Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.098 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.942 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Fonduri nerambursabile pentru modernizare pensiune

 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Vineri, 22 Ianuarie 2010, 21:17

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 2 Noiembrie 2010, 17:55

Familia mea este proprietara unei pensiuni de 2 margarete cu noua camere in Busteni. Putem obtine fonduri nerambursabile pentru modernizarea pensiunii si construirea unui restaurant? (pentru ca pensiunea nu are restaurant).
Tatal meu a luat legatura cu mai multe firme de consultanta insa toate cer plata in avans (fie ca proiectul va fi aprobat sau nu). Cunoasteti firme de consultanta care nu cer acest lucru?
Care este procentul (din cheltuieli) pe care il acopera aceste fonduri nerambursabile? (pe unele site-uri am citit 70% pe altele 100%)
Pot beneficia de fonduri in avans pentru demararea proiectului sau prima investitie trebuie sa o facem noi dupa care ne recuperam banii din fonduri?
Va multumesc
 
 
 
offline
Avatar 1.40

Data înregistrării:
Vineri, 26 Martie 2010, 21:07

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 2 Noiembrie 2010, 20:41
in principiu va puteati inscrie pe axa 4.3 por , sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor- finantarea nerambursabila a fost din iulie in procent de 100% din valoarea eligibila a proiectului , dar nu mai mult de 200.000 euro. se acorda pt microintreprinderi ce implementeaza proiecte in mediul urban. aceasta axa s-a inchis , oricum se acorda doar pentru structuri de cazare , nu si restaurante.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Miercuri, 13 Ianuarie 2010, 15:12

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 2 Noiembrie 2010, 22:53
alexandra carabelea a scris:

Tatal meu a luat legatura cu mai multe firme de consultanta insa toate cer plata in avans (fie ca proiectul va fi aprobat sau nu). Cunoasteti firme de consultanta care nu cer acest lucru?

Aceasta este situatia normala si corecta in relatia cu un prestator, cu mentiunea ca, probabil, plata nu a fost ceruta integral in avans ci doar un anumit procent din suma totala.
Cazul dorit de dvs. este putin uzual si indica, de regula, un prestator total nesigur pe abilitatile sale de a intocmi un proiect care sa fie si aprobat, astfel incat nu isi poate permite sa isi puna in cap clientii nemultumiti si merge intr-o mare masura pe noroc. Nu in ultimul rand, calitatea documentatiei intocmite nu poate fi decat corelata cu suma platita pe respectiva documentatie.

In conditiile in care plata consultantei se deconteaza in procent de maxim 5% din valoarea cheltuielilor eligibile (pentru tipul de proiect dorit de dvs.), este nerezonabil sa va asteptati ca prestatorul sa isi asume toate riscurile si dvs. nimic. Un procent mai corect in cazul in care pestatorul si-ar asuma integral toate riscurile ar fi spre 50%, dar atunci dvs. nu ati cauta un simplu prestator, ci un partener; cred insa ca nu acesta e cazul.

Observatiile facute de @lenus_nicolas sunt corecte si concluzia este ca in timp ce cautati oferta aceasta destul de iluzorie, linia de finantare s-a inchis si acum nu mai aveti cum sa beneficiati de finantare, fie ca platiti sau nu un avans.

Ar mai fi de mentionat ca pentru derularea unui proiect cu fonduri nerambursabile este necesar sa existe un capital de lucru cu cateva ordine de marime superior onorariului de consultanta (cam de 5-7-10 ori mai mult). Rezulta ca nu din partea de consultanta se fac economiile esentiale pentru demararea proiectului.

Desi este posibila si obtinerea unui avans, am mai avut aceasta discutie pe un topic din trecut unde am aratat ca nu reprezinta o solutie in cazul lipsei de bani: avansul din suma nerambursabila se obtine numai cu scrisoare de garantie bancara si se returneaza destul de repede, oricum e nevoie de capital si din partea dvs.

Cele de mai sus raman insa doar considerente teoretice acum in cazul unei pensiuni in Busteni.
 
 
 
offline
Avatar 1.40

Data înregistrării:
Luni, 25 Octombrie 2010, 10:03

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 4 Noiembrie 2010, 13:34
Prin finantare nerambursabila din FEADR, in baza Măsurii 313 ,,Încurajarea activităţilor turistice”, se poate realiza proiectul dumneavoastra
Momentan Masura 313 nu este activa, dar se estimeaza ca in primavara anului 2011 se va lansa o noua sesiune de finantare
pentru informatii urmariti site-ul www.apdrp.ro
in ce priveste onorariul platit pentru consultanta, oricat de bun ar fi consultantul, nu este normal sa inceapa sa lucreze la proiect si, intre timp, din cauza dumneavoastra sau a unui factor extern, sa nu mai fie posibila depunerea proiectului si astfel sa piarda timp fara remunerare
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Miercuri, 13 Ianuarie 2010, 15:12

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 4 Noiembrie 2010, 14:29
Informatiile oferite de @marc1975 sunt aplicabile mediului rural: Masura 313 finanteaza numai proiecte dezvoltate in comune si numai in cele care sunt nedezvoltate d.p.d.v. turistic. Busteni este oras si spatiul urban nu e eligibil pe Masura 313.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Vineri, 22 Ianuarie 2010, 21:17

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 4 Noiembrie 2010, 16:07
Axa 4.3 se acorda si pentru restaurante (cel putin asa am citi pe site-ul finantari nerambursabile.ro). Stiti cumva daca se mai redeschide aceasta axa?
Masura 313 intr-adevar se refera la mediul rural.
Pe acelasi site am gasit Axa 5.2 (dezvoltare durabila si promovarea turismului) credeti ca se aplica in cazul meu
Va multumesc pentru raspunsuri.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Miercuri, 13 Ianuarie 2010, 15:12

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 4 Noiembrie 2010, 17:44
In ordinea intrebarilor:
1. Nu se acorda pentru restaurante.
2. Nu se mai redeschide.
3. Nu se aplica.

Site-ul pe care l-ati dat exemplu este sarac in informatii si prezinta numai o parte din programele disponibile. Incercati sa gasiti si alte surse de informare, daca doriti cumva sa dezvoltati si un alt proiect.
 
 
 

Discuţie Fonduri nerambursabile pentru modernizare pensiune

Acest subiect este moderat de către
danacj 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 169
Total subiecte: 524131
Total mesaje: 2534934


 

Acum online

Utilizatori (57)
SzaszRodicaMaria , raspunsutil , cyan , kaky_caki , Lulusica , pestisor7819 , bgd29 , Lia Laslau , marianachelariu , Ciortea Zita , Ion Florentina , Roxana Neagu , Dapix , trestian , Corina6 , Simona_Voiculescu , baiesan , _Alin_ , Allona , Ciprian1 , SEugenia , Latcu Voda , alexboiciuc , iulianabloju , elenavladut , BocskaiCsaba , Lili_A , ianasi claudia , sarbui , cristian70 , deacristina , Viomio , SimonescuC , acrucspiru , roibu001 , cristianQpanait , Dimian1234 , larisarazvan , db03uie , utillllizator01 , LilaT , contagalati , ioanapetran , Carmen_Chesches , dragalinamihaela , deny87 , NSORESCU , iulan , Ginulici , catalincoj , raduhanta , Youngnr , sercaianu , AnghelAnaGeorgiana , ilerina , tdramcmop88 , Denisalin

Consultanţi (2)
laleaua-neagra , cabinetavocatura

Moderatori (5)
george-neagu , elga50 , gi-jane2 , Joha , freeelis

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Adina Hofman , enco , CEZAR-TOMA , smiru_99 , codruta_07 , csillasz18 , marcelnis , antranic , madlain7 , contlexpert , gelborn , cristinabunduc2006 , chiselmax , maru46 , kedves , anca78 , mit , akara , odin , Znupi , mireillelove , gaby_rct , avozamb , dremanoil , lacusta , gheorghiu constantin , expur , gabimotocel , consulting_tr , ppdoru , bydyk , Teea , luminitar , doinisor , vicom51 , snoopdoggirl , pupina , bcungureanu , TOASCA79 , xaolin , claudissa , vampirely , akordys , xander_little , daney , nicolle.spiru , nuran , Nicoleta Stoian , floriral , al3xutzu10 , ica cozma , sergiu_degan , rodic@ , emil.petrescu , ramona-maria , Kudos , elena - alina , messagero , hendea , BOGDAN EUGEN , ilina_objopt , marmotica , crys21 , elenn , crisandra7 , optan , Chris-Cross , dragos24 , veronica.gojgar , Miki04 , CRISTINArares , cristinaepa , Vlad Nicoleta , sorinus71 , lavinia almasan , mierlesteanu valentin , chereji , oana57 , busecan , miki25 , cristi7777 , Bustha , big_sister73@yahoo.com , dan tita , danyelacojocaru , G3orgyq , nicoleta_iacob , timeav , mirelatatulescu , djandy23 , anamaria8312 , slvpopescu , diodan , bota simona , anamaria0 , elenor , igorash , LuchianSeb , DLaurentiu , 07121967 , menes662000 , monanicolaescu , bejmuraru , LaurentiuCazan , nycollemaria , valeriu77 , Phantom79 , ovidiu12 , anca07dum , Geoteo , ltkc1760 , yfrx8673 , smur2947 , Alicecej , Kimatoriakqq34 , Joepab , aimxp46 , qondifaea83 , dgmeter34bf , Remfertaq5 , ryynamor , Monteuv , Tuanya , qyuin64 , zbdhz83 , Reyesfa , Leoneldpag , Binnerse3k

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro