Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.640 de membri si 6.656 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.357 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Un functionar public incadrat pe post de casier termina o facultate si solicita post de studii superioare. Institutia il primeste la examenul de promovare in clasa dar refuza punerea in practica a rezultatului.

Du-te la pagina:  1 2 3
 
offline
3.06

Data înregistrării:
Joi, 1 Aprilie 2010, 22:51

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Luni, 31 Ianuarie 2011, 08:31

Speta este in felul urmator:
O persoana are calitatea de functionar public.
Postul detinut este casier trezorier.
Se inscrie la o facultate si o termina.
Institutia organizeaza concurs pentru promovarea intr-o clasa profesionala superioara si admite cererea persoanei de a participa la concurs.
Persoana in cauza promoveaza examenul.
Ulterior institutia nu primeste aviz favorabil de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici.
Motivarea o descriu mai jos:

" Urmare adresei noastre nr……………., prin care am solicitat modificarea statului de funcţii prin transformarea unor posturi în urma absolvirii de către titulari a unei forme de învăţământ superior de lungă durată în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea, vă facem cunoscut că pentru transformarea funcţiei publice de execuţie specifică de casier trezorier în inspector, Direcţia Generală de Organizare şi Resurse Umane din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a solicitat punct de vedere Direcţiei Generale Trezorerie şi Contabilitate Publică din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.
Prin adresa nr. ………….a Direcţiei Generale Trezorerie şi Contabilitate Publică s-a comunicat faptul că funcţia de casier trezorier este o funcţie unică, indispensabilă desfăşurării activităţii unităţilor teritoriale ale trezoreriei statului.
Pentru această categorie de funcţionari publici există condiţii speciale impuse de Legea nr. 22 / 1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garanţii şi răspunderea în legătură cu gestionarea bunurilor organizaţiilor socialiste. Astfel, gestionarii trebuie să fi absolvit liceul ori o şcoală profesională în specialitatea corespunzătoare gestiunii sau o şcoală echivalentă şi au obligaţia de a constitui garanţii în numerar.
Ţinând cont de aceste prevederi legale, Direcţia Generală Trezorerie şi Contabilitate Publică a solicitat Direcţiei Generale Managementul Resurselor Umane din cadrul Ministerului Finanţelor Publice punctul de vedere cu privire la posibilitatea ca funcţionarii publici - casieri trezorieri care, în cazul în care s-ar organiza examen pentru promovarea acestora într-o funcţie publică de inspector cu studii superioare, să poată avea în continuare atribuţii de casier şi obligaţia de a constitui garanţiile prevăzute de actele normative în vigoare, însă nu s-a primit răspuns până în prezent.
Ulterior primirii răspunsului, vă vom comunica punctul de vedere transmis. "


Intrebare:

Exista un asemenea impediment in legislatie specificand ca un casier nu poate avea studii superioare? Mai cunoasteti spete asemanatoare?
Multumesc!
 
 
 
offline
Avatar 4
1

Data înregistrării:
Miercuri, 7 Octombrie 2009, 15:56

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 31 Ianuarie 2011, 08:37
Nu am cunoscut o speta identica, dar va sfatuiesc sa asteptati raspunsul si apoi reveniti.
 
 
 
offline
3.06

Data înregistrării:
Joi, 1 Aprilie 2010, 22:51

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Luni, 31 Ianuarie 2011, 13:14
Sa astept care raspuns?
Mi-au dat raspuns o data ca nu stiu si o sa solicitie un punct de vedere.
Ma intereseaza daca este corect din punct de vedere legal ca un casier sa nu poata avea studii superioare. Exista undeva in legislatie acest impediment imperativ?

ultima dată editat de giv pe data de Luni, 31 Ianuarie 2011, 13:22
 
 
 
offline
Avatar 4
1

Data înregistrării:
Miercuri, 7 Octombrie 2009, 15:56

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 31 Ianuarie 2011, 16:50
Impedimentul legislativ indicat de Ag.Nat. aa Funct. Publici in motivare ("condiţii speciale impuse de Legea nr. 22 / 1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garanţii şi răspunderea în legătură cu gestionarea bunurilor organizaţiilor socialiste. Astfel, gestionarii trebuie să fi absolvit liceul ori o şcoală profesională în specialitatea corespunzătoare gestiunii sau o şcoală echivalentă şi au obligaţia de a constitui garanţii în numerar") nu sta in picioare, deoarece puteti indeplini aceste conditii minimale si dupa absolvirea unei facultati si obtinerea unei diplome de licenta, iar invocata supracalificare nu poate fi un temei al refuzului incadrarii intr-o clasa superioara. Faceti o cerere scrisa in care solicitati trecerea intr-o clasa superioara, comunicarea temeiului legal al eventualului refuz (desi cred ca el v-a fost deja comunicat in textul citat de dvs. ) si mentionati ca in situatia in care nu vi se va dispune aceasta promovare veti actiona in instanta de contencios administrativ pentru obligarea A.N.F.P. la aceasta numire. Cu siguranta va vor...recomunica necesitatea punctului de vedere mentionat si in primul raspuuns, care insa nu poate avea un temei legal pentru a va refuza promovarea decat acela al mentinerii unui stat de functii cu incadrare predeterminata de angajator, iar nu imposibilitatea legala ca un casier sa aiba studii superioare. Transformarea unei functii din statul de organizare al institutiei, din una incadrata cu studii medii intr-una incadrata cu studii superioare nu este determinata numai de posibilitatea ca un casier sa aiba studii superioare (asa cum pare sa intelegeti) ci si de necesitatea incadrarilor cu functii ale institutiei. Ceea ce insa, nu inseamna ca pot motiva in mod gresit si nelegal o decizie. Asa ca faceti cum am spus si apoi actionati in instanta de contencios, daca motivarea deciziei este neelegala. Daca motivarea deciziei se va face pe necesitatea mentinerii unei functii de casier cu studii medii, solicitati nuu transformarea functiei ci mutarea dvs. pee o functtie corespunzatoare pregatirii.

 
 
 
offline
Avatar 11

Data înregistrării:
Marti, 16 Martie 2010, 23:31

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 31 Ianuarie 2011, 23:37
Potrivit prevederilor art. 107 alin. (2) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, (r2), cu modificările şi completările ulterioare, după intrarea în vigoare a Legii nr. 140/2010 pentru modificarea şi completarea actului normativ menţionat, autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a înştiinţa, în termen de 10 zile lucrătoare, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, în situaţia intervenirii unor modificări în structura funcţiilor publice din cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice, ca urmare a promovării în clasă şi în grad profesional a funcţionarilor publici, fără a fi necesar aviz din partea ANFP.
 
 
 
offline
3.06

Data înregistrării:
Joi, 1 Aprilie 2010, 22:51

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 1 Februarie 2011, 09:31
zaharia65_2 a scris:

Daca motivarea deciziei se va face pe necesitatea mentinerii unei functii de casier cu studii medii, solicitati nuu transformarea functiei ci mutarea dvs. pee o functtie corespunzatoare pregatirii.


Exact acest lucru s-a si solicitat pentru ca mai exista o persoana in compartiment care poate suplini si indeplineste conditiile.

ultima dată editat de giv pe data de Marti, 1 Februarie 2011, 09:32
 
 
 
offline
3.06

Data înregistrării:
Joi, 1 Aprilie 2010, 22:51

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 1 Februarie 2011, 09:52
alina8008@yahoo.com a scris:

Potrivit prevederilor art. 107 alin. (2) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, (r2), cu modificările şi completările ulterioare, după intrarea în vigoare a Legii nr. 140/2010 pentru modificarea şi completarea actului normativ menţionat, autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a înştiinţa, în termen de 10 zile lucrătoare, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, în situaţia intervenirii unor modificări în structura funcţiilor publice din cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice, ca urmare a promovării în clasă şi în grad profesional a funcţionarilor publici, fără a fi necesar aviz din partea ANFP.Este adevarat dar ei prin formularea abila a textului ei spun ca au solicitat "modificarea statului de functii" si ma incadreaza la art. 107 alin. 1 lit. a fapt ce necesita aviz obligatoriu de la A.N.F.P. si o cotesc ca si cand operatiunea ar avea o amploare mult mai mare decat transformarea unui post ci ar necesita schimbarea structurii functiilor si pentru aceasta necesita aviz. Ei de fapt formuleaza abil ca si cand nu te-ar impiedica sa te promoveze insa modificarea statului de functii are ca obligativitatea avizul A.N.F.P. si acestia nu stiu sigur daca se poate sau nu. Formuleaza un punct de vedere. Insa punctul de vedere nu a fost solicitat de M.P.F. catre A.N.F.P. asa cum specifica legea ci de catre o structura a M.F.P. catre o alta structura a M.F.P. fara competente in avizarea modificarii statului de functii.
Reproduc prevederile legale:
Legea 188/1999
"ART. 107
(1) Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a solicita Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici avizul privind funcţiile publice în oricare dintre următoarele situaţii:
a) stabilirea sau modificarea structurii de funcţii publice pentru fiecare autoritate şi instituţie publică, în parte, de către conducătorul acesteia ori prin hotărâre a consiliului judeţean sau, după caz, a consiliului local, pe baza activităţilor prevăzute la art. 2 alin. (3);
b) modificarea calităţii posturilor, potrivit art. 111 alin. (1) sau (5);
c) reorganizarea activităţii autorităţii sau instituţiei publice.
"

Cei de la MFP spun:

" Urmare adresei noastre nr……………., prin care am solicitat modificarea statului de funcţii prin transformarea unor posturi în urma absolvirii de către titulari a unei forme de învăţământ superior de lungă durată în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea, vă facem cunoscut că pentru transformarea funcţiei publice de execuţie specifică de casier trezorier în inspector, Direcţia Generală de Organizare şi Resurse Umane din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a solicitat punct de vedere Direcţiei Generale Trezorerie şi Contabilitate Publică din cadrul Ministerului Finanţelor Publice."
Deci ei solicita lor un punct de vedere cand corect era ca ei (MFP) sa solicite un punct de vedere ANFP care are competenta de a aviza statul de functii.

Raman la parerea mea ca nu exista temei pentru aceasta decizie (ca un casier nu poate avea studii superioare (este practic supracalificat)). Nu exista nici o norma restrictiva a acestui drept.
Astept alte pareri!

ultima dată editat de giv pe data de Marti, 1 Februarie 2011, 09:59
 
 
 
offline
Avatar 9

Data înregistrării:
Joi, 25 Martie 2010, 17:25

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 1 Februarie 2011, 14:05
Si eu tot casier trezorier principal sunt si sunt in aceeasi situatie.
La fel mi se intampla si mie. Am dat examen pe 10.12.2010, am fost admisa si stupoare, nu mi se emite decizie de numire in clasa.
Am in casierie colege care au beneficiat de acest examen si nu stiu pentru mine si inca o colega de ce nu se mai poate. Precedentul exista.
Cica ar fi ceva legat de Legea 22/1969 a gestionarilor, dar nu are nicio referire in acest sens.
Am solicitat institutiei prin cerere scrisa motivul dar ,,ca nu a avizat ANFP".
Am facut si la ANFP o petitie dar online si ca nu prea ar lua in seama online-ul si ca trebuie sa fac scris.
Am sesizat si sindicatul SNFP. Nu stiu momenten ce sa mai fac, pana la Instanta de contencios administrativ.
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3
 

Discuţie Un functionar public incadrat pe post de casier termina o facultate si solicita post de studii superioare. Institutia il primeste la examenul de promovare in clasa dar refuza punerea in practica a rezultatului.

Acest subiect este moderat de către
Gabriela Pintea,    Kyandra

Ultimele mesaje şterse în discuţie ( total mesaje şterse - 1)

Autor mesaj: giv
Mesaj şters de către: Gabriela Pintea
Dată mesaj: Marti, 17 Mai 2011, 12:07
Mesaj şters la data: Marti, 17 Mai 2011, 18:38
Motiv: mesaj dublat


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 36
Total subiecte: 523671
Total mesaje: 2533357


 

Acum online

Utilizatori (13)
Lucian_bz , Mediator_Bucuresti , Pana_Gh , Zoya , lucicamihoc , drmp , SterschiCosmin , Ale-Geo , alyioana , StRotaru , agachedumitru , ana antonia , a_ddina

Consultanţi (3)
laleaua-neagra , adolfinapop , dolimp

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

avdanaarhire , MMB , bianspe , maia2006 , CRISTYSINDEAN , pacalici , BEN , silav_margareta , dmarchis , gabriela.nicoara , pantacosmina , VASILEP , k_lin , zmija , gramaco , simina2006 , oana tofan , adelina_alx , andrei dune , ionicaonix , Mirela Obrejan , senzual , Ana Placinta , boteaclaudiamarina , baziladrian , claudia2007 , viosarman , hantig_nicu@yahoo.com , maida , moise_v_mihai , alltavy , ALEXANDRA` , victor apostu , ellhnida , Bogdan Marcu , florinash1972 , maremarcel , tippaa , thuram , clauss984 , shaeraalexa , oanaeuskadi , daniela_elena67 , nicolaes02 , RAYMONA , nitu anca , ashi_bod , ana_monyka , Nikkolucia , mirelastc , doina_mihai , Ilenuþa C. , SINZIANA SUTO , ioana dimassi , furdeanrares , dea_power , cicisxn , anghelachedan , alexandru curelea , eremia , fl , firmadecontabilitate , gaby_apex , mitea mihaela , only1time , Nemitanu , AncaRom , verutastate , ghiranradu , ianos , g_lupu , nadia zbarce , palasteamari_ot , Nicoleta 24 , ROTARU DANIELA , danmadona@yahoo.com , al3xa , Anonymusz , marianTi , ninapascaru , xnicuxx , alexandra1234 , pan77curca , kouzmas , hristo , IlarieDorin , nan andra , Alice Sima , edy120376 , cojanstefan , dan.mkinvest , saaba , anin 312 , dpmsolutions , nutu92 , Carmen Milica , Anna-Marria , safriuc , fly333 , niros31 , eva_ela , VictorMosnegutu , moise33 , cris88 , mrbilcec , Dana2000x , kollnik , Marcelina-Maria , andreiwq , AliceNegru , ANUSCA55 , deea_r , argentinamarin , Alina Zaporojan , razvancatalindumitriu , mihaelush , catalin1980bubu , Ioana1313 , PAULAStoica , geopetrache , pirlog_mihai , Ana_Simmonds , Apafoc , Kamilica , sinzianasuto , firmadeconta , lizyca1961 , georgianamunt , LiNUtzu , 1techdrone1 , fark3805 , Pazminoaq1p , george2016 , ufa49bd , Aileenkvr , fozc1026 , ofgm9861 , Iancfr , renl7651 , argm7179 , Aubreybq , Cracraftse9b , eyux6425 , utreo9 , Denitarccx , Donnydi , Dilauroes9s , pqvkvmuzl74 , pyfct61 , Cecylia1981 , turborrm , Sonntagaq9

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro