Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.460 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.108.728 mesaje in forum.

Discutie legea 333/2003 actualizata cu 40/2010

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
Avatar 8

Data inregistrarii:
Joi, 3 Septembrie 2009, 08:29

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 17 August 2010, 14:40

La o asociatie de proprietari s-a trimis o informare in sensul ca la sediul asociatiilor de proprietari si in incaperile in care se incaseaza bani trebuiesc montate sisteme de alarma, iluminat de securitate, grilaje, si un seif montat in perete sau pardoseala.
intrebarea este referitoare la legea 333/2003 art. 3 alin 1 :
(1) In functie de importanta, specificul si valoarea bunurilor pe care le detin, conducatorii unitatilor prevazute la art. 2 alin. (1), cu sprijinul de specialitate al politiei, pentru sistemele civile de paza, sau al jandarmeriei, pentru cele militare, stabilesc modalitati concrete de organizare si de executare a pazei, dupa caz, cu efective de jandarmi, paza cu gardieni publici, paza proprie sau paza prin societati specializate.)
si alin 3:
(3) La unitatile unde nu este posibila realizarea unui sistem de paza organizat, conducatorii acestora sunt obligati sa execute imprejmuiri, grilaje, obloane, incuietori sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarma sau alte asemenea mijloace necesare asigurarii pazei si integritatii bunurilor.

sediul asociatiei si al casieriei se incadreaza in contextul legii?
ce inseamna : In functie de importanta, specificul si valoarea bunurilor pe care le detin ?

vedeti si art 28 alin 1 :
(1) Conducatorii unitatilor care detin bunuri, valori si suporturi de stocare a documentelor, a datelor si informatiilor cu caracter secret de stat sunt obligati sa asigure paza, mijloacele mecano-fizice de protectie si sistemele de alarmare impotriva efractiei in locurile de pastrare, depozitare si manipulare a acestora, precum si in locurile unde se desfasoara activitati care au un asemenea caracter.

rog raspuns urgent
 
 
 
offline
2.00
1 3

Data inregistrarii:
Miercuri, 16 Decembrie 2009, 18:26

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 17 August 2010, 15:27
Normal, daca se incaseaza si se depoziteaza sume de bani este o casierie si trebuie sa stabiliti cu politia masurile adecvate de paza conform legii 333/2003 modificata, conform art. 3 alin.3.
Deci, la dvs nu se impune aplicarea art. 3 alin 1 ci alin 3:
"La unitatile unde nu este posibila realizarea unui sistem de paza organizat, conducatorii acestora sunt obligati sa execute imprejmuiri, grilaje, obloane, incuietori sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarma sau alte asemenea mijloace necesare asigurarii pazei si integritatii bunurilor.
Daca aveti si casa de bani/casierie, legea prevede o asemenea masura de asigurare cu grilaje, obloane, incuietori sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarma...
Totodata aveti in atentie si prevederile HGR nr. 1010/2004:
"Art. 39 - (1) Sistemele de alarmare împotriva efracției pentru case de schimb valutar, amanet,magazinele de comercializare a armelor și munițiilor și casieriile colectoare trebuie să aibă în componență: echipamente antiefracție, control acces, televiziune cu circuit închis și protecție
mecanică.
(2) Echipamentele trebuie să asigure: memorarea evenimentelor în timp real, pe o perioadă de 20 de zile, transmiterea la distanță, protejarea casei de bani cu senzori de vibrații și a spațiului de amplasare a acesteia cu detectoare cu principii diferite de funcționare, cel puțin două detectoare, tastatură montată la distanță și coduri de utilizare individualizate.
(3) Echipamentele din structura televiziunii cu circuit închis trebuie să fie montate disimulat, să fie protejate mecanic împotriva agresorilor și să asigure înregistrarea imaginilor din zona clienților și a intrării pe o perioadă de minimum 10 zile.
Art. 40 - (1) Pereții despărțitori ai casei de schimb/amanet trebuie să aibă rezistența mecanică corespunzătoare claselor prevăzute de Standardul european ENV 1627.
(2) Ghișeele de schimb trebuie să fie prevăzute cu geam antiglonț și sertar cu preluare indirectă a valorilor și să asigure protecția la acțiunea armelor de foc, corespunzătoare Standardului european EN
1522.
(3) Seifurile trebuie să aibă cel puțin clasa minimă de rezistență prevăzută de Standardul european SR
EN 1143, iar cele sub 1.000 kg trebuie să fie fixate în zid ori în pardoseală.
Art. 41 - În situația în care obiectivele din această gamă nu au pază umană permanentă, sistemul de alarmare împotriva efracției se conectează la un dispecerat de monitorizare a alarmelor."
 
 
 
offline
28

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 17 August 2010, 15:36
Cine v-a trimis informarea?
Probabil cineva care are interes sa-si faca vreo lucrare video sau de alarmare!

Asociatia de proprietari nu are un asemenea specific la care face referire legea 333/2003 decat daca la administratie (casierie) raman banii stocati acolo, ceea ce mi-e greu sa cred ca exista asa ceva.

Dar, sigur, e bine ca in zona casieriei sa fie o instalatie video care sa monitorizeze miscarea din zona de incasare a intretinerii. Asta pentru siguranta casierului (administratorului).
 
 
 
offline
Avatar 8

Data inregistrarii:
Joi, 3 Septembrie 2009, 08:29

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 17 August 2010, 15:54
inspectoratul de politie al mun Drobeta Turnu Severin
 
 
 
offline
Avatar 8

Data inregistrarii:
Joi, 3 Septembrie 2009, 08:29

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 17 August 2010, 15:57
la sediul casieriei se incaseaza sume de bani dar nu raman depozitate acolo

si alin 3 nu este legat de alin 1?
 
 
 
offline
2.00
1 3

Data inregistrarii:
Miercuri, 16 Decembrie 2009, 18:26

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Miercuri, 18 August 2010, 10:23
Da, dar asociatia de proprietari nu se incadreaza la alin.1, nu se intocmeste un plan de paza si nu se executa paza cu paza umana.
Deci, casieria asociatiei de proprietari se incadreaza la alin 3;
"La unitatile unde nu este posibila realizarea unui sistem de paza organizat, conducatorii acestora sunt obligati sa execute imprejmuiri, grilaje, obloane, incuietori sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarma sau alte asemenea mijloace necesare asigurarii pazei si integritatii bunurilor."
Succes!
 
 
 
offline
Avatar 8

Data inregistrarii:
Joi, 3 Septembrie 2009, 08:29

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 18 August 2010, 12:59
la care unitati se refera art 3 alin 3. nu cumva la cele enumerate la art 2 alin. 1. si daca este asa asociatiile de proprietari se incadreaza la : si alte organizatii care detin bunuri ori valori cu orice titlu.
de aici si intrebarea daca asociatia de proprietari este organizatie.

si cine stabileste importanta, specificul si valoarea bunurilor pe care le detin prevazut de art 3 alin 1?
 
 
 
offline
2.00
1 3

Data inregistrarii:
Miercuri, 16 Decembrie 2009, 18:26

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Miercuri, 18 August 2010, 14:05

Legea nr. 230 din 06/07/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari prevede :
asociație de proprietari - formă de asociere autonomă și nonprofit a majorității proprietarilor dintr-un condominiu, iar la art. 35 se prevede :
Pentru activitatea de administrare care include activități de administrare tehnică, de contabilitate și casierie, asociația de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru funcția de administrator de imobile, fie poate încheia contract de administrare cu persoane juridice specializate și autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociațiilor de proprietari ori care au ca activitate principală administrarea imobilelor pe bază de tarife sau contract.
Da, intradevar legea nr 333/2003 la art. art. 2 alin 1 se specifica numai organizatii, nu si asociatii de proprietari "Ministerele si celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, regiile autonome, companiile si societatile nationale, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile comerciale, indiferent de natura capitalului social, precum si alte organizatii care detin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite in prezenta lege unitati, sunt obligate sa asigure paza acestora."
Cred ca la acea data cand a aparut legea nr. 333/2003, legiuitorul nu avea cum sa prevada asociatiile de proprietari, deoarece ele sunt infiintate prin legea din 2007, dar in sensul larg al legii se pot include in "alte organizatii", deci "unitati"
Daca nu aplicati prevederile legale este dreptul dvs, sa le interpretati, dar va trebui sa suportati si consecintele legii sau chiar paguba in cazul unui furt.
Importanta, specificul si valoarea bunurilor pe care le detine asociatia de proprietari sunt stabilite de lege pentru casierie (asa cum rezulta din activitatea de administrare) si se stabileste de dvs, conform incasarilor si de reprezentantul politiei.
Succes!
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie legea 333/2003 actualizata cu 40/2010

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    elga50,    Adriantot,    arockz

Ultimele mesaje sterse in discutie ( total mesaje sterse - 1)

Autor mesaj: Lacramioara
Mesaj sters de catre: elga50
Data mesaj: Joi, 11 Noiembrie 2010, 16:06
Mesaj sters la data: Joi, 11 Noiembrie 2010, 19:42
Motiv: nu face obiectul sectiunii


 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 16
Total subiecte: 412941
Total mesaje: 2108728


 

Acum online

Utilizatori (2)
andreyutzux , delirio89

Consultanti (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

cartiradu , buzlea , ELCAR , robingo , alias_dia , iko , violetagrig , barni , ionutmilea , Adina Vasile , elenaove , 1962 , irinazamfir , dana_31ji , oleco1 , monna08 , ovidiucocan , c.radu31 , paveliuliana , kreasta , diacris , mira.bella , dinucu , mihaelamarcu1 , crinisoara , lupu1 , cristian.dumitru , av.buhna sorin , APT , mona30 , radu corneliu , bogdana_z , kosminell , d&l , suzana78 , ancro , grad ioana , Gabriel Miclea , allex64 , oanaghim , CiprianHristea , daniela.vese , a_gruitad , ilinca_hanganu , fln_neagu , SashaVDK , beatrice3108 , macsinciuc viorel , mariana30 , gh , haidelberg , spiridonpanainte , avvalentina , hans_cristian , dariusdf , dani79tim , ciuculescu Teodora , costel trifu , maruska , alexandru9591 , cbalanici , SALVIA , CLAUARAD , asafteiandra , Dorina Fundali , tabyvar , FiliTm , RAMELA , prozatos , nicutamas , clucian , Ungvari Eva , camiluncan , sim74 , raduhanta , adriana rusu , alexandrap , Kiss Raluca , hozadora , nemesdiana , kristina_yldiko , Jenu68 , eugenia36 , yantze4u , Ana_86_ana , Valentina_M , dana 50 , clau_ncm , florinirina , lucretia_micu , lucian1981 , Alexandra8278 , bogdan.i , Ionescu Ana Maria , popapuiu , dory88 , cleosiluet , badrianacarmen , carmen delfrati , claudiadan , komunistu , gabrielamunteanu@yahoo.com , ankaroman , VasilasLiviu , zamatei , sandu04ify , dana1956 , paulaardelean , ldoru , Andreea_Claudia , Adelina91 , bazil000

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro