Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.561 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.109.546 mesaje in forum.

Discutie certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac?

 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Vineri, 18 Februarie 2011, 04:17

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 19 Februarie 2011, 03:07

buna. ma numesc luminita si am o fetita de 2 ani nascuta in spania.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentre ai face certificat de nastere romanesc.eu sunt casatorita cu un spaniol si fetita are buletin spaniol si as vrea sa-i fac si certificat romanesc de nastere ca sa-i fac dubla cetatenie.ca vrem sa mergem in romania si vrem sa ne stabilim acolo si vreau ca fetita sa aiba si cetatenia romana ca ea acuma are cetatenia spaniola avand pe tatal spaniol.va rog sa ma indrumati ce trebuei sa fac ca sa-i fac certificatul roman de nastere la fetita multumesc.
 
 
 
offline
11

Data inregistrarii:
Vineri, 25 Aprilie 2008, 18:40

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 19 Februarie 2011, 05:53
Puteti inregistra nasterea copilului la organul consular dat fiind ca sunteti cetatean roman. Mai multe cazuri se pot prezenta :

Daca in Spania exista legea dreptului de sol atunci un copil nascut acolo este din oficiu spaniol si poate detine acte de identitate spaniole.

Daca insa va repatriati in Romania atunci cred ca va trebui sa dovediti ca timp de 4-5 ani neintrerupti copilul a domiciliat in Romania, a urmat scoala, cunoaste limba romana etc Abia dupa aceasta perioada intre 16 si 18 ani copilul va putea solicita cetatenia romana. Pot fi si exceoptii care s-ar aplica la cazul dvs dar cel mai nimerit ar fi deja sa inscrieti copilul pe pasaportul dvs inregistrndu-l la consulat.0 Cu aeasta ocazie consulul roman ar trebui sa cunoasca cel mai bine procedurile pentru a va lamuri. Cititi si Legea Cetateniei romane cautand pe net
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Duminica, 21 Februarie 2010, 16:52

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Sambata, 19 Februarie 2011, 07:09
Daca a trecut doi ani si nu s-a inscris la ambasada romaniei din Spania, si vreti sa va mutati aici, in tara, nu are traba ambasada romana la in Spania, doar trebuie sa aveti cu voi la inotarcerea: certificat de nasterea a copilului tradus si legalizat cu apostila de la Haga. E obligat sa veniti si cu certificat de casatorie tot tradus si legalizat cu apostila dela Haga, si e bine dar nu neaparat obligator, sa vii si cu certificat de nasterea a tatalui tradus si legalizat (traducerea din acest documente nu neaparat acolo ci si in Romania ca esti mai ieftine). Cu ele va duceti la primaria unde vei inlocuit, asa cum spun mai tarziu.

Legea cetateniei române nr. 21/1991, republicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 98 din 6 martie 2000, cu modificarile si completarile ulterioare, art 5 stabileste clar: copiii născuți pe teritoriul României, din părinți cetățeni români, sunt cetățeni români. Sunt, de asemenea, cetățeni români cei care: a) s-au născut pe teritoriul statului român, chiar dacă numai unul dintre părinți este cetățean român; b) s-au născut în străinătate și ambii părinți sau numai unul dintre ei are cetățenia română. Copilul găsit pe teritoriul statului român este cetățean român, dacă nici unul dintre părinți nu este cunoscut.

Din informatia oficiala a o primaria : despre ce acte sunt necesare
- actul de identitate
- certificatul de stare civilă original și copie legalizată a traducerii în limba română, autentificată de un notar public din România sau de Oficiul Consular Român
- cetățenii români cu domiciliul în străinătate pot cere transcrierea, direct sau prin împuternicit cu procură specială, autentificată, în țară, de un notar public, iar în străinătate, de oficiul consular român din statul de reședință. În acest caz, cererea se depune la primăria localitații în raza căreia au avut ultimul domiciliu, iar dacă nu au avut vreodata domiciliul în România, la Primăria Sectorului 1 al municipiului București, unde se va efectua transcrierea certificatului.
- taxa de timbru

Si drum bun. Ca va asteapta Romania cu bucuria!!!.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Luni, 21 Februarie 2011, 23:39

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 23 Februarie 2011, 23:24
Buna Lminita!
Si eu sunt in situatia ta doar difera faptul ca eu m-am stabilit in Spania definitiv si am o fetita tot de doi ani cu care am fost in tara de mai multe ori fiindu-mi de ajuns doar actul ei de identitate,dni-ul spaniol. Cat priveste inscrierea in registrul civil roman,respectiv obtinerea certificatului de nastere roman pt. fetita, dl.avocat Alvarolipo ti-a raspuns genial,acestia sunt pasii pe care tb. sa-i urmezi. In privinta cetateniei,fetita are dubla nationalitate pana la 18 ani cand vatrebui sa aleaga dat fiind faptul ca Spania nu are conveniu cu Romania pt dubla cetatenie.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Marti, 18 Decembrie 2012, 16:44

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 18 Decembrie 2012, 16:55
Buna ziua pt toti cei Care urmaresc página...am nevoie de o mana de ajutor!De moment locuiesc in Spania ,am o fetița de aproape 3 ani si in luna Ianuarie urmează sa venim acasă pt ai face certificatul de naștere.Daca cineva îmi poate răspunde sa îmi zice ce acte îmi trebuie pt ai face certificatul si unde trebuie sa mă duc.Eu adresa de pe buletin o am la părinți mei care locuiesc in orașul Popesti Leordeni lângă București,jud Ilfov.Tatãl fetiței locuiește tot in Popesti Leordeni si deocamdată nu suntem casatoritiMultumesc!
 
 
 
offline
25
1

Data inregistrarii:
Duminica, 19 Iunie 2011, 13:58

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 18 Decembrie 2012, 17:53
Veti merge la Starea Civila si veti duce:
- actul dvs. de identitate; in original si copie;
- certificatul de nastere spaniol, cu apostila de la Haga (se apostileaza la Tribunalul Superior de Justitie al provinciei in care s-a nascut copilul - aplicarea apostilei este gratuita) in original si copie
Certificatul va trebui tradus in limba romana la un traducator autorizat, legalizat si autentificat de notar (va indruma notarul);
- copiile certificatelor dvs. de nastere (al dvs. si al tatalui);
- copia cartii dumnealui de identitate;
- chitanta unei taxe de transcriere care de regula se plateste acolo, la Starea Civila.

Veti da o declaratie din care sa rezulte domiciliul copilului dupa transcrierea certificatului si faptul ca nu ati mai solicitat inscrierea lui in registrele de stare civila romanesti.

E posibil sa platiti si o amenda intre 100 si 200 de lei pentru ca aveati obligatia de a inscrie / transcrie nasterea copilului termen de 6 luni de la nastere.

Din ce scrieti as zice ca va trebui sa ii faceti copilului titlu de calatorie pentru ca nu are pasaport si nu puteti veni cu el in tara pe baza certificatului de nastere spaniol.
Pentru asta va trebui sa mergeti amandoi parintii la consulat, cu actele dvs. de identitate si cu certificatul de nastere apostilat. Costa 65 de euro si se elibereaza in aceeasi zi.
 
 
 
 

Discutie certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac?

Acest subiect este moderat de catre
Ares-3,    gi-jane2 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 430
Total subiecte: 413117
Total mesaje: 2109550


 

Acum online

Utilizatori (71)
BODEALEX , end , Nofacenoname0 , Neiyre , Ruslana1 , tjudit , anicring , thran , sasviorel , donahy , im82 , neluvot2008 , smeagull , ynocentta , mdogaru27@yahoo.com , adri129 , wildspirit , einwirkeN , Tudor1982 , B_Elena , Andrei_1988 , hoteaflorina , victorurea , vasea_13 , leorot , darjan , ionita_ramona , sanda65 , AlexInter , kittysor , mikaemy , avoanavatca , andreyutzux , marianitta24 , MirelaOprea , MihaiPGA , Italian Style , MihaelaVerde , florro2002 , lacramiu1 , ausfahrt , dragogos , emesike , melania_14 , stresandra , marycompany2000 , saandyf , margaSe , onnyx , ingagaby , colceralina , adriana222 , andreea22stefan , Nemmesis Nike , nicu86 , catalinatravel2 , actefirme , Cislariu_Gica , augura , ToriJ , NICOLAESCUO , LegalToBusiness , bfconsuling , marci , Equintea , Sisa , contact@ccconta.ro , DianaGeanina , danielasandu , Ppa , manuela.florea

Consultanti (16)
patrascu razvan , av_stagiar2014 , adrian_poq , bogdanradu , dolimp , AvTudor_com , roxanabb , carmenmur , horea gorde , Stoica Ioana , florin_bv223 , ralucailiescu , ella1goran , AvocatRemes , socinro , mediator_Constantinescu

Moderatori (2)
gi-jane2 , Joha

Administratori (1)
Alin Popescu

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

elenadrag , Mihail , mircea70 , Alina_Hancianu , alexgzg , marcosnick , sch_marcela , bitis , Doamna , BARBAT VASILE , cipriani05 , SANDAA , ramomato , AlyasX , mimi74mol , i_florin , anabuzea , draghiciidragos , madalina1978 , c. nadia , udrea_elena84 , avcotofana , avramdanut , antonmaria2003 , antonmaria2003 , CRISADRAG , andrei97 , csiki mariana , ovicom , ciprian.virjan , nnicusor , iren stefanescu , Ramona Blidaru , debe , pmoisanu , amalia forte , Chicken , Lyvyoo , eleonora78 , getullyn , alex.basica , gabriela dan , Kitte , so_close , aura mustiata , corina stancu , adrian67_sv , nicoletagheorghe1 , claudiup , Arbath , Andreea31 , roza_lias , geani842003 , dbasca , doina.anghelescu , dariusv. , zdominic , aura calin , AlinS , laviniaoprea , Radu Toma , sorin_stefan84 , STAICU , geo10987 , Glasu Monica , popescu elena2 , stefan_gabriel80 , liv.savu , nicoleta-luiza , albumarinica , krisss , Maria Holhos , Ion Yanisa , stoiandanaclaudia , andrrrea , anne_marieee , louisdarmar , iriss_69 , gabriella2010 , coryyyy , camelia rusescu , cora3@yahoo.com , madrozi , ade31 , degette , elilov3 , lazargeorgianamirela , roiban , maria tecar , MARIUS_MANOLE , atiscomp , iordache florentina , crew , alexadutu , tudor82 , borzan , irinukauka , cmatei , makkai dan , pititudor , Elart , simona iuliana , virgilc , lavinia jalonschi , seicl , sabina.mariana , bcezar76 , moniquea , romanandreea , Monk2 , mitrix , ec_gabi_raducan , dogarudobra , twain , mioarafinder , ell3na , Gummy , ingpaul , FerenczJozsef , kyros , mangucristian , Simona B. , fincontadviser , Katt , zpavel_alia , monny4029 , AndreiTarcatu , adrian_ispas , Marius-N , emadeacon , delia draghia , velula aihan , gimli , grasa78 , ALETUD , kelesandrei , arlezyyana , georgiana1986 , ppmd , paunescuvioleta , sovea , Krista_Krista2013 , maryHoana , ClaudeStoica , adondiro , az_ , Serf

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro