Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.440 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.108.518 mesaje in forum.

Discutie plata daune dupa accident rutier

 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 01:05

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 12 Aprilie 2008, 01:34

In urma cu un an, am avut un accident de masina. Rulam pe un drum cu doua benzi pe sens, eu aflandu-ma pe banda a doua. Dupa un viraj la dreapta, la 700m in fata mea se afla o alta masina care stationa pe acceasi banda, cu intentia sa vireze la stanga( sa taie banda continuua) intr-o parcare pietruita. L-am observat tarziu ca stationeaza, am vrut sa-l ocolesc pe banda intai, masinii mele i-a derapat spatele si a lovit balustrada din dreapta si de aici am fost proiectata in masina care stationa. Eu sunt vinovata ca l-am lovit din spate. In urma accidentului, persoanele acelei masini au suferit leziuni minime, fara urme de fractura la radiografiile facute (3-6 zile de ingrijiri medicale pt. contuzii). La Politie au declarat ca au pretentii materiale. Mie soferul mi-a cerut 6000Euro. Daca a vazut ca nu sunt de acord cu suma respectiva dupa o saptamana a aparut cu o radiografie cu tasare vertebra T12 pt. care medicina legala i-a prelungit zilele de ingrijire la 40 zile, caz in care sunt pasibila de un proces penal. Suma pe care i-am propus-o eu si asigurarile este de 4500 euro, cu care nu este de acord. Pentru acea vertebra tasata si-a luat 8 luni de concediu medical si certificat de incap. de munca. I-as da banii pe care-i cere, dar nu am de unde. In acestul unui proces penal ce daune as avea de platit (cazier, carnet luat, daune morale). Le voi putea plati in rate?
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Joi, 13 Septembrie 2007, 20:59

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Sambata, 12 Aprilie 2008, 08:55
In urma unui proces penal - daca veti fi gasita vinovata - veti fi obligata de catre instanta de judecata, pe langa pedeapsa pe care ve-o va aplica (care de regula este de 1-2 ani cu suspendare, poate si mai putin, deoarece eu consider ca si partea vatamata are o vina, deci am fi in prezenta unei culpe comune), la plata de despagubiri civile catre partea vtamata, constituita parte civila. Aceste despagubiri sunt alcatuite din daune materiale si daune morale. Daunele materiale se compun din costul investigatiilor medicale (certificat medico-legal, radiografii, eventuale medicamente, etc.). Toate aceste cheltuieli tebuie dovedite cu chitante. Tot daune materiale considera instantele si diferenta dintre salariul primit de catre partea vatamata anterior accidentului si valoarea platita ca si concediu medical. Daunele morale reprezinta evaluarea suferintei produsa ca urmare a accidentului. Cuantumul acestora este la latitudinea instantei - nu exista criterii foarte clare in literatura de specialitate de determinare a acestora (se iau in calcul nr de zile deingrijiri medicale, complexitatea unor investigatii, daca a fost vorba de imobilizare la pat sau imposibilitate de a iesi din casa, etc.). In orice caz, Dvs. aveti posibilitatea sa cereti efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea nr exact de zile de ingriijiri medicale, daca tasarea acelei vertebre este ca urmare a accidentului propriu-zis. Chiar daca se incepe procesul-penal, cat timp nr de zile de ingrijiri medicale este sub 60, aveti oricand posibilitatea sa va impacati cu partea vatamata si astfel sa se dispuna incetarea procesului - fara consecinta unei pedepse penale (care se trece in cazier). In oricare situatie, aveti posibilitatea platii in rate (fie daca va intelegeti cu partea, fie daca va obliga instanta - pe calea executariii, daca lucrati si nu aveti bunuri importante proprietate personala). In legatura cu cartnetul - acesta se suspenda pe termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare, iar apoi trebuie sa dati examen din nou.
 
 
 
offline
Avatar 9.49
1 1

Data inregistrarii:
Marti, 16 Octombrie 2007, 12:47

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Sambata, 12 Aprilie 2008, 08:58
din pacate, cauza prezentata de dvs. nu este singulara, multe pers. implicate in accidente uzeaza de certificate medico-legale in vederea obtinerii unor sume de bani mai mari decat cele care sunt oferite de societatile de asigurare. Problema e ca durata ingrijilor medicale si incapacitatea de munca obtinuta va dezavantajeaza, organele de cercetare penala urmand sa va incadreze la art.184 alin.2 si 4 cod penal. In cazul in care se va ajunge in instanta, veti pierde carnetul pentru o perioada de timp si veti avea cazier . Daca vi se intampla asa ceva, aveti grija sa solicitati introducerea in cauza a Asiguratorului dvs, intrucat financiar nu veti plati nici un ban, ci asigurarile, in baza asigurarii RCA. Si acolo va stabili instanta cat i se cuvine ( daune materiale si eventual morale).
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Marti, 28 Martie 2006, 10:26

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Sambata, 12 Aprilie 2008, 15:28
Daunele stabilite de instanta nu vor fi cele cerute de partea vatamata, doar in cazul in care va reusi sa le dovedeasca. Chiar daca ar fi, acestea vor fi suportate de catre asigurator.(cel la care aveai asigurarea RCA), deci tu nu vei plati nimic. Mare atentie , ai grija ca asiguratorul sa fie introdus in cauza , iar daca nu este sa ceri introducerea acestuia.
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 01:05

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 12 Aprilie 2008, 15:48
Multumesc pentru raspuns.
Din nefericire se pare ca va trebui sa-i dau bani pe care-i pretinde. Nu stiu cum... un salariu, un copil si doi parinti bolnavi(unul de cancer).
Asiguratorul i-a evaluat masina la 3100 Ron , dar ii dau 4000 si zilele de ingrijire la 4000 (40 zile de ingrijire). Ei mai mult nu vor sa plateasca. Ii pot determina in vreun fel sa mai suplimenteze aceasta suma?
Ceeace ma revolta este ca persoana respectiva nu a stat in pat nici o zi, desi in cazul lui trebuia sa stea macar cateva zile, sa poarte corset, vindecarea dura cel mult doua luni (parerea mai multor ortopezi). Avocatul lui, prieten, fost procuror l-a sfatuit foarte bine unde si cum sa procedeze. Pe medici nu a fost greu sa-i plateasca...
Spre ca intr-o zi legislatia nu v-a mai lasa la latitudinea partii vatamate impacarea "pe cale amiabila" si v-a stabili clar care sunt despagubirile platite de asigurator ( de accea platim o asigurare obligatorie).
Cu respect.
O zi buna!


ultima data editat de metilda pe data de Sambata, 12 Aprilie 2008, 15:52
 
 
 
offline
8.45
1 1

Data inregistrarii:
Luni, 27 Octombrie 2003, 00:00

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Sambata, 12 Aprilie 2008, 16:24
Dvs. nu ati luat legatura cu nici un avocat? Inteleg ca ei au fost sfatuiti, dar dvs.?
Mai bine luati urgent legatura cu un avocat care sa va indrume in aceasta faza. Pana la judecata mai este cale lunga.
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 01:05

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 12 Aprilie 2008, 22:32
Avocata cu care am vorbit , mi-a spus ca daca cer prea multi bani mergem in proces. La fel si cei de la asigurari. Sincer, nu vreau sa am cazier si numai gandul ca mi-ar fi suspendat carnetul un an ma inspaimanta, mai ales ca lucrez in vanzari si depind de el.
Am cerut expertiza medico-legala la "Mina Minovici". I-au examinat doar actele si un examen fizic. Pe iesirea din spital se mentioneaza: nici un traiect de fractura, cu simptomatologie lombara (nu simpt. abdominala sau toracica). Pe actele lui: la o zi dupa "tasare vertabrala", la o saptamana "fractura fara diminuarea inaltimii corpului vertebral" ,la trei luni " fractura veche neconsolidata" pt.care primeste certificat de incapacitate de munca.
Concluzii: cu probabilitate fractura de T12, daca se demonstreaza ca persoana nu a suferit vreun alt traumatism. Comisia ii accepta cele 40 de zile de ingrijire si precizeaza ca leziunea poate fi produsa in acelasi context traumatic.
Persoana respectiva s-a deplasat atat in prima saptamana cat si ulterior la Asigurari, sa vada ce despagubiri primeste, la Politie pt. declaratii, la medicinalegala, m-am intalnit cu el de mai multe ori pentru asa-zisa "impacare pe cale amiabila". Deci unde suferinta provocata de un traumatism la T12 a lipsit cu desavarsire....
Sunt disperata, nu stiu cum sa procedez in continuare.
 
 
 
 

Discutie plata daune dupa accident rutier

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    GabrielaA,    legally_aid,    simonette12 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 221
Total subiecte: 412909
Total mesaje: 2108518


 

Acum online

Utilizatori (27)
PC_k05 , milika , medicfamilie , irinavasiliu , pusa2mimi , GeorgeVandu05 , Edelweib , valygrosu , trandafir2 , mediterana , gps , CIAdrianV , costel01 , razvanoctavianmihai , zorry , maria3000 , Cara29 , smeagull , gepop , Iercan_Lavinia , laura2707 , burdusel liviu , Alinne , luri , bobo64 , OctavianDinu , steaua59

Consultanti (6)
patrascu razvan , horatiusasu , eseme , AvocatAdelaBratulescu , denisa69 , IonicaPorumbel

Moderatori (2)
tudorvaleriu , freeelis

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

andru308 , avocat_calin , orar , irinamircea , mct , mariana_flo , zsakrm , lexmit31 , natexint , bogdan1974 , agafitei_luminita , vim_1978 , alexya , ralu_eleny , adinac34 , CAZACU IONUT , paul80pantea , gpopovici , sorin76 , Petre_bio , vasaluc , flycatalin , zbanciu , pomohaci , vmg , nicoleta_av , ditta , marlen_dud , adi6982 , roland81 , NIkleon , klaudia772001 , dany3087 , antoaneta1986 , bbc2bbc , lucimct , gia_25 , moranduzza , mircea76dumitru , seliman , camelia-maria , jadomini , bebemariaelena , deejayx , felicia andronache , Dinia , okidoki0809 , cornelia apopei , Ingrida , ymca , arianas , cristianflorea , nelu x , bato laura , schumy80 , oanaj , gheorghita marius , bionpi , NISTOR. MARIOARA , Sam2005 , huli , adriananeacsu , lelcunadia , minca84 , gheorghiu silvestru mihail , cruceanu maria camelia , Chiscari Mihai , lias , liliana state , danutzam , deniss16 , juliac , aaaaaaaaaaaaaa , caraman_ion , necula mihaela , paulwushu , Geanina-Irina , lorymiha , alexneagu , vasib , Mdlyyn , nncristi , iana-maria , carevbus , MihaiCH , Pitiku87 , pacaliciosu , antoaxel , geo_sajjad , vas zelma , mrnneculai , adrianady , szabo_csongor , ioanon , monika-monik , maryus_tl , j_jasmine , PYZY , sorin_iacob87 , evoelena , Iosunt , friends , mariadobner , carmen_dum , doina.panoiu , claudia_e , alexnic , adrian_o , cristina.munteanu , av_plac , cristirus06 , Potco , costin_eduard , walmar , lbaltaru , Mariacica , fendissimaIO , lilimagureanu , ptkvip87

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro