Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 325.832 de membri si 5.989 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.103.948 mesaje in forum.

Discutie Plata ascensor pentru parter si et.1.

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
1

Data inregistrarii:
Vineri, 18 Februarie 2011, 20:48

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 18 Februarie 2011, 23:17

Buna. Am navigat mult pe forum dar nu am gasit ce contributie are parterul si et.1 la ascensor si daca au de platit cum se calculeaza; CPI .SU. Nr: de persoane . La noi se plateste numai reparatiile daca s-e strica. Curentul si firma de service 400 r0n platesc cei de la Et: 2 in sus. Va multumesc anticipat.
 
 
 
offline
Avatar 18

Data inregistrarii:
Vineri, 31 Iulie 2009, 07:11

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 19 Februarie 2011, 05:34
Prin hotararea asociatiei de proprietari, in urma unei cereri pe care le-o adresati, se poate scoate de la plata lunara a cheltuielilor cu ascensorul, a persoanelor de la parter si etaj 1.(deci prin adunare generala sau mai bine faceti d-voastra, ca direct interesat o lista si treceti pe la fiecare apartament pt.semnare-scoatere de la cheltuieli lift, lunar.Aceasta lista o depuneti la comitetul de bloc-ca pe baza respectivului tabel, sa va scada cheltuielile cu liftul, lunar).
Mi se pare corect sa nu plateasca cei de la parter si chiar et.1.Altfel cred ca ar trebui sa punem toti musafirii care circula cu liftul
 
 
 
offline
Avatar 21

Data inregistrarii:
Duminica, 3 Ianuarie 2010, 21:59

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 19 Februarie 2011, 08:09
pai atunci sa nu plateasca nici cand se repara acoperisul.
si sa nu plateasca cei de la etajele superioare atunci cand se sparg tevi la subsol si miroase ingrozitor.
fiind condominiu platesc toti locatarii.
da,se poate sa fiti scosi in conditiile sus aratate.
 
 
 
offline
28

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 19 Februarie 2011, 09:28
Cota lunara la ascensor este plata pentru service ascensor si care se plateste firmei de intretinere ascensor.
Acest abonament se plateste conform HG 1588/2007 de catre toti proprietarii, fara exceptie, pe cota-parte indiviza (SU).
Ascensorul face parte din proprietatea comuna si service-ul pentru el se plateste in solidar de catre toti proprietarii asa cum se plateste reparatia terasei, desi daca aceasta se deterioreaza numai cei de la ultimul etaj au necazuri, asa cum se platesc reparatiile la o coloana de apa verticala de apa sparta in dreptul unui apartament tot de catre toti proprietarii.

Scutirea de plata se poate face numai referitor la consumul unei utilitati specifice liftului care urca si coboara, adica electricitatea. Acesta cheltuiala vine pe factura de energie electrica.
In Norme scrie ca persoanele de la P si et 1 pot beneficia de scutirea cotei de energie electrica aferenta liftului daca exista un contor separat pentru lift, daca acestia dau o declaratie scrisa ca nu folosesc liftul pentru a ajunge la uscatoria de la ultimul etaj (in cazul in care aceasta exista si este utilizabila ca atare) si daca aceasta scutire este aprobata in adunarea generala.

 
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Miercuri, 17 Octombrie 2012, 18:09

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 17 Octombrie 2012, 18:37
consider ca liftul trebuie platit la numarul de persoane si nu la suprafata utila a apartamentului asa cum e prevazut in lege poate vor invata si cei ce aproba legi ca uzura unui lift este data de nr de utilizari nu de suprafata apartamentului dar probabil ca cei ce au aprobat aceasta lege nu stiu ca liftul este pentru deplasarea persoanelor nu a apartamentului

Cu ce se greseste daca plata liftului se face la numarul de persoane si nu la suprafata apartamentului; poate fi sanctionat administratorul, astept raspuns

ultima data editat de adriantot pe data de Joi, 18 Octombrie 2012, 22:26
 
 
 
offline
28

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 17 Octombrie 2012, 19:40
Nu se pune problema sanctionarii, ci a impunerii respectarii normelor de repartizare a cheltuielilor.

Cheltuiala cu ascensorul inseamna service al acestuia, deci o lucrare de intretinere a proprietatii comune care se repartizeaza proportional cu cota-parte detinuta de fiecare proprietar asupra fiecarui element de proprietate comuna.

Faptul ca cei de la parter si et. 1 nu folosesc ascensorul se poate distinge la plata curentului electric unde cota lor de contributie numai pentru functionarea acestuia poate fi 0 (zero) daca AG hotaraste astfel.
 
 
 
offline
27
1

Data inregistrarii:
Marti, 4 Martie 2008, 22:09

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 18 Octombrie 2012, 22:35
gheorghe ioan a scris:
...ce contributie are parterul si et.1 la ascensor si daca au de platit cum se calculeaza; CPI .SU. Nr: de persoane . La noi se plateste numai reparatiile daca s-e strica. Curentul si firma de service 400 r0n platesc cei de la Et: 2 in sus.

Proprietarii de la parter si etajul 1 au obligatia de a plati proportional cu cota indiviza (suprafata utila a apartamentului), cheltuielile de intretinere, reparatii, revizii, prelungire licenta de functionare... ale liftului.
Numai asupra costului cu energia electrica consumata de functionarea liftului, se poate hotari in adunarea generala ca proprietarii de la parter si/sau etajul unu sa nu plateasca.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Marti, 11 Decembrie 2012, 18:00

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 27 Decembrie 2012, 17:16
din punctul meu de vedere, plata folosirii liftului de catre cei de la parter si et 1 este total aiurea. O suma de bani, infima ce-i drept, data aiurea. Pentru ce sa platesc liftul daca stau la parter si nici macar nu ma ating de el ?! pentru ce sa platesc eu pentru "transportul" locatarilor de la etajele superioare mie ?! sunt atatea scari de bloc in care parterul si et 1 NU platesc liftul.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie Plata ascensor pentru parter si et.1.

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    elga50,    Adriantot,    arockz

Ultimele mesaje sterse in discutie ( total mesaje sterse - 2)

Autor mesaj: carpniculina
Mesaj sters de catre: Adriantot
Data mesaj: Miercuri, 17 Octombrie 2012, 18:44
Mesaj sters la data: Joi, 18 Octombrie 2012, 22:26
Motiv: mesaj consecutiv, conexat
Autor mesaj: liamic43
Mesaj sters de catre: Adriantot
Data mesaj: Sambata, 19 Februarie 2011, 10:00
Mesaj sters la data: Sambata, 19 Februarie 2011, 19:24
Motiv: Doar citat al mesajului anterior


 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 30
Total subiecte: 411875
Total mesaje: 2103947


 

Acum online

Utilizatori (24)
kantorm , T-cTc-T , madyyy13 , Daria8 , ValiIonescu , vrica , lee_vue , silviu.dogaru , florincristea07 , florina36 , saandyf , gicu13 , florynh , claudiangy , sudurluk55 , marianaflore , Diegutza , psorinp , judas75 , GCC , Dann74 , maziluflorin , krystal50 , dara3923

Consultanti (2)
horatiusasu , Adriana Sandu

Moderatori (1)
arockz

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

lola , Orwell , TOR , nadial , tatarnic , NAGY ZSOLT , monica.stanciu , pussycat , nicktwister , oaopri , mihai2382 , feryan , smnlp , gsilviu78 , lazar.ionut , Marinela_ br , nabejo , egreta , rapanviorel , rapviorel , nenna26 , irinuta , HORECA EXPERT , SPE , lipovasnj , LECRAM , nar , sonorom , mihalache , georgianacalin , ion neagu , stella_caracostea , horlaci2003 , valentina-meresz , AF Parpala , mamaina , Caligula , popescuvirgil44 , daniela5 , aura_s , alinat , phoenixpetra , gusty , roxiana , alinamugur , getam , mora_attila , antecume , edo23 , mireille_is , marianicoo , iulyian , dr Kiss Borbála , petcudanpetcu , sonia28 , mirunajad , waldymar , andreicsa , diamo , Ion d. , punctali , denisalacra , georgetap , damian088 , elenacarmen , Pantilie Nina , blagu , fl2308 , agafia.staicu , aanaderol , alexdeian , nicoleta.ion55@yahoo.co.uk , angela_capota , cami_imi , nicoleta teodorescu , alina.chituc , mirela popa , Peitho , cristidelice , iacob laurentiu dan , georgescuray , ANCA SPIRIDON , carmentza , Irina91 , hermannstadtady , Mujagado , onilogi , stanciu aurelia , andra-celia , pasaportista , nelda , alina2006alina91 , costelcalin , judgedredd , evaluarebrasov , virgula , Tya_27 , vrd , ghicosion , tudosevictorel , iuhasz , Viorica Alex , www.alegemedierea.ro , gabrielbulgaru , keleioan , andresclaudia , myoooo , marin raduti , fox23 , AndreASM , mena2308 , cristynika_79 , magdabarbu , CATALIN CORNELIU , trex2308 , jon58 , 230857 , sallai , neagusenior , popa liana , adrianaudroiu , ivan cornelia , bilu ana , Phoenix58 , cristinaobi , dadi68 , anna2308 , mgmediator , Andreea_Ius , Blagoi Daniel , marianacernica , NicuViorel , liviu_ionut , popescubogdan , Cametra , CameliaBP , timofteandreius , SLDTimisoara , MioaraOlteanu , PopaDaniel23 , CIOKOLATA , JohnnyX , Rodyr3 , asanacheromel , MARIANMATE

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro