Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.359 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.107.958 mesaje in forum.

Discutie Un functionar public incadrat pe post de casier termina o facultate si solicita post de studii superioare. Institutia il primeste la examenul de promovare in clasa dar refuza punerea in practica a rezultatului.

Du-te la pagina:  1 2 3
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Joi, 1 Aprilie 2010, 22:51

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 31 Ianuarie 2011, 08:31

Speta este in felul urmator:
O persoana are calitatea de functionar public.
Postul detinut este casier trezorier.
Se inscrie la o facultate si o termina.
Institutia organizeaza concurs pentru promovarea intr-o clasa profesionala superioara si admite cererea persoanei de a participa la concurs.
Persoana in cauza promoveaza examenul.
Ulterior institutia nu primeste aviz favorabil de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici.
Motivarea o descriu mai jos:

" Urmare adresei noastre nr……………., prin care am solicitat modificarea statului de funcții prin transformarea unor posturi în urma absolvirii de către titulari a unei forme de învățământ superior de lungă durată în specialitatea în care își desfășoară activitatea, vă facem cunoscut că pentru transformarea funcției publice de execuție specifică de casier trezorier în inspector, Direcția Generală de Organizare și Resurse Umane din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală a solicitat punct de vedere Direcției Generale Trezorerie și Contabilitate Publică din cadrul Ministerului Finanțelor Publice.
Prin adresa nr. ………….a Direcției Generale Trezorerie și Contabilitate Publică s-a comunicat faptul că funcția de casier trezorier este o funcție unică, indispensabilă desfășurării activității unităților teritoriale ale trezoreriei statului.
Pentru această categorie de funcționari publici există condiții speciale impuse de Legea nr. 22 / 1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garanții și răspunderea în legătură cu gestionarea bunurilor organizațiilor socialiste. Astfel, gestionarii trebuie să fi absolvit liceul ori o școală profesională în specialitatea corespunzătoare gestiunii sau o școală echivalentă și au obligația de a constitui garanții în numerar.
Ținând cont de aceste prevederi legale, Direcția Generală Trezorerie și Contabilitate Publică a solicitat Direcției Generale Managementul Resurselor Umane din cadrul Ministerului Finanțelor Publice punctul de vedere cu privire la posibilitatea ca funcționarii publici - casieri trezorieri care, în cazul în care s-ar organiza examen pentru promovarea acestora într-o funcție publică de inspector cu studii superioare, să poată avea în continuare atribuții de casier și obligația de a constitui garanțiile prevăzute de actele normative în vigoare, însă nu s-a primit răspuns până în prezent.
Ulterior primirii răspunsului, vă vom comunica punctul de vedere transmis. "


Intrebare:

Exista un asemenea impediment in legislatie specificand ca un casier nu poate avea studii superioare? Mai cunoasteti spete asemanatoare?
Multumesc!
 
 
 
offline
Avatar 4
1 1

Data inregistrarii:
Miercuri, 7 Octombrie 2009, 15:56

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 31 Ianuarie 2011, 08:37
Nu am cunoscut o speta identica, dar va sfatuiesc sa asteptati raspunsul si apoi reveniti.
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Joi, 1 Aprilie 2010, 22:51

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 31 Ianuarie 2011, 13:14
Sa astept care raspuns?
Mi-au dat raspuns o data ca nu stiu si o sa solicitie un punct de vedere.
Ma intereseaza daca este corect din punct de vedere legal ca un casier sa nu poata avea studii superioare. Exista undeva in legislatie acest impediment imperativ?

ultima data editat de giv pe data de Luni, 31 Ianuarie 2011, 13:22
 
 
 
offline
Avatar 4
1 1

Data inregistrarii:
Miercuri, 7 Octombrie 2009, 15:56

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 31 Ianuarie 2011, 16:50
Impedimentul legislativ indicat de Ag.Nat. aa Funct. Publici in motivare ("condiții speciale impuse de Legea nr. 22 / 1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garanții și răspunderea în legătură cu gestionarea bunurilor organizațiilor socialiste. Astfel, gestionarii trebuie să fi absolvit liceul ori o școală profesională în specialitatea corespunzătoare gestiunii sau o școală echivalentă și au obligația de a constitui garanții în numerar") nu sta in picioare, deoarece puteti indeplini aceste conditii minimale si dupa absolvirea unei facultati si obtinerea unei diplome de licenta, iar invocata supracalificare nu poate fi un temei al refuzului incadrarii intr-o clasa superioara. Faceti o cerere scrisa in care solicitati trecerea intr-o clasa superioara, comunicarea temeiului legal al eventualului refuz (desi cred ca el v-a fost deja comunicat in textul citat de dvs. ) si mentionati ca in situatia in care nu vi se va dispune aceasta promovare veti actiona in instanta de contencios administrativ pentru obligarea A.N.F.P. la aceasta numire. Cu siguranta va vor...recomunica necesitatea punctului de vedere mentionat si in primul raspuuns, care insa nu poate avea un temei legal pentru a va refuza promovarea decat acela al mentinerii unui stat de functii cu incadrare predeterminata de angajator, iar nu imposibilitatea legala ca un casier sa aiba studii superioare. Transformarea unei functii din statul de organizare al institutiei, din una incadrata cu studii medii intr-una incadrata cu studii superioare nu este determinata numai de posibilitatea ca un casier sa aiba studii superioare (asa cum pare sa intelegeti) ci si de necesitatea incadrarilor cu functii ale institutiei. Ceea ce insa, nu inseamna ca pot motiva in mod gresit si nelegal o decizie. Asa ca faceti cum am spus si apoi actionati in instanta de contencios, daca motivarea deciziei este neelegala. Daca motivarea deciziei se va face pe necesitatea mentinerii unei functii de casier cu studii medii, solicitati nuu transformarea functiei ci mutarea dvs. pee o functtie corespunzatoare pregatirii.

 
 
 
offline
Avatar 10

Data inregistrarii:
Marti, 16 Martie 2010, 23:31

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 31 Ianuarie 2011, 23:37
Potrivit prevederilor art. 107 alin. (2) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, (r2), cu modificările și completările ulterioare, după intrarea în vigoare a Legii nr. 140/2010 pentru modificarea și completarea actului normativ menționat, autoritățile și instituțiile publice au obligația de a înștiința, în termen de 10 zile lucrătoare, Agenția Națională a Funcționarilor Publici, în situația intervenirii unor modificări în structura funcțiilor publice din cadrul autorităților sau instituțiilor publice, ca urmare a promovării în clasă și în grad profesional a funcționarilor publici, fără a fi necesar aviz din partea ANFP.
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Joi, 1 Aprilie 2010, 22:51

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 1 Februarie 2011, 09:31
zaharia65_2 a scris:

Daca motivarea deciziei se va face pe necesitatea mentinerii unei functii de casier cu studii medii, solicitati nuu transformarea functiei ci mutarea dvs. pee o functtie corespunzatoare pregatirii.


Exact acest lucru s-a si solicitat pentru ca mai exista o persoana in compartiment care poate suplini si indeplineste conditiile.

ultima data editat de giv pe data de Marti, 1 Februarie 2011, 09:32
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Joi, 1 Aprilie 2010, 22:51

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 1 Februarie 2011, 09:52
alina8008@yahoo.com a scris:

Potrivit prevederilor art. 107 alin. (2) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, (r2), cu modificările și completările ulterioare, după intrarea în vigoare a Legii nr. 140/2010 pentru modificarea și completarea actului normativ menționat, autoritățile și instituțiile publice au obligația de a înștiința, în termen de 10 zile lucrătoare, Agenția Națională a Funcționarilor Publici, în situația intervenirii unor modificări în structura funcțiilor publice din cadrul autorităților sau instituțiilor publice, ca urmare a promovării în clasă și în grad profesional a funcționarilor publici, fără a fi necesar aviz din partea ANFP.Este adevarat dar ei prin formularea abila a textului ei spun ca au solicitat "modificarea statului de functii" si ma incadreaza la art. 107 alin. 1 lit. a fapt ce necesita aviz obligatoriu de la A.N.F.P. si o cotesc ca si cand operatiunea ar avea o amploare mult mai mare decat transformarea unui post ci ar necesita schimbarea structurii functiilor si pentru aceasta necesita aviz. Ei de fapt formuleaza abil ca si cand nu te-ar impiedica sa te promoveze insa modificarea statului de functii are ca obligativitatea avizul A.N.F.P. si acestia nu stiu sigur daca se poate sau nu. Formuleaza un punct de vedere. Insa punctul de vedere nu a fost solicitat de M.P.F. catre A.N.F.P. asa cum specifica legea ci de catre o structura a M.F.P. catre o alta structura a M.F.P. fara competente in avizarea modificarii statului de functii.
Reproduc prevederile legale:
Legea 188/1999
"ART. 107
(1) Autoritățile și instituțiile publice au obligația de a solicita Agenției Naționale a Funcționarilor Publici avizul privind funcțiile publice în oricare dintre următoarele situații:
a) stabilirea sau modificarea structurii de funcții publice pentru fiecare autoritate și instituție publică, în parte, de către conducătorul acesteia ori prin hotărâre a consiliului județean sau, după caz, a consiliului local, pe baza activităților prevăzute la art. 2 alin. (3);
b) modificarea calității posturilor, potrivit art. 111 alin. (1) sau (5);
c) reorganizarea activității autorității sau instituției publice.
"

Cei de la MFP spun:

" Urmare adresei noastre nr……………., prin care am solicitat modificarea statului de funcții prin transformarea unor posturi în urma absolvirii de către titulari a unei forme de învățământ superior de lungă durată în specialitatea în care își desfășoară activitatea, vă facem cunoscut că pentru transformarea funcției publice de execuție specifică de casier trezorier în inspector, Direcția Generală de Organizare și Resurse Umane din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală a solicitat punct de vedere Direcției Generale Trezorerie și Contabilitate Publică din cadrul Ministerului Finanțelor Publice."
Deci ei solicita lor un punct de vedere cand corect era ca ei (MFP) sa solicite un punct de vedere ANFP care are competenta de a aviza statul de functii.

Raman la parerea mea ca nu exista temei pentru aceasta decizie (ca un casier nu poate avea studii superioare (este practic supracalificat)). Nu exista nici o norma restrictiva a acestui drept.
Astept alte pareri!

ultima data editat de giv pe data de Marti, 1 Februarie 2011, 09:59
 
 
 
offline
Avatar 8

Data inregistrarii:
Joi, 25 Martie 2010, 17:25

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 1 Februarie 2011, 14:05
Si eu tot casier trezorier principal sunt si sunt in aceeasi situatie.
La fel mi se intampla si mie. Am dat examen pe 10.12.2010, am fost admisa si stupoare, nu mi se emite decizie de numire in clasa.
Am in casierie colege care au beneficiat de acest examen si nu stiu pentru mine si inca o colega de ce nu se mai poate. Precedentul exista.
Cica ar fi ceva legat de Legea 22/1969 a gestionarilor, dar nu are nicio referire in acest sens.
Am solicitat institutiei prin cerere scrisa motivul dar ,,ca nu a avizat ANFP".
Am facut si la ANFP o petitie dar online si ca nu prea ar lua in seama online-ul si ca trebuie sa fac scris.
Am sesizat si sindicatul SNFP. Nu stiu momenten ce sa mai fac, pana la Instanta de contencios administrativ.
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3
 
 

Discutie Un functionar public incadrat pe post de casier termina o facultate si solicita post de studii superioare. Institutia il primeste la examenul de promovare in clasa dar refuza punerea in practica a rezultatului.

Acest subiect este moderat de catre
Gabriela Pintea,    freeelis

Ultimele mesaje sterse in discutie ( total mesaje sterse - 1)

Autor mesaj: giv
Mesaj sters de catre: Gabriela Pintea
Data mesaj: Marti, 17 Mai 2011, 12:07
Mesaj sters la data: Marti, 17 Mai 2011, 18:38
Motiv: mesaj dublat


 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 308
Total subiecte: 412784
Total mesaje: 2107958


 

Acum online

Utilizatori (78)
smeagull , val54 , voicudamian , oanaelena88 , elena1958 , EmiB , Maria2143 , aikon , aarogo , thran , Anetta08 , MirelaOprea , wewerita , feliciaion , Chipette , razvan79vl , elenazan , lukacs , ana_ticush , Soffia , cosmin910 , kiralina51 , giorgosgr52 , Roxana Neagu , mirela.paunescu@mega.com.ro , shomo , CORINACARMEN , Alexandru` , valentinaman , costinandrei , gheorghe1938 , CYB34 , ausfahrt , MihaiuM , laylla , victor_dutu , alinmih , cassy , AURELIA-IOANA , elisabeta05 , ghe-apostu , beinaz a , einwirkeN , eionela , badmar , SimonescuC , Ida Zsuzsanna , Costiff , Kia-Juridic , Alemod , egc , dianaalexandra , Octagonic , dodoclp , OctaviaMaria , misana , adytz_1979 , mariusilin , ileanairodia , gelu71 , Elena_Voinea , amg2buc@yahoo.com , ovidiu66 , Valentin76 , theodore , ContentWriter , orca , visinica , Lucian62 , laurafalamas , streck , lucianc_2014 , anelene , Diegutza , savysb , carmenbn , ceau , mioara2012

Consultanti (8)
avocatstoicescu , roxanabb , artacomunicarii , ralucailiescu , alexcanciu , adisan , MarianBratu , eugen_dobra

Moderatori (7)
freeelis , tudorvaleriu , Ares-3 , elga50 , gi-jane2 , Laura Ciobeica , nucu$

Administratori (1)
Alin Popescu

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

irijor , efdeics , rodica74 , linxcons , chrisrotlmacin , leontemihaela , ioana_carmen2000 , croitoru , Ramona Radu , laurentiu29 , marius27 , hutanu , roxiy , owy_pici , ciocani , steluta_moise , eunice , ioji , Peterotoole1000 , mandita , Erika Rus , spg77 , adriana rotar , Adrian Turcu , MSIMON , sgeorgeta , Cookie , yonycy , florinela , mil29 , mikedcn , carmenisis , irina_mares , kalmiart , karrmen772004 , pretonius , Cristinabv , bumbu , Cristina T , malin , drbarbu , florrym , dedu_ioana , fpt buzau , Zyzu , Cristian Banu , hayatim , mitzush , ioneasca84 , andrei29 , chirvai , botos ilona , loriciorita , QCERT , Tech , sever_daniela , cuprumin , MOLDOVAN TIBI , mariusgood , danadji , mmarianne , Antonia29 , mariusd29 , luminita poiata , adriandragomir46 , costacheioan , lemar , nastad , c.sorin , mariuspopescu03 , isabelle_ife , Lorelorry , deea_sabrina , chiara , DanstP , tgeorgescu , IoanaPM , Moarcas Laura , Liliana Iftime , corasilver , Ovidel , mircea julean , adam mariana , ana_lupu_ana , av.farkas , adrian_chivu2001 , Orieta , ramona_madalina , mircea64 , anidabcrsal , mirceapopescu64 , darkice2 , domni56 , Odrade , allecssis , vlad81 , marius csm , marius_br2000 , blajanul , Sufletdecaine , p_cristina16 , balika peter , kakadu , Conta-Tulcea , dcgeo , iuliana400 , flu , olgabejat , mihaelaconta , mantaandreea , Kathyp , TudorH , damaged , BDAN , graure298 , Mastroiani , copilsimona81 , nitaoanaalexandra , Diana HR , bratucristian , Oprisanescu Stefan , AndreeaOMazilu

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro