Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.520 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.109.238 mesaje in forum.

Discutie Despre incetarea contractului individual de munca stabilit pe o perioada determinata de o luna de zile

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Sambata, 30 Octombrie 2010, 11:06

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 30 Octombrie 2010, 11:23

BUNA-ZIUA! AS DORI UN RASPUNS VITAL LA O INTREBARE VITALA:CE SA FAC SI CUM SA FAC? M-AM ANGAJAT ACUM DOUA ZILE LA O FIRMA CU CARE AM INCHEIAT UN CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA FARA CLAUZE DAR PE O PERIOADA DETERMINATA DE LUCRU, DE O LUNA DE ZILE, IAR EU MI-AM DAT SEAMA DUPA O ZI DE LUCRU DEJA, CA NU POT SA FAC FATA VOLUMULUI DE MUNCA SI SOLICITARII TOTALE ALE ACESTUI POST:merchendieser; NU AM MAI LUCRAT PE UN ASTFEL DE POST SI NU AM STIUT EXACT CE RESPONSABILITATI IMPLICA, DESI MI-AU ARAT UN PIC DESPRE CE ESTE VORBA, TOTUSI PANA NU INCERCI PE PIELEA TA NU STI! IN PLUS, FIECARE FACE FATA IN MOD DIFERIT SITUATIILOR PREZENTATE! EU NU POT FACE FATA NICI STRESULUI DE LA LOCUL DE MUNCA SI DE ACEEA DORESC SA INCETEZ ORICE COLABORARE CU ACEASTA FIRMA INSA NU STIU CUM SA FAC IN ASA FEL INCAT SA NU SUFAR NICI JURIDIC, NICI PENAL; ADICA SA LE SPUN CA NU MAI POT CONTINUA SI CA E MAI BINE SA NU O MAI LUNGIM O LUNA DE ZILE SI SA PLEC DE ACUM SA-SI GASEASCA ASTFEL, MAI REPEDE PE ALTCINEVA FARA SA NE PIERDEM TIMPUL! TREBUIE SA AM PREAVIZ? SI IN ACESTE CONDITII CUM MA SFATUITI SA PROCEDEZ IN ASA FEL INCAT SA FIE CORECT SI BINE PENTRU EI DAR SI PENTRU MINE?
CUM SA NU IMI PERICLITEZ SITUATIA! SA NU PAR CHIAR UN OM NESERIOS? pur si simplu nu mai pot sa-mi duc la bun sfarsit indatoririle si caut sa gasesc ceva mai bun, cu mai putine datorii pe care sa le pot duce fara sa periclitez situatia mea sau a angajatorului, dar mai ales, FARA STRES! MAI EXISTA SI ASTFEL DE JOB-uri, TREBUIE DOAR SA CAUTI IAR EU DIN PACATE ''M-AM OPRIT LA STATIA'' GRESITA! VREAU SA MA URC IN AUTOBUZ SI SA-MI REIAU DRUMUL FARA A AVEA DE SUFERIT! SE POATE?
DACA DA, ATUNCI CARE ESTE CEA MAI BUNA SOLUTIE?
AM NEVOIE DE UN SFAT, VA ROG! CAT MAI REPEDE CU PUTINTA!
VA MULTUMESC ANTICIPAT! LUNI AS VREA SA-I COMUNIC SI ANGAJATORULUI MEU, DECIZIA LUATA IN CONCORDANTA CU LEGEA!
O ZI BUNA IN CONTINUARE!

ultima data editat de Blanchet pe data de Sambata, 30 Octombrie 2010, 11:36
 
 
 
online
9.99
2 26 1

Data inregistrarii:
Miercuri, 23 Iulie 2003, 00:00

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Sambata, 30 Octombrie 2010, 11:27
Qui certat de damno vitando anteponendus est ei qui certat de lucro captando.
 
Potrivit art.31 alin.4 ind.1 C.mun., pe durata sau la sfârșitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la inițiativa oricăreia dintre părți.

Prin urmare, daca mai sunteti in perioada de proba trimiteti o notificare angajatorului prin care il anuntati incetarea raportului de munca.

Daca nu ami sunteti in perioada de proba, formulati o cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.

p.s.
Nu mai scrieti cu majuscule . Este foarte greu de citit si este impotriva Regulamentului Forumului.
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Sambata, 30 Octombrie 2010, 11:06

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 30 Octombrie 2010, 11:46
pai tocmai asta este si problema! nu am fost intr-o perioda de proba! am fost angajata direct pe un post strain pentru mine cu precizarea angajatorului ca pot invata pe parcurs, insa nu a fost nimeni pe langa mine sa-mi explice nimic si nici nu am reusit sa ma adaptez situatiei; am fost doua zile cu un alt angajat care demisionase si care a fost rugat sa-mi arate un pic ce facea el si urma sa fac si eu; am stat cam doua ore cu el si ziua urmatoare am inceput lucrul; nu mi s-a spus ca as fi in vreo proba de lucru, doar am semnat din prima zi acest contract individual de munca pe o perioda determinata de timp de o luna de zile, urmand sa plec daca nu-mi convine dupa aceea sau sa ma dea ei afara daca nu le convine de mine; atunci am spus ca e mai bine sa plec mai devreme pentru a nu se isca mai tarziu vreun conflict de interese; vreau sa nu mai pierd timp fiindca pot gresi ceva si sa ma dea ei afara sau sa ma puna sa le mai si platesc daune! pot sa fac o cerere scrisa prin care sa-mi prezint demisia sau sa anunt incetarea activitatii mele, angajatorului? ii comunic decizia luata iar el este obligat sa o accepte sau poate sa-mi faca probleme?
atunci, eu cum pot sa ma apar? ma poate tine cu ''forta'' o luna de zile? ma iertati ca pun multe intrebari, insa imi este teama sa nu am de suferit din cauza acestui eveniment si nu stiu ce sa fac! multumesc.

ultima data editat de Blanchet pe data de Sambata, 30 Octombrie 2010, 12:06
 
 
 
offline
Avatar 14

Data inregistrarii:
Marti, 27 Iulie 2010, 16:04

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 30 Octombrie 2010, 12:04
ce scrie in contractul pe care l-ati semnat?doar nu scrie doar ca este incheiat pe perioada determinata.tb completate niste clauze obligatorii in contractul de munca.
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Sambata, 30 Octombrie 2010, 11:06

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 30 Octombrie 2010, 12:14
ba da, asa scrie:ca este semnat de catre angajat (eu) pe o perioada determinata de timp, probabil ca acolo scrie mai multe lucruri, si despre vreo clauza, nu stiu deoarece, angajatorul meu a fost viclean si m-a pus sa semnez acest contract de munca, nelasandu-ma sa citesc prea mult; mi-a zis ca un exemplar ramane la mine dar eu nu l-am primit inca si de aceea chiar nu stiu ce sa ma fac? am mai lucrat cu contract de munca individual si am primit din prima zi de lucru cate un exemplar ca sa stiu si eu ce am semnat, si daca nu am mai dorit sa continui cu ei, iar perioda determinata de lucru nu expirase am intrerupt fara probleme activitatea; dar acest angajator m-a dus mult cu zaharelul ca o sa fie bine si uite ca numai bine nu imi este!....multumesc din suflet pentru orice ajutor si consiliere pe care puteti sa mi-o oferiti! apreciez mult si ma scuzati.
am uitat sa precizez si faptul ca eu sunt delegatul firmei pentru o alta societate careia din motive lesne de inteles nu-i pot da numele si de aceea sunt atat de tematoare ca ar putea sa-mi pericliteze situatia, decizia de-a termina lucrul cu ei! adica, lucrez in cadrul unei alte societati din partea firmei la care sunt angajata cu acest c.i.m. si daca se intampla ceva rau, aceasta societate se poate plange firmei care m-a delegat sau firma ma poate da in judecata pentru nerespectarea datoriilor mele fata de ei si fata de societatea in cauza! dar acestea mi s-au spus pe scurt abia dupa angajarea si semnarea c.i.m si nu inainte!
asta e problema, ca eu n-am stiut ceea ce era mai important si de ordin penal.
va rog mult, ajutati-ma cu un sfat; sa plec fara sa mai stau in preaviz si fara sa patesc ceva rau, se poate? multumesc inca o data!

ultima data editat de Blanchet pe data de Sambata, 30 Octombrie 2010, 12:37
 
 
 
offline
2.00
1

Data inregistrarii:
Sambata, 22 Noiembrie 2008, 10:18

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Sambata, 30 Octombrie 2010, 12:53
Pentru inceput, solicitati sa va dea exemplarul dvs. din CIM.
Daca refuza, puteti merge la ITM si solicitati o copie.
Nu ati mentionat daca aveti si carnet de munca.
In final, pentru ca angajatorul nu si-a respectat obligatia ca anterior incheierii contractului de munca, trebuia sa informeze persoana selectata in vederea angajarii cu privire la clauzele generale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract, puteti sa va prezentati demisia bazata pe art. 79 pct. 8 din Codul muncii..

 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Sambata, 30 Octombrie 2010, 11:06

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 30 Octombrie 2010, 13:10
multumesc din nou pentru raspunsul dvs. promt; am carte de munca dar nu a fost solicitata de catre angajator decat dupa doua saptamani de lucru sa o aduc,
iar eu tocmai din aceasta cauza doresc sa incetez activitatea la ei acum;
sa nu apuc sa dau si c.m. pentru ca pot sa plec mai usor, fara sa imi tina cartea de munca pe loc si sa-mi spuna cine stie ce alte prostii, astfel sa pierd si mai mult timp! vreau sa gasesc altceva mai bun avand cartea de munca desponibila pentru a ma putea angaja fara vreo problema sau cu restante la alta firma.
ce spuneti dvs.? pot pleca fara sa ma oblige sa stau luna asta de zile?
va multumesc anticipat!

ultima data editat de Blanchet pe data de Sambata, 30 Octombrie 2010, 13:13
 
 
 
offline
2.00
1

Data inregistrarii:
Sambata, 22 Noiembrie 2008, 10:18

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Sambata, 30 Octombrie 2010, 13:14
Repet, pentru ca angajatorul nu si-a respectat obligatia ca anterior incheierii contractului de munca, trebuia sa informeze persoana selectata in vederea angajarii cu privire la clauzele generale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract, puteti sa va prezentati demisia bazata pe art. 79 pct. 8 din Codul muncii.

 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie Despre incetarea contractului individual de munca stabilit pe o perioada determinata de o luna de zile

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    tudorvaleriu,    Gabriela Pintea,    ana-cer 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 115
Total subiecte: 413041
Total mesaje: 2109230


 

Acum online

Utilizatori (84)
azsuzsa2117 , luissiana , mihavilciu , smeagull , Bohuncanu , aaduta , giorgosgr52 , samitina21 , jarrah , Elena_Voinea , Calusaru Mirela , IONICA VADUVA , LukacsIosifCarol , lawyer2014 , VIOLETAILIUTA , BogdanStoicescu , torino , lavinia1986 , animis , carsteaverginica , RalucaGeorgiana1995 , cosmin8917 , MirelaOprea , mrsmonik , Miki2014 , emillius , Roxana Babaneata , negreanalina , alina_3 , Camelia1992 , Finanzul , AlbertoTurbo , raluciii , Anamelia , krystian4u , toareanelia , mariapatulea , Andr33agav , danutzas , orca , crmnradu , murariu dorina , adriana_c , uti1 , Adina Haiduc , desirelia75 , Mirelia , monykat , tavim67 , elims_mn , efgv , emilianicolau , bfconsuling , alinammihaela , drmp , corinacarstoiu , eminovici , bellabianca52 , 22.08.2009 , CRUCERUEFTIMIU , mamica2008 , AdrianMG , Nemmesis Nike , octavciuraru , Adam Grecu , popovici_ioan , danaa1 , Ioana-Maria2014 , catalin1980 , buiavasi , c33zar , maia2006 , lilib , albastrelbyo , popem , ynocentta , janinatr , kendra , sch , bibilistul , marycompany2000 , mery52 , MihaiPetru , trandafir2

Consultanti (12)
katolika , Ioana Precup , teufelssohn , detalii , avocatiasiasigurari , ralucailiescu , Sabin Taclit , IuliaCristinaUta , Adriana Sandu , alexistintin , IonicaPorumbel , cabavo

Moderatori (10)
tudorvaleriu , danacj , legally_aid , Laura Ciobeica , GabrielaA , carmen01011958 , gi-jane2 , nucu$ , freeelis , elga50

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

elenadrag , Mihail , mircea70 , Alina_Hancianu , alexgzg , marcosnick , sch_marcela , bitis , Doamna , BARBAT VASILE , cipriani05 , SANDAA , ramomato , AlyasX , mimi74mol , i_florin , anabuzea , draghiciidragos , madalina1978 , c. nadia , udrea_elena84 , avcotofana , avramdanut , antonmaria2003 , antonmaria2003 , CRISADRAG , andrei97 , csiki mariana , ovicom , ciprian.virjan , nnicusor , iren stefanescu , Ramona Blidaru , debe , pmoisanu , amalia forte , Chicken , Lyvyoo , eleonora78 , getullyn , alex.basica , gabriela dan , Kitte , so_close , aura mustiata , corina stancu , adrian67_sv , nicoletagheorghe1 , claudiup , Arbath , Andreea31 , roza_lias , geani842003 , dbasca , doina.anghelescu , dariusv. , zdominic , aura calin , AlinS , laviniaoprea , Radu Toma , sorin_stefan84 , STAICU , geo10987 , Glasu Monica , popescu elena2 , stefan_gabriel80 , liv.savu , nicoleta-luiza , albumarinica , krisss , Maria Holhos , Ion Yanisa , stoiandanaclaudia , andrrrea , anne_marieee , louisdarmar , iriss_69 , gabriella2010 , coryyyy , camelia rusescu , cora3@yahoo.com , madrozi , ade31 , degette , elilov3 , lazargeorgianamirela , roiban , maria tecar , MARIUS_MANOLE , atiscomp , iordache florentina , crew , alexadutu , tudor82 , borzan , irinukauka , cmatei , makkai dan , pititudor , Elart , simona iuliana , virgilc , lavinia jalonschi , seicl , sabina.mariana , bcezar76 , moniquea , romanandreea , Monk2 , mitrix , ec_gabi_raducan , dogarudobra , twain , mioarafinder , ell3na , Gummy , ingpaul , FerenczJozsef , kyros , mangucristian , Simona B. , fincontadviser , Katt , zpavel_alia , monny4029 , AndreiTarcatu , adrian_ispas , Marius-N , emadeacon , delia draghia , velula aihan , gimli , grasa78 , ALETUD , kelesandrei , arlezyyana , georgiana1986 , ppmd , paunescuvioleta , sovea , Krista_Krista2013 , maryHoana , ClaudeStoica , adondiro , az_ , Serf

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro