Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 325.870 de membri si 5.991 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.104.290 mesaje in forum.

Discutie acte necesare copiilor nascuti in strainatate pentru a calatorii

 
 
offline
-

Data inregistrarii:
Vineri, 5 Noiembrie 2010, 20:36

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 5 Noiembrie 2010, 20:54

as dori sa stiu daca este obligatorie detinerea de certificat romanesc pentru a putea aduce din romania in spania copilul( nascut in spania).certificatul pe care l-am primit la nastere l-am tradus in limba romana.am inteles ca pentru a iesi din romania cu copilul imi trebuie pasaport,iar pentru a solicita pasaportul este necesara detinerea de certificat romanesc.se poate obtine pasaport cu certifiacatul pe care il detin?exista alta modalitate de a putea calatori din romania in afara fara pasaport?
 
 
 
offline
14

Data inregistrarii:
Duminica, 31 Octombrie 2010, 10:52

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 6 Noiembrie 2010, 00:19
1.Trebuie să transcrieți certificatul de naștere spaniol.
2.I se întocmește copilului certificatul de naștere românesc.
3.Faceți pașaportul copilului. (La serviciul pașapoarte e nevoie de acordul ambilor părinți pentru a i se întocmi pașaport)
Pașaportul e singurul act de identitate valabil pe care îl puteți folosi pentru a părăsi teritoriul României cu copilul. Și dacă minorul nu călătorește cu ambii părinți aveți nevoie de o declarație de consimțământ în formă autentică din partea părintelui care nu îl însoțește în afara graniței României.
 
 
 
offline
9.00
10

Data inregistrarii:
Sambata, 16 Ianuarie 2010, 19:20

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Sambata, 6 Noiembrie 2010, 15:49
\" Fiecare zi ne invata ceva nou!\" Euripides
 
Nu. Dacă copilul nu are certificat de naștere românesc, înseamnă că el nu este înregistrat în evidența cetățenilor români și nu i se poate elibera nici un act.
După înregistrarea nașterii la ambasadă sau consulat, actele de înregistrare sunt trimise în România (de către ambasadă sau consulat) și autoritățile române de stare civilă înregistrează persoana în evidența cetățenilor români. Pe baza acestei înregistrări se va putea ulterior obține pașaportul sau un alt act de identitate.
Înregistrarea nașterii la ambasadă sau consulat se face pe baza certificatului de naștere emis de autoritățile statului în care aceasta s-a produs. Solicitarea de înregistrare a nașterii și de eliberare.a unui certificat de naștere românesc se face de ambii părinți ai copilului, dacă aceștia sunt cetățeni români. Dacă numai unul dintre părinți este cetățean român, solicitarea de înregistrare a nașterii și de eliberare a certificatului românesc de naștere trebuie însoțită de declarația de consimțământ a celuilalt părinte, autentificată în condițiile legii locale.Pentru înregistrarea nașterii și eliberarea certificatului de naștere românesc, solicitantul trebuie să prezinte funcționarului ambasadei sau consulatului român certificatul de naștere emis de autoritățile locale (tradus în limba română), care să cuprindă și constatarea medicală a nașterii (în unele țări, certificatul medical de constatare a nașterii este emis separat). Trebuie prezentate, de asemenea, pașaportul românesc al părintelui care face declarația nașterii, certificatul de căsătorie al părinților (dacă aceștia sunt căsătoriți) și documentele doveditoare ale statutului legal al părinților pe teritoriul statului în care s-a produs nașterea.
Certificatul de naștere românesc se eliberează direct de ambasada sau consulatul la care a fost înregistrată cererea. Părinților li se înmânează certificatul de naștere pe baza semnăturii în registrele de stare civilă aflate la ambasade și consulate.

Pe baza certificatului de naștere emis de ambasada sau consulatul român, părinții vor putea solicita eliberarea unui pașaport românesc pentru copilul minor.

Eliberarea certificatului de naștere, legalizarea copiilor de pe documente și a traducerilor actelor necesare sunt supuse taxelor consulare, care se plătesc de solicitanți la ambasada sau consulatul competent.

Mai exista de asemenea posibilitatea ca la venirea in tara sa solicitati inregistrarea certificatului de nastere si dupa eliberarea acestuia sa procedati la intocmirea pasaportului pentru minor.
Astfel, conditiile pentru a putea iesi din Romania pentru cetatenii romani minori sunt:
-in baza articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, minorii romani pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali. Prin reprezentant legal se intelege persoana desemnata, potrivit legii, sa exercite drepturile si sa indeplineasca obligatiile parintesti fata de minor.

-politistii de frontiera permit iesirea din tara unui cetatean roman minor - numai daca este insotit de o persoana fizica majora - in urmatoarele cazuri:

-este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste insotit de ambii parinti;

-este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care rezulta acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei, statul (statele) de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia ori face dovada decesului celuilalt parinte.

-este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila.

ultima data editat de simonette12 pe data de Sambata, 6 Noiembrie 2010, 18:27
 
 
 
offline
13

Data inregistrarii:
Sambata, 10 Iulie 2010, 04:26

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 6 Noiembrie 2010, 17:44
Eu nu inteleg cum a ajuns copilul din Spania in Romania. Fara nici un document de calatorie? Ca sa i se emita un document de calatorie romanesc, chiar si temporar, era obligatoriu sa-i inregistrati in prealabil nasterea si sa obtineti certificat de nastere romanesc. Copilul detine si alta cetatenie?
 
 
 
offline
9.00
10

Data inregistrarii:
Sambata, 16 Ianuarie 2010, 19:20

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Sambata, 6 Noiembrie 2010, 18:25
\" Fiecare zi ne invata ceva nou!\" Euripides
 
Copilul are un certificat de nastere spaniol.
Părinții care doresc să călătorească în România cu minorii neînregistrați în registrele de stare civilă române (nu posedă certificat de naștere românesc) sau care nu sunt în posesia unui document de călătorie transfrontalier (pașaport), pot solicita pentru aceștia eliberarea unui titlu de călătorie.
Titlul de călătorie permite titularului său, deplasarea exclusiv în România, într-o perioadă de timp limitată. Este valabil numai pentru intrarea pe teritoriul României și nu va putea fi folosit pentru ieșirea din țară.
 
 
 
 

Discutie acte necesare copiilor nascuti in strainatate pentru a calatorii

Acest subiect este moderat de catre
Ares-3,    gi-jane2 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 373
Total subiecte: 411956
Total mesaje: 2104290


 

Acum online

Utilizatori (43)
proastasatului , olesa , undita , chirurgul , leonnicu , DanielManciu , giorgosgr52 , Andrei1998 , Lucian361 , flo1990b , emma_79 , kpp1979 , Ana Maria Coman , pusa2mimi , Borboleta , HeniuV , persila , Birolenke , Roxanagul , Hevesiiosif , Carp Mircea , sinad , Valentin76 , mamaruta2011 , cgilmeanu , ovi47 , dogarudobra , Inaind , brazvan , mmonyca1981 , GionyLinz , diana_1990 , anonim_71 , elena1958 , kres , PaxinoNicolae , einwirkeN , Patrick_ , rezervistul , dascalumihaita64 , lee_vue , Quovadis17 , madalinaflo

Consultanti (4)
avDianaFeraru , patrascu razvan , av_stagiar2014 , mihaela corina

Moderatori (1)
andreigrigoriu

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

lola , Orwell , TOR , nadial , tatarnic , NAGY ZSOLT , monica.stanciu , pussycat , nicktwister , oaopri , mihai2382 , feryan , smnlp , gsilviu78 , lazar.ionut , Marinela_ br , nabejo , egreta , rapanviorel , rapviorel , nenna26 , irinuta , HORECA EXPERT , SPE , lipovasnj , LECRAM , nar , sonorom , mihalache , georgianacalin , ion neagu , stella_caracostea , horlaci2003 , valentina-meresz , AF Parpala , mamaina , Caligula , popescuvirgil44 , daniela5 , aura_s , alinat , phoenixpetra , gusty , roxiana , alinamugur , getam , mora_attila , antecume , edo23 , mireille_is , marianicoo , iulyian , dr Kiss Borbála , petcudanpetcu , sonia28 , mirunajad , waldymar , andreicsa , diamo , Ion d. , punctali , denisalacra , georgetap , damian088 , elenacarmen , Pantilie Nina , blagu , fl2308 , agafia.staicu , aanaderol , alexdeian , nicoleta.ion55@yahoo.co.uk , angela_capota , cami_imi , nicoleta teodorescu , alina.chituc , mirela popa , Peitho , cristidelice , iacob laurentiu dan , georgescuray , ANCA SPIRIDON , carmentza , Irina91 , hermannstadtady , Mujagado , onilogi , stanciu aurelia , andra-celia , pasaportista , nelda , alina2006alina91 , costelcalin , judgedredd , evaluarebrasov , virgula , Tya_27 , vrd , ghicosion , tudosevictorel , iuhasz , Viorica Alex , www.alegemedierea.ro , gabrielbulgaru , keleioan , andresclaudia , myoooo , marin raduti , fox23 , AndreASM , mena2308 , cristynika_79 , magdabarbu , CATALIN CORNELIU , trex2308 , jon58 , 230857 , sallai , neagusenior , popa liana , adrianaudroiu , ivan cornelia , bilu ana , Phoenix58 , cristinaobi , dadi68 , anna2308 , mgmediator , Andreea_Ius , Blagoi Daniel , marianacernica , NicuViorel , liviu_ionut , popescubogdan , Cametra , CameliaBP , timofteandreius , bogdanradu , SLDTimisoara , MioaraOlteanu , PopaDaniel23 , CIOKOLATA , JohnnyX , Rodyr3 , asanacheromel , MARIANMATE

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro