Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.868 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.173 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Plata ascensor pentru parter si et.1.

Du-te la pagina:  1 2 3
 
offline
1

Data înregistrării:
Vineri, 18 Februarie 2011, 20:48

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 18 Februarie 2011, 23:17

Buna. Am navigat mult pe forum dar nu am gasit ce contributie are parterul si et.1 la ascensor si daca au de platit cum se calculeaza; CPI .SU. Nr: de persoane . La noi se plateste numai reparatiile daca s-e strica. Curentul si firma de service 400 r0n platesc cei de la Et: 2 in sus. Va multumesc anticipat.
 
 
 
offline
Avatar 21

Data înregistrării:
Vineri, 31 Iulie 2009, 07:11

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 19 Februarie 2011, 05:34
Prin hotararea asociatiei de proprietari, in urma unei cereri pe care le-o adresati, se poate scoate de la plata lunara a cheltuielilor cu ascensorul, a persoanelor de la parter si etaj 1.(deci prin adunare generala sau mai bine faceti d-voastra, ca direct interesat o lista si treceti pe la fiecare apartament pt.semnare-scoatere de la cheltuieli lift, lunar.Aceasta lista o depuneti la comitetul de bloc-ca pe baza respectivului tabel, sa va scada cheltuielile cu liftul, lunar).
Mi se pare corect sa nu plateasca cei de la parter si chiar et.1.Altfel cred ca ar trebui sa punem toti musafirii care circula cu liftul
 
 
 
offline
Avatar 21

Data înregistrării:
Duminica, 3 Ianuarie 2010, 21:59

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 19 Februarie 2011, 08:09
pai atunci sa nu plateasca nici cand se repara acoperisul.
si sa nu plateasca cei de la etajele superioare atunci cand se sparg tevi la subsol si miroase ingrozitor.
fiind condominiu platesc toti locatarii.
da,se poate sa fiti scosi in conditiile sus aratate.
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 19 Februarie 2011, 09:28
Cota lunara la ascensor este plata pentru service ascensor si care se plateste firmei de intretinere ascensor.
Acest abonament se plateste conform HG 1588/2007 de catre toti proprietarii, fara exceptie, pe cota-parte indiviza (SU).
Ascensorul face parte din proprietatea comuna si service-ul pentru el se plateste in solidar de catre toti proprietarii asa cum se plateste reparatia terasei, desi daca aceasta se deterioreaza numai cei de la ultimul etaj au necazuri, asa cum se platesc reparatiile la o coloana de apa verticala de apa sparta in dreptul unui apartament tot de catre toti proprietarii.

Scutirea de plata se poate face numai referitor la consumul unei utilitati specifice liftului care urca si coboara, adica electricitatea. Acesta cheltuiala vine pe factura de energie electrica.
In Norme scrie ca persoanele de la P si et 1 pot beneficia de scutirea cotei de energie electrica aferenta liftului daca exista un contor separat pentru lift, daca acestia dau o declaratie scrisa ca nu folosesc liftul pentru a ajunge la uscatoria de la ultimul etaj (in cazul in care aceasta exista si este utilizabila ca atare) si daca aceasta scutire este aprobata in adunarea generala.

 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Miercuri, 17 Octombrie 2012, 18:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 17 Octombrie 2012, 18:37
consider ca liftul trebuie platit la numarul de persoane si nu la suprafata utila a apartamentului asa cum e prevazut in lege poate vor invata si cei ce aproba legi ca uzura unui lift este data de nr de utilizari nu de suprafata apartamentului dar probabil ca cei ce au aprobat aceasta lege nu stiu ca liftul este pentru deplasarea persoanelor nu a apartamentului

Cu ce se greseste daca plata liftului se face la numarul de persoane si nu la suprafata apartamentului; poate fi sanctionat administratorul, astept raspuns

ultima dată editat de adriantot pe data de Joi, 18 Octombrie 2012, 22:26
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 17 Octombrie 2012, 19:40
Nu se pune problema sanctionarii, ci a impunerii respectarii normelor de repartizare a cheltuielilor.

Cheltuiala cu ascensorul inseamna service al acestuia, deci o lucrare de intretinere a proprietatii comune care se repartizeaza proportional cu cota-parte detinuta de fiecare proprietar asupra fiecarui element de proprietate comuna.

Faptul ca cei de la parter si et. 1 nu folosesc ascensorul se poate distinge la plata curentului electric unde cota lor de contributie numai pentru functionarea acestuia poate fi 0 (zero) daca AG hotaraste astfel.
 
 
 
offline
28

Data înregistrării:
Marti, 4 Martie 2008, 22:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 18 Octombrie 2012, 22:35
gheorghe ioan a scris:
...ce contributie are parterul si et.1 la ascensor si daca au de platit cum se calculeaza; CPI .SU. Nr: de persoane . La noi se plateste numai reparatiile daca s-e strica. Curentul si firma de service 400 r0n platesc cei de la Et: 2 in sus.

Proprietarii de la parter si etajul 1 au obligatia de a plati proportional cu cota indiviza (suprafata utila a apartamentului), cheltuielile de intretinere, reparatii, revizii, prelungire licenta de functionare... ale liftului.
Numai asupra costului cu energia electrica consumata de functionarea liftului, se poate hotari in adunarea generala ca proprietarii de la parter si/sau etajul unu sa nu plateasca.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Marti, 11 Decembrie 2012, 18:00

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 27 Decembrie 2012, 17:16
din punctul meu de vedere, plata folosirii liftului de catre cei de la parter si et 1 este total aiurea. O suma de bani, infima ce-i drept, data aiurea. Pentru ce sa platesc liftul daca stau la parter si nici macar nu ma ating de el ?! pentru ce sa platesc eu pentru "transportul" locatarilor de la etajele superioare mie ?! sunt atatea scari de bloc in care parterul si et 1 NU platesc liftul.
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3
 

Discuţie Plata ascensor pentru parter si et.1.

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50

Ultimele mesaje şterse în discuţie ( total mesaje şterse - 2)

Autor mesaj: carpniculina
Mesaj şters de către: Adriantot
Dată mesaj: Miercuri, 17 Octombrie 2012, 18:44
Mesaj şters la data: Joi, 18 Octombrie 2012, 22:26
Motiv: mesaj consecutiv, conexat
Autor mesaj: liamic43
Mesaj şters de către: Adriantot
Dată mesaj: Sambata, 19 Februarie 2011, 10:00
Mesaj şters la data: Sambata, 19 Februarie 2011, 19:24
Motiv: Doar citat al mesajului anterior


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 228
Total subiecte: 523909
Total mesaje: 2534173


 

Acum online

Utilizatori (50)
paspa , crisanvasile , Simona_Voiculescu , Adam Grecu , ciobi2016 , eliza100 , Romeowh , oceausu , bgd29 , bogdanandreinicolescu , delia2007 , Viomio , EvigoConsulting , MissTina1 , iondaniell , Nimu2006 , oanadumitru1976 , EpureAlexandra , mine58 , giotto_2016 , bita georgiana , icealinutza , Constantin77 , sery107 , constantinescum92 , ancaodagescu , IdealContab , Marius Scortaru , petricadracea , gheorghe2016 , Bucureti77 , niko79 , c-mihaela , valeria.bisa , popescueduard , anca bendic , gladunead , ArdeleanuCristina , ASUL28 , anafran , LeventeR , samoil , UrsuBogdanRadu , victorancuta , mariustz , magiccom , allinne , Mihaela_Control , nicoriciclaudia , olgamuresan

Consultanţi (5)
54321 , STEFANTANCU , a_fleancu , cabinetavocatura , Av. Gabriel Klein Kiritescu

Moderatori (4)
george-neagu , gigipopa , trandafir2 , Joha

Administratori (1)
Alin Popescu

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

fdlex , VJosan , emiljurescu , angellica@mymail.ro , cincinnico , dani-massy , alimacri49 , a_n_a , mitumac , dan loredana , eli_elisor , elles , nicoleta_otilia , Corbu , CMN , laramadlin , susa , PETCARIU , avocatnetmail , gdtimofte , isssa , aritonepure , MirceaT0512 , popescu_nelutu2000 , Felicia Nedea , anyme , filipoiumirona , izaiza , nicolnic , Cristina_Dima , filipoiu , busanicoleta , antonio1 , avocat_razvan , syca_m , Katalin1979 , BMA , Abraham008 , melinda_z , nicughe , energizer_maxi , Georgeta Maraloi , laurens , alexandra.gazda , iuliasilaghi , tandarica , Noemi2009 , delcaru , daniela.h , zengy4u , AILEENROM , aasskkyy , cosmin rachinoiu , Ionescu nicoleta , AURORA MARIANA , anisoaralucia , nayrda , kraft , miki_mariana , Anghelos24 , niculae mesea , lizuk , bogdan.tomos , ciocolata99 , white chocollate , ionut_ionut , barascucristina , Petrut Raul , papicyulo85 , Ipu , nikoleta_steliana , x_tina_852007 , ministrul , anna_allexx , alinatui , raduGB , lilianadax , Allyyully , hausler27 , Sistepo , Katalinka , aurelia1975 , Coptil , Isangela , avo_andreea , danielanastasie , adriana05 , mariana1961 , Savinn , silviamihai , perjaecaterina , nae_nik , mediyaniv , FurtunaIoan , RimbetAlexandru , TiberiuGg , staiu_loredana , papuccarmen , Fadette , iflorin11 , Tiberiu_Mandita , roxiblonda , bxtx8897 , jiwf5223 , auughther , Stevecjb , kootonenth , ymzt3611 , Mintyaq5w , christenaski , iscub19 , Donniebc , Jeweldcqg , Vancesp , Irvinsu , jggwvhntx30

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro