Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.759 de membri si 6.658 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.835 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie legea 333/2003 actualizata cu 40/2010

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
Avatar 8

Data înregistrării:
Joi, 3 Septembrie 2009, 08:29

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 17 August 2010, 14:40

La o asociatie de proprietari s-a trimis o informare in sensul ca la sediul asociatiilor de proprietari si in incaperile in care se incaseaza bani trebuiesc montate sisteme de alarma, iluminat de securitate, grilaje, si un seif montat in perete sau pardoseala.
intrebarea este referitoare la legea 333/2003 art. 3 alin 1 :
(1) In functie de importanta, specificul si valoarea bunurilor pe care le detin, conducatorii unitatilor prevazute la art. 2 alin. (1), cu sprijinul de specialitate al politiei, pentru sistemele civile de paza, sau al jandarmeriei, pentru cele militare, stabilesc modalitati concrete de organizare si de executare a pazei, dupa caz, cu efective de jandarmi, paza cu gardieni publici, paza proprie sau paza prin societati specializate.)
si alin 3:
(3) La unitatile unde nu este posibila realizarea unui sistem de paza organizat, conducatorii acestora sunt obligati sa execute imprejmuiri, grilaje, obloane, incuietori sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarma sau alte asemenea mijloace necesare asigurarii pazei si integritatii bunurilor.

sediul asociatiei si al casieriei se incadreaza in contextul legii?
ce inseamna : In functie de importanta, specificul si valoarea bunurilor pe care le detin ?

vedeti si art 28 alin 1 :
(1) Conducatorii unitatilor care detin bunuri, valori si suporturi de stocare a documentelor, a datelor si informatiilor cu caracter secret de stat sunt obligati sa asigure paza, mijloacele mecano-fizice de protectie si sistemele de alarmare impotriva efractiei in locurile de pastrare, depozitare si manipulare a acestora, precum si in locurile unde se desfasoara activitati care au un asemenea caracter.

rog raspuns urgent
 
 
 
offline
2.00
3

Data înregistrării:
Miercuri, 16 Decembrie 2009, 18:26

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 17 August 2010, 15:27
Normal, daca se incaseaza si se depoziteaza sume de bani este o casierie si trebuie sa stabiliti cu politia masurile adecvate de paza conform legii 333/2003 modificata, conform art. 3 alin.3.
Deci, la dvs nu se impune aplicarea art. 3 alin 1 ci alin 3:
"La unitatile unde nu este posibila realizarea unui sistem de paza organizat, conducatorii acestora sunt obligati sa execute imprejmuiri, grilaje, obloane, incuietori sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarma sau alte asemenea mijloace necesare asigurarii pazei si integritatii bunurilor.
Daca aveti si casa de bani/casierie, legea prevede o asemenea masura de asigurare cu grilaje, obloane, incuietori sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarma...
Totodata aveti in atentie si prevederile HGR nr. 1010/2004:
"Art. 39 - (1) Sistemele de alarmare împotriva efracţiei pentru case de schimb valutar, amanet,magazinele de comercializare a armelor şi muniţiilor şi casieriile colectoare trebuie să aibă în componenţă: echipamente antiefracţie, control acces, televiziune cu circuit închis şi protecţie
mecanică.
(2) Echipamentele trebuie să asigure: memorarea evenimentelor în timp real, pe o perioadă de 20 de zile, transmiterea la distanţă, protejarea casei de bani cu senzori de vibraţii şi a spaţiului de amplasare a acesteia cu detectoare cu principii diferite de funcţionare, cel puţin două detectoare, tastatură montată la distanţă şi coduri de utilizare individualizate.
(3) Echipamentele din structura televiziunii cu circuit închis trebuie să fie montate disimulat, să fie protejate mecanic împotriva agresorilor şi să asigure înregistrarea imaginilor din zona clienţilor şi a intrării pe o perioadă de minimum 10 zile.
Art. 40 - (1) Pereţii despărţitori ai casei de schimb/amanet trebuie să aibă rezistenţa mecanică corespunzătoare claselor prevăzute de Standardul european ENV 1627.
(2) Ghişeele de schimb trebuie să fie prevăzute cu geam antiglonţ şi sertar cu preluare indirectă a valorilor şi să asigure protecţia la acţiunea armelor de foc, corespunzătoare Standardului european EN
1522.
(3) Seifurile trebuie să aibă cel puţin clasa minimă de rezistenţă prevăzută de Standardul european SR
EN 1143, iar cele sub 1.000 kg trebuie să fie fixate în zid ori în pardoseală.
Art. 41 - În situaţia în care obiectivele din această gamă nu au pază umană permanentă, sistemul de alarmare împotriva efracţiei se conectează la un dispecerat de monitorizare a alarmelor."
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 17 August 2010, 15:36
Cine v-a trimis informarea?
Probabil cineva care are interes sa-si faca vreo lucrare video sau de alarmare!

Asociatia de proprietari nu are un asemenea specific la care face referire legea 333/2003 decat daca la administratie (casierie) raman banii stocati acolo, ceea ce mi-e greu sa cred ca exista asa ceva.

Dar, sigur, e bine ca in zona casieriei sa fie o instalatie video care sa monitorizeze miscarea din zona de incasare a intretinerii. Asta pentru siguranta casierului (administratorului).
 
 
 
offline
Avatar 8

Data înregistrării:
Joi, 3 Septembrie 2009, 08:29

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 17 August 2010, 15:54
inspectoratul de politie al mun Drobeta Turnu Severin
 
 
 
offline
Avatar 8

Data înregistrării:
Joi, 3 Septembrie 2009, 08:29

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 17 August 2010, 15:57
la sediul casieriei se incaseaza sume de bani dar nu raman depozitate acolo

si alin 3 nu este legat de alin 1?
 
 
 
offline
2.00
3

Data înregistrării:
Miercuri, 16 Decembrie 2009, 18:26

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 18 August 2010, 10:23
Da, dar asociatia de proprietari nu se incadreaza la alin.1, nu se intocmeste un plan de paza si nu se executa paza cu paza umana.
Deci, casieria asociatiei de proprietari se incadreaza la alin 3;
"La unitatile unde nu este posibila realizarea unui sistem de paza organizat, conducatorii acestora sunt obligati sa execute imprejmuiri, grilaje, obloane, incuietori sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarma sau alte asemenea mijloace necesare asigurarii pazei si integritatii bunurilor."
Succes!
 
 
 
offline
Avatar 8

Data înregistrării:
Joi, 3 Septembrie 2009, 08:29

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 18 August 2010, 12:59
la care unitati se refera art 3 alin 3. nu cumva la cele enumerate la art 2 alin. 1. si daca este asa asociatiile de proprietari se incadreaza la : si alte organizatii care detin bunuri ori valori cu orice titlu.
de aici si intrebarea daca asociatia de proprietari este organizatie.

si cine stabileste importanta, specificul si valoarea bunurilor pe care le detin prevazut de art 3 alin 1?
 
 
 
offline
2.00
3

Data înregistrării:
Miercuri, 16 Decembrie 2009, 18:26

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 18 August 2010, 14:05

Legea nr. 230 din 06/07/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari prevede :
asociaţie de proprietari - formă de asociere autonomă şi nonprofit a majorităţii proprietarilor dintr-un condominiu, iar la art. 35 se prevede :
Pentru activitatea de administrare care include activităţi de administrare tehnică, de contabilitate şi casierie, asociaţia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru funcţia de administrator de imobile, fie poate încheia contract de administrare cu persoane juridice specializate şi autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociaţiilor de proprietari ori care au ca activitate principală administrarea imobilelor pe bază de tarife sau contract.
Da, intradevar legea nr 333/2003 la art. art. 2 alin 1 se specifica numai organizatii, nu si asociatii de proprietari "Ministerele si celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, regiile autonome, companiile si societatile nationale, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile comerciale, indiferent de natura capitalului social, precum si alte organizatii care detin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite in prezenta lege unitati, sunt obligate sa asigure paza acestora."
Cred ca la acea data cand a aparut legea nr. 333/2003, legiuitorul nu avea cum sa prevada asociatiile de proprietari, deoarece ele sunt infiintate prin legea din 2007, dar in sensul larg al legii se pot include in "alte organizatii", deci "unitati"
Daca nu aplicati prevederile legale este dreptul dvs, sa le interpretati, dar va trebui sa suportati si consecintele legii sau chiar paguba in cazul unui furt.
Importanta, specificul si valoarea bunurilor pe care le detine asociatia de proprietari sunt stabilite de lege pentru casierie (asa cum rezulta din activitatea de administrare) si se stabileste de dvs, conform incasarilor si de reprezentantul politiei.
Succes!
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie legea 333/2003 actualizata cu 40/2010

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50

Ultimele mesaje şterse în discuţie ( total mesaje şterse - 1)

Autor mesaj: Lacramioara
Mesaj şters de către: elga50
Dată mesaj: Joi, 11 Noiembrie 2010, 16:06
Mesaj şters la data: Joi, 11 Noiembrie 2010, 19:42
Motiv: nu face obiectul sectiunii


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 244
Total subiecte: 523804
Total mesaje: 2533835


 

Acum online

Utilizatori (21)
SPANU CORINA , cyan , Catza , Kolodzieskise1q , Carp Mircea , danilamagda , Dianadevika , radud62 , elenazan , Daliborka , TEODOROFD , Arrochase2ldf , olteanav , nicolas25 , grandanat , a001122 , nikube , tudor_raneti , gru , psorinp , alecsandrucornel

Consultanţi (5)
av_plac , Av. Gabriel Klein Kiritescu , Iulix_73 , iliebanu , adisan

Moderatori (3)
gi-jane2 , george-neagu , legally_aid

Administratori (1)
Admin

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro