Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.746 de membri si 6.658 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.805 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Persoana Fizica Autorizata

 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Joi, 4 Ianuarie 2007, 18:10

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 3 Septembrie 2007, 03:21

Buna ziua, nu stiam unde sa postez acest topic asa ca am facut-o aici. Ce proceduri trebuie sa urmez pentru a deveni persoana fizica autorizata? si mai ales ce inseamna de fapt acest lucru.
Va multumesc
 
 
 
offline
10

Data înregistrării:
Luni, 13 Noiembrie 2006, 01:34

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 3 Septembrie 2007, 03:46
Depinde de obiectul de activitate dorit, respectiv de codul CAEN. In principiu pentru lamuriri si detalii apeleaza la finantele publice. De exemplu, pe baza unui contract de colaborare sau comision se elibereaza de catre finantele publice o adeverinta pe baza careia iti comanzi stampila, registrele necesare(in general e contabilitate primara), facturier, chitantier, dupa care poti incepe activitatea.
Asadar mergi la finante pt detalii cu privire la specificul activitatii pe care doresti sa o desfasori. Dar de ce pfa si nu SRL? La pfa ai impozitare 16% din profit....!
Multabafta si rabdare de fier!
 
 
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Duminica, 18 Mai 2003, 00:00

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 8 Septembrie 2007, 22:53
1.Pentru realizarea constituirii ca Persoana Fizica Autorizata (PFA), este necesara inregistrarea la Primaria Sectorului in a carui raza teritoriala aveti domiciliul conform Legii 300/2004 si Normelor Metodologice la aceasta. (intregistrarea nu se mai face direct de solicitant la Registrul Comertului)

In conformitate cu Anexa nr.1 la Normele mentionate mai sus veti gasi enumerate toate activitatile pe care le poate desfasura o PFA.

In vederea autorizarii PFA la Primaria sectorului in a carui raza teritoriala aveti domiciliul trebuie sa mergeti cu un dosar care sa cuprinda urmatoarele documente:


1) Rezervarea disponibilitatii deumirii – Aceasta se obtine personal de catre solicitant de la Registrul Comertului;

2) Cazierul fiscal - Se obtine personal de catre solicitant de la Primaria Capitalei, (cam.16 Directia de taxe si impozite, dupa achitarea taxei corespunzatoare la Trezoreria sectorului in care aveti domiciliul impreuna cu o copie a BI/CI);

3) Declaratii pe propria raspundere (inclusiv declaratia pe propria raspundere ca solicitantul nu a suferit condamnari penale cu privire la legile fiscale) – Declaratie pentru sectorul fiscal;

4) Copie BI/CI solicitant;

5) Copie contract locuinta (sediul social al PFA trebuie sa coincida cu domiciliul acestuia);

6) Certificat medical pentru persoana fizica - solicitant, (sau pentru fiecare membru al Asociatiei familiale);

7) Copii de pe documentele care dovedesc pregatirea profesionala a solicitantului in vederea desfasurarii activitatii (diploma, certificate de absolvire a unei forme de pregatire profesionala, carte de munca, autorizatie pe Decret-Lege 54/1990 sau Legea 507/2002);

8) Pentru activitatile care se desfasoara la punct fix, se depune actul de detinere al spatiului;

9) Pentru activitatile care se desfasoara in apartament de bloc se depune acordul Asociatiei de Locatari (pe anul in curs) insotit de Tabelul nominal cu locatarii direct afectati care sa cuprinda seria si numarul BI/CI si semnaturile acestora. (pe anul in curs);

10) Dovada de achitare a taxelor;

-disponibilitate nume;

-taxa autorizare;

-taxa pentru emiterea certificatului de inregistrare (de la Registrul Comertului);

-comision servicii pentru obtinerea codului unic de la Registrul Comertului;

-taxa postala pentru transmiterea actelor de la Registrul Comertului.


In afara documentelor care se obtin personal de catre solicitant (enumerate mai sus la punctul 1 si 2) Primaria este obligata sa va puna la dispozitie toate celelalte formulare si declaratii in vederea autorizarii PFA., conform legii.

Timpul de obtinere a autorizatiei este de aproximativ 15-20 zile iar costurile sunt in suma de aproximativ 1.700.000lei – 1.800.000lei


Actele necesare sunt:

la Registrul Comertului Bucuresti – rezervarea disponibilitatii de denumire
Cazier fiscal emis de Primaria Capitalei (necesare pentru fiecare asociat/asociati si administrator, cand asociatul are domiciliul in Bucuresti; si cazierul emis de autotatea judeteana cand asociatul are domiciliul in alta localitate), acesta nu este necesar pentru cetatenii straini. Acestia dau o declaratie pe proprie raspundere la un Notariat Public cum ca nu au cazier fiscal si/sau datorii catre statul roman.
Copii acte identitate asociat/asociati si administrator (pentru cetatenii straini personae fizice copie pasaport).
· la notar: specimen semnatura administrator; daca asociatul/asociatii sunt persoane fizice straine este necesare declaratia notariala ca nu are/au cazier fiscal si nici un fel de datorii pe teritoriul Romaniei; in cazul in care asociatul strain este persoana juridica, este necesara o scrisoare de bonitate bancara, copie de pe certificatul de inmatriculare al acesteia si Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor de asociere.

· dovada sediului social: unde va functiona firma (contract de vanzare-cumparare, contract de comodat, contract de inchiriere etc); acordul asociatiei de locatari/proprietari, unde este cazul, acordul coproprietarului, unde este cazul (care nu poate fi data sub semnatura privata).

· Stabilirea cuantumului capitalului social (minimul legal este de 2.000.000 lei pentru S.R.L., si 25.000.000 lei pentru S.A.)

· Daca este cazul cazul: imputernicire speciala pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original); actele de inregistrare ale fondatorilor persoane juridice, hotararea organului statutar al fondatorilor, persoane juridice privind participarea la constitutirea societatii; mandatul pentru persoana abilitata sa semneze actul constitutiv in numele si pe seama fondatorului persoana juridica; certificatul de bonitate pentru persoanele juridice nerezidente care participa la constituirea societatii, emis de o banca sau de Camera de Comert din tara de origine (original).

Costurile totale de infiintare sunt in jurul sumei de 11-12.000.000lei
 
 
 
offline
1

Data înregistrării:
Luni, 9 Octombrie 2006, 11:14

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 14 Septembrie 2007, 14:47
Cine mai stie ce trebuie sa mai fac dupa ce am fost la primarie si am obtinut autorizatia....
ce baza legala sta la baza?
 
 
 
offline
24

Data înregistrării:
Miercuri, 31 Ianuarie 2007, 13:32

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 20 Septembrie 2007, 12:04
FAC O PRECIZARE CARE O CRED NECESARA :

ACTE NECESARE INFIINTARE PERSOANA FIZICA AUTORIZATA

Conform art. 6 si art. 7din Legea nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice în mod independent, actele necesare sunt:

Art. 6

a) cerere-tip; în cazul asociatiei familiale trebuie sa contina semnaturile tuturor membrilor asociatiei;
b) rezervarea denumirii la oficiul registrului comertului;
c) certificatul de cazier fiscal al persoanei solicitante, respectiv al fiecarui membru al asociatiei familiale, în original. Cetatenii straini neinregistrati fiscal în Romania au obligatia sa prezinte o declaratie pe proprie raspundere autentificata, din care sa rezulte ca nu au datorii fiscale si ca nu au savarsit fapte de natura celor care se inscriu in cazierul fiscal, sanctionate de legile financiare, vamale si cele care privesc disciplina financiar-fiscala;
d) copii de pe actele de identitate;
e) în cazul desfasurarii activitati în contextul dreptului de stabilire - actele din care sa rezulte domiciliul sau resedinta;
f) certificatul medical pentru persoana fizica, respectiv pentru fiecare membru al asociatiei familiale, prin care se atesta ca starea sanatatii le permite desfasurarea activitatii pentru care se solicita autorizatia, eliberat de medicul de familie sau de o unitate sanitara;
g) declaratia-tip pe proprie raspundere ca îndeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica în domeniul sanitar, sanitar - veterinar, protectiei mediului, protectiei muncii si apararii împotriva incendiilor, precum si reglementarile specifice protectiei consumatorului pentru activitatea desfasurata si normele de calitate a produselor si serviciilor puse pe piata;
h) copii de pe documentele prevazute la art.7, care dovedesc pregatirea profesionala sau, dupa caz, experienta profesionala, pentru desfasurarea activitatii pentru care solicita autorizarea.
(2) In cazul în care pentru practicarea unor activitati economice, ocupatii sau meserii sunt prevazute, prin acte normative, cerinte de pregatire profesionala si / sau de atestare specifice, persoana fizica sau, dupa caz, reprezentantul asociatiei familiale trebuie sa depuna dovada îndeplinirii cerintelor respective.
(3) In cazul în care activitatea economica pentru care se solicita autorizarea nu necesita calificare, persoana fizica nu va prezenta dovada pregatirii sau experientei profesionale prevazute la alin.(1) lit.h).

Art. 7

(1) Calificarea prevazuta la art.5 lit.c) dobandita în Romania poate fi dovedita cu urmatoarele documente, dupa caz:
a) diploma, certificatul sau adeverinta prin care se dovedeste absolvirea unei institutii de învatamant preuniversitar sau universitar;
b) certificatul de absolvire a unei forme de pregatire profesionala, organizata în conditiile legii in vigoare la data eliberarii acestuia;
c) certificatul de competenta profesionala, eliberat de institutiile abilitate conform legislatiei in vigoare;
d) cartea de mestesugar, obtinuta în conditiile prevazute de
actele normative in vigoare la data eliberarii acesteia;
e) carnetul de munca al solicitantului, din care sa reiasa ca
acesta a fost incadrat in munca pe o durata de minim 2 ani în activitatea,
meseria sau ocupatia pentru care se solicita autorizarea;
f) declaratie de notorietate cu privire la abilitatea de a desfasura activitatea pentru care se solicita autorizarea, eliberata de primarul localitatii respective in mod gratuit in cazul meseriilor traditionale artizanale;
g) autorizatia eliberata în conditiile Decretului-lege nr.54/1990 sau a Legii nr.507/2002 privind organizarea si desfasurarea unor activitati economice pe baza liberei initiative, cu modificarile ulterioare;
h) alte dovezi care sa ateste experienta profesionala.
(2) Persoanele fizice prevazute la art.1 alin.(1) care au dobandit calificarea in strainatate trebuie sa depuna pentru obtinerea autorizatiei, dupa caz:
a) atestatul de recunoastere si / sau echivalare eliberat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor, pentru documentele prevazute la alin.1 lit.a);
b) atestatul de recunoastere a calificarii dobandite în strainatate, în afara sistemului de învatamant, eliberat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, în conditiile stabilite prin Ordinul Ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei nr.701/2003 pentru desemnarea institutiei care sa recunoasca automat documentele care dovedesc calificarea dobandita in strainatate, în afara sistemului de învatamant, de cetateni romani sau cetateni ai statelor membre ale Uniunii Europene si ai statelor apartinand Spatiului Economic European.

SPRE BUNA REGULA CONSULTATI LEGEA NR. 300/2004

 
 
 

Discuţie Persoana Fizica Autorizata

Acest subiect este moderat de către
GabrielaA,    AVLIL,    george-neagu 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 205
Total subiecte: 523796
Total mesaje: 2533804


 

Acum online

Utilizatori (17)
nicoletachiorescu , nicolas25 , MariusDecebal , Elena1956 , Bestrecycling , cyan , sanador , sara070169 , pyty , sclicuriciimportexportsrl , hebrewo41 , eugarizan , raspunsutil , Carp Mircea , Asusro , ovidiu2016 , FilimonTeodora

Consultanţi (3)
andreea19982 , danpopescu2011 , sad

Moderatori (3)
freeelis , gi-jane2 , legally_aid

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro