Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.710 de membri si 5.999 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.110.757 mesaje in forum.

Discutie INSELAT DE FIRMA DE MEDIERE LOCURI DE MUNCA IN STRAINATATE!

 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Marti, 2 Noiembrie 2010, 18:30

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 2 Noiembrie 2010, 18:49

In data de 18.01.2010 am semnat un contract de mediere intre mine si societatea reclamata, SC [EDITAT] SRL, contract ce are ca si scop intermedierea unui contract de munca intre mine in calitate de viitor angajat si o companie angajatoare din Spania.

Societatea reclamata a fost aleasa de catre mine avand la baza motivul ca la data respectiva (ianuarie 2010) era singura care recruta forte de munca in mod specific si pentru Spania, unde eram interesat in mod direct sa lucrez, avand unele cunostinte si rude acolo, fapt ce m-ar fi avantajat in plecarea intr-o tara straina. Mentionez ca societatea vizata avea anunturi active pentru un numar de 50 de posturi de munca in Spania cu salariul 1200-1500 euro/lunar, constituind 35-45 euro pe zi – in regim de norma.

Atasez mai jos linkul orginal de unde am accesat anuntul :
http://www.ejobs.ro/user/lo...

In urma discutiilor purtate cu ei, am fost informat de o perioada relativ exacta pentru plecare – inceputul lunii februarie, fapt pentru care am procedat la depunerea demisiei la locul de munca unde activam anterior acestei dati si pregatirea pentru o plecare indelungata in afara tarii.

Societatea nu si-a respectat promisiunea initiala, invocand pentru inceput probleme meteorologice in regiunea unde urma sa fim trimisi iar ulterior amanand si mai mult plecarea pe motiv ca au aparut diverse probleme si nu mai au locuri de munca in Spania. Am primit ulterior asigurari
ca se vor cauta si gasi alte locuri de munca in concordanta cu ceea ce am cerut initial, in Spania, fapt ce nu s-a intamplat nici in ziua de astazi.
Studiind mai atent societatea vizata, sub suspiciunea de inselaciune datorata amanarilor prelungite, am ajuns sa iau la cunostinta faptul ca societatea a fost proaspat infintata, neavand nici macar un an de la inregistrare si netrimitand la munca un numar considerabil de persoane, fapt care sa-i confere un statut relativ de incredere. Prin prisma unor incertitudini privind contractul incheiat si mai ales capacitatea societatii de a onora obiectul contractului in cauza, am decis sa denunt unilateral contractul semnat si sa cer restituirea integrala a comisionului platit.
Am discutat telefonic cu reprezentatii firmei si am fost informat de catre o persoana ce se recomanda ca fiind administratorul
, M.D.S., ca nu mi se poate restitui decat suma echivalenta a 200 euro, din 1129 lei platiti, diferenta constituind taxe si TVA platibil statului de catre firma
, sume ce nu mi se mai pot rambursa. In ciuda promisiunii ca banii vor fi restituiti – doar cei 200 euro, am fost ulterior amanat in continuare pentru luna mai. Continui sa-mi mentin suspiciunile privitor la intentiile lor sincere privitor la rambursarea acestor sume, cu atat mai putin in valoarea integrala.
In urma cererii mele de restituire a banilor, spre a se absolvi de obligatiile contractuale, firma a trimis o oferta prin posta, ca lucrator la circ pe suma de 150 euro – saptamana, dar in Germania. Eu nu am cerut nici sa lucrez pe suma aceasta (5-600 euro/luna) si cu atat mai putin in Germania, motiv explicit pentru care contractul incheiat intre parti a avut ca si obiect – angajarea in SPANIA, fapt direct mentionat in primul articol – alineatul 1. De asemeni salariul din anuntul initial in baza careia am semnat ulterior cu aceasta firma un contract, era dublu (pana in 1500 euro) lunar, in alte conditii si evident alta tara.

Deoarece societatea se declara momentan in imposibilitatea de a-mi gasi un loc de munca in Spania in conditiile originale in care contractul a fost incheiat si cu atat mai mult deoarece nu mai sunt in postura in care imi permit sa astept o eventuala rezolvare a lor, eu neavand un venit si implicit un loc de munca si neputand sa aplic pentru unul cat timp astept de la ei ( incepand cu 1.02.2010 – pana azi) un raspuns, am decis sa denunt unilateral contractul si sa cer restituirea INTEGRALA a sumei acordate lor pe motivul incalcarii termenilor initiali precum si celor mentionati in contract.
Incercand o rezolvare amiabila am discutat cu ei telefonic si am fost informat ca dumnealor sunt acoperiti de clauzele contractuale si avand in vedere scrisoarea “oferta” cu un loc de munca in GERMANIA trimisa catre mine, ar mai putea pur si simplu sa-mi faca inca o “oferta” de orice fel si sa scape de obligatiile fata de mine precum si cea de a-mi mai restitui orice suma de bani.
ultima data editat de Andreea Lisievici pe data de Miercuri, 3 Noiembrie 2010, 09:54
 
 
 
 

Discutie INSELAT DE FIRMA DE MEDIERE LOCURI DE MUNCA IN STRAINATATE!

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    andreigrigoriu,    gerberga,    Joha,    simonette12,    romascanu 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 24
Total subiecte: 413354
Total mesaje: 2110757


 

Acum online

Utilizatori (6)
ticarau daniel , chelo0 , StefanQB , CryTeK , maria_pos , mosu1907

Consultanti (1)
cabavo

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

sotul , andreea kolati , theone , Teodosiu Flavia , Nevermore04all , p_tunder , bservice , babette , TANIAORIANA , VSH , ochi caprui03 , ramiha , alina3119 , kikuhana , Bizz , nadia.dragnea , poiana_prodcom@yahoo.com , freedom_1719 , alen_gold , ESP , extaz , rodicel , laura petric , DANA V , ciudatelul , sonic2007 , julesa , OanaVoinea , patttyyy , ioannnam2002 , simonetta , otylya , dianaozdal , alicep , ariadnamitescu , ramo-nico , IonelTM , boerica , sommyint , CP , Catalin_gal , valifreenet , Tarb , macho , danafatol , simona stana , marianapodaru2009 , Georgiana Vidra Tomescu , laurlaur , sandra_cory@yahoo.com , VioH , lulutza , gabitocoaie , andrei cristi , Nedumeritul , peter61 , cecile , florentaculea , ecaterinadragu , laurageorgescu , elena 76 , turbo20010 , andernina , calin_85 , abercean , marrga , ruppy17 , vsn_gina@yahoo.com , NedelcuCarmen , adriana_h , palflorina , lazarpaul , andreescu_doina , daniel.turtoi , Balanescu , laura neagu , ralle , Mihalache Corina Madalina , margareta_georgescu , lucian_lex , antonetamar , chireageo , dana mihalea , cocean mirela , consultingexp , LIDEEAoffice , MioraIon , cristina03 , BEmanuel87 , 147369 , Dorin_Iulian , tomoxan , scildta , barladeanuD

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro