Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.460 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.108.731 mesaje in forum.

Discutie Preschimbare permis de conducere italian

Du-te la pagina:  1 2 3
 
 
offline
Avatar 5

Data inregistrarii:
Sambata, 15 Ianuarie 2011, 04:25

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 15 Ianuarie 2011, 04:29


Problema mea este urmatoarea: in anul 2002 locuiam in Italia si am preschimbat permisul de conducere romanesc cu unul italian, deci cel romanesc a devenit nul, fiind trimis in Romania la IGPR. In 2008, in Romania am fost prins baut la volan, 1,5 in sange plus ca aveam permisul suspendat pentru o alta boacana. Bun. Proces penal, condamnare 8 luni cu suspendare, ramasa definitiva in ianuarie 2010 si anularea dreptului de a conduce? Da. Intre timp permisul meu italian a fost trimis la emitent cu recomandarea IGPR-ului de a fi anulat. Surpriza insa, pentru ca in Italia alcoolemia intre 0,8 si 1,5 g/l pedeapsa este intre 6 luni si 1 an de suspendare!!! Eu am primit minimum, deci 6 luni, asa ca din mai 2010 permisul mi.a fost restituit. Cum ca in Ianuarie 2011 se implineste 1 an de la ramanerea definitiva, am mers sa aflu daca pot circula fara sa am probleme. Raspunsul verbal a fost ca pot circula oriunde in lume, dar in Romania nu, pana nu dau examen sa dobandesc un permis romanesc!!! Mai mult, intre timp am aflat ca pot preschimba permisul italian cu unul romanesc fara a sustine examen, conform noii legislatii, dar mi s.a spus ca nu am dreptul la preschimbare chiar daca intrunesc conditiile art. 6 din Ordinul MAI nr. 1480/2006.
Intrebarile mele sunt: se poate anula dreptul de a conduce autovehicule daca nu s.a anulat si permisul de conducere? Daca emitentul permisului, semnatar al Conventiei Europene cu privire la la efectele internationale ale interzicerii exercitarii
dreptului de a conduce un vehicul cu motor Bruxelles, 3 iunie 1976, imi permite libera circulatie, de ce in Romania nu pot circula? De ce nu am dreptul de a beneficia de art. 6 din Ordinul MAI nr. 1480/2006, care prevede preschimbarea permiselor emise de alte state?
In speranta ca voi primi cateva raspunsuri concrete, va multumesc pentru timpul acordat si pentru intelegere!
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Marti, 3 Februarie 2009, 02:10

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Duminica, 16 Ianuarie 2011, 03:56
Raspunsul este corect fiind vorba despre prevederile art.118 din OUG nr.195/2002.
Sanctiunea este corect aplicata.
In Romania in urma condamnarii s-a dispus anularea permisului de conducere,situatie in care la un an de la ramanerea definitiva a hotararii trebuia sa dati examen in vederea redobandirii permisului.
Cum nu ati dat acest examen ,in Romania nu puteti conduce un autoturism deoarece in urma anularii permisului romanesc nu mai aveti acest drept.
Faptul ca ati dobandit permis de conducere in Italia,nu va da dreptul sa eludati legea romana pe care initial ati incalcat-o si pentru care vi s-a aplicat sanctiunea.
 
 
 
offline
Avatar 5

Data inregistrarii:
Sambata, 15 Ianuarie 2011, 04:25

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 17 Ianuarie 2011, 10:48
Cred ca ati citit printre randuri si doar pe acelea care sa va faca viata mai usoara! In primul rand, un permis de conducere eliberat de un stat nu poate fi anulat de catre altul. In al doilea rand permisul strain a fost obtinut inainte de intamplarea nefericita. In al treilea rand trebuie sa stim in ce lege sau regulament scrie ca se poate anula un drept de a conduce, daca nu se anuleaza si permisul de conducere. In al patrulea rand trebuie sa cititi OUG 195/2002 cu toate modficarile ulterioare, inclusiv art. 6 din din Ordinul MAI nr.1480/2006, dupa care va recomand si Articolul 1 alineatul (2) și articolul 8 alineatele (2) și (4) din Directiva 91/439/CEE a Consiliului din 29 iulie 1991 privind permisele de conducere, astfel cum a fost modificată prin Directiva 2006/103/CE a Consiliului din 20 noiembrie 2006, trebuie interpretate în sensul că se opun faptului ca un stat membru, prin exercitarea dreptului conferit acestuia de articolul 8 alineatul (2) de a i aplica posesorului unui permis de conducere emis de un alt stat membru propriile dispoziții naționale privind limitarea, suspendarea, retragerea sau anularea dreptului de conducere, să refuze recunoașterea pe teritoriul său a dreptului de a conduce care rezultă dintr un permis de conducere valabil emis într un alt stat membru. In concluzie, astept de la dvs. un raspuns concret si adecvat dupa ce veti citi si intelege toate temele de mai sus. In lipsa raspunsului dvs. consider ca nu sunteti capabil sa mediati sau sa reprezentati un om in nicio situatie sau demers. Stima!
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Marti, 3 Februarie 2009, 02:10

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 17 Ianuarie 2011, 18:03
Este vorba despre un principiu aratat in art.3 din Codul Penal roman,cel al teritorialitatii legii.
Pentru fapta savarsita in Romania,pentru care s-au luat masurile respective,veti raspunde pe teritoriul Romaniei,conform legii romane.
 
 
 
offline
Avatar 5

Data inregistrarii:
Sambata, 15 Ianuarie 2011, 04:25

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 17 Ianuarie 2011, 20:29
Nu vreau sa ne contram, dar ajung sa invoc Constitutia Romaniei, art. 20
(1) Dispozițiile constituționale privind drepturile și libertățile cetățenilor vor fi interpretate și aplicate în concordanță cu Declarația Universală a Drepturilor Omului, cu pactele și cu celelalte tratate la care România este parte.

(2) Dacă există neconcordanțe între pactele și tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, și legile interne, au prioritate reglementările internaționale, cu excepția cazului în care Constituția sau legile interne conțin dispoziții mai favorabile.
Ce pot sa spun mai mult? Ne mai miram de ce Europa ne "refuza" constant!
 
 
 
offline
Avatar 0.00

Data inregistrarii:
Duminica, 5 Iulie 2009, 17:54

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 17 Ianuarie 2011, 21:12
Domnule utilizator sbk_77,
In primul rand va rog sa apreciati eforturile domnului mediator r.gabi. Suntem pe un forum de specialitate si un anumit grad de bune maniere este cerut.

Va inteleg grijile si este normal sa fiti indignat, in conditiile in care va considerati neindreptatit.
Cum a incercat si antevorbitorul meu sa va explice, din pacate dumneavoastra ati incalcat legea penala a statului roman. Sanctiunea este una foarte mica si corect aplicata. Inteleg ca v-ar placea sa o ocoliti prin a invoca prevederi din Constitutie sau din tratate internationale. Din pacate, in cazul dumneavoastra, nu aveti de ales. Vreti sa conduceti in Romania legal, trebuie sa sustineti examenul.

Putin off-topic, eu l-am sustinut in ianuarie anul trecut si a fost extraordinar de usor. Nu vad de ce considerati ca este un asa mare efort - parere personala, fara a tine cont de pregatirea profesionala.
 
 
 
offline
Avatar 13

Data inregistrarii:
Duminica, 27 Iunie 2010, 14:17

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 17 Ianuarie 2011, 22:50
Nu am studii juridice, si nici nu sunt in masura poate sa dau sfaturi juridice;
Chestiunea cu bautul la volan este ceva cu care nu sunt de acord, daca ar fi dupa mine, peste o anumita alcoolemie, as interzice pe viata dreptul de a conduce;
Totusi nu inteleg ceva:
Inteleg din raspunsuri ca, de fapt, in Romania nu se recunoaste masura administrativa aplicata in Italia (este prea blanda...)
Si totusi, permisul de conducere italian este recunoscut conform conventiei de la Viena, la care Romania este parte semnatara;
Ar fi cam acelasi lucru, sa zicem, daca un cetatean roman ar fi condamnat la o pedeapsa de 6 luni pentru viol in Italia, iar atunci cand vine in Romania, i se mareste condamnarea pentru ca la noi pedeapsa minima pentru viol este de 1 an si mai face 6 luni de inchisoare!
Inteleg ca daca Domnul de mai sus ar fi fost cetatean italian, care a condus baut in Romania, se alegea cu dreptul de a conduce suspendat in urma unei sentinte in Romania, iar autoritatile italiene ii suspendau permisul? Convingeti-ma ca este asa...
 
 
 
offline
Avatar 0.00

Data inregistrarii:
Duminica, 5 Iulie 2009, 17:54

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 17 Ianuarie 2011, 23:49
Dumneavoastra trebuie sa faceti diferenta intre masura luata in Romania si cea din Italia. Nu cunosc legea italiana, insa in speta dumneavoastra ati savarsit o infractiune pe teritoriul Romaniei, ati fost sanctionat pe teritoriul Romaniei cu aplicabilitate pe teritoriul Romaniei. IGP isi face datoria si comunica acest fapt emitentului permisului din Italia. Le aduce lor la cunostinta cum calificam noi fapta si care este sanctiunea aplicata dumneavoastra.
Faptul ca ei v-au aplicat o sanctiune sau nu - nu ne mai priveste pentru situatia dumneavoastra pe teritoriul Romaniei, unde, din pacate, va trebui sa respectati prevederile legale si sa sustineti acest examen pentru a redobandi dreptul de a conduce. Atata tot.

Din nou putin off-topic: Daca am inteles corect si v-ati recuperat permisul de la statul italian, exista posibilitatea sa conduceti avandu-l pe acesta, insa va rog sa aveti in vedere ca si acea fapta este calificata drept infractiune conform legii romane. Sfatul meu, daca doriti unul: programati-va pentru examen.

Numai bine.
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3
 
 

Discutie Preschimbare permis de conducere italian

Acest subiect este moderat de catre
GabrielaA,    Gabriela Pintea,    cioan

Ultimele mesaje sterse in discutie ( total mesaje sterse - 5) - vezi toate mesajele sterse

Autor mesaj: sbk_77
Mesaj sters de catre: Andreea Lisievici
Data mesaj: Joi, 20 Ianuarie 2011, 18:01
Mesaj sters la data: Joi, 20 Ianuarie 2011, 20:10
Motiv: mesajul e offtopic
Autor mesaj: r.gabi
Mesaj sters de catre: Andreea Lisievici
Data mesaj: Joi, 20 Ianuarie 2011, 17:25
Mesaj sters la data: Joi, 20 Ianuarie 2011, 20:09
Motiv: mesajul e offtopic
Autor mesaj: eumarian
Mesaj sters de catre: Andreea Lisievici
Data mesaj: Joi, 20 Ianuarie 2011, 00:53
Mesaj sters la data: Joi, 20 Ianuarie 2011, 20:09
Motiv: raspunde unui mesaj sters


 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 19
Total subiecte: 412941
Total mesaje: 2108731


 

Acum online

Utilizatori (5)
robert1958 , alan_ar06@yahoo.com , Italian Style , elena1958 , poparlan

Consultanti (0)
-

Moderatori (1)
legally_aid

Administratori (1)
Admin

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

cartiradu , buzlea , ELCAR , robingo , alias_dia , iko , violetagrig , barni , ionutmilea , Adina Vasile , elenaove , 1962 , irinazamfir , dana_31ji , oleco1 , monna08 , ovidiucocan , c.radu31 , paveliuliana , kreasta , diacris , mira.bella , dinucu , mihaelamarcu1 , crinisoara , lupu1 , cristian.dumitru , av.buhna sorin , APT , mona30 , radu corneliu , bogdana_z , kosminell , d&l , suzana78 , ancro , grad ioana , Gabriel Miclea , allex64 , oanaghim , CiprianHristea , daniela.vese , a_gruitad , ilinca_hanganu , fln_neagu , SashaVDK , beatrice3108 , macsinciuc viorel , mariana30 , gh , haidelberg , spiridonpanainte , avvalentina , hans_cristian , dariusdf , dani79tim , ciuculescu Teodora , costel trifu , maruska , alexandru9591 , cbalanici , SALVIA , CLAUARAD , asafteiandra , Dorina Fundali , tabyvar , FiliTm , RAMELA , prozatos , nicutamas , clucian , Ungvari Eva , camiluncan , sim74 , raduhanta , adriana rusu , alexandrap , Kiss Raluca , hozadora , nemesdiana , kristina_yldiko , Jenu68 , eugenia36 , yantze4u , Ana_86_ana , Valentina_M , dana 50 , clau_ncm , florinirina , lucretia_micu , lucian1981 , Alexandra8278 , bogdan.i , Ionescu Ana Maria , popapuiu , dory88 , cleosiluet , badrianacarmen , carmen delfrati , claudiadan , komunistu , gabrielamunteanu@yahoo.com , ankaroman , VasilasLiviu , zamatei , sandu04ify , dana1956 , paulaardelean , ldoru , Andreea_Claudia , Adelina91 , bazil000

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro