Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.468 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.108.827 mesaje in forum.

Discutie Pensie de invaliditate

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Februarie 2011, 15:06

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 20 Februarie 2011, 18:08

Buna ziua
Baiatul mea in varsta de 40 ani a fost diagnosticata cu schizofrenie paranoida in 2006..... A avut o perioada cand a mai lucrat . Vechime in munca are 15 ani si 8 luni.
Nu mai stiu ce sa fac, se poate scoate la pensie pe caz de boala ... daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ce acte imi trebuie. Normal ar fi sa fie scoas la pensie pe caz de boala deoarece peste tot unde am incercat sa-l angajez nu s-a putut din cauza bolii.
Va multumesc
 
 
 
offline
9.86
2 1

Data inregistrarii:
Luni, 22 Septembrie 2008, 00:35

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Duminica, 20 Februarie 2011, 18:28
Persoanele care sufera de schizofrenie pot beneficia de pensie de invaliditate indiferent de stagiul de cotizare realizat (art. 74 din Legea nr. 263/2010). Deci vechimea in munca nu are relevanta datorita afectiunii si deocamdata nu sunt necesare decat documentele medicale.

Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala. Trimiterea catre comisia de expertiza medicala v-o da medicul de familie. Procedura de incadrare in grade de invaliditate este reglementata prin art. 71 din Legea nr. 263/2010, pe care il puteti citi mai jos.

Art. 71 – (1) Evaluarea capacității de muncă, în vederea stabilirii gradului de invaliditate, se face la cerere, de către medicul specializat în expertiză medicală a capacității de muncă, din cadrul CNPP, denumit în continuare medic expert al asigurărilor sociale, iar în cazul persoanelor prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c) de către comisiile de expertiză medico-militară de pe lângă spitalele din sistemul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională.
(2) Pentru evaluarea capacității de muncă, cererea și documentele medicale ale solicitantului se depun la cabinetul de expertiză medicală a capacității de muncă din cadrul casei teritoriale de pensii competente în funcție de domiciliul solicitantului sau, după caz, la comisiile de expertiză medico-militară de pe lângă spitalele din sistemul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională.
(3) În urma examinării clinice și analizării documentelor medicale, medicul expert al asigurărilor sociale completează raportul de expertiză medicală a capacității de muncă și emite decizia medicală asupra capacității de muncă. În cazul persoanelor prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c), comisiile de expertiză medico-militară de pe lângă spitalele din sistemul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională emit decizii medicale de încadrare într-un grad de invaliditate, care vor fi avizate de comisia centrală de expertiză medico-militară a Ministerului
Apărării Naționale, Ministerului Administrației și Internelor sau Serviciului Român de Informații, după caz.
(4) În situația în care, pentru emiterea deciziei medicale prevăzute la alin. (3), sunt necesare investigații sau examinări de specialitate suplimentare, medicul expert al asigurărilor sociale propune, după caz, prelungirea duratei concediului pentru incapacitate temporară de muncă, în condițiile legii.
(5) Decizia medicală prevăzută la alin. (3) se emite în termen de 45 de zile de la data înregistrării cererii și se comunică în termen de 5 zile de la emitere. În situațiile prevăzute la alin. (4) termenul de emitere a deciziei medicale se prelungește corespunzător.
(6) Decizia medicală asupra capacității de muncă poate fi contestată, în termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile medicale de contestații sau la comisiile centrale de expertiză medico-militară ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Administrației și Internelor și Serviciului Român de Informații, după caz.
(7) Comisiile medicale de contestații funcționează în cadrul Centrelor Regionale de Expertiză Medicală a Capacității de Muncă și Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă.
(8) Contestația prevăzută la alin. (6) se soluționează în termen de 45 de zile de la înregistrare. Decizia emisă în soluționarea contestației se comunică în termen de 5 zile de la data soluționării.
(9) Deciziile comisiilor medicale de contestații și ale comisiilor centrale de expertiză medico-militară ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Administrației și Internelor și Serviciului Român de Informații date în soluționarea contestațiilor prevăzute la alin. (8) pot fi atacate la instanțele judecătorești competente în termen de 30 de zile de la comunicare.
(10) Deciziile medicale asupra capacității de muncă, precum și deciziile prevăzute la alin. (9), necontestate în termen rămân definitive.
 
 
 
offline
23

Data inregistrarii:
Miercuri, 31 Ianuarie 2007, 13:32

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 21 Februarie 2011, 12:40
Stimata doamna "Gabriela Pintea" ,
Cunoasteti cumva de unde pot sa aflu / sa accesez o lista a bolilor care permit "pensionarea de invaliditate" ??
Va multumesc.
 
 
 
offline
9.86
2 1

Data inregistrarii:
Luni, 22 Septembrie 2008, 00:35

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 21 Februarie 2011, 21:17
@BODEALEX

Afectiunile la care m-am referit eu in acest topic sunt reglementate prin art. 68, alin. (1), lit. a) si b) din Legea nr. 263/2010 si sunt urmatoarele: afectiunile rezultate in urma accidentelor de munca, bolile profesionale, neoplaziile, schizofrenia si SIDA.

Restul afectiunilor le gasiti in anexa HG nr. 400/2001:
http://www.avocatnet.ro/con...
 
 
 
offline
23

Data inregistrarii:
Miercuri, 31 Ianuarie 2007, 13:32

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 22 Februarie 2011, 09:19
am incercat , am vazut documentul de 118 pagini , dar nu l-am putut salva.
in schimb am gasit pe
http://www.avocatnet.ro/Use...
modificarile aduse de catre guvern in 2010 privind aceasta lista.
 
 
 
offline
9.86
2 1

Data inregistrarii:
Luni, 22 Septembrie 2008, 00:35

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 22 Februarie 2011, 20:46
BODEALEX a scris:
in schimb am gasit pe
http://www.avocatnet.ro/Use...
modificarile aduse de catre guvern in 2010 privind aceasta lista.

Asta este, deocamdata, in faza de proiect.
http://www.mmuncii.ro/ro/ar...
 
 
 
offline
3

Data inregistrarii:
Luni, 13 Septembrie 2010, 13:19

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 5 Martie 2011, 18:27
sa stiti ca si eu am schizofrenie paranoida de la 24 de ani si m-am pensionat medical la 31 de ani si am gradul trei pensia fiind revizuibila la un an.Aveti nevoie pt prima faza de biletele de iesire din spital in original,dupa aceea medicul psihiatru va face un referat medical care trebuie stampilat si de medicul de familie.Apoi va intoarceti la comisia de expertiza medicala care va stabili incadrarea in grad de invaliditate.Daca s-a imbolnavit inainte de 26 de ani puteti primi si indemnizatie de handicap.
 
 
 
offline
Avatar 16

Data inregistrarii:
Vineri, 18 Iunie 2010, 22:04

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 5 Martie 2011, 18:51
E corect ce a mentionat @cjboy3400 persoana care este diagnosticata cu schizofrenie se poate pensiona pe caz de boala. De asemenea daca indeplineste conditiile poate nebeficia si de indemnizatie de handicapat. Daca face dovada cu acte poate beneficia si de abonament gratuit de la Romtelecom, este scutit de plata impozitului pe proprietati in cazul in care detine proprietati imobiliare.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie Pensie de invaliditate

Acest subiect este moderat de catre
tudorvaleriu,    Gabriela Pintea 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 116
Total subiecte: 412959
Total mesaje: 2108827


 

Acum online

Utilizatori (25)
Fricc , loredana291 , darjan , emil19 , Anton777 , gabi1912 , elena1958 , Radu9 , visinica , tomasso , mimicatalina , c_m , office_log , carsteaverginica , costachel , Alexander33 , bocit , GeorgeVandu05 , crn , milika , seneca399 , Mariana580 , MOCANU DOINA , gigelas , silviamarin2007

Consultanti (5)
patrascu razvan , Laszlo21 , Ioana Precup , AvTudor_com , liail

Moderatori (4)
tudorvaleriu , elga50 , freeelis , gigipopa

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

cartiradu , buzlea , ELCAR , robingo , alias_dia , iko , violetagrig , barni , ionutmilea , Adina Vasile , elenaove , 1962 , irinazamfir , dana_31ji , oleco1 , monna08 , ovidiucocan , c.radu31 , paveliuliana , kreasta , diacris , mira.bella , dinucu , mihaelamarcu1 , crinisoara , lupu1 , cristian.dumitru , av.buhna sorin , APT , mona30 , radu corneliu , bogdana_z , kosminell , d&l , suzana78 , ancro , grad ioana , Gabriel Miclea , allex64 , oanaghim , CiprianHristea , daniela.vese , a_gruitad , ilinca_hanganu , fln_neagu , SashaVDK , beatrice3108 , macsinciuc viorel , mariana30 , gh , haidelberg , spiridonpanainte , avvalentina , hans_cristian , dariusdf , dani79tim , ciuculescu Teodora , costel trifu , maruska , alexandru9591 , cbalanici , SALVIA , CLAUARAD , asafteiandra , Dorina Fundali , tabyvar , FiliTm , RAMELA , prozatos , nicutamas , clucian , Ungvari Eva , camiluncan , sim74 , raduhanta , adriana rusu , alexandrap , Kiss Raluca , hozadora , nemesdiana , kristina_yldiko , Jenu68 , eugenia36 , yantze4u , Ana_86_ana , Valentina_M , dana 50 , clau_ncm , florinirina , lucretia_micu , lucian1981 , Alexandra8278 , bogdan.i , Ionescu Ana Maria , popapuiu , dory88 , cleosiluet , badrianacarmen , carmen delfrati , claudiadan , komunistu , gabrielamunteanu@yahoo.com , ankaroman , VasilasLiviu , zamatei , sandu04ify , dana1956 , paulaardelean , ldoru , Andreea_Claudia , Adelina91 , bazil000

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro