Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.625 de membri si 6.656 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.324 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie INTAMPINARE in proces de divort + partaj bunuri comune

Du-te la pagina:  1 2 3 ... 5
 
offline
8

Data înregistrării:
Joi, 3 Septembrie 2009, 00:48

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 17 Februarie 2011, 06:28

Buna dimineata!

Ma aflu in situatia neplacuta de a fi parat intr-un proces de divort + partaj bunuri comune, proces aflat in faza de fond. Chiar primul termen de judecata are loc la judecatoria de sector din Bucuresti in data de 24 februarie 2011, adica joia viitoare. Pe citatie scrie, bineinteles, faptul ca:

"CEL MAI TARZIU cu 5 (cinci) zile inainte de termenul stabilit pentru judecata, aveti obligatia de a depune INTAMPINARE".

Stiu ca INTAMPINAREA nu ar fi, totusi, absolut obligatorie. Eu doresc neaparat sa depun "Cerere reconventionala", fiindca am motive esentiale de invederat -- asa cum am explicat -- abia ULTERIOR scrierii acestui mesaj, in postarea mea de mai jos! In acest context, am doar 2 intrebari destul de facile, care se refera la termenul de depundere al "Cererii reconventionale":

1.) Pot sa depun "Cererea reconventionala" prin posta? (As trimite plicul de la un oficiu postal din sectorul 1 pentru a ajunge la judecatoria care este situata TOT in Bucuresti -- nu stiu insa daca data de pe stampila postei poate sa corespunda CERINTEI susmentionate de a fi CONSIDERATA "cu 5 (cinci) zile inainte de termenul stabilit pentru judecata" = 24 februarie 2011.)

2.) Care este CHIAR ULTIMA ZI in care va trebui sa depun (in varianta fara Posta Romana!) prin serviciul registratura de la Judecatorie? (Fiind angajat full-time, am foarte putin timp pentru asemenea activitati in timpul saptamanii, insa eu nu imi dau seama care este CHIAR ULTIMA ZI, pentru a nu pierde insa acest termen foarte important pentru mine.)

[Subliniez faptul ca am editat acest mesaj DUPA ce l-am postat initial, intrucat mesajul initial continea o confuzie, si am adaugat mai jos o formulare mult mai clara a nelamuririi mele!]

Va multumesc, in mod anticipat, pentru eventualul raspuns,
Cu deosebita consideratie,
Adrian Serban

ultima dată editat de Adrian Serban pe data de Joi, 17 Februarie 2011, 13:04
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Marti, 30 Septembrie 2008, 20:41

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 17 Februarie 2011, 06:53
termenul de 5 zile nu este imperativ. Puteti inainta intampinarea prin posta sau la registratura instantei cu cel putin o zi inainte de primul termen al procesului...
 
 
 
offline
8

Data înregistrării:
Joi, 3 Septembrie 2009, 00:48

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 17 Februarie 2011, 07:09
Va multumesc respectuos pentru raspuns! Totusi, eu am inteles ca formularea are deplina acoperire (altminteri, as trebui sa presupun ca se vorbeste despre o "obligatie" care NU este, propriu-zis, o "obligatie"...):

"CEL MAI TARZIU cu 5 (cinci) zile inainte de termenul stabilit pentru judecata, aveti obligatia de a depune INTAMPINARE".

in sensul ca, daca nu voi depune exact cu "CEL MAI TARZIU cu 5 (cinci) zile inainte de termenul stabilit", atunci toate inscrisurile mele NU vor mai fi considerate "Cerere reconventionala", astfel incat nici calitatile procesuale nu se vor transforma, in mod corespunzator, in parat-reclamant si, respectiv, reclamanta-parata etc. etc. etc.

Sincer, in momentul de fata sunt inca extrem de debusolat. Nu stiu efectiv ce sa mai cred.

ultima dată editat de Adrian Serban pe data de Joi, 17 Februarie 2011, 17:17
 
 
 
offline
Avatar 6

Data înregistrării:
Marti, 15 Februarie 2011, 09:21

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 17 Februarie 2011, 07:48
Ar fi bine sa depuneti intampinare pentru a va expune punctul de vedere si dovezile pe acre considerati ca le puteti aduce. In cazul nedepunerii intampinarii cu cele 5 zile inainte de terrmen, la termenul din 24,02 va trebui sa sustineti verbal ceea ce trebuia sa scrieti in intampinare. Acesta este singurul inconvenient. Calitatea partilor nu se schimba pentru nimic, raman cele de la momentul introducerii actiunii.Puteti depune plicul si prin posta dar face destul de mult timp chiar din Bucuresti in Bucuresti. Eventual sa incercati cu Prioripost sau Cargo ori alta modalitate de transmitere rapida. Chiar fax. Instantele practica aceasta obligativitate a depunerii intampinarii cu 5 zile inainte de termen pentru ca partea adversa sa ia cunostinta de continutul ei si la primul termen sa se treaca deja la pasul urmator al procedurii-probe. Puteti rezolva cele doua probleme, integral sau partial la primarie, notariat sau la mediator. Daca ambele parti sunt de acord. Solicitarea ca divortul si partajul sa fie rezolvate prin mediere se poate face in instanta, la acel prim termen. Ar dura si ar costa mult mai putin.
 
 
 
offline
8.80
11

Data înregistrării:
Marti, 23 Ianuarie 2007, 16:38

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 17 Februarie 2011, 09:07
Mai mult din ceea ce NU spuneti decat din ceea ce spuneti, bag de seama ca dvs. "va ganditi" sa formulati o cerere reconventionala, nu doar o intampinare. (nu, n-am ghicit in frunzele de ceai de dimineata ci in nedumerirea dvs. referitoare la calitatile procesuale )
Paratul care a formulat o cerere reconventionala devine parat-reclamant. (are si el o pretentie impotriva reclamantului care devine astfel reclamant-parat).

Cererea reconventionala se depune odata cu intampinarea (= regula ...si n-ar fi regula daca n-ar avea si exceptii
Daca in lipsa intampinarii puteti spune si pe vorbe ceea ce era de scris in ea, in schimb, in lipsa cererii reconventionale nu veti capata ceea ce trebuia cerut prin ea si n-ati cerut.
Sanctiunea nedepunerii in termen a cererii reconventionale este judecarea separata. (= regula + ...evident , exceptii - intre care si aceea ca in procesul de divort cererea reconventionala nu poate fi disjunsa de cererea principala... ori aceea ca existenta unei stranse legaturi intre cererea principala si cererea reconventionala - cum ar fi in procesul de partaj - face ca disjungerea sa nu fie posibila)

Si ca sa n-o tinem tot asa, in reguli si exceptii, povestind pe-aci teoria dreptului mai bine scrieti dvs. ce-aveti de scris si expediati cu posta ...maine ...seara (18.02). Nu, n-am uitat algebra de clasa intai. Numai ca matematica aceea si cu "matematica" noastra nu se prea izbesc. Si ca sa va povestesc de ce e asa si nu altminteri, ar trebui sa scriu aici o intrega ...literatura.

Data fiind natura cauzei, n-o sa fie nicio prapastie daca nu respectati intocmai termenul de 5 zile aratat in citatie, dar ...interesul dvs. ar fi totusi acela de a ajunge la dosar cererea dvs. inainte si nu dupa termen...

Si inca ceva ... Daca vi se pare ca m-am gandit eu la mai multe lucruri decat v-ati gandit dvs. (avand si ...culmea tupeului de a pretinde ca stiu la ce "v-ati gandit"), inseamna ca n-ar fi rau sa va angajati si un avocat.ultima dată editat de romascanu pe data de Joi, 17 Februarie 2011, 09:23
 
 
 
offline
8

Data înregistrării:
Joi, 3 Septembrie 2009, 00:48

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 17 Februarie 2011, 12:48
In primul rand, multe multumiri pentru clarificari.

In al doilea rand, multe scuze pentru confuzie -- o confuzie pe care Doamna Avocat Nicoleta Romascanu a indreptat-o in mod elegant, prompt si pertinent! Chiar daca am descris contextul fara erori factuale, am gresit insa eclatant in modul in care am pus intrebarea. Intrebarea, in forma corecta, ar fi urmatoarea:

Avand in vedere ca aceasta "Cerere reconventionala" trebuie depusa odata cu "Intampinarea" SAU, cel mai tarziu, la prima zi de infatisare (potrivit dispozitiilor art. 608 COD PROCEDURA CIVILA) daca "Intampinarea" nu e obligatorie, deci avand in vedere aceste prevederi, eu intreb asa:

In contextul DESCRIS CORECT IN PRIMUL MEU MESAJ DE MAI SUS, se poate considera ca "Intampinarea" nu ar fi, totusi, obligatorie, astfel incat sa depun DOAR "Cererea reconventionala" (deci FARA a mai depune deloc "Intampinare"), si anume sa depun DOAR "Cererea reconventionala" cu o SINGURA zi inainte de termen, prin serviciul registratura, adica depunerea sa aiba loc in data de 23 februarie 2011? (Tergiversarea implicata de depunerea in ultimul moment ma ajuta in contextul de fata, un context de acuta criza de timp...) As aprecia un raspuns la aceasta intrebare fundamentala cu privire la termen, pentru ca, IN FUNCTIE DE termenul-limita, pot sa vad ce se mai poate si ce nu se mai poate face in timpul ramas inca la dispozitie.

Precizez ca doresc neaparat depunerea unei "Cereri reconventionale", fiindca, in calitatea mea de parat, am pretentii referitoare la cererea reclamantei, astfel incat nu doresc sa ma restrang doar la o simpla aparare impotriva pretentiilor reclamantei, ci mi se pare esential sa evidentiez pretentii proprii impotriva reclamantei. In mod cu totul special, cererea cea mai importanta -- in calitate de parat, privitoare la cererea reclamantei (in acest proces de divort) -- este sa solicitam si noi divortul.

Intrebarea mea vizeaza insa termenul-limita subliniat cu bold putin mai sus, iar cand intreb acest lucru sunt constient de urmatoarea distinctie intre "faptele petrecute înainte de această dată" versus "faptele petrecute după această dată":

"Art. 608. - (1) Soţul pârât poate să facă şi el cerere de divorţ, cel mai târziu până la prima zi de înfăţişare, în şedinţă publică, pentru faptele petrecute înainte de această dată. Pentru faptele petrecute după această dată, pârâtul va putea face cerere până la începerea dezbaterilor asupra fondului, în cererea reclamantului.
(2) Cererea pârâtului se va face la aceeaşi instanţă şi se va judeca împreună cu cererea reclamantului".

Cu multumiri,
Adrian Serban
 
 
 
offline
8.80
11

Data înregistrării:
Marti, 23 Ianuarie 2007, 16:38

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 17 Februarie 2011, 21:44
Besteleu, festeleu, ca nu pot sa zic valeu! Ma iertati...asta-i din Creanga nu din cod proc.civ. ... dar am si eu o intrebare, daca nu-i cu suparare... ...vreti sa divortati? ori vreti sa-nvatati procedura civila?

Prin mica diforma (pardon, reforma) in justitie (L 202/2010) s-a prevazut ca: "Divorţul prin acordul soţilor poate fi pronunţat de către instanţa judecătorească indiferent de durata căsătoriei şi indiferent dacă există sau nu copii minori rezultaţi din căsătorie".

Adica ... daca dvs. va ganditi sa formulati cerere reconventionala pe ...divort (eu ma gandeam la partaj) nu ziceti ca ar fi mai elegant un ... acord pe divort ... (un DA zis in camera de consiliu ... cam ca la insuratoare dar fara public, bomboane si sampanie) ...+ o hotarare nemotivata (ca sa n-aiba minoru' ce ceti prin sertare)? Zic si eu... (caz in care instanta nu administreaza probe, nu pronunta divortul din vina cuiva ...)

Caci, daca doriti sa formultati si dvs. cerere de divort puteti sa o depuneti chiar in sedinta... (asa cum bine ati vazut prin textele mai sus citate).
 
 
 
offline
8

Data înregistrării:
Joi, 3 Septembrie 2009, 00:48

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 17 Februarie 2011, 23:22
Sincer, as dori din tot sufletul (!!) sa divortez rapid & elegant, fara sa-mi pulverizez timpul cu procedura civila... NECESAR, dar nu si SUFICIENT. Nu este suficient, pentru ca nu depinde numai de mine... Culmea este ca, in cursul casniciei, nu a aparut nici un copil (mai mult, nici eu, nici sotia nu avem copii din alte relatii si suntem la chiar prima casatorie amandoi). Eu as fi dorit sa divortez la starea civila, prin notar sau prin acord. Numai ca sotia (sub influenta tatalui / socrului autoritar) demonstreaza de aceasta data -- ca o EXCEPTIE (care confirma regula) -- un orgoliu nemasurat. M-am trezit cu o cerere de chemare in judecata care abunda in inventii de-a dreptul colosale, uimitoare, stupefiante!!! In consecinta, nu-mi ramane decat sa formulez "Cererea reconventionala", pentru care detin tone (nu exagerez) de dovezi ca vina alterarii casniciei nu-mi apartine. Chiar daca, din exterior, sunt constient ca pare o situatie a doi tineri lipsiti de orice echilibru si rezonabilitate, nu este chiar asa...

In concluzie, daca eu am inteles bine, "Intampinarea" nu este, de fapt, obligatorie in CAZUL DE FATA, astfel incat se poate depune DOAR "Cererea reconventionala" (deci FARA a mai depune DELOC "Intampinare"!), si anume se poate depune DOAR "Cererea reconventionala" cu o SINGURA zi inainte de termen, prin serviciul registratura, adica depunerea sa aiba loc in data de 23 februarie 2011 SAU, la limita, s-ar putea depune chiar si in sedinta = in infatisarea programata pentru data de 24 februarie 2011. Am inteles bine? Asa este?

Prezint scuzele mele sincere!
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3 ... 5
 

Discuţie INTAMPINARE in proces de divort + partaj bunuri comune

Acest subiect este moderat de către
Gabriela Pintea,    gerberga,    romascanu

Ultimele mesaje şterse în discuţie ( total mesaje şterse - 10) - vezi toate mesajele şterse

Autor mesaj: ContSters71247
Mesaj şters de către: gi-jane2
Dată mesaj: Miercuri, 2 Martie 2011, 09:12
Mesaj şters la data: Joi, 4 Aprilie 2013, 20:29
Motiv: fara continut
Autor mesaj: ContSters126200
Mesaj şters de către: gi-jane2
Dată mesaj: Marti, 1 Martie 2011, 10:27
Mesaj şters la data: Joi, 4 Aprilie 2013, 20:33
Motiv: mesajul e offtopic
Autor mesaj: ContSters188173
Mesaj şters de către: gi-jane2
Dată mesaj: Luni, 28 Februarie 2011, 20:02
Mesaj şters la data: Joi, 4 Aprilie 2013, 20:32
Motiv: mesajul e offtopic


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 3
Total subiecte: 523661
Total mesaje: 2533324


 

Acum online

Utilizatori (12)
sery107 , ramonapep , alinadrapa , Stoica Tatiana , Catza , criscris1111 , cat33 , eneramonaloli , dtruiacob , ynocentta , lyly64 , Dragos90ro

Consultanţi (1)
Av. Gabriel Klein Kiritescu

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

avdanaarhire , MMB , bianspe , maia2006 , CRISTYSINDEAN , pacalici , BEN , silav_margareta , dmarchis , gabriela.nicoara , pantacosmina , VASILEP , k_lin , zmija , gramaco , simina2006 , oana tofan , adelina_alx , andrei dune , ionicaonix , Mirela Obrejan , senzual , Ana Placinta , boteaclaudiamarina , baziladrian , claudia2007 , viosarman , hantig_nicu@yahoo.com , maida , moise_v_mihai , alltavy , ALEXANDRA` , victor apostu , ellhnida , Bogdan Marcu , florinash1972 , maremarcel , tippaa , thuram , clauss984 , shaeraalexa , oanaeuskadi , daniela_elena67 , nicolaes02 , RAYMONA , nitu anca , ashi_bod , ana_monyka , Nikkolucia , mirelastc , doina_mihai , Ilenuþa C. , SINZIANA SUTO , ioana dimassi , furdeanrares , dea_power , cicisxn , anghelachedan , alexandru curelea , eremia , fl , firmadecontabilitate , gaby_apex , mitea mihaela , only1time , Nemitanu , AncaRom , verutastate , ghiranradu , ianos , g_lupu , nadia zbarce , palasteamari_ot , Nicoleta 24 , ROTARU DANIELA , danmadona@yahoo.com , al3xa , Anonymusz , marianTi , ninapascaru , xnicuxx , alexandra1234 , pan77curca , kouzmas , hristo , IlarieDorin , nan andra , Alice Sima , edy120376 , cojanstefan , dan.mkinvest , saaba , anin 312 , dpmsolutions , nutu92 , Carmen Milica , Anna-Marria , safriuc , fly333 , niros31 , eva_ela , VictorMosnegutu , moise33 , cris88 , mrbilcec , Dana2000x , kollnik , Marcelina-Maria , andreiwq , AliceNegru , ANUSCA55 , deea_r , argentinamarin , Alina Zaporojan , razvancatalindumitriu , mihaelush , catalin1980bubu , Ioana1313 , PAULAStoica , geopetrache , pirlog_mihai , Ana_Simmonds , Apafoc , Kamilica , sinzianasuto , firmadeconta , lizyca1961 , georgianamunt , LiNUtzu , 1techdrone1 , fark3805 , Pazminoaq1p , george2016 , ufa49bd , Aileenkvr , fozc1026 , ofgm9861 , Iancfr , renl7651 , argm7179 , Aubreybq , Cracraftse9b , eyux6425 , utreo9 , Denitarccx , Donnydi , Dilauroes9s , pqvkvmuzl74 , pyfct61 , Cecylia1981 , turborrm

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro