Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.868 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.173 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Ordin CSA nr 812/27.11.2009 art 36

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
8

Data înregistrării:
Marti, 27 Noiembrie 2007, 17:02

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 20 Septembrie 2010, 17:02

Ideea e ca eu am avut un accident in care nu eu am fost vinovatul. Am fost la politie si s-a intocmit proces verbal de constatare in care cel care a provocat aciidentul si-a recunoscut vina. Am mers la firma de asigurari (Ardaf) iar inspecorul de acolo a incadrat dosarul ca fiind frauda si mi-a trimis o scrisoare acasa prin care invoca articolul 36 alininiatul 2 din ordinul CSA 812/27.11.2009 (adugat mai jos). Pe mine ma interesaza daca dupa parerea dumeavoastra de specialisti partea boldata "în conditiile în care respectivul accident nu face obiectul unor cercetări efectuate de autoritătile publice" nu se refera si la organul de politie care incheiat procesul verbal??? O complectare la intrebare ar mai fi: daca eu am procesul verbal de constatare in care respectivul si-a recunoscut vina + costatul amiabil de la asigurator (Ardaf) am vreo sansa sa nu primesc banii pt reparatii si ei sa traga de timp 3 luni pana imi dau raspunul? Multumesc anticipat

Art. 36. -
(2) Asigurătorul RCA poate desfăsura investigatii privind producerea accidentului, în termen de cel mult 3 luni de la data avizării producerii evenimentului asigurat, în conditiile în care respectivul accident nu face obiectul unor cercetări efectuate de autoritătile publice.

În termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de către partea prejudiciată ori de către asigurat, asigurătorul RCAeste obligat:
a) fie să răspundă cererii părtii solicitante, formulând oferta de despăgubire potrivit propriilor investigatii cu privire la producerea evenimentului asigurat, în cazul în care se dovedeste îndeplinirea conditiilor de asigurare si producerea riscurilor acoperite prin asigurarea obligatorie RCA;
b) fie să notifice părtii prejudiciate cu privire la motivele pentru care nu a aprobat, în totalitate sau partial, pretentiile de despăgubire.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Miercuri, 25 Aprilie 2007, 19:04

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Luni, 20 Septembrie 2010, 22:08
Daca ati reprodus exact din adresa primita, iar accidentul a avut loc in 2010, returnati-i d-lui inspector hartia care nu are nicio valoare din urmatoarele motive:
1.In vigoare este Ord.CSA nr. 5 din 2010 si nu exista un ordin nr.812 al CSA ci eventual un Monitor Oficial cu acest numar din 2009, in care fusese publicat un ordin anterior al CSA.
2. Autoritatea publica care a avut ca obiect cercetarea, finalizata cu un document oficial ( procesul verbal) este tocmai Politia iar "supra-investigatiile" invocate, nu pot anula/modifica acest document, care de altfel nu poate fi atacat decat in instanta, de catre unul dintre cei implicati , in niciun caz de catre asigurator.
3.Nu se poate astfel ocoli alineatul nr.1 din acest ordin, prin care este obligat asiguratorul:

Art. 36. (1) Despagubirea se plateste de catre asiguratorul RCA in maximum 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei, solicitat in scris de catre asigurator, sau de la data la care asiguratorul a primit o hotarare judecatoreasca definitiva cu privire la suma de despagubire pe care este obligat sa o plateasca.

Raspunderea a fost stabilita prin procesul verbal de catre politie iar intinderea/cuantificarea daunei este facuta prin autorizatia de reparatie si constatarea avariilor intocmita cu ocazia avizarii daunei.
In acest caz, povestea cu frauda poate fi un motiv pentru a pretinde aplicarea urmatorului articol:

Art. 37. Daca asiguratorul RCA nu isi indeplineste obligatiile in termenele
prevazute la art. 36 sau si le indeplineste defectuos, inclusiv daca diminueaza
nejustificat despagubirea, la suma de despagubire cuvenita, care se plateste de
asigurator, se aplica o penalizare de 0,1%, calculata pentru fiecare zi de
intarziere.ultima dată editat de nucu$ pe data de Luni, 20 Septembrie 2010, 22:12
 
 
 
offline
8.13

Data înregistrării:
Marti, 6 Mai 2008, 22:12

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Luni, 20 Septembrie 2010, 22:48
In scrisoarea primita de la asigurator sunt precizate si motivele respingerii dosarului de daune. Dca da, care sunt acestea?
 
 
 
offline
8

Data înregistrării:
Marti, 27 Noiembrie 2007, 17:02

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 20 Septembrie 2010, 23:55
cioan a scris:

In scrisoarea primita de la asigurator sunt precizate si motivele respingerii dosarului de daune. Dca da, care sunt acestea?


Deci dosarul de dauna dupa spusele domnului inspector de la Ardaf si ceea ce reiese din scrisoarea lor spun ca potrivit acelui ordin au dreptul sa cerceteze 3 luni cauzele si apoi sa imi dea un raspuns. Nu am primit un raspuns oficial din partea lor ca nu o sa fiu despagubit, dar mi s-a dat de inteles ca nu prea am sanse..
 
 
 
offline
Avatar 2.00
1

Data înregistrării:
Marti, 16 Octombrie 2007, 12:47

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 21 Septembrie 2010, 07:14
Puteti face pasii urmatori:
1. o sesizare la CSA, in care sa ratati ce vi s-a intamplat;
2. invitatia la conciliere, pentru a mai castiga timp si a indeplini procedurile premergatoare promovarii unei actiuni in instanta;
3. Sa actionati asiguratorul in judecata.
 
 
 
offline
8.13

Data înregistrării:
Marti, 6 Mai 2008, 22:12

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 21 Septembrie 2010, 09:15
Subscriu la cele spuse de distinsa noastra colega de forum sdianaviolina cu precizarea ca respectivii pasi pot fi urmati numai dupa ce asiguratorul isi motiveaza in scris refuzul platii daunei.
 
 
 
offline
8

Data înregistrării:
Marti, 27 Noiembrie 2007, 17:02

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 21 Septembrie 2010, 09:56
Nelamurirea mea a ramas in continuare interpretarea articolului Art. 36. - aliniatul (2) Asigurătorul RCA poate desfăsura investigatii privind producerea accidentului, în termen de cel mult 3 luni de la data avizării producerii evenimentului asigurat, în conditiile în care respectivul accident nu face obiectul unor cercetări efectuate de autoritătile publice. Daca eu am fost la politie si am procesul verbal de constatare atunci cei de la Ardaf mai au dreptul sa cerceteze in termenul acela de 3 luni ?
 
 
 
offline
8.13

Data înregistrării:
Marti, 6 Mai 2008, 22:12

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 21 Septembrie 2010, 15:54
Ceea ce ati subliniat dvs se refera, in cazul accidentelor de circulatie, la acele care fac obiectul unui dosar penal. In acest caz termenul de 3 luni nu mai este valabil.
Chiar daca organele de politie au incheiat un proces verbal de contraventie asiguratorul are dreptul sa-si faca propriile cercetari. Am vazut multe procese verbale ale politiei care nu erau realiste.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie Ordin CSA nr 812/27.11.2009 art 36

Acest subiect este moderat de către
cioan 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 228
Total subiecte: 523909
Total mesaje: 2534173


 

Acum online

Utilizatori (50)
paspa , crisanvasile , Simona_Voiculescu , Adam Grecu , ciobi2016 , eliza100 , Romeowh , oceausu , bgd29 , bogdanandreinicolescu , delia2007 , Viomio , EvigoConsulting , MissTina1 , iondaniell , Nimu2006 , oanadumitru1976 , EpureAlexandra , mine58 , giotto_2016 , bita georgiana , icealinutza , Constantin77 , sery107 , constantinescum92 , ancaodagescu , IdealContab , Marius Scortaru , petricadracea , gheorghe2016 , Bucureti77 , niko79 , c-mihaela , valeria.bisa , popescueduard , anca bendic , gladunead , ArdeleanuCristina , ASUL28 , anafran , LeventeR , samoil , UrsuBogdanRadu , victorancuta , mariustz , magiccom , allinne , Mihaela_Control , nicoriciclaudia , olgamuresan

Consultanţi (5)
54321 , STEFANTANCU , a_fleancu , cabinetavocatura , Av. Gabriel Klein Kiritescu

Moderatori (4)
george-neagu , gigipopa , trandafir2 , Joha

Administratori (1)
Alin Popescu

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

fdlex , VJosan , emiljurescu , angellica@mymail.ro , cincinnico , dani-massy , alimacri49 , a_n_a , mitumac , dan loredana , eli_elisor , elles , nicoleta_otilia , Corbu , CMN , laramadlin , susa , PETCARIU , avocatnetmail , gdtimofte , isssa , aritonepure , MirceaT0512 , popescu_nelutu2000 , Felicia Nedea , anyme , filipoiumirona , izaiza , nicolnic , Cristina_Dima , filipoiu , busanicoleta , antonio1 , avocat_razvan , syca_m , Katalin1979 , BMA , Abraham008 , melinda_z , nicughe , energizer_maxi , Georgeta Maraloi , laurens , alexandra.gazda , iuliasilaghi , tandarica , Noemi2009 , delcaru , daniela.h , zengy4u , AILEENROM , aasskkyy , cosmin rachinoiu , Ionescu nicoleta , AURORA MARIANA , anisoaralucia , nayrda , kraft , miki_mariana , Anghelos24 , niculae mesea , lizuk , bogdan.tomos , ciocolata99 , white chocollate , ionut_ionut , barascucristina , Petrut Raul , papicyulo85 , Ipu , nikoleta_steliana , x_tina_852007 , ministrul , anna_allexx , alinatui , raduGB , lilianadax , Allyyully , hausler27 , Sistepo , Katalinka , aurelia1975 , Coptil , Isangela , avo_andreea , danielanastasie , adriana05 , mariana1961 , Savinn , silviamihai , perjaecaterina , nae_nik , mediyaniv , FurtunaIoan , RimbetAlexandru , TiberiuGg , staiu_loredana , papuccarmen , Fadette , iflorin11 , Tiberiu_Mandita , roxiblonda , bxtx8897 , jiwf5223 , auughther , Stevecjb , kootonenth , ymzt3611 , Mintyaq5w , christenaski , iscub19 , Donniebc , Jeweldcqg , Vancesp , Irvinsu , jggwvhntx30

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro