Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.827 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.028 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie probleme consum apa

Du-te la pagina:  1 ... 3 4 5 6 7 ... 10
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 4 Decembrie 2008, 17:28
Aveti dreptate in ce priveste impunerea unui consum minim de macar 1 m de apa rece. Este inadmisbil ca pensionarii (ca ei fac asemenea economii, absolut stupide) sa nu traga apa la WC-uri cu zilele si sa-si stranga apa in ligheane in cada unde le picura robinete neinlocuite de ani de zile.
 
 
 
offline
12

Data înregistrării:
Vineri, 12 Mai 2006, 16:34

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 4 Decembrie 2008, 21:43
Nu e mai simplu oare sa declarati in fiecare luna indexul apometrelor ? S-ar evita astfel de situatii...
ultima dată editat de freeelis pe data de Sambata, 6 Decembrie 2008, 15:24
 
 
 
offline
12

Data înregistrării:
Marti, 31 Iulie 2007, 15:50

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 5 Decembrie 2008, 08:48
BLUE1963 a scris:

Nu e mai simplu oare sa declarati in fiecare luna indexul apometrelor ? S-ar evita astfel de situatii...


Ati citit topicul de la prima postare?Eu cred ca nu,pentru ca atunci ati fi inteles ca nu se discuta despre declararea indecsilor apometrelor,ci despre calcularea pierderilor de apa calda/rece.Adica, diferenta intre indexul contorului de bransament si indecsii declarati de proprietari.Am inteles.De fapt,doriti sa va faceti reclama.

ultima dată editat de anyme pe data de Vineri, 5 Decembrie 2008, 09:44
 
 
 
offline
12

Data înregistrării:
Vineri, 12 Mai 2006, 16:34

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 5 Decembrie 2008, 10:18
Diferente intre indexul declarat si apometrul din subsol au fost si vor mai fi. Cauzele sint diferite: diferenta clasei de precizie a apometrelor, nesincronizarea declararii indexului apometrelor din apartament cu citirea Apa vital (Iasi) ,avarii ,nedeclararea corecta a indexului de catre proprietari .
Se poate lua o decizie de catre comitetul executiv in ceea ce priveste repartizarea diferentelor de apa ( pe cota parte, pe nr de persoane, pe consum ).Daca doriti pot sa va trimit pe mail o decizie a comitetului executiv (la una din asociatiile pe care le administrez) care reglementeaza aceasta problema . Este afisat si pe forumul acestei asociatii...

ultima dată editat de freeelis pe data de Sambata, 6 Decembrie 2008, 15:22
 
 
 
offline
12

Data înregistrării:
Marti, 31 Iulie 2007, 15:50

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 6 Decembrie 2008, 10:00
BLUE1963 a scris:
Diferente intre indexul declarat si apometrul din subsol au fost si vor mai fi. Cauzele sint diferite: diferenta clasei de precizie a apometrelor, nesincronizarea declararii indexului apometrelor din apartament cu citirea Apa vital (Iasi) ,avarii ,nedeclararea corecta a indexului de catre proprietari .

Multumesc pentru informatii,dar nu sunt o novice si stiu toate aceste lucruri.
Se poate lua o decizie de catre comitetul executiv in ceea ce priveste repartizarea diferentelor de apa ( pe cota parte, pe nr de persoane, pe consum ).

In alta ordine de idei,nu mi se pare corecta impartirea pierderilor pe nr.pers/consum,deoarece nu cred ca ei au pierderile mai mari decat cei cu pers/consum mai mic.Atata timp,cat exista situatii care genereaza pierderi,consider ca trebuie sa fie platite de toata lumea pe cota parte.
Daca doriti pot sa va trimit pe mail o decizie a comitetului executiv (la una din asociatiile pe care le administrez) care reglementeaza aceasta problema.

Nu cred,ca voi lasa vreodata la latitudinea comitetului executiv o problema atat de importanta,care ii avantajeaza pe cei cu consum mic si ii dezavantajeaza pe cei cu consum mare.Eu,personal,ma ghidez dupa"Regulamentul pentru calculul......" luat de pe site-ul FAPR.
Este afisat si pe forumul acestei asociatii , aveti adresa mai jos...

Reclama e sufletul...traficului.

 
 
 
offline
Avatar 13

Data înregistrării:
Joi, 27 Noiembrie 2008, 18:03

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 6 Decembrie 2008, 11:37
Doresc sa va dau cateva informatii tehnice.
Orice apometru are eroare, chiar si nou. Prima mare diferenta apare datorita claselor de precizie diferite. Apometrele de bransament au clasa de precizie superioara celor individuale( clasa C fata de A). Deja apare o diferenta din start de 4-5%. Un apometru prin care au trecut deja peste 500 mc de apa are eroare de pana la 5%, iar la peste 1000mc de apa deja nici nu se mai stie( 8-10%?). Iata cum din doua exemple se aduna procentele, deci diferentele.
Cand apometrele se invechesc deja sunt mari probleme. Trebuie inlocuite. Nu-i reclama, nu lucrez la firme apometre.
Celelalte cauze le cunoasteti.
Cum s- ar putea imparti corect pierderile? Calcule procentuale in functie de consumul individual( un anumit procent; ex. 5%), iar restul impartit egal( pierderile reale a caror cauza nu ati descoperit- o, deci nu- i nimeni de vina). Sau pentru fiecare contor in parte procentul in functie de vechimea lui( sa- l vad pe administratorul care ar face asta)- repet: vechime inseamna mc apa, nu ani.
Sau aplicati fara alta bataie de cap recomandarile FAPR
Oricum, calculul in functie de nr. de persoane este si nerealist si incorect fata de cei cu un nr. mare de persoane.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Duminica, 6 Iulie 2008, 16:33

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 6 Decembrie 2008, 13:57
dle marius, doriti sa dati amanunte tehnice, dar stati prost cu alate amanunte tehnice si matematice.
Orice apometru are eroare, chiar si nou. Prima mare diferenta apare datorita claselor de precizie diferite. Apometrele de bransament au clasa de precizie superioara celor individuale( clasa C fata de A). Deja apare o diferenta din start de 4-5%. Un apometru prin care au trecut deja peste 500 mc de apa are eroare de pana la 5%, iar la peste 1000mc de apa deja nici nu se mai stie( 8-10%?).

conform algoritmului dvs, la fiecare 500 mc consumati se dubleaza eroarea. astfel:
- la 500 mc eroarea este de 4-5%
- la 1000 mc eroarea va fi de 8-10%
- la 2000 mc eroarea va fi de 16-20%
- la 4000mc eroarea va fi de 32-40%
- la 8000mc eroarea va fi de 64-80%
ajungind ca eroarea (in procente) sa depaseasca 100% dupa 8000mc. rationamentul l-am facut la fiecare dublare a consumului anterior, nu la 500mc apa consumata (unde la 3000mc eroarea procentuala ar fi depasit 100%)
INDIFERENT de cantitatea de apa consumata, procentul ramine aproximativ acelasi (sa zicem 5%), numai ca difera numarul de mc consumati:
-la 500mc, eroare 25mc, 5%in procente
-la 1000mc, eroare de 50mc, 5% in procente
-la 2000mc, eroare de 100mc, 5% in procente
-la 4000mc, eroare de 200mc, 5% in procente
-la 8000mc, eroare de 400mc, 5%in procente, etc
intr-adevar, de la anumite cantitati de apa care trec prin contor, procentul de eroare poate creste, dar nu are cum sa depaseasca 10-15% niciodata. dealtfel, poate ca nu stiti, dar verificarea metrologica a contoarelor de apa se face la 3 ani la INM (institului national de metrologie) si nimeni nu are cum sa depaseasca 2000mc in 3 ani decit daca are mari probleme cu instalatia sanitara.
Cum s- ar putea imparti corect pierderile? Calcule procentuale in functie de consumul individual( un anumit procent; ex. 5%), iar restul impartit egal( pierderile reale a caror cauza nu ati descoperit- o, deci nu- i nimeni de vina)

daca nu ma insel, parca doamna elga a gasit o metoda mai buna de impartire a pierderilor de apa, intr-un alt topic, daca nu ma insel:
- costul facturii respective se imparte la numarul total de mc rezultat din citiri, rezultind un pret pe mc citit de fiecare, dupa care se inmulteste cu citirea fiecaruia. in acest fel, fiecare plateste proprotional cu ceea ce a consumat. pentru ca sint persoane care stau mai putin pe acasa si au consum mai mic decit un altul care are acelasi numar de persoane trecut la intretinere, dar sta toata ziua acasa si se balaceste avind, poate, un consum dublu sau triplu fata de primul. oricum, administratorul ar trebui sa-si faca treaba si sa verifice consumurile fiecaruia la un anumit interval de timp, precum si starea sigiliilor si eventuale minarii facute de proprietari.
Sau pentru fiecare contor in parte procentul in functie de vechimea lui( sa- l vad pe administratorul care ar face asta)- repet: vechime inseamna mc apa, nu ani
in 90% din cazuri, contorul general are o vechime mai mare decit contoarele individuale, deci o eroare posibila mai mare. ca sa va citez iar "vechime inseamna mc apa, nu ani"
precum ati spus, FAPR a formulat numai niste RECOMANDARI, nu norme de calcul, aceasta stind in atributia altor organe ale statului. recomandarile au numai un caracter orientativ, dar nu sint litera de lege, desi nici macar legea nu o respecta anumiti presedinti si administratori de bloc, unii dintre ei fiind chiar prezenti pe acest forum
 
 
 
offline
12

Data înregistrării:
Marti, 31 Iulie 2007, 15:50

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 6 Decembrie 2008, 15:18
daca nu ma insel, parca doamna elga a gasit o metoda mai buna de impartire a pierderilor de apa, intr-un alt topic, daca nu ma insel:
- costul facturii respective se imparte la numarul total de mc rezultat din citiri, rezultind un pret pe mc citit de fiecare, dupa care se inmulteste cu citirea fiecaruia. in acest fel, fiecare plateste proprotional cu ceea ce a consumat. pentru ca sint persoane care stau mai putin pe acasa si au consum mai mic decit un altul care are acelasi numar de persoane trecut la intretinere, dar sta toata ziua acasa si se balaceste avind, poate, un consum dublu sau triplu fata de primul. oricum, administratorul ar trebui sa-si faca treaba si sa verifice consumurile fiecaruia la un anumit interval de timp, precum si starea sigiliilor si eventuale minarii facute de proprietari.

Va inselati amarnic.Administratora mea are aceeasi gandire. Nu pot sa zic decat ca...daca sunteti administrator, vai de capul proprietarilor din blocul dvs.
 
 
Du-te la pagina:  1 ... 3 4 5 6 7 ... 10
 

Discuţie probleme consum apa

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 79
Total subiecte: 523855
Total mesaje: 2534028


 

Acum online

Utilizatori (64)
DinuX , timpuriu , popescueduard , alice53 , raspunsutil , konadelle , Alo2016 , floci , magiccom , DlGoe , blajanu , Radutz , smeagull , dana manea , emiliana , andreea_05 , RuxandraLarisa , cyan , ELLACAL , GeorgianaO , ni_leta , jackpiratul , Lili_A , ankalupu , deacristina , ancacatya , AdrianaMariaVlad , razvan.teaca , Felicia_Cirstea , cat33 , financiarg , Cris1971 , Allona , kreka , Irimia Tamara , cutepov , Simona_Voiculescu , Lorenafaur , Balaurul , Dapix , actefirme , ilincatm , alex808 , bellabianca52 , raglub , demostene_ , pyty , Lau179 , vasilicamarcu , roxanagheorghiu2003 , aztpensii , aluB , Andrei54 , Segarceanu , SarandanAnaMaria , RADUCANOIU VICTOR , MihaiPetru , crisanvasile , ela120 , sdanescu , Nicolestefan , AndreiSRB , EllaMayer , LIVIU NISTEA

Consultanţi (6)
rusu_costelpn , accountable , Br-Andreea , VasiloiuCatalin , Balin_Daniel , patrascu razvan

Moderatori (2)
Ares-3 , gi-jane2

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

fdlex , VJosan , emiljurescu , angellica@mymail.ro , cincinnico , dani-massy , alimacri49 , a_n_a , mitumac , dan loredana , eli_elisor , elles , nicoleta_otilia , Corbu , CMN , laramadlin , susa , PETCARIU , avocatnetmail , gdtimofte , isssa , aritonepure , MirceaT0512 , popescu_nelutu2000 , Felicia Nedea , anyme , filipoiumirona , izaiza , nicolnic , Cristina_Dima , filipoiu , busanicoleta , antonio1 , avocat_razvan , syca_m , Katalin1979 , BMA , Abraham008 , melinda_z , nicughe , energizer_maxi , Georgeta Maraloi , laurens , alexandra.gazda , iuliasilaghi , tandarica , Noemi2009 , delcaru , daniela.h , zengy4u , AILEENROM , aasskkyy , cosmin rachinoiu , Ionescu nicoleta , AURORA MARIANA , anisoaralucia , nayrda , kraft , miki_mariana , Anghelos24 , niculae mesea , lizuk , bogdan.tomos , ciocolata99 , white chocollate , ionut_ionut , barascucristina , Petrut Raul , papicyulo85 , Ipu , nikoleta_steliana , x_tina_852007 , ministrul , anna_allexx , alinatui , raduGB , lilianadax , Allyyully , hausler27 , Sistepo , Katalinka , aurelia1975 , Coptil , Isangela , avo_andreea , danielanastasie , adriana05 , mariana1961 , Savinn , silviamihai , perjaecaterina , nae_nik , mediyaniv , FurtunaIoan , RimbetAlexandru , TiberiuGg , staiu_loredana , papuccarmen , Fadette , iflorin11 , Tiberiu_Mandita , roxiblonda , bxtx8897 , jiwf5223 , auughther , Stevecjb , kootonenth , ymzt3611 , Mintyaq5w , christenaski , iscub19 , Donniebc , Jeweldcqg , Vancesp , Irvinsu , jggwvhntx30

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro