Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.812 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.979 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie firma de recuperare- cum scap de ei?

 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Luni, 9 Februarie 2009, 10:00

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 11 August 2010, 11:58

Buna, ziua! Ma numar printre cei care au aceasta problema - firma de recuperare creante pe "urmele" mele (ale tatalui meu mai exact).
Acum 5 ani tatal meu a lucrat la o firma, fiindu-i varsat salariul lunar pe card.La un momenta dat, tatal meu a fost nevoit sa-si scoata o suma de bani, mai exact de 3 ori valoarea salariului, iar dupa 2 luni a ramas fara loc de munca. Suma scoasa de pe card nu a mai fost restituita, el ne mai fiind angajat pana acum 6 luni ( in mom. de fata fiind agent paza platit cu 450 lei/luna, bani in mana).
Acum 2 ani si jumatate, a primit o scrisoare de la un cabinet de avocatura prin care i se solicita returnarea sumei de 2800lei(suma scoasa de pe card+dobanzi). Am sunat la nr. de telef. trecut in scrisoare, spunand ca tatal meu nu mai locuieste la aceasta adresa unde a fost trimisa scrisoarea (tata avand buletinul trecut pe adresa mamei mele- parintii mei fiind divortati de peste 11 ani) si ca nu mai stiu nimic de el de cativa ani, le-am explicat chiar si faptul ca tata are adresa trecuta pe adresa mamei dar el nu locuieste acolo, nu este nici in oras si ca nu am cunostinta nici macar de existenta lui sau nu - lucru perfect adevarat pt ca tatal meu, imediat dupa ce a ramas fara acel loc de munca, a plecat din oras, fara sa mai stiu de el de cativa ani.Dupa aceasta discutie, nu am mai primit nimic de la acel cabinet de avocatura (nici telef., nici scris.)
Acum o saptamana, am primit o scrisoare de la o firma de recuperare a creantelor ( nu-i dau numele), pe numele tatalui, in care se specifica cum ca: banca de la care a avut tata cardul de salariu a cedat catre firma Secapital S creanta avuta de tata, "rezultata din contractul de credit din data de 07.11.2005". Noul creditor a imputernicit la randul ei pe societatea recuperatoare (K Intern.) in vederea recuperarii debitului cesionat.In scisoare se mai mentioneaza ca exista dreptul prevazut de art.12-18 din L 677/2001 pe care il putem exercita printr-o cerere scrisa, datata si semnata, trimisa pe adresa firmei recuperatoare.
In scisoare era mentionat un nr. de telef. Am sunat la acest nr. si i-am spus persoanei care a raspuns, aceleasi lucruri pe care le-am spus si celor dinaintea lor( tata nu mai locuieste la adresa unde au trimis ei datele, ca nu mai stiu nimic de el de cativa ani, ca nu are proprietati..) Respectiva persoana mi-a zis ca totuti sa fac tot posibilul sa incep eu , in calitate de fiica, sa achit datoria tatalui si ca, in cazul in care acesta e decedat, mostenitorii preiau datoria. Lucru care m-a infuriat f. tare, spunandu-i ca abereaza si ca, nu au nicvi un drept sa actioneze sub aceasta forma si ca nu au decat sa il dea in judecata si sa-l gaseasca ca oricum eu nu mai stiu nimic de el si nu are nici o proprietate de pe urma caruia ar putea ei sa beneficieze.
Problema nu se termina aici, deoarece, tatal meu, dupa cum am zis mai sus, lucreaza ca agent de paza. In trebarea mea este: in contextul in care el lucreaza ca ag. de paza( contract de munca, diploma eliberata de pol., permis de port arma..etc - specifice posului de munca), prin neplata acestei sume, cum il poate afecta la locul de munca, daca e obligat sa plateasca suma, firmei recuperatoare si la ce pot eu sa ma astept din partea lor, eu avand calitatea de fiica.
Pentru eventualele "nelamuriri" legate de acest caz, va pot detalia si mai mult.
Va multumesc!
 
 
 
offline
26
7

Data înregistrării:
Luni, 17 Noiembrie 2008, 23:50

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 11 August 2010, 12:35
Cand a fost efectuata ultima plata?
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Luni, 9 Februarie 2009, 10:00

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 11 August 2010, 12:38
Nu s-a facut nicio plata din suma restanta. Mentionez ca de la 2800ron, acum s-a ajuns la 3115 ron de plata.

ultima dată editat de anielasima pe data de Miercuri, 11 August 2010, 12:40
 
 
 
offline
26
7

Data înregistrării:
Luni, 17 Noiembrie 2008, 23:50

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 11 August 2010, 12:56
Au trecut 5 ani de la retragerea sumei si nu s-a efectuat nici o plata.
Datoria s-a prescris. Nu trebuie sa dati nici un ban.
Firmele de recuperare va hartuiesc degeaba. Dar tot spera sa va repuna in termenul de prescriptie, sa va poata executa silit.
Atentie! nu faceti nici o plata, nici macar partiala, bineinteles nici tatal, sa nu recunoasca datoria ( adica sa nu semneze vreun angajament de plata).

Nu are cum sa ii cauzeze nici tatalui la munca.
Succes!
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Luni, 9 Februarie 2009, 10:00

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 11 August 2010, 13:09
Va multumesc pentru raspuns.
Scuzati-mi insistenta, dar cum am certitudinea ca aceasta datorie e prescrisa? ( nu intelegeti ca pun la indoiala cunostintele Dvs. in domeniul juridic)- e pt linistea mea si a tatalui.
 
 
 
offline
26
7

Data înregistrării:
Luni, 17 Noiembrie 2008, 23:50

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 11 August 2010, 13:35
Conform Decretului 167/1958 art. 1 alin. (1): " Dreptul la actiune, avand un obiect patrimonial, se stinge prin prescriptie daca nu a fost exercitat in termenul stabilit de lege".
Termenul de prescriptie extinctiva, avand un caracter general, aplicabil raporturilor civile obligationale ( cele care au in continutul lor drepturi de creanta si indatoririle corelative) este stabilit de art. 3 alin. (1): "termenul prescriptiei este de 3 ani [...]".

Or, la dvs. au trecut 5. S-a implinit termenul de prescriptie de acum 2 ani. Nu a fost intrerupt ( prin vreo cerere de chemare in judecata sau executare silita, nici recunoastere din partea debitorului - angajament scris de plata). Deci nu datorati nimic.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Luni, 9 Februarie 2009, 10:00

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 11 August 2010, 13:45
Va multumesc pentru raspunsuri!
Cu deosebita consideratie, A. Sima
 
 
 

Discuţie firma de recuperare- cum scap de ei?

Acest subiect este moderat de către
gi-jane2,    Ilie1111 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 23
Total subiecte: 523839
Total mesaje: 2533979


 

Acum online

Utilizatori (2)
MariusDecebal , avocadonet

Consultanţi (2)
Car3men , dolimp

Moderatori (1)
gi-jane2

Administratori (1)
Admin

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

fdlex , VJosan , emiljurescu , angellica@mymail.ro , cincinnico , dani-massy , alimacri49 , a_n_a , mitumac , dan loredana , eli_elisor , elles , nicoleta_otilia , Corbu , CMN , laramadlin , susa , PETCARIU , avocatnetmail , gdtimofte , isssa , aritonepure , MirceaT0512 , popescu_nelutu2000 , Felicia Nedea , anyme , filipoiumirona , izaiza , nicolnic , Cristina_Dima , filipoiu , busanicoleta , antonio1 , avocat_razvan , syca_m , Katalin1979 , BMA , Abraham008 , melinda_z , nicughe , energizer_maxi , Georgeta Maraloi , laurens , alexandra.gazda , iuliasilaghi , tandarica , Noemi2009 , delcaru , daniela.h , zengy4u , AILEENROM , aasskkyy , cosmin rachinoiu , Ionescu nicoleta , AURORA MARIANA , anisoaralucia , nayrda , kraft , miki_mariana , Anghelos24 , niculae mesea , lizuk , bogdan.tomos , ciocolata99 , white chocollate , ionut_ionut , barascucristina , Petrut Raul , papicyulo85 , Ipu , nikoleta_steliana , x_tina_852007 , ministrul , anna_allexx , alinatui , raduGB , lilianadax , Allyyully , hausler27 , Sistepo , Katalinka , aurelia1975 , Coptil , Isangela , avo_andreea , danielanastasie , adriana05 , mariana1961 , Savinn , silviamihai , perjaecaterina , nae_nik , mediyaniv , FurtunaIoan , RimbetAlexandru , TiberiuGg , staiu_loredana , papuccarmen , Fadette , iflorin11 , Tiberiu_Mandita , roxiblonda , bxtx8897 , jiwf5223 , auughther , Stevecjb , kootonenth , ymzt3611 , Mintyaq5w , christenaski , iscub19 , Donniebc , Jeweldcqg , Vancesp , Irvinsu , jggwvhntx30

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro