Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.619 de membri si 6.656 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.299 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Du-te la pagina:  1 ... 3 4 5 6 7 ... 69
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 17 Ianuarie 2011, 14:43
Daca ar trebui platit Contributia la somaj obligatoriu, atunci optiunea nu ar mai fi pe alese (asigurat/neasigurat), ci n-ar mai exista deloc si contributia ar aparea automat de platit.
A doua pagina la Anexa 1.2 am reusit sa o completez si asta pentru ca omul si-a cerut scuze, imi daduse CNP-ul gresit....
scarmen a scris
Nelamurirea este daca se mai plateste contributia la sanatate. Oricum, in cazul conventiilor civile aceasta ar fi obligatia persoanei cu conventie civila nu a angajatorului.

Daca am selectat Sectiunea C - pentru conventii civile, am selectat optiunea 18 care este clara pentru ce fel de persoane e aleasa...si daca nu apare CASS-ul, atunci de ce va mai faceti probleme? Incercati cu o alta optiune de la Randul 1 si sa vedeti ca la unii apare CASS, la altii nu. Si atunci cei la care apare CASS-ul si este introdus in creanta respectiva din Decl.112....astia unde se duc sa declare CASS-ul? De ce unii l-ar declara prin Decl.112 si altii pe alta declaratie pe nu-stiu-unde?
In mod normal Decl.112 iti pune contributiile pe care le ai de plata conform cu pozitia pe care ai ales-o pentru persoana respectiva (in cazul nostru persoane care obtin venit din conventii civile) si in conformitate cu legislatia.
Daca pe formularul definitiv apare ca trebuie s-o platim, o platim, nu-i nicio problema, dar acum nu apare si asa ca nu e cazul sa mai interpretam noi legislatia.

 
 
 
offline
7

Data înregistrării:
Luni, 23 Martie 2009, 15:15

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 17 Ianuarie 2011, 16:57

In ordonanta 82/2010 (drepturi de autor si conventii civile), la art II, se mentioneaza:
- alin (2) - in sistemul public de pensii si in sistemul asigurarilor de somaj, prin venituri de natura profesionala, altele decat cele de natura salariala, in sensul prezentei ordonante de urgenta se intelege acele venituri realizate din drepturi de autor...............si/sau veniturile realizate din activitati profesionale desfasurate in baza contractelor / conventiilor incheiate potrivit Cosului civil. Asupra acestor venituri se datoreaza contributiile individuale de asigurari sociale si asigurari pentru somaj;
- alin (5) - persoanelor asigurate in alte sisteme........si persoanelor care au calitatea de pensionari nu le sunt aplicabile prevederile alin (2);
- alin (11) - obligatia declararii, calcularii, retinerii si platii contributiilor individuale de asigurari sociale si de asigurari pentru somaj, corespunzatoare veniturilor prevazute la alin (2) revine platitorului de venit.

In sectiunea C, daca introducem venitul brut, somajul se calculeaza automat, deci
si acesta ar trebui platit.

Mai revin cu "descoperirile" pe faimoasa declaratie...

Referitor la CASS, intrebarea nu era daca o retine / plateste angajatarul (cf OUG 82/2010 - NU), ci daca aceasta mai trebuie platita de catre asigurat (conventie civila), in conditiile in care acesta lucreaza cu carte de munca in alta parte.
Am citit si rascitit legislatia (L 95/2006) si m-am convins ca NU.
 
 
 
offline
7

Data înregistrării:
Luni, 23 Martie 2009, 15:15

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 17 Ianuarie 2011, 17:27
Am luat, din nou, instructiuile la citit si vad ca trebuie completata si Anexa 1.1. (Anexa Angajator), sectiunea D si E (indicatori statistici)

Intrucat nu reusesc sa introduc nici o informatie aici pentru ca "manuta" nu ma lasa, m-am gandit sa completez intai Anexa 1.2 Asigurati / sectiunea C.

La aceasta Anexa 1.2 - Asigurat / sectiunea C, problema
este ca dupa ce completez un asigurat (pe mine), ma valideaza si daca vreau sa mai adaug inca un asigurat ("+") imi spune "a fost atins numarul maxim de asigurati".
Adica cum ? Numarul maxim de asigurati este o singura persoana.
Cum vine asta ?

Cum ati reusit sa adaugati un al doilea / al treilea, etc asigurati ?
Si care ar fi ordinea de completare dupa "datele de identificare a platitorului" ?

Multumesc mult 
 
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Luni, 17 Ianuarie 2011, 10:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 17 Ianuarie 2011, 18:15
Buna seara,

Va multumesc pentru timpul acordat si efortul depus in scopul lamuririi aspectelor legate de D112 si va rog sa-mi permiteti sa va adresez cateva intrebari:
1. este vreo problema daca sunt administrator remunerat pe baza unei conventii civile la o asociatie de proprietari si in acelasi timp sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu norma intreaga la o societate comerciala? (pana la 31.12.2010 am depus doar 100 si am platit doar impozitul de 16%)
2.daca este in regula, ar trebui de la 01.01.2011 sa calculez, retin si platesc in plus contributii de asig sociale, de sanatate si somaj ?
Multumesc pentru amabilitate
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 17 Ianuarie 2011, 18:18
Parca aveti o varianta de formular "de pe alta planeta" ca va da niste chestii care mie nu mi le-a dat niciodata!
Dupa ce ati completat primul se apasa pe "+", da? Si apare in jos o alta Anexa 1.2 si tot asa......

La Anexa 1.1 nu trebuie completat nimic de catre noi, nici nu putem baga vreo cifra deoarece campurile sunt blocate.

Practic noi nu avem de completat decat in prima pagina Anexa 1 datele de identificare ale asociatiei si data Declaratiei, apoi
sarim la Anexa 1.2 unde completam cate o Anexa pentru fiecare salarizat din asociatie (presedinte, administrator, cenzor, ingrijitor etc) si aici completam
- CNP
- nume
- prenume
- data de inceput
- casa de asigurari de sanatate (este obligatoriu de selectat, desi noua nu ne trebuie)
- asigurat/neasigurat sanatate - selectam asigurat(ca sa nu avem probleme la fisc......!!!! - sa se vada ca noi am vrut ...)
- asigurat/neasigurat somaj - dupa cum e cazul
- linia 1 optam pentru nr. 18
- linia 6 punem venitul brut
In acest moment ne-a completat automat ce contributii avem de plata (si observam ca avem CAS si pentru cei care am selectat asigurat somaj, somajul)

Completam toate Anexele 1.2
Ne ducem in Anexa 1.1 unde nu completam noi nimic, nimic, nimic....doar ne uitam unde sunt cifre....si vom vedea ca incepand cu Sectiunea D care ne este noua specifica avem numarati pe cei cu somaj (daca avem cazuri de-astea) si avem trecut venitul brut total. Ne uitam, am vazut si ne ducem sus la ....

Anexa 1 si aici avem deja o prima Creanta, selectam linia 25 pentru CAS si ne va arata totalul CAS-ului, adaugam o alta Creanta cu "+", selectam linia 26 daca avem asigurati la somaj si ne va aparea totalul contributiei la somaj si in sfarsit mai adaugam o Creanta cu "+" si aici selectam linia 29 pentru impozit din venit din conventii civile. Completam de mana si vedem cum apare Totalul cu care ne ducem in plic sa achitam la ANAF.

Mai atrag o data atentia. Cand ma duc in Anexa 1.2 si pun venitul brut pentru persoana X imi apare CAS si/sau somaj. Aceste una/doua contributii le scad din venitul brut, apoi la ce a ramas aplic 16% si il scad si pe acesta din venitul brut. Daca ce a ramas e mai putin decat netul de pana acum, maresc venitul brut si fac incercari repetate pana nimeresc suma neta. Asta ca sa nu ii scadem omului din salariu/indemnizatie pe care o primea pana acum.
Cand toate aceste Anexe 1.2 au fost puse la punct de-abia acum ma duc sa completez Creantele.
Daca am gresit si trebuie sa modific in Anexa 1.2 suma bruta, cand ma intorc la Creante sterg Creanta cu "-" si o adaug din nou. Am mai spus in alt post ca nu se modifica automat....asa ca mare grija la acest aspect!

@abonis
Problema e din punct de vedere al ITM-ului, ca ei sunt cu CIM-urile....dar eu am convingerea ca in marea majoritate a cazurilor administratorii sunt angajati cu conventii civile....din varii motive.

Pentru conventie civila urmariti expozeul meu (!!!) de mai sus si veti observa ca va trebui sa platiti in plus fata de ce plateati pana acum CAS-ul.
Nu CASS, nu somaj.ultima dată editat de elga50 pe data de Luni, 17 Ianuarie 2011, 19:22
 
 
 
offline
7

Data înregistrării:
Luni, 23 Martie 2009, 15:15

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 17 Ianuarie 2011, 20:43
Imi pare rau ca nu stiu ce se intampla cu programul asta

L-am descarcat din nou de pe site-ul ANAF, si am pornit de la zero
Am introdus pe prima pagina:

- luna/anul
- codul asociatiei (fara J sau alte litere)
- adresa, telefon ,etc
- codul CAEN 6832
- datoreaza contributii accidente de munca - selectat NU

M-am dus la anexa 1.2 Asigurat
- CNP, nume/prenume
- data angajare 1/01/2011
- casa de asigurare - selectat
- selectat asigurat sanatate / somaj
- selectez sectiunea C - se deschide un tabel, dintre care randurile 9/14 colorate galben / verde (nu este nici o cifra pe nici un rand)
- apare cu rosu: rd 9 (somaj) - neplafonata
rd 13 (CAS) - plafonata
- randul 1 - selectez 18 - persoane care realizeaza venituri profesionale din contracte/conventii civile
In acel moment imi apar automat pe randurile 13 si 14 cifrele 9180 / 964
- randul 6 - introduc venitul brut (855)
- rand 9+10 - se calculeaza automat somajul
- rand 11+12 - sanatatea "0"
- rand 13+14 - CAS 9180 / 964 (nu le pot modifica)
- ma duc la "+" - apare o fereastra "validat" => OK; dupa care apare o fereastra "a fost atins numarul maxim de asigurat !" => OK si raman in aceiasi fereastra cu datele mele

Ma gandesc ca poate o fi o problema cu codul CAEN (6832) de imi plafoneaza CAS-ul. Nu vad alta explicatie, ce ar putea sa imi plafoneze CAS-ul cand introduc, pe randul 1, tipul de asigurat - 18. Am luat la rand toate tipurile de asigurati (1 - 19), si apar diferente de calcul automat in functie de tipul de asigurat.
Pentru 17 (drepturi de autor) si 18 (conventii civile) cifrele din randurile pentru CAS (13+14) sunt blocat la aceste cifre (9180 / 964).

Nu am completat alt camp care sa justifice aceste neconcordante:
- CAS plafonat
- sa nu pot trece la o alta pagina pentru un alt asigurat.

O fi o problema de calculator ?
Sunt total bulversata...


 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 18 Ianuarie 2011, 04:17
Dupa cum descrieti, ati procedat asa cum am procedat si eu. Nu inteleg deloc ce se intampla cu acel 9180 / 964! si cu mesajul ca "atins numarul maxim de asigurati".
Cu codul CAEN nu e nicio problema deoarece il folosesc si eu.
Stergeti orice urma de asemenea declaratie din calculator si apoi incercati sa incarcati din nou

http://static.anaf.ro/stati...


ultima dată editat de elga50 pe data de Marti, 18 Ianuarie 2011, 07:06
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Joi, 9 Septembrie 2010, 08:50

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 18 Ianuarie 2011, 06:44
Codul caen pe care il introduceti este greit, pentru asociatiile de proprietari codul este 9499
 
 
Du-te la pagina:  1 ... 3 4 5 6 7 ... 69
 

Discuţie Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50

Ultimele mesaje şterse în discuţie ( total mesaje şterse - 13) - vezi toate mesajele şterse

Autor mesaj: teo30967
Mesaj şters de către: Adriantot
Dată mesaj: Duminica, 28 August 2011, 23:02
Mesaj şters la data: Luni, 29 August 2011, 00:09
Motiv: mesaj consecutiv
Autor mesaj: arockz
Mesaj şters de către: elga50
Dată mesaj: Vineri, 8 Iulie 2011, 08:37
Mesaj şters la data: Luni, 11 Iulie 2011, 17:08
Motiv: mesajul e offtopic
Autor mesaj: arockz
Mesaj şters de către: elga50
Dată mesaj: Joi, 26 Mai 2011, 18:50
Mesaj şters la data: Vineri, 27 Mai 2011, 05:43
Motiv: mesajul e offtopic


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 308
Total subiecte: 523654
Total mesaje: 2533297


 

Acum online

Utilizatori (26)
Roman85 , giadaalexandra , Catza , Avocat Cristina Narcisa Vergatti , Trandafir12 , smecherul , monique77 , drimboi , Adinamarta , Qubik , lotesadrian , petricadracea , dana3 , hincuvictor , UTILizatorUTIL , marinescu112233 , asaofi , cristinaiasi , Carp Mircea , maria3000 , ciocoflender007 , green488 , nelufloca , matray , daniela1385 , DanielMarius

Consultanţi (3)
Br-Andreea , DanielaGratiela , CristianMazilu

Moderatori (1)
Joha

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

n.a.nik , Melinda2 , Ramona 1979 , elenamanoiu , adryana_fratila , avonela , bfc , codrutazaharia , alex30 , NanuR , ionut piuaru , ssteffan , cristinasimonag , badiugi , handuc_lili , aura 2 Mai , geany_sibiu , doctoru10tx , imstefania , triffanca , dannniella , steghe , pamy , Flamenco , corneliacoman , b.stefan78 , orelly , florica52 , iojamaria , Julian1 , adrian240 , dorianvic , tony1986 , tony19866 , iona2 , allexxutzu , tsd , adrimar , balanlacramioara , angeladiana , aldest , heracleea , griff , oana soare , Camelai Vlad , adriananicoleta22 , dragoi vasile , andreeado , gyova26 , itsallaboutme , Laurentiu200 , florentina voicila , yelatno , Daniela Pascu , anemaria_ioana , Cristian_Nicolae , crisani77 , maiaB , romservinvest , alinaiordache , carmen_bacau , galcsb , lilea katy , Dionisie Savin , una_palavra , larigeor , dana dick , ct.madalin , costy71 , dorru1500 , nicolae_sandra , gtxandrei , Statescu Aurora , Mihaela Chiricioiu , mirela02 , deliutzza , pekka , berchez , uta_labes , Everywhere , teodosie113 , iuliy , catalina1276 , szilagyiandrea75 , TDobrescu , adina 72 , 120705 , marianstoica , carmen90 , lixlafix , carmen_28 , salomgeea , madi60 , george-neagu , Nvisan , albert67 , ddtoba , genduc , mioara58 , bfelician , monicagheorghe , dradu , Lorete , lavih , nightchild88 , vioricapanita , catalinap76 , carmen27bh , daniel_b , euromex_sb , bugnar liliana , potoracmaricica , ajecheanu , spanci , MihaelaML , danavls , ttittaj , florinbku , florentinavoicila , vasile_ganea , gianimarin , sandamateas , silviu_iliescu , AS1974 , LintoiuVasile , viorelantip , deya1989 , cacamaca , severin_alina , Roman85 , doina matei , lucian100 , Rouraes6j , Cerratoes1s , Alihdkj , eldmoromm , ugghcvao , Eddyjg , nehhyfe , lerrskelet , juszekoab , Putnames2u , jiseraa , blossomcookiemonster , hockteqce69

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro