Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 327.686 de membri si 6.018 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.118.965 mesaje in forum.

Discutie Refuz la plata furnizor

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
Avatar 6

Data inregistrarii:
Marti, 15 Februarie 2011, 16:42

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 15 Februarie 2011, 16:53

Suntem Asociatie de Proprietari si platim conform unui contract de revizie tehnica serviciile unei firme pentru intretinere lifturi (lifturi noi). De 2 luni de zile unul din lifturi nu mai functioneaza iar starea lor se degradeaza constant, iar firma ne trimite la fel de constant factura cu plata serviciilor de mentenanta (care nu este mica). Mentionez ca fisele de revizie tehnica nu le aduc la avizat, nu se consemneaza in niciun registru faptul ca liftul stationeaza nejustificat. In concluzie nu respecta obligatiile contractuale. In baza unei decizii luata de consiliul de administratie am hotarat sa nu le mai platim facturile pana nu se remediaza problemele aparute. Intrebari: Este legal sa facem acest lucru? Daca da, listele de cheltueli le afisam fara valoarea facturii pentru furnizorul in cauza? Sau platim pentru celelalte lifturi si scadem din valoarea facturii doar liftul care a stationat? Ce ma sfatuiti?
 
 
 
offline
2.70

Data inregistrarii:
Vineri, 15 Septembrie 2006, 13:16

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 15 Februarie 2011, 17:04
Este legal sa facem acest lucru?
Pentru a da o forma de legalitate refuzului de plata al facturii, trebuie sa faceti acest lucru printr-o notificare catre firma emitenta , returnandu-i factura refuzata la plata

Daca da, listele de cheltueli le afisam fara valoarea facturii pentru furnizorul in cauza?
Atata timp cat factura nu este inregistrata in contabilitatea asociatiei, este normal sa nu afisati costul acesteia in valoarea cheltuielilor

Sau platim pentru celelalte lifturi si scadem din valoarea facturii doar liftul care a stationat? Ce ma sfatuiti?

Nu puteti frationa dvs valoare facturii. Trimiteti notificare cu refuz de plata si precizati sa se factureze doar pentru numarul de lifturi care functioneaza.
 
 
 
offline
2.76
1

Data inregistrarii:
Sambata, 5 Februarie 2011, 17:55

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 15 Februarie 2011, 17:22
verificati si clauzele contractuale care prevad in ce conditii poate fi reziliat contractul.in ce priveste refuzul de plata a facturilor pentru mentenanata,va sugerez sa invocati exceptia de "non adimpleti contractus".
 
 
 
offline
17

Data inregistrarii:
Miercuri, 19 August 2009, 01:43

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 15 Februarie 2011, 21:51
Poate ca liftul s-a defectat, iar reparatia presupune inlocuirea unor componente foarte scumpe si asociatia nu a fost de acord cu acea schimbare.
In acest caz, este normal ca societatea in cauza sa opreasca liftul pana cand asociatia va aproba inlocuirea componentelor defecte. Daca cei de la societatea care asigura mentenanta dau liber la folosirea liftului si se intampla ceva, ei raspund in fata legii asa ca nimeni nu isi asuma o asemenea responsabilitate.
Verificati care este motivul pentru care acel ascensor a fost trecut pe linie moarta.
In cazul in care cele scrise anterior se confirma, firma este indreptatita sa incaseze acel abonament de mentenenata. Totusi, asa cum au precizat si domnii avocati, cititi clauzele contractuale.
 
 
 
offline
Avatar 6

Data inregistrarii:
Marti, 15 Februarie 2011, 16:42

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 16 Februarie 2011, 13:14
Multumesc, pentru raspunsurile primite!
Asociatia le-a facut sesizari in scris si a dorit rezolvarea problemelor din partea furnizorului cu privire la stationarea nejustificata a liftului, conform contractului trebuia scos de la plata ...a stationat nejustificat aprox 2 luni de zile (Schimbarea unor piese se face in max 14 zile sau ne anunta daca e vorba de subansamble mari cf contract). Dupa cum am spus nu exista acele rapoarte lunare din partea firmei care intretine lifturile pentru a ne lamuri si noi cei care platim "numai" 500 de euro lunar pentru mentenata lor. Contractul e citit si rascitit si am incercat in mod amiabil sa rezolvam aceste probleme si le-am scris punctual ceea ce vrem sa remediem. Dar raspunsurile nu vin sau vin dupa o luna de zile, apoi liftul functioneaza 2 zile apoi se blocheaza si se inchide) In plus macar pe factura ar trebui sa treaca ce servicii au fost facturate nu doar ca vin sa scoata oamenii din lifturi cand acestia raman blocati. Ma repet lifturile nu au nici 2 ani de zile. Oare e normal sa se intample aceste lucruri.?! Ma gandesc ca daca se intretineau conform contractului de revizie ele nu ajugeau sa se degradeze din punct de vedere tehnic dupa o perioada asa scurta. Ce spuneti, ?
 
 
 
offline
27

Data inregistrarii:
Marti, 4 Martie 2008, 22:09

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 16 Februarie 2011, 15:08
Cautati alta firma care sa asigure intretinerea lifturilor si reziliati contractul cu firma actuala.
Daca ati facut adrese, ati sesizat firma de defectiunile repetate ale liftului, aveti aceste dovezi si nu platiti ultimele facturi. Potate ca vor renunta de bunavoie sau or sa va actioneze in instanta si de aceea e bine sa aveti dovezi scrise asupra disfunctionalitatilor.
 
 
 
offline
Avatar 6

Data inregistrarii:
Marti, 15 Februarie 2011, 16:42

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 18 Martie 2011, 12:09
Multumesc pentru raspunsurile profesioniste! Au avut un raspuns nebanuit aceste "interventii". Au "percutat" la plicul cu factura "retornero" plus ca pentru luna februarie au scazut de la plata facturii liftul cu probleme. Inca o data multumiri pentru sfaturi!
 
 
 
offline
Avatar 6

Data inregistrarii:
Marti, 15 Februarie 2011, 16:42

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 31 Mai 2011, 15:18
Revin cu un aspect referitor la plata mentenatei lifturilor.
Cum firma care asigura service nu este in oras plata serviciului de mentenanta se face la banca intr-un cont de-al furnizorului de catre admnistrator. Mentionez ca plata se face la banca iar comisionul bancii se scade din valoare facturii deci nu se platesc comisioane la banca de catre asociatia de proprietari. In contractul pe care il avem cu ei este specificat ca plata se face cu ordin de plata. Luna aceasta a venit odata cu factura de service si o hartie in care se specifica ca avem de platit penalizari la suma lipsa din factura. Ce ar trebui sa facem?Este legal sa ne oblige sa platim si comisioane la banca? Asociatia de proprietari le-a sugerat sa trimita un om sa incaseze sau sa reglementeze cu banca astfel incat sa nu fim nevoiti sa platim si servicii bancare.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie Refuz la plata furnizor

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    Adriantot,    elga50,    arockz 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 37
Total subiecte: 415071
Total mesaje: 2118965


 

Acum online

Utilizatori (4)
elenaref , Cristian_Popa , Savinica , MCristiiii

Consultanti (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

vio65 , issis4ever , hellen_gheorghiu , C.Geta , oana_banana , juridicmg , antonia_m09 , gms , danfelician , BAO , bimba , ermis , andreiiuhasz , mirky , dull camelia , 245 , 2344 , vrancianugina , bulgar , bebe_l , alissia , chirila_nik , kmellia , personal.cm , ninap , bonn , anatweety , erik , lbondila , tanase eleonora , av_talica , deliamitran , flaviusf , marcomet , Camelia_Ulian , vajovis , shantia , ALEX_43 , luiza_manea , PRUTEANU ELENA , Sorin Herciu , cosmin07 , savugabriela , cristina_cosciug , antoanela_petre , miki15 , Razvan41 , cleo.todinca , Dan Tofan , Ivan Paul , popescucrist , taky_mika , dandamian , radoi , Socotitu , Paula Fagras , szabopalrichard , gabimirea1966 , adhyguru , cristi b. , popa remus , zeitaveronik , Irina.R , crys73 , nicoleta_dumitrache , Marian M , eraser , dcg_kmellia , laura karmen , el_koko_08 , Ailin_ro , andreearicu , alimiha , eddietraxx , galia ionescu , cyber , ramona mustatea , catalina_mmc , gubithebest , sunshine60 , prejbeanu daniela-liliana , ramona_mustatea , ctlnardeleanu , cristina1580c , tesscorina , sachelariec , sergiuastelean , imircea , bertea.alina , gligoras sebastian , Gabriel Florea , raul sebastian , herexpert , roxani , robert radu , mihaela ghinea , MICU SANDICA , salmiroxa , salmirox , Florina.Mihailescu , SergiuUigres , boda_meli , leonidas11 , Aurelia Butiurca , magda.coco , elenaio , leonardoxox , marpavr , Ion Tudose , cristinnagrigore , maryus_viloria , snaider paul , HajimDumitru1988 , kadir , cristina pitulan , rondy , georgemarinescu76 , oanapescaru , barbutop55 , tudororos , barbupaunvalerica , Dumbrava Violeta , sorinpanait , constantin1bencia , Knut , P-CRISTIAN , gutar , aurel22006 , ionutzPVL , floden , ramona calin , costinic , jicapopescu , signyournamec , sergiu_sd , posdi , imariana , aurel1967 , nicu02 , wella , camysunt , CRISTIAN-P , margaretaslav , marcelbargan , violetacornea , alinfedor , Nitu_Virgeenia , cosladin , selaruadriana , ramonaduma , carjilageorgeta , alex184 , munteanuaglaia , cornelpatriche , soreanua , Dienush

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Urmareste noutatile AvocatNet.ro

Lasa mai jos adresa de email si te tinem la curent gratuit cu analize, stiri si informatii utile. Peste 100.000 de oameni au ales sa ne urmareasca pe email.

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro