby_apex , mitea mihaela , only1time , Nemitanu , AncaRom , verutastate , ghiranradu , ianos , g_lupu , nadia zbarce , palasteamari_ot , Nicoleta 24 , ROTARU DANIELA , danmadona@yahoo.com , al3xa , Anonymusz , marianTi , ninapascaru , xnicuxx , alexandra1234 , pan77curca , kouzmas , hristo , IlarieDorin , nan andra , Alice Sima , edy120376 , cojanstefan , dan.mkinvest , saaba , anin 312 , dpmsolutions , nutu92 , Carmen Milica , Anna-Marria , safriuc , fly333 , niros31 , eva_ela , VictorMosnegutu , moise33 , cris88 , mrbilcec , Dana2000x , kollnik , Marcelina-Maria , andreiwq , AliceNegru , ANUSCA55 , deea_r , argentinamarin , Alina Zaporojan , razvancatalindumitriu , mihaelush , catalin1980bubu , Ioana1313 , PAULAStoica , geopetrache , pirlog_mihai , Ana_Simmonds , Apafoc , Kamilica , sinzianasuto , firmadeconta , lizyca1961 , georgianamunt , LiNUtzu , 1techdrone1 , fark3805 , Pazminoaq1p , george2016 , ufa49bd , Aileenkvr , fozc1026 , ofgm9861 , Iancfr , renl7651 , argm7179 , Aubreybq , Cracraftse9b , eyux6425 , utreo9 , Denitarccx , Donnydi , Dilauroes9s , pqvkvmuzl74 , pyfct61 , Cecylia1981 , turborrm

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro