Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.210 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.106.782 mesaje in forum.

Discutie luare in spatiu

Du-te la pagina:  1 2 3 ... 7
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Sambata, 10 Noiembrie 2007, 11:00

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 11 Noiembrie 2007, 02:11

Daca am luat pe cineva in spatiu in ap. pe care sunt proprietar si acum are carte de identitate pe 10 ani, pot sa imi retrag acordul de a locui in spatiul meu inainte de cei 10 ani? Cum trebuie sa procedez? Multumesc.
 
 
 
offline
23

Data inregistrarii:
Miercuri, 31 Ianuarie 2007, 13:32

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 11 Noiembrie 2007, 10:19
depinde pe ca baza ati luat persoana respectiva in spatiu.
daca s-a incheiat un contract de inchiriere a unei camere ( de ex. ) dintr-un apartament , ar fi trebuit mentionat pe ce termen se inchiriaza spatiul respectiv.
inaintea expirarii termenului de inchiriere , partile pot conveni modificarea coantumul chiriei sau daca se mai mentine valabil contractul de inchiriere ( numai cu acordul proprietarului).
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Sambata, 10 Noiembrie 2007, 11:00

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 11 Noiembrie 2007, 13:27
Nu avem nici un contract de inchiriere. Figureaza numai formal, am facut asta ca sa poata primi buletin de Bucuresti. Dar acum sustine ca are domiciliul acolo si ca poate intra oricand etc. Asta ma deranjeaza, ca eu am vrut sa fac un bine si uite cum intelege sa-mi multumeasca acum.

ultima data editat de mih_v pe data de Duminica, 11 Noiembrie 2007, 13:36
 
 
 
offline
23

Data inregistrarii:
Miercuri, 31 Ianuarie 2007, 13:32

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 11 Noiembrie 2007, 14:25
E un "bine" facut fara a chibzui de mai multe ori ...
Acum , in conditiile date , conteaza "actele" , nu dorintza dvs de "bine...
Asa ca poate numai pe o actiune judecatoreasca , dovedind cu acte si martori ca ati vrut sa faceti un bine , iar persoana se foloseste acum de drepturi mult mai mari decat ar avea dreptul , se mai poate indrepta ceva ...
Dar , este o cale foarte lunga , mai ales ca "scrisul ramane"...si persoane respectiva a dovedit la politie ca are acceptul dvs de "luare in spatiu".
 
 
 
offline
8.58

Data inregistrarii:
Joi, 15 Februarie 2007, 15:50

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Duminica, 11 Noiembrie 2007, 21:20
Nu numai ca sustine ca are dreptul sa stea acolo, CHIAR IL ARE!!!!
Mergeti la Serviciul comunitar... unde ati fost si ati dat declaratia de primire in spatiu si cereti sa dati o declaratie de retragere (nu retin exact daca asa se numeste) a acestui drept.
El este ceea ce se numeste tolerat in spatiul dv. de locuit; are dreptul sa stea acolo pana cand i-l retrageti dv.
Este trecut in cartea de imobil? De curiozitate, nu ca ar conta.
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Sambata, 10 Noiembrie 2007, 11:00

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 12 Noiembrie 2007, 12:02
Nu este trecut in cartea de imobil...
Si nu a locuit niciodata acolo in fapt...

ultima data editat de mih_v pe data de Joi, 15 Noiembrie 2007, 18:58
 
 
 
offline
0.00

Data inregistrarii:
Miercuri, 6 Iunie 2007, 13:47

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 12 Noiembrie 2007, 12:21
Legal domiciliul lui este in apartamentul dv. Insa in fapt el nu locueste acolo, nu are cheia de la intrare, nu are lucruri in apartament. Situatia este in favoarea dumneavoastra. Pentru a putea locui in fapt la acea adresa trebuie sa ii permiteti dumneavoastra acest lucru, nu poate el deschide usa fara acordul dumneavoastra. Pentru a putea locui acolo toleratul trebuie sa deschida o actiune in instanta pentru reintegrarea in locuinta. Proces pe care nu are sanse sa il castige datorita faptului ca nu exista nicio obligatie din partea dumneavoastra fata de acesta. Daca ar fi avut un contract era alta situatie.
Desi statul protejeaza chiriasii in cazul dumneavoastra nu este cazul, el este doar un tolerat. ( si un magar)
Bafta.
PS tratati-l cu spatele si intre timp urmati si calea propusa de AVLIL pentru a va retrage acordul de luare in spatiu.

ultima data editat de abcdeadi pe data de Luni, 12 Noiembrie 2007, 12:26
 
 
 
offline
8.58

Data inregistrarii:
Joi, 15 Februarie 2007, 15:50

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 12 Noiembrie 2007, 13:02
Cum poti sa spui ca nu are nici un temei sa stea acolo odata ce proprietarul a dat o declaratie care are efecte juridice in acest sens?
Cum sa-i spui ca toleratul trebuie sa faca o actiune in instanta? Pai toleratul incearca sa intre si, daca nu e lasat, poate chema politia. Pe baza buletinului se stabileste de catre agentii veniti la fata locului daca respectivul are ori ba domiciliul acolo. Iar proprietarul este sfatuit sa-i retraga acordul toleratului dupa care, in caz ca acesta tot nu paraseste locuinta, se adreseaza instantei.

Adica omul da declaratie ca-l lasa pe X sa stea acolo, da' X nu are dreptul asta?

Vezi Legea 290 actualizata din interpretarea careia reiese clar ca X are dreptul a folosi acea locuinta.

Extrase:
"Evidența locatarilor prin cartea de imobil se ține în următoarele categorii de imobile care dispun de mai multe unități locative, astfel cum acestea sunt definite de Legea locuinței nr. 114/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare: a) destinate cazării în comun; b) care servesc total sau parțial ca locuință."
Prin urmare, cartea de imobil identifica persoanele care LOCUIESC in acel imobil, indiferent de titlul sau dreptul in baza caruia o fac.
"Responsabilul cărții de imobil are obligația să înscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliază sau au reședința în imobilul respectiv și să o prezinte, la cerere, polițiștilor sau lucrătorilor serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor."
Dupa cum se observa, stabilirea calitatii de locatar se face exclusiv in baza actului de identitate.
In concluzie, legal si practic pot locui acolo atata timp cat proprietarul nu imi interzice expres acest lucru, DUPA CE MI-A DAT DEJA ACORDUL O DATA.
Pentru ca sa dai afara o astfel de persoana, tolerata, trebuie o actiune in evacuare introdusa in instanta; e drept ca aceasta actiune se termina destul de repede, are doar cateva termene (de regula, poate dura de la un termen la... cat il taraie partea adversa) si se poate introduce si pe calea ordonantei presedintiale pentru a obtine evacuarea intr-un timp mai scurt.
Dar inseamna bani si timp consumat, mai ales ca e putin probabil ca, daca omul nu are bani de o chirie, sa aiba venituri din care sa plateasca acele cheltuieli de judecata.

Trebuie inteles si scopul legii privitoare la stabilirea domiciliului, anume ca legiuitorul are interes ca, la adresa trecuta in actul de identitate, respectiv in evidentele tinute despre populatie, sa fie efectiv gasita persoana respectiva. Interesul nu este ca orice om sa aiba un domiciliu fictiv, astfel incat sa poata cu usurinta eluda legea. Finalitatea legii este aceea de a tine o evidenta cu privire la locul/locurile probabil/e unde se poate gasi o anume persoana. Altfel, ne facem toti credite cu buletinul si o taiem din tara.
Pentru a atinge scopul, finalitatea legii mentionate mai sus, legiuitorul a prevazut ca proprietarul, cel care primeste in spatiu, sa primeasca efectiv. Mai mult, in esenta primirea in spatiu se refera doar la situatia de fapt de a primi o persoana sa locuiasca in locuinta ta, iar posibilitatea intocmirii unui act de identitate cu aceasta adresa este doar o consecinta juridica a situatiei de fapt.

Sper ca am fost clara in explicatii, desi m-am cam grabit. In concluzie, legea nu lasa loc de dezbateri si e foarte clara sub acest aspect.

ultima data editat de AVLIL pe data de Luni, 12 Noiembrie 2007, 13:03
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3 ... 7
 
 

Discutie luare in spatiu

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    andreigrigoriu,    gerberga,    Joha,    simonette12,    romascanu 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 667
Total subiecte: 412544
Total mesaje: 2106779


 

Acum online

Utilizatori (63)
savurodica , lucianc_2014 , maconni , Andreas20 , CristiCernica , LUMI1971 , trandafir2 , cipito , Alinne , Klarax , nea_marin , Muresan Felicia , Ioana-Maria2014 , HeniuV , koreh silvia , Matei Eugen Marius , AlerimxD , chrystmass , itsgya , GermanAlex , sandro , marinela141223 , vulcan2014 , Maria2143 , paul1000 , 22.08.2009 , lee_vue , im82 , corsica , Lucican2010 , CRETU DANIELA , route , cosflyymin , THEODORA30 , pantescu123 , Silviu_Alexandru , Dinte , andreea22stefan , tedddybear , Helene_pop , Mariana Apostol , SeWa , erva , bored , smeagull , margaSe , Jorj82 , misima , eleclaudel , laylla , hexagon45 , Edelweib , annah_35 , capucino , Mirela211 , dvd779 , torino , robertbuc , gelu71 , teodor12 , cdcd , katyyya1991 , mamaruta2011

Consultanti (10)
mediator_Constantinescu , anamariaceaunas , dontuirina , BicovStefan , insurancecollect , alex19051988 , ralucailiescu , ionut toarta , Balin_Daniel , OctavianTeisanu

Moderatori (5)
andreigrigoriu , gerberga , elga50 , cioan , elena138

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

bobu , mumarian , tigerbagel , gabi88 , cristi_bcs , osiacus , eugen_pircalabelu , LCS , mary_22 , mariana unguran , MITISOARE , toma_florin2000 , liviuastefanei , black27sky , mustateamirela , Carturarul , krond , acinom , doru barbu , Monici , razvan2424 , grigo27 , Florin Manolache , cristi1010 , Marian Craciun , mateisorina , hulubavasile , george1972 , Radu Doina , stefan2008ro , maximilian iustin , marinamarilena , lorenita , Adi Lungu , mada2 , rozsyka , baltat_alina , r.a.jr. , avocat.lacatus , aleko27 , maria_ot2004 , DanIoan , valyJIO , kukac , Iacobuti , Claudia Ghindeanu , adibarbu27 , ellaene , ceapaev , Ardelut , cosmin_sm , Tanasoiu Cristiana , bodea simona , George 46 , mh16dda , malinas28 , Robert Friedmann , kamy_samira , sani , vulturu39 , vyobuz , coscondoy , liamunteanu , Aleku , marcu carmen , annamaria2011 , Azuryn , alexvs , Mary Janr , MariusPri , zinca , c_alexxandra@yahoo.com , andaagnes , hellene , cristin_mara , Nepotul , tirlea2002 , atzucna , ionaurel , sandu mirela , osy , dumycris88 , CRISTINA777 , anamarianicol , danysuciu , valiungur , dete1923 , paragarafamus , vioricaenache , rbiro , iuliaiuly , mihaicostel , ecatrom , daniela62 , emiliapetre , nemethanca , t_vlad2004 , steliana carmaciu , stellyna , shoki , Stefania-Cristina , myuriel , miriii , eny666 , marius_2021 , loredana_baetu , marcelsorin , depravatu , ananas_alex , eujenya , MoiseAdina , waterresources , ralucatatiana

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro