Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.024 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.684 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie acte necesare copiilor nascuti in strainatate pentru a calatorii

 
offline
-

Data înregistrării:
Vineri, 5 Noiembrie 2010, 20:36

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 5 Noiembrie 2010, 20:54

as dori sa stiu daca este obligatorie detinerea de certificat romanesc pentru a putea aduce din romania in spania copilul( nascut in spania).certificatul pe care l-am primit la nastere l-am tradus in limba romana.am inteles ca pentru a iesi din romania cu copilul imi trebuie pasaport,iar pentru a solicita pasaportul este necesara detinerea de certificat romanesc.se poate obtine pasaport cu certifiacatul pe care il detin?exista alta modalitate de a putea calatori din romania in afara fara pasaport?
 
 
 
offline
14

Data înregistrării:
Duminica, 31 Octombrie 2010, 10:52

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 6 Noiembrie 2010, 00:19
1.Trebuie să transcrieți certificatul de naștere spaniol.
2.I se întocmește copilului certificatul de naștere românesc.
3.Faceți pașaportul copilului. (La serviciul pașapoarte e nevoie de acordul ambilor părinți pentru a i se întocmi pașaport)
Pașaportul e singurul act de identitate valabil pe care îl puteți folosi pentru a părăsi teritoriul României cu copilul. Și dacă minorul nu călătorește cu ambii părinți aveți nevoie de o declarație de consimțământ în formă autentică din partea părintelui care nu îl însoțește în afara graniței României.
 
 
 
offline
8.78
10

Data înregistrării:
Sambata, 16 Ianuarie 2010, 19:20

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Sambata, 6 Noiembrie 2010, 15:49
Ajuta ori de cate ori iti sta in putere!
 
Nu. Dacă copilul nu are certificat de naştere românesc, înseamnă că el nu este înregistrat în evidenţa cetăţenilor români şi nu i se poate elibera nici un act.
După înregistrarea naşterii la ambasadă sau consulat, actele de înregistrare sunt trimise în România (de către ambasadă sau consulat) şi autorităţile române de stare civilă înregistrează persoana în evidenţa cetăţenilor români. Pe baza acestei înregistrări se va putea ulterior obţine paşaportul sau un alt act de identitate.
Înregistrarea naşterii la ambasadă sau consulat se face pe baza certificatului de naştere emis de autorităţile statului în care aceasta s-a produs. Solicitarea de înregistrare a naşterii şi de eliberare.a unui certificat de naştere românesc se face de ambii părinţi ai copilului, dacă aceştia sunt cetăţeni români. Dacă numai unul dintre părinţi este cetăţean român, solicitarea de înregistrare a naşterii şi de eliberare a certificatului românesc de naştere trebuie însoţită de declaraţia de consimţământ a celuilalt părinte, autentificată în condiţiile legii locale.Pentru înregistrarea naşterii şi eliberarea certificatului de naştere românesc, solicitantul trebuie să prezinte funcţionarului ambasadei sau consulatului român certificatul de naştere emis de autorităţile locale (tradus în limba română), care să cuprindă şi constatarea medicală a naşterii (în unele ţări, certificatul medical de constatare a naşterii este emis separat). Trebuie prezentate, de asemenea, paşaportul românesc al părintelui care face declaraţia naşterii, certificatul de căsătorie al părinţilor (dacă aceştia sunt căsătoriţi) şi documentele doveditoare ale statutului legal al părinţilor pe teritoriul statului în care s-a produs naşterea.
Certificatul de naştere românesc se eliberează direct de ambasada sau consulatul la care a fost înregistrată cererea. Părinţilor li se înmânează certificatul de naştere pe baza semnăturii în registrele de stare civilă aflate la ambasade şi consulate.

Pe baza certificatului de naştere emis de ambasada sau consulatul român, părinţii vor putea solicita eliberarea unui paşaport românesc pentru copilul minor.

Eliberarea certificatului de naştere, legalizarea copiilor de pe documente şi a traducerilor actelor necesare sunt supuse taxelor consulare, care se plătesc de solicitanţi la ambasada sau consulatul competent.

Mai exista de asemenea posibilitatea ca la venirea in tara sa solicitati inregistrarea certificatului de nastere si dupa eliberarea acestuia sa procedati la intocmirea pasaportului pentru minor.
Astfel, conditiile pentru a putea iesi din Romania pentru cetatenii romani minori sunt:
-in baza articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, minorii romani pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali. Prin reprezentant legal se intelege persoana desemnata, potrivit legii, sa exercite drepturile si sa indeplineasca obligatiile parintesti fata de minor.

-politistii de frontiera permit iesirea din tara unui cetatean roman minor - numai daca este insotit de o persoana fizica majora - in urmatoarele cazuri:

-este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste insotit de ambii parinti;

-este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care rezulta acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei, statul (statele) de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia ori face dovada decesului celuilalt parinte.

-este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila.

ultima dată editat de simonette12 pe data de Sambata, 6 Noiembrie 2010, 18:27
 
 
 
offline
13

Data înregistrării:
Sambata, 10 Iulie 2010, 04:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 6 Noiembrie 2010, 17:44
Eu nu inteleg cum a ajuns copilul din Spania in Romania. Fara nici un document de calatorie? Ca sa i se emita un document de calatorie romanesc, chiar si temporar, era obligatoriu sa-i inregistrati in prealabil nasterea si sa obtineti certificat de nastere romanesc. Copilul detine si alta cetatenie?
 
 
 
offline
8.78
10

Data înregistrării:
Sambata, 16 Ianuarie 2010, 19:20

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Sambata, 6 Noiembrie 2010, 18:25
Ajuta ori de cate ori iti sta in putere!
 
Copilul are un certificat de nastere spaniol.
Părinţii care doresc să călătorească în România cu minorii neînregistraţi în registrele de stare civilă române (nu posedă certificat de naştere românesc) sau care nu sunt în posesia unui document de călătorie transfrontalier (paşaport), pot solicita pentru aceştia eliberarea unui titlu de călătorie.
Titlul de călătorie permite titularului său, deplasarea exclusiv în România, într-o perioadă de timp limitată. Este valabil numai pentru intrarea pe teritoriul României şi nu va putea fi folosit pentru ieşirea din ţară.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Duminica, 27 Noiembrie 2016, 11:25

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 27 Noiembrie 2016, 11:30
Buna ziua ! Dar la plecare din Romania daca are certificatu fracez ai mai trebuie titlu de calatorie? Si poate calatori doar cu un singur parinte?
 
 
 

Discuţie acte necesare copiilor nascuti in strainatate pentru a calatorii

Acest subiect este moderat de către
Ares-3 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 368
Total subiecte: 524054
Total mesaje: 2534680


 

Acum online

Utilizatori (28)
MihaiNB , tarkan , mitutaflorea , grin , bogde , armaghedon_now , Carp Mircea , carmenliv , mihaelaaaa , Marcela40 , max9 , proastasatului , sts1961 , paveldoghi54321 , df1974 , mereverzi , AvocatIleanaRadescu , cristianQpanait , roberta79 , maria3000 , camberliu , julia_chi , bv69nelu , Imparatul , cdcd , violetanuky , av.ciobanunicoleta , JULIA59

Consultanţi (5)
avocat.bucuresti13 , avocat_lascoschi@yahoo.com , Av. Gabriel Klein Kiritescu , Iulix_73 , laleaua-neagra

Moderatori (4)
gigipopa , Gabriela Pintea , freeelis , Iulian Manea

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

sageata , sageata2 , miramircea , alin20s2001 , CristinaT , shatoura , nicoleta cristina , maria_conta , CLAUDIA2006 , nicoletanicolae2005 , alef , alina_vatrã , contstudio , imipasa , MATI STEFAN , lovistec , alexagri , Moise_mrc , juaristi , madalina_grosu , ionutdragnea , ndiaconescu , DNICOLETA , luminitagr , elena.ni , fetesti , adrian_31 , renatostinga , didicnt , aioluc , KRYSTY35 , Vasile_N , asirghie , csabi40 , gabriel baicu , a_p_a , andu1982 , corinutza.2006 , simona19.71nicu , ioanagci , marinaalexandrescu , Ripanu_Cristi , florentinaanca , turcuirimia , nickelodeon , flori.garleanu , dan_apostolescu , valchim , cami6791 , scarlatcorina , mihaelp , Dan Sorin , elisa3374 , elimatza , ViorelMocanu , amarije , RuxandraV , ovidiu1234 , Coco33 , nicoll_av@yahoo.com , eva-nicoleta , vasile nicolae , magda1612 , nicoleta1206 , manuelachiorean , nicolta , crissy86 , pielotex , luiza voicu , aldo_nick , roman alin , ninha , Szasz Maria , selfdefender , frisca , nic06 , enipohl , ionash , cristi_bv , zache_soft , flaw , adina-nicoleta , Biró Somodi Katalin , sce76 , sorina-sorina , Nico-Nicoleta , Stancu Cornel , AAlina , Ștefãnițã , pachita04121952 , GIOVY , dananico , ªtefãniþã , teodorvpetre , elenina , moisam , radu nina , nicoletapanea , berila , ianusca , Iulialy , Alidadelia , mia2012 , nicollghetu , BURTILANICU , lauraciobanu , nicola_madalina , cserbu , np_2003 , Diana Livia , ileanabireu , gcsilla , natalie_mgn , somodikatalin , mihaela solomon , klaoodyoo , AdrianDM , stefanudrea , simamarian , dianabadea , mikidutamiki , anaisanais2010 , CARPENSIONARI , nechiforalina , baltoiu sorin , swry0604 , bflkx25 , Richardarr , lgqor66 , Lyndonbuph , andrei8080 , Mammierdkq , rbgc0469 , rilomloor , liaqrotth , Alecsa1234 , taanwem , Delenickes7g , toodkiin , Carrollqhzl , Twandahyuk , madalina_91

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro