Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.118 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.535.006 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie grupa a 2 de munca

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
7

Data înregistrării:
Miercuri, 5 Mai 2010, 22:31

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 31 August 2010, 15:17

buna ziua.Intreb pentru o prietena. Este femeie-1952- 28 de ani si 6 luni vechime in cartea de munca. Are urmatoarea situatie. A fost angajata intre o5.o5.1986-o6.o1.1993 la o intreprindere care i-a acordat pe perioada respectiva grupa a 2 de munca -100%- mentionata in cartea de munca.(conf. Ord.50/1990 si HOT Guv.1223).Problema este urmatoarea. Doreste sa depuna dosarul de pensionare cu reducerea varstei de pensionare (la limita de varsta are dreptul in 2011 luna octombrie),dar i se cere de la casa de pensii o adeverinta,desi este scris in cartea de munca, de la intreprinderea respectiva.. De ce? La casa de pensii s-a motivat faptul ca este necesara adeverinta deoarece dansa a lucrat la birou(functionara), insa biroul era amplasat intr-o hala imensa in care se executau diferite lucrari (suduri, prelucrari metale, exista si o centrala nucleara). Va rog sa-mi spuneti ,cu riscul de a insista la intreprindere, ce anume trebuie specificat in adeverinta in legatura cu grupa a 2-a si cum poate actiona prietena in fata unui refuz., si mai ales cum de nu este luat in seama inscrisul din cartea de munca? Multumesc anticipat pentru raspuns.
 
 
 
offline
3.92
42 2

Data înregistrării:
Vineri, 6 Iunie 2008, 16:19

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 31 August 2010, 19:00
1. Daca cei de la Casaq de Pensii vor neaparat acesta adeverinta atunci spuneti-i prietenei sa se duca la angajator si sa ceara adeverinta respectiva.

2. Este vorba de o adeverinta intocmita in baza Ordinului Ministerului Muncii nr. 590/2008. Aceasta adeverinta arata asa:

UNITATEA ...
C.U.I. .../Cod fiscal ...
Adresa ... Telefon ...
Nr. .../Data ...

ADEVERINTA

Se adevereste prin prezenta ca doamna/domnul ..., nascuta/nascut la data de ... în localitatea ..., judetul ..., sectorul ..., avand C.N.P. ..., a fost angajata/angajat cu contract individual de munca la societatea *..., în perioada de la ... pana la ... .
In perioada de la ... pana la ..., avand meseria/functia de ..., a fost incadrata/incadrat în grupa**... de munca, în procent de ...%, conform nominalizarii efectuate prin ...***
Temeiul juridic al incadrarii în grupa** ... de munca il reprezinta ...****

OBSERVATII: ...
Mentionam ca prezenta adeverinta s-a eliberat în baza documentelor, verificabile, aflate în arhiva societatii, cunoscandu-se atat prevederile art. 288 şi 289 din Codul penal, referitoare la falsul în inscrisuri oficiale, cat şi prevederile legislaţiei de reglementare a pensiilor din sistemul public, potrivit carora angajatorul poarta intreaga raspundere pentru valabilitatea şi corectitudinea actelor doveditoare utilizate la stabilirea drepturilor de pensie.

Conducatorul unitatii,
... (numele, prenumele, semnatura şi stampila)

Directia/Serviciul cu atributii salarizare personal
... (nume, prenume, semnatura)

Intocmit
... (nume, prenume, semnatura)

* Se completeaza denumirea societatii sau, dupa caz, eventualele denumiri anterioare.
** Se completeaza I sau II.
*** Se completeaza actul administrativ emis de unitate, conform prevederilor Ordinului ministrului muncii şi ocrotirilor sociale, al ministrului sanatatii şi al presedintelui Comisiei Naţionale pentru Protectia Muncii nr. 50/1990 pentru precizarea locurilor de munca, activitatilor şi categoriilor profesionale cu conditii deosebite care se incadreaza în grupele I şi II de munca în vederea, pensionarii (proces-verbal, decizie, tabel, hotatarea consiliului de administratie şi a sindicatului privind nominalizarea persoanelor incadrate în grupe superioare de munca, pontajele lunare, registrul de evidenta a intrarilor în subteran etc.).
**** Se completeaza actul normativ (nr., data, pozitie, anexa etc.) care anterior datei de 1 aprilie 2001 a constituit temei juridic pentru incadrarea în grupa superioara de munca:
- pentru perioada anterioara datei de 18 martie 1969 incadrarea în grupa I sau II de munca s-a facut cu respectarea Instructiunilor nr. 1.040/1967 care cuprind meseriile şi functiile prevazute în grupele I şi II de munca;
- pentru perioada lucrata dupa data de 18 martie 1969 pana la data de 1 aprilie 2001, incadrarea în grupe superioare de munca s-a facut conform Ordinului ministrului muncii şi ocrotirilor sociale, al ministrului sanatatii şi al presedintelui Comisiei Naţionale pentru Protectia Muncii nr. 50/1990, ordin ce a inlocuit ordinele Ministerului Muncii şi Ministerului Sanatatii nr. 59/1969, 105/1976 şi 210/1977;
- pentru perioada lucrata dupa data de 1 martie 1990 pana la data de 1 aprilie 2001, incadrarea în grupele I şi II de munca s-a facut conform Ordinului ministrului muncii şi protectiei sociale, al ministrului sanatatii şi al presedintelui Comisiei Naţionale pentru Protectia Muncii nr. 125/1990;
- conform altor acte normative în vigoare la data respectiva.
OBSERVATII: Se va completa cu precizari suplimentare, dupa caz, în situatia persoanelor care au lucrat în aceleasi conditii cu muncitorii.
Campurile marcate cu asterisc sunt obligatoriu de completat.

3. Sa se duca si cu carnetul de munca sa se vada inscrierea respectiva si se completeaza foarte repede adeverinta.


 
 
 
offline
7

Data înregistrării:
Miercuri, 5 Mai 2010, 22:31

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 31 August 2010, 21:23
multumesc mult pentru raspuns,sunteti extraordinari.
 
 
 
offline
16

Data înregistrării:
Joi, 18 Martie 2010, 15:19

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 1 Septembrie 2010, 10:01
Atata vreme cat in carnetul de munca este consemnata grupa superioara de munca, casa teritoriala de pensii nu are dreptul sa refuze valorificarea perioadei.
In situatia in care are dubii cu privire la mentiunile din -CARNETUL DE MUNCA-, nu are decat sa sesizeze organele de urmarire penala in vederea efectuarii de cercetari.
Dar pana la proba contrarie sunt obligati sa valorifice toate inscrisurile din carnetul de munca, actul oficial care atesta vechimea in munca, salariul si sporurile de care am beneficiat si bineinteles conditiile de munca in care ne-am desfasurat activitatea.

Mergeti la casa de pensii si depuneti dosarul de pensionare cu inscrisurile ce le aveti, nu au cum sa va refuze inregistrarea.
Dupa ce primiti decizia de respingere, daca nu valorifica grupa, formulati o contestatie la Tribunalul la care este arondata localitatae de domiciliu.
Din experienta proprie, stiu ca veti castiga.
Puteti solicita si daune morale pentru situatia expusa anterior, poate asa se invata minte odata casele teritoriale de pensii sa nu mai plimbe oamenii, sa nu mai extrapoleze, sa nu mai faca legea pensiilor dupa bunul lor plac.


ultima dată editat de florisiris pe data de Miercuri, 1 Septembrie 2010, 10:02
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Luni, 13 Septembrie 2004, 00:00

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 1 Septembrie 2010, 11:04
In completarea colegilor mei:
"La casa de pensii s-a motivat faptul ca este necesara adeverinta deoarece dansa a lucrat la birou(functionara), insa biroul era amplasat intr-o hala imensa in care se executau diferite lucrari (suduri, prelucrari metale, exista si o centrala nucleara)".

Fiind vorba de HG 1223/20.11.1990 care face referire stricta la activitatile si locurile de munca de pe Santierele de constructii montaj, cu atat mai mult, Casa de pensii nu are motiv sa solicite adeverinta, intrucat Locul de munca a fost incadrat in grupa de munca, si nu Functia

ultima dată editat de Bruta pe data de Miercuri, 1 Septembrie 2010, 11:04
 
 
 
offline
7

Data înregistrării:
Miercuri, 5 Mai 2010, 22:31

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 1 Septembrie 2010, 15:32
inca odata,mii de multumiri. Am fost cu prietena la intreprinderea respectiva unde am avut parte de surprize. Ni s-a explicat ca a fost o gresala,functionara care a completat cartile de munca in 1993 a "luat la rand toate cartile si a completat cu grupa a II-a" netinand seama de functia respectiva(functionarii TESA neavand dreptul la grupa a II-a),deci este o gresala.Nu i se poate imputa nimic fiind decedata.Directorul de acum este in functie de 5 ani deci ,dupa explicatiile dansilor, nu este raspunzator.Chiar am primit injurii ca am dori drepturi care nu i se cuvin prietenei mele.Am completat ,totusi o cerere, pe care am depus-o la registratura,in care solicitam respectiva adeverinta .Nu sunt sigura ca vor cauta in arhiva,nu am cum sa verific. Ni s-au cerut nume de fosti colegi,aflati pe functii similare carora li s-a acordat respectiva grupa. Am fost tratate cu multa adversitate. La casa de pensii, ramane sa depuna actele(la avizier este pus un formular in care,pentru grupele de munca,se cer obligatoriu adeverinte) si dupa aceea sa vedem,daca nu se solutioneaza, cum vom actiona in instanta.Intrebarea mea este urmatoarea,daca se ajunge in instanta,cu casa de pensii,ei pot motiva obligativitatea de a depune acea adeverinta de grupa,deci nefiind la dosar,decizia de respingere este corecta.Va trebui sa actioneze la tribunal intreprinderea vinovata?Va rog,daca este posibil,sa-mi raspundeti.Parca ne lovim de un zid peste tot. Multumiri anticipate si o zi buna tuturor.

ultima dată editat de carmen ion pe data de Miercuri, 1 Septembrie 2010, 15:33
 
 
 
offline
3.92
42 2

Data înregistrării:
Vineri, 6 Iunie 2008, 16:19

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 1 Septembrie 2010, 17:40
1. Si inainte de 1990 si dupa acest an nominalizarea persoanelor care se încadrează în grupele I şi II de munca se face de către conducerea unităţilor împreună cu sindicatele libere din unităţi, ţinându-se seama de condiţiile deosebite de munca concrete în care îşi desfăşoară activitatea persoanele respective (nivelul noxelor existente, condiţii nefavorabile de microclimat, suprasolicitare fizică sau nervoasa, risc deosebit de explozie, iradiere sau infectare etc.).
2. Deci ar trebuie sa existe, in arhiva comp. de resurse umane, liste anuale, semnate de conducere si sindicat, cu salariatii incadrati in gr.I si gr. a II-a de munca.
3. Daca nu sunteti pe acele liste inseamna ca inregistrarea din carnetul de munca este un fals si este posibil ca cei de la Casa de Pensii sa stie ceva despre aceasta problema din acea intreprindere si de aceea v-a cerut adeverinta.
 
 
 
offline
7

Data înregistrării:
Miercuri, 5 Mai 2010, 22:31

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 1 Septembrie 2010, 21:51
m-ati edificat,multumesc mult. Inteleg ca este posibil sa fie un fals,deci cine raspunde? Functionarul decedat care a completat cartea de munca sau directorul care era in functie atunci si acum este pensionat? Cum ii poate actiona in justitie persoana care.,tintand cont de grupa de munca, si-a facut planuri de iesire la pensie cu reducerea varstei de pensionare, iar acum se afla in situatia de a ramane fara nici un venit timp de 1 an de zile? Cei de la casa de pensii,dupa cum spuneti,este posibil sa fie la curent cu aceste liste anuale, deci fara aceasta adeverinta,nu este posibil depunerea dosarului. Se mai poate actiona in justitie intreprinderea respectiva? Sunt sanse sa se obtina o hotarare favorabila? Mii de multumuri

ultima dată editat de carmen ion pe data de Miercuri, 1 Septembrie 2010, 21:52
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie grupa a 2 de munca

Acest subiect este moderat de către
tudorvaleriu,    Gabriela Pintea 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 238
Total subiecte: 524148
Total mesaje: 2535006


 

Acum online

Utilizatori (64)
popescueduard , CristinaMorosan , Daliborka , Dapix , ZahariaIonut , nico_diana@yahoo.com , claudiuvela , raspunsutil , curiosul2016 , laurasarlea , SimonescuC , Pierreod , jorjsandu , Gartenhauses5q , SEugenia , Corina6 , simonaforaus , florymic , Roxana Neagu , IbinceanuStela , DANA VOICULET , TeoTea , ADRIANPopa1 , HoratiuBut , GeorgianaO , quaere , elenavladut , raluca_ec , 2013intreb , CLAUDIAB , MihaiPetru , ancuta_mag , cyan , Ana Maria Tudorica , Lili_Stefan , bubuluta , ExpertJiri , GabrielaCounthr , delia83 , Allona , Deliageorgeta , desp23ina , stanescu1 , bureac62 , DumitracheAngela , Mazurek Ibolya , BogdanArmencea , ccatalin30 , Ronaldrk , MihneaDan , Constantin77 , dascaludan , Serico1 , IdealContab , aztpensii , neludana2000 , Cris_CBN , grigoreelenacristina , martady , Mirrella P. , mihaela.dima@velpitar.ro , Provet , vio.micle , alexboiciuc

Consultanţi (6)
danpopescu2011 , iulia53 , a_fleancu , cabinetavocatura , amvirdan , avocat.bucuresti13

Moderatori (2)
freeelis , AVLIL

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Adina Hofman , enco , CEZAR-TOMA , smiru_99 , codruta_07 , csillasz18 , marcelnis , antranic , madlain7 , contlexpert , gelborn , cristinabunduc2006 , chiselmax , maru46 , kedves , anca78 , mit , akara , odin , Znupi , mireillelove , gaby_rct , avozamb , dremanoil , lacusta , gheorghiu constantin , expur , gabimotocel , consulting_tr , ppdoru , bydyk , Teea , luminitar , doinisor , vicom51 , snoopdoggirl , pupina , bcungureanu , TOASCA79 , xaolin , claudissa , vampirely , akordys , xander_little , daney , nicolle.spiru , nuran , Nicoleta Stoian , floriral , al3xutzu10 , ica cozma , sergiu_degan , rodic@ , emil.petrescu , ramona-maria , Kudos , elena - alina , messagero , hendea , BOGDAN EUGEN , ilina_objopt , marmotica , crys21 , elenn , crisandra7 , optan , Chris-Cross , dragos24 , veronica.gojgar , Miki04 , CRISTINArares , cristinaepa , Vlad Nicoleta , sorinus71 , lavinia almasan , mierlesteanu valentin , chereji , oana57 , busecan , miki25 , cristi7777 , Bustha , big_sister73@yahoo.com , dan tita , danyelacojocaru , G3orgyq , nicoleta_iacob , timeav , mirelatatulescu , djandy23 , anamaria8312 , slvpopescu , diodan , bota simona , anamaria0 , elenor , igorash , LuchianSeb , DLaurentiu , 07121967 , menes662000 , monanicolaescu , bejmuraru , LaurentiuCazan , nycollemaria , valeriu77 , Phantom79 , ovidiu12 , anca07dum , Geoteo , ltkc1760 , yfrx8673 , smur2947 , Alicecej , Kimatoriakqq34 , Joepab , aimxp46 , qondifaea83 , dgmeter34bf , Remfertaq5 , ryynamor , Monteuv , Tuanya , qyuin64 , zbdhz83 , Reyesfa , Leoneldpag , Binnerse3k

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro