Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.220 de membri si 6.660 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.535.386 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie recuperare polita asigurare de viata la terminarea achitarii creditului

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Vineri, 13 August 2010, 20:01

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 13 August 2010, 20:17

Buna ziua,
Am in derulare un credit pentru nevoi personale, iar la incheierea Contractului de credit pentru consum am platit contravaloarea unei polite de asigurarea de viata pe toata durata creditului.Polita de asigurare de viata valabila pe toata durata contractului creditului a fost incheiata la o societate de asigurari si cesionata in favoarea bancii. Contravaloarea politei a fost platita din creditul contractat.
Va rog sa-mi spuneti daca la achitarea integrala a creditului, polita de asigurare poate fi rascumparata, deoarece pe durata derularii contractului (5 ani) nu a fost niciun eveniment nedorit. La cine trebuie sa ma adresez, la banca unde am facut creditul sau la societatea care a incheiat polita.
Va multumesc
 
 
 
offline
Avatar 18

Data înregistrării:
Duminica, 30 Mai 2010, 13:45

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 13 August 2010, 20:54
Asigurarile de viata sunt de mai multe tipuri.Inteleg ca dumneavoastra ati incheiat o asigurare de viata si ati optat pentru o prima de asigurare unica(aveati posibilitatea sa platiti si anual,semestrial,trimestrial...)
Parti in contract sunt asiguratorul X si dumneavoastra in calitate de contractant si asigurat.Banca are calitatea de beneficiar al sumei asigurate in cazul decesului...asiguratului.Vrea sa se asigure ca nu pierde banii pe care vi i-a imprumutat,in situatia unui eveniment nefericit.
Dumneavoastra ati platit,indiferent ca acei bani provin din creditul contractat.
Cand vorbim despre valoare de rascumparare,aceasta este cu privire la suma pe care contractantul asigurarii o poate primi in situatia in care renunta la asigurare,nu asteapta maturitatea politei.
Peste 5 ani sau cati au ramas pana la maturitatea politei,este posibil sa primiti bani doar daca asigurarea are o componenta de capitalizare sau economisire.
Daca este o asigurare de deces,nu exista o suma de bani care va revine.Ati platit doar pentru acoperirea riscului de deces,in acest caz.
De asemenea,in cazul in care sunt atasate clauze medicale,in acelasi fel functioneaza.Este acoperit riscul pe fiecare clauza in parte .Chiar daca riscul nu se produce,banii nu sunt inapoiati.E acelasi sistem ca si la asigurarile obligatorii de sanatate.Banii merg la asiguratii care au nevoie,la dumneavoastra sau la alta persoana care a incheiat un contract la acelasi asigurator.
Este nevoie sa ne spuneti ce tip de polita aveti.
Cum spuneam,exista o suma de bani la final de contract numai daca este vorba despre o polita de tip investitional sau de economisire.In acest caz,asiguratorului trebuie sa va adresati.


ultima dată editat de floare _de_ colt pe data de Vineri, 13 August 2010, 21:08
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Miercuri, 25 Aprilie 2007, 19:04

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Sambata, 14 August 2010, 00:55
Incerc sa dezleg sharada:
Polita(prima) fiind platita anticipat pentru toata perioada contractului (5 ani) si a putut fi platita din credit, rezulta ca nu poate fi decat o polita simpla de deces din orice cauza, eventual avand si o clauza de invaliditate permanenta, sau mai nou pentru somaj.
Toate aceste riscuri sunt platite fara a se putea acumula ceva in vedrea restituirii.(in avans sau la maturitate) ci numai pentru a acoperi creditul acordat, in cazul cand se produc si au ca urmare disparitia sau imposibilitatea de plata a contractantului.
Daca ar fi avut componenta investitionala sau de acumulare, prima nu ar fi putut fi acoperita/platita de/din credit, pentru ca ar fi avut marimea cel putin egala cu acesta.
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Vineri, 13 August 2010, 20:01

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 14 August 2010, 10:15
Va multumesc foarte mult,
Toate detaliile specificate despre polita pe forum sunt cele din contract. Nu am vazut polita, acum am priceput, este o polita tip casco, iar de la acordarea creditului nu mi s-a mai cerut alta suma.
Totusi am sa contactez asiguratorul sa vad si parerea lui.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Miercuri, 10 Februarie 2010, 18:11

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Sambata, 14 August 2010, 15:16
As dori sa fac o completare. Daca ati contractat un credit pe 15 ani spre exemplu si ati achitat pima de asgurare in avans si dupa 5 ani achitati creditul atunci puteti cere asiguratorului sa va restituie diferenta de prima ramasa de la 5 la 15 ani. Este singura situatie in care vi se poate restitui ceva.
 
 
 
offline
Avatar 18

Data înregistrării:
Duminica, 30 Mai 2010, 13:45

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 14 August 2010, 16:15
In acest caz este vorba despre o durata de contract de 5 ani.
Nu stiu pentru care motiv un anumit contractant ar plati prima de asigurare in avans pe 15 ani. Doar daca este un produs de asigurare care presupune o prima unica dar are dreptate Nucu cand e convins ca asigurarea este de deces.
Avand nevoie de o anumita suma asigurata,este greu sa obtii acea suma optand pentru o polita cu prima unica.Este mare costul asigurarii si ,pana la urma,nimeni nu se imprumuta de la banca pentru a putea incheia o asigurare.
In cazul de fata,poate intermediarul a vrut sa obtina un comision mai bun,poate contractantul a vrut sa stie ca are asigurarea platita pe toata durata.
Altfel,de ce sa dau o suma mare de bani cand am facilitatea platii in rate?
Contractul de credit este distinct fata de cel de asigurare in acest caz.
Daca nu mai exista creditul la banca,schimb beneficiarul din polita! raman mostenitorii legali sau desemnez o persoana/persoane drept beneficiari.
Nu cred ca asiguratorul restituie diferenta ramasa.Nu are temei in baza caruia sa restituie primele de asigurare.Nu l-a fortat pe contractant sa opteze pentru asigurare.Daca prima de asigurare s-a achitat,singura modalitate prin care contractul inceteaza este producerea riscului asigurat sau ajungerea politei la maturitate.
Daca sunt probleme cu privire la conditiile de validitate exista si temei pentru restituirea primelor platite.Mai exista posibilitatea denuntarii contractului de asigurare intr-un termen de maxim 20 de zile de la primirea politei si atunci banii ii sunt restituiti contractantului.
Costul asigurarii este si functie de durata de contract.Lucrurile nu sunt asa de simple.ultima dată editat de floare _de_ colt pe data de Sambata, 14 August 2010, 16:26
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Miercuri, 10 Februarie 2010, 18:11

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Duminica, 15 August 2010, 13:24
Sunt convins ca ati interpretat gresit cele scrise de mine. Eu am dat un exemplu. Nu stiu pe cat timp s-a contractat creditul si nici in ce conditii. Dar este singura modalitate de restituire aceea pe care am prezentat-o. Si intotdeauna se restituie la cererea asiguratului tot ce s-a platit in plus. Ori in cazul ca ati platit in avans o polita si ati achitatsi creditul tot in avans, atunci vi se restituie diferenta de prima de la data achitarii creditului si pana la data la care ar fi fost de drept sa se deruleze.
 
 
 
offline
Avatar 18

Data înregistrării:
Duminica, 30 Mai 2010, 13:45

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 15 August 2010, 14:21
Eu sunt convinsa ca nu ati citit argumentele aduse de catre mine.Indiferent daca ati dat un exemplu sau nu, ramane un adevar:nu ati specificat temeiul legal al restituirii.
Contractantul are toate drepturile si obligatiile pe polita(de cele mai multe ori aceeasi persoana intruneste dubla calitate de contractant si asigurat).
Daca banca ar fi contractantul,ar putea exista solutia la care faceti referire.Oricum,e absurd sa credem ca banca ar plati prima de asigurare pentru toata perioada.
Asa cum v-am spus si cu alta ocazie,raman la convingerea mea.
Pana la urma,cei care citesc sunt liberi sa isi formeze o parere.
ultima dată editat de floare _de_ colt pe data de Duminica, 15 August 2010, 14:30
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie recuperare polita asigurare de viata la terminarea achitarii creditului

Acest subiect este moderat de către
cioan 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 100
Total subiecte: 524247
Total mesaje: 2535388


 

Acum online

Utilizatori (79)
odoina2 , 2013intreb , stanescu1 , Lili_Stefan , anacont2001 , virginicadoinaoprea , Dapix , Lorenafaur , RADUCANOIU VICTOR , oanavolosetchi , neranegrescu , Angela76 , IlarionS , Serico1 , mijue , dangabrielus , frank09 , alexboiciuc , GeorgianaO , kkk , bianca12345 , RaduIgnat , monicaenoae , halipanca , BHM , BACLEA GABRIELA , milan65 , ilerina , catalinspataru , Carp Mircea , ana-gloria , demostene_ , MetallicA , OvidiuTaica , tuilleries , Baltazar_one , LuminitaZP , phonearena , simonaelena , irinab79 , laritzu , cyan , crin84 , LoredanaCosma , sile2011 , petrica_pascal , lilmun , gheorghe2016 , Latcu Voda , radusimionescu , madalinajianu , victoria teo , carllod , loricazacu , When , irinaandries , visinica , mihaelatechnophar , germanelectronics , Andrei-B , neladragusin , girbeaionicavioleta , VirginiaCalugarescu , danjoe , timpuriu , sercaianu , ioanaioana2000 , M@rius , lianaloga , Viovas , lp clivia srl , pmar , Adrian-M , raspunsutil , luciana76 , Iulian Acatrinei , riveurope , SERVIZI ASSOCIATI , Bogdanoffice

Consultanţi (6)
patrascu razvan , amvirdan , avnic , laleaua-neagra , dolimp , AuditCont

Moderatori (1)
Joha

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

selena , CATIS , daniug , kta1983 , DLarionescu , michacomsa , DEF , Erzsebet , elyababau , gratidana , lauramurdila , Mali , lys , surdu_marius , DanielaV , ADY73 , daniela.t , dianaozun , AVLIL , Irmuresan , chipRiann , uadina , alina_20leotmz , mia_ber , GEORGETA DANIELA , DJDEM , mihaela44 , sim8 , teodor1955 , lorenzina , maritaliana , 000000 , Leelee , orest , cibilia , MARY_CAMPIAN , adorian , dragos_vlaicu , geang21 , negruvoda , tomamaxim , briela , dariusica , blarysa , cklaudius , reznik , doina.aurelia , adinai , mormelvio , cbrescan , Marian Teodose , silviucp , criss.dragan , IAMANDI ION , Mihai0065 , Hai-Hui , mar37 , alex68 , madyfree1987 , Gabriela Cucos , tauzcamelia , bmarius_02 , corina98ciobanu , procadumitru , Iulia Vasilescu , mariusgabriel , dumitrescu12 , elena.tabacaru , paulika , cris81 , lizetaelena , sorinuu , ebi , mihaela-ciolea , georgetag , George Dimache , zota_sanda , boonik , adelinda25 , victorbarnea , dianafagas , Pricopie Angela , Emil8 , angi_78 , crstina , diana_rebeca , GabiBraila , rocsy88 , ancfd , Elena S , ank08 , nadina2010 , Avocat Maria Muresan , curteanu , robertradu , pop lucica , Stancu_Mihai , venera77 , and_sim , Madalin92 , CristinaFilipov , andreeam1980 , VeraG , motocion2004 , voinaioan , daniela_grepinel , niky33 , Av.bujoreanu , si_mona , MrIonut , Valentin_ , medrici , zgabercea , Ionellya , andreivan , Ioan-Pavel , Simonadumitrescu12 , anadinu , ramonix08 , SOLUMINODOR , Heaveneres3b , Vivienyvy , ffuishon , Wesleyrfgy , ackelddtor , wlmk8002 , npnk0833 , Miloqxz , Alicedgop , etii8110 , anghrayy , yrdouurr , Natoshadaao , wshuqlilt89 , Winderaq4w , Rickiecu

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro