Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 350.516 de membri si 6.228 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.251.432 mesaje in forum.


Discuţie certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac?

 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Vineri, 18 Februarie 2011, 04:17

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 19 Februarie 2011, 03:07

buna. ma numesc luminita si am o fetita de 2 ani nascuta in spania.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentre ai face certificat de nastere romanesc.eu sunt casatorita cu un spaniol si fetita are buletin spaniol si as vrea sa-i fac si certificat romanesc de nastere ca sa-i fac dubla cetatenie.ca vrem sa mergem in romania si vrem sa ne stabilim acolo si vreau ca fetita sa aiba si cetatenia romana ca ea acuma are cetatenia spaniola avand pe tatal spaniol.va rog sa ma indrumati ce trebuei sa fac ca sa-i fac certificatul roman de nastere la fetita multumesc.
 
 
 
offline
12

Data înregistrării:
Vineri, 25 Aprilie 2008, 18:40

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 19 Februarie 2011, 05:53
Puteti inregistra nasterea copilului la organul consular dat fiind ca sunteti cetatean roman. Mai multe cazuri se pot prezenta :

Daca in Spania exista legea dreptului de sol atunci un copil nascut acolo este din oficiu spaniol si poate detine acte de identitate spaniole.

Daca insa va repatriati in Romania atunci cred ca va trebui sa dovediti ca timp de 4-5 ani neintrerupti copilul a domiciliat in Romania, a urmat scoala, cunoaste limba romana etc Abia dupa aceasta perioada intre 16 si 18 ani copilul va putea solicita cetatenia romana. Pot fi si exceoptii care s-ar aplica la cazul dvs dar cel mai nimerit ar fi deja sa inscrieti copilul pe pasaportul dvs inregistrndu-l la consulat.0 Cu aeasta ocazie consulul roman ar trebui sa cunoasca cel mai bine procedurile pentru a va lamuri. Cititi si Legea Cetateniei romane cautand pe net
 
 
 
offline
2.49

Data înregistrării:
Duminica, 21 Februarie 2010, 16:52

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Sambata, 19 Februarie 2011, 07:09
Daca a trecut doi ani si nu s-a inscris la ambasada romaniei din Spania, si vreti sa va mutati aici, in tara, nu are traba ambasada romana la in Spania, doar trebuie sa aveti cu voi la inotarcerea: certificat de nasterea a copilului tradus si legalizat cu apostila de la Haga. E obligat sa veniti si cu certificat de casatorie tot tradus si legalizat cu apostila dela Haga, si e bine dar nu neaparat obligator, sa vii si cu certificat de nasterea a tatalui tradus si legalizat (traducerea din acest documente nu neaparat acolo ci si in Romania ca esti mai ieftine). Cu ele va duceti la primaria unde vei inlocuit, asa cum spun mai tarziu.

Legea cetateniei române nr. 21/1991, republicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 98 din 6 martie 2000, cu modificarile si completarile ulterioare, art 5 stabileste clar: copiii născuţi pe teritoriul României, din părinţi cetăţeni români, sunt cetăţeni români. Sunt, de asemenea, cetăţeni români cei care: a) s-au născut pe teritoriul statului român, chiar dacă numai unul dintre părinţi este cetăţean român; b) s-au născut în străinătate şi ambii părinţi sau numai unul dintre ei are cetăţenia română. Copilul găsit pe teritoriul statului român este cetăţean român, dacă nici unul dintre părinţi nu este cunoscut.

Din informatia oficiala a o primaria : despre ce acte sunt necesare
- actul de identitate
- certificatul de stare civilă original şi copie legalizată a traducerii în limba română, autentificată de un notar public din România sau de Oficiul Consular Român
- cetăţenii români cu domiciliul în străinătate pot cere transcrierea, direct sau prin împuternicit cu procură specială, autentificată, în ţară, de un notar public, iar în străinătate, de oficiul consular român din statul de reşedinţă. În acest caz, cererea se depune la primăria localitaţii în raza căreia au avut ultimul domiciliu, iar dacă nu au avut vreodata domiciliul în România, la Primăria Sectorului 1 al municipiului Bucureşti, unde se va efectua transcrierea certificatului.
- taxa de timbru

Si drum bun. Ca va asteapta Romania cu bucuria!!!.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Luni, 21 Februarie 2011, 23:39

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 23 Februarie 2011, 23:24
Buna Lminita!
Si eu sunt in situatia ta doar difera faptul ca eu m-am stabilit in Spania definitiv si am o fetita tot de doi ani cu care am fost in tara de mai multe ori fiindu-mi de ajuns doar actul ei de identitate,dni-ul spaniol. Cat priveste inscrierea in registrul civil roman,respectiv obtinerea certificatului de nastere roman pt. fetita, dl.avocat Alvarolipo ti-a raspuns genial,acestia sunt pasii pe care tb. sa-i urmezi. In privinta cetateniei,fetita are dubla nationalitate pana la 18 ani cand vatrebui sa aleaga dat fiind faptul ca Spania nu are conveniu cu Romania pt dubla cetatenie.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Marti, 18 Decembrie 2012, 16:44

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 18 Decembrie 2012, 16:55
Buna ziua pt toti cei Care urmaresc página...am nevoie de o mana de ajutor!De moment locuiesc in Spania ,am o fetița de aproape 3 ani si in luna Ianuarie urmează sa venim acasă pt ai face certificatul de naștere.Daca cineva îmi poate răspunde sa îmi zice ce acte îmi trebuie pt ai face certificatul si unde trebuie sa mă duc.Eu adresa de pe buletin o am la părinți mei care locuiesc in orașul Popesti Leordeni lângă București,jud Ilfov.Tatãl fetiței locuiește tot in Popesti Leordeni si deocamdată nu suntem casatoritiMultumesc!
 
 
 
offline
25
1

Data înregistrării:
Duminica, 19 Iunie 2011, 13:58

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 18 Decembrie 2012, 17:53
Veti merge la Starea Civila si veti duce:
- actul dvs. de identitate; in original si copie;
- certificatul de nastere spaniol, cu apostila de la Haga (se apostileaza la Tribunalul Superior de Justitie al provinciei in care s-a nascut copilul - aplicarea apostilei este gratuita) in original si copie
Certificatul va trebui tradus in limba romana la un traducator autorizat, legalizat si autentificat de notar (va indruma notarul);
- copiile certificatelor dvs. de nastere (al dvs. si al tatalui);
- copia cartii dumnealui de identitate;
- chitanta unei taxe de transcriere care de regula se plateste acolo, la Starea Civila.

Veti da o declaratie din care sa rezulte domiciliul copilului dupa transcrierea certificatului si faptul ca nu ati mai solicitat inscrierea lui in registrele de stare civila romanesti.

E posibil sa platiti si o amenda intre 100 si 200 de lei pentru ca aveati obligatia de a inscrie / transcrie nasterea copilului termen de 6 luni de la nastere.

Din ce scrieti as zice ca va trebui sa ii faceti copilului titlu de calatorie pentru ca nu are pasaport si nu puteti veni cu el in tara pe baza certificatului de nastere spaniol.
Pentru asta va trebui sa mergeti amandoi parintii la consulat, cu actele dvs. de identitate si cu certificatul de nastere apostilat. Costa 65 de euro si se elibereaza in aceeasi zi.
 
 
 

Discuţie certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac?

Acest subiect este moderat de către
Ares-3 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 449
Total subiecte: 447106
Total mesaje: 2251432


 

Acum online

Utilizatori (98)
raluk.maria@yahoo.com , luiza2008 , turap , farcas25 , Emanuel07 , cyan , GIGI-PC , padrian54 , ciprian08 , nicom70 , Drujescu , GNTH , Armand12 , simonik2011 , Carp Mircea , luc37ian , Andr33agav , ioanaina , MihaiTTT , otiliataune , ciprianstefan92 , ionut4 , liviudavid , visinica , mihaelasir_2005 , balanluci , Elenuta2009 , Consultant 11 , tomutaangela , cablu , ottorose , meduza , mi_ha_il , Ilie1111 , Shamy , gabriela18051968 , Roxana1678 , Tonyde , andrei17 , deiulina , mtiberiu , hiturile , dan_plescan , daciana888 , UTILIZATOR78 , ntyry75 , paulaniculescu , Cosanzeana9 , mirunaelena83 , me.elena , pdaniel1975 , Rãzvan Petrea , maxx_maxxx2004 , aurel78 , silviu1975 , nick777 , alexa_sidorencu , gylly22 , knoppyx , lukacs , laleaua-neagra , ghiocelioana , olgamuresan , puicabaltacescu , petrica2 , danaeconomist , Teodora4 , doctoru09 , Ana Mocanu , soficu cristina , vmkriss , anca.dumitrescu , mady35 , krystal50 , floraur , laritzu , vlad10bm , fodor marika , lorella , auracnnv , Lucian_bz , Nuta1066 , bianca11 , Brailoiu Ioana , luciangab , panaitalexandru , VeronicaOnoiu , timeiab , jutka1968 , giolgau , kittycriss , alexraescu , mihai62 , dan197 , againstPAS , eu_viki , danhaiduc , naejcon

Consultanţi (15)
IonicaPorumbel , ccarmen , AvTudor_com , atticus , artacomunicarii , icespace27 , denisas , suciuconta , Goodwill_Consulting , cosmin_stanciu , Mihaela_Penes , eugen_dobra , patrascu razvan , legisperitus , Anida Seitamet

Moderatori (5)
Birou-De-Mediator , ioanbutariu , tudorvaleriu , george-neagu , freeelis

Administratori (1)
Admin

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

kryket , csg , lavi_i , legi , Florin_SB , 270 , norris , koeni , EFIASI , martha69 , cypryus2007 , oanaluciana2002 , berry , florin.manea , allex , milla , moise_ioana9@yahoo.com , rodikadinu , lenus , montanluxtravel , iliescu_cornelia@yahoo.com , iulian2703 , infoconsult , daniela jivan , emi21 deva , WASS , edmond david , bandentu , Serge P , tantrixuti , Duica Radu , denisa_migit , Kooler , pitic_087 , ionutzt , Nicooo , negau , auracata , Vasile63 , craciun sorin , Armenteros , Lumiere , dorina-cristea , oana.mares , kta4all , sanda seimann , David Claudia , mihutzaTM , buruianaciprian80 , mlobont , Mihaela S. , rendec , TUCHILUS EUGEN , stefan1984 , preacrazy , adrianpe , cristinaiasi , SRoxana , anamariakolak , corinaitaly26@yahoo.it , Marius_Claudiu , socol oana cristina , vasiuovidiu@ymail.com , nicutuduriu , burcea.adrian , lauryk27 , dansarariu , Seresisolarii , seia_vesna , echilibru22 , costelinio , sorin27ghitan , moise_ioana13@yahoo.com , cristiarad74 , HIDROIZOLATII-GROUP , csg_65 , iulianagilceava , SimoS , da_na , kinder_doina , qaswed , ionstefandragos , doinitadinescu , silaghi_dia , alinamol , mariaklein , cypryus_2007 , andrei_moshu , DejanMur , sioanna , doraramona , dawdwadaw

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Urmăreşte noutăţile AvocatNet.ro

Lasă mai jos adresa de email şi te ţinem la curent gratuit cu analize, ştiri şi informaţii utile. Peste 100.000 de oameni au ales să ne urmarească pe email.

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro