Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.420 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.108.326 mesaje in forum.

Discutie Ordin CSA nr 812/27.11.2009 art 36

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
8

Data inregistrarii:
Marti, 27 Noiembrie 2007, 17:02

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 20 Septembrie 2010, 17:02

Ideea e ca eu am avut un accident in care nu eu am fost vinovatul. Am fost la politie si s-a intocmit proces verbal de constatare in care cel care a provocat aciidentul si-a recunoscut vina. Am mers la firma de asigurari (Ardaf) iar inspecorul de acolo a incadrat dosarul ca fiind frauda si mi-a trimis o scrisoare acasa prin care invoca articolul 36 alininiatul 2 din ordinul CSA 812/27.11.2009 (adugat mai jos). Pe mine ma interesaza daca dupa parerea dumeavoastra de specialisti partea boldata "în conditiile în care respectivul accident nu face obiectul unor cercetări efectuate de autoritătile publice" nu se refera si la organul de politie care incheiat procesul verbal??? O complectare la intrebare ar mai fi: daca eu am procesul verbal de constatare in care respectivul si-a recunoscut vina + costatul amiabil de la asigurator (Ardaf) am vreo sansa sa nu primesc banii pt reparatii si ei sa traga de timp 3 luni pana imi dau raspunul? Multumesc anticipat

Art. 36. -
(2) Asigurătorul RCA poate desfăsura investigatii privind producerea accidentului, în termen de cel mult 3 luni de la data avizării producerii evenimentului asigurat, în conditiile în care respectivul accident nu face obiectul unor cercetări efectuate de autoritătile publice.

În termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de către partea prejudiciată ori de către asigurat, asigurătorul RCAeste obligat:
a) fie să răspundă cererii părtii solicitante, formulând oferta de despăgubire potrivit propriilor investigatii cu privire la producerea evenimentului asigurat, în cazul în care se dovedeste îndeplinirea conditiilor de asigurare si producerea riscurilor acoperite prin asigurarea obligatorie RCA;
b) fie să notifice părtii prejudiciate cu privire la motivele pentru care nu a aprobat, în totalitate sau partial, pretentiile de despăgubire.
 
 
 
offline
9.80

Data inregistrarii:
Miercuri, 25 Aprilie 2007, 19:04

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 20 Septembrie 2010, 22:08
Dictionar juridic: FURCULITA = marturisire facuta în instanta ABUZ = fara buze CONTRADICTIE = ceva impotriva dictiei, de exemplu calusul
 
Daca ati reprodus exact din adresa primita, iar accidentul a avut loc in 2010, returnati-i d-lui inspector hartia care nu are nicio valoare din urmatoarele motive:
1.In vigoare este Ord.CSA nr. 5 din 2010 si nu exista un ordin nr.812 al CSA ci eventual un Monitor Oficial cu acest numar din 2009, in care fusese publicat un ordin anterior al CSA.
2. Autoritatea publica care a avut ca obiect cercetarea, finalizata cu un document oficial ( procesul verbal) este tocmai Politia iar "supra-investigatiile" invocate, nu pot anula/modifica acest document, care de altfel nu poate fi atacat decat in instanta, de catre unul dintre cei implicati , in niciun caz de catre asigurator.
3.Nu se poate astfel ocoli alineatul nr.1 din acest ordin, prin care este obligat asiguratorul:

Art. 36. (1) Despagubirea se plateste de catre asiguratorul RCA in maximum 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei, solicitat in scris de catre asigurator, sau de la data la care asiguratorul a primit o hotarare judecatoreasca definitiva cu privire la suma de despagubire pe care este obligat sa o plateasca.

Raspunderea a fost stabilita prin procesul verbal de catre politie iar intinderea/cuantificarea daunei este facuta prin autorizatia de reparatie si constatarea avariilor intocmita cu ocazia avizarii daunei.
In acest caz, povestea cu frauda poate fi un motiv pentru a pretinde aplicarea urmatorului articol:

Art. 37. Daca asiguratorul RCA nu isi indeplineste obligatiile in termenele
prevazute la art. 36 sau si le indeplineste defectuos, inclusiv daca diminueaza
nejustificat despagubirea, la suma de despagubire cuvenita, care se plateste de
asigurator, se aplica o penalizare de 0,1%, calculata pentru fiecare zi de
intarziere.ultima data editat de nucu$ pe data de Luni, 20 Septembrie 2010, 22:12
 
 
 
offline
9.87

Data inregistrarii:
Marti, 6 Mai 2008, 22:12

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 20 Septembrie 2010, 22:48
In scrisoarea primita de la asigurator sunt precizate si motivele respingerii dosarului de daune. Dca da, care sunt acestea?
 
 
 
offline
8

Data inregistrarii:
Marti, 27 Noiembrie 2007, 17:02

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 20 Septembrie 2010, 23:55
cioan a scris:

In scrisoarea primita de la asigurator sunt precizate si motivele respingerii dosarului de daune. Dca da, care sunt acestea?


Deci dosarul de dauna dupa spusele domnului inspector de la Ardaf si ceea ce reiese din scrisoarea lor spun ca potrivit acelui ordin au dreptul sa cerceteze 3 luni cauzele si apoi sa imi dea un raspuns. Nu am primit un raspuns oficial din partea lor ca nu o sa fiu despagubit, dar mi s-a dat de inteles ca nu prea am sanse..
 
 
 
offline
Avatar 9.49
1 1

Data inregistrarii:
Marti, 16 Octombrie 2007, 12:47

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 21 Septembrie 2010, 07:14
Puteti face pasii urmatori:
1. o sesizare la CSA, in care sa ratati ce vi s-a intamplat;
2. invitatia la conciliere, pentru a mai castiga timp si a indeplini procedurile premergatoare promovarii unei actiuni in instanta;
3. Sa actionati asiguratorul in judecata.
 
 
 
offline
9.87

Data inregistrarii:
Marti, 6 Mai 2008, 22:12

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 21 Septembrie 2010, 09:15
Subscriu la cele spuse de distinsa noastra colega de forum sdianaviolina cu precizarea ca respectivii pasi pot fi urmati numai dupa ce asiguratorul isi motiveaza in scris refuzul platii daunei.
 
 
 
offline
8

Data inregistrarii:
Marti, 27 Noiembrie 2007, 17:02

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 21 Septembrie 2010, 09:56
Nelamurirea mea a ramas in continuare interpretarea articolului Art. 36. - aliniatul (2) Asigurătorul RCA poate desfăsura investigatii privind producerea accidentului, în termen de cel mult 3 luni de la data avizării producerii evenimentului asigurat, în conditiile în care respectivul accident nu face obiectul unor cercetări efectuate de autoritătile publice. Daca eu am fost la politie si am procesul verbal de constatare atunci cei de la Ardaf mai au dreptul sa cerceteze in termenul acela de 3 luni ?
 
 
 
offline
9.87

Data inregistrarii:
Marti, 6 Mai 2008, 22:12

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 21 Septembrie 2010, 15:54
Ceea ce ati subliniat dvs se refera, in cazul accidentelor de circulatie, la acele care fac obiectul unui dosar penal. In acest caz termenul de 3 luni nu mai este valabil.
Chiar daca organele de politie au incheiat un proces verbal de contraventie asiguratorul are dreptul sa-si faca propriile cercetari. Am vazut multe procese verbale ale politiei care nu erau realiste.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie Ordin CSA nr 812/27.11.2009 art 36

Acest subiect este moderat de catre
nucu$,    cioan 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 27
Total subiecte: 412871
Total mesaje: 2108326


 

Acum online

Utilizatori (9)
beta88 , mancipri , sanda_gh , iulianw , lavinia28 , sory79maty , adi_09 , dadoda67 , romanulnevoias

Consultanti (2)
viorel-mirel , adisan

Moderatori (1)
gi-jane2

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

andru308 , avocat_calin , orar , irinamircea , mct , mariana_flo , zsakrm , lexmit31 , natexint , bogdan1974 , agafitei_luminita , vim_1978 , alexya , ralu_eleny , adinac34 , CAZACU IONUT , paul80pantea , gpopovici , sorin76 , Petre_bio , vasaluc , flycatalin , zbanciu , pomohaci , vmg , nicoleta_av , ditta , marlen_dud , adi6982 , roland81 , NIkleon , klaudia772001 , dany3087 , antoaneta1986 , bbc2bbc , lucimct , gia_25 , moranduzza , mircea76dumitru , seliman , camelia-maria , jadomini , bebemariaelena , deejayx , felicia andronache , Dinia , okidoki0809 , cornelia apopei , Ingrida , ymca , arianas , cristianflorea , nelu x , bato laura , schumy80 , oanaj , gheorghita marius , bionpi , NISTOR. MARIOARA , Sam2005 , huli , adriananeacsu , lelcunadia , minca84 , gheorghiu silvestru mihail , cruceanu maria camelia , Chiscari Mihai , lias , liliana state , danutzam , deniss16 , juliac , aaaaaaaaaaaaaa , caraman_ion , necula mihaela , paulwushu , Geanina-Irina , lorymiha , alexneagu , vasib , Mdlyyn , nncristi , iana-maria , carevbus , MihaiCH , Pitiku87 , pacaliciosu , antoaxel , geo_sajjad , vas zelma , mrnneculai , adrianady , szabo_csongor , ioanon , monika-monik , maryus_tl , j_jasmine , PYZY , sorin_iacob87 , evoelena , Iosunt , friends , mariadobner , carmen_dum , doina.panoiu , claudia_e , alexnic , adrian_o , cristina.munteanu , av_plac , cristirus06 , Potco , costin_eduard , walmar , lbaltaru , Mariacica , fendissimaIO , lilimagureanu , ptkvip87

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro