Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.561 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.109.546 mesaje in forum.

Discutie Casa de marcat e obligatorie; ce registre sunt necesare pentru o intreprindere individuala cu norma de venit si neplatitoare tva?

 
 
offline
Avatar 4

Data inregistrarii:
Marti, 16 Noiembrie 2010, 14:58

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 2 Martie 2011, 19:55

la 1 februarie 2011,sotul a inceput activitatea pt. ii(fabricarea de mobila) la norma de venit si neplatitoare TVA....Povestea e urmatoarea:
Pe 30 ian am depus toate actele la fisc,acolo ni s-a spus sa trecem ca data de incepere a activitatii data de 1 februarie.Apoi ni s-a spus sa asteptam ca deciziile de la ei sa ne vina prin posta,si atat.Atunci am intrebat daca avem nevoie de ceva registre,chiar daca suntem cu norma de venit, sau daca ne trebuie casa de marcat.Raspunsul a venit imediat si cu zambetul pe buze:"NU,NU MAI TREBUIE NICI UN REGISTRU SI NICI CASA DE MARCAT, VA PRIVESTE CE FACETI SAU NU FACETI,ORICUM PLATITI O SUMA DEJA STABILITA PE BAZA NORMEI" si atat
.....de atunci a trecut mai bine de 1 luna si inca nu ne-a venit nimik de la ei,iar noi nu stim ce sa facem tinand cont ca deja s-au cam adunat comenzile...
-Ce sa facem?
-ce fel de autorizatii ne trebuie?de la ce institutii?
-trebuie sa luam facturier si chitantier?sau facturile le putem face pe calculator?
-Stiu ca trebuie sa incheiem contract pt sanatate si pensii,Dar nu stiu daca putem face acest lucru pana nu ne vin deciziile de la fisc..
- ce registre ne trebuie?
-ne trebuie casa de marcat???
va rog daca aveti raspunsuri la toate aceste intrebari si alte sfaturi care ne-ar putea indruma.Va suntem recunoscatori!
Pana acum , prin ceea ce am mai citit nu am gasit raspunsuri exacte si argumentate care sa nu se contrazica,asadar apreciem toate lamuririle si raspunsurile pe care le vom primi!
 
 
 
offline
4

Data inregistrarii:
Miercuri, 26 Ianuarie 2011, 20:55

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 3 Martie 2011, 07:56
Buna !
Am infiintat si eu de curand o ii, tot nepl. de tva.
Ceea ce pot sa va spun e ca va trebuie neaparat un registru inventar ,un registru intrari iesiri,receptii marfa,(optional),si casa de marcat,mai bine va luati decat sa primiti ulterior amenda de la fisc.
In ceea ce privesc autorizatiile,va trebuie de la primarie si alta pt activitatea care o desfasurati.
Chitantier si facturier va trebuie in cazul in care emiteti facturi clientilor (sume mari) dar nu neaparat,sau colaborati cu alte firme.
Succes in activitate !
 
 
 
offline
Avatar 4

Data inregistrarii:
Marti, 16 Noiembrie 2010, 14:58

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 3 Martie 2011, 11:16
multumesc pt raspuns, dar noi suntem impozitati la norma de venit.....tot atatea registre ne trebuie ca si cum am fi in sist. real?
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Vineri, 1 Februarie 2008, 12:55

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Joi, 3 Martie 2011, 19:56
Nu va trebuie Registru Jurnal si Registru Inventar. Acestea sunt utilizate doar de catre cei care sunt impozitati pe baza contabilitatii in partida simpla, ceea ce nu este cazul la dvs. (Codul Fiscal art. 49 alin. 8).
Va trebuie in schimb:
Jurnal de Vanzari si Jurnal de Cumparari (se cumpara de la librarie, nu trebuie inregistrate la fisc)
Registru Unic de Control (Legea 252/2003) - se cumpara de la fisc.
Casa de marcat - in cazul in care desfasurati vindeti catre populatie (OUG 28/1999 art. 1)
Facturier
Chitantier pentru incasarile in numerar de la firme si in cazul in care nu vindeti catre populatie.
Facturierul si chitantierul se pot cumpara de la librarie sau se pot "crea" pe calculator.

ultima data editat de fat frumos pe data de Joi, 3 Martie 2011, 19:58
 
 
 
offline
Avatar 14

Data inregistrarii:
Vineri, 8 Mai 2009, 15:50

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 6 Martie 2011, 10:46
Foarte corecte informatiile de la Fat-frumos, eu am un Pfa la norma neplatitor de tva si dupa multe discutii pe site, am ajuns la concluzia de mai sus spusa de Fat-frumos.
Dar cu autorizatiile, cum ramane???
Deci, dupa ce se infiinteaza Pfa-ul sau Intrepr. individuala la Registrul Comertului, se merge la finante....Apoi mai trebuie sa ne adresam vreunei institutii pt. autorizatii?....gen primarie, dsp, pompieri, etc ca nu a reusit nimeni sa ma lumineze la acest aspect pana acum
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Vineri, 1 Februarie 2008, 12:55

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Duminica, 6 Martie 2011, 23:44
criandra a scris:

la 1 februarie 2011,sotul a inceput activitatea pt. ii(fabricarea de mobila) la norma de venit si neplatitoare TVA....Povestea e urmatoarea:
Pe 30 ian am depus toate actele la fisc,acolo ni s-a spus sa trecem ca data de incepere a activitatii data de 1 februarie.Apoi ni s-a spus sa asteptam ca deciziile de la ei sa ne vina prin posta,si atat.Ce acte ati depus la fisc?
Nu trebuie sa asteptati deciziile (de impunere) pantru a va inregistra la Casa de Sanatate.
Mergeti la Casa de Sanatate cu declaratia 220 (un exemplar l-ati depus presupun la fisc, iar al doilea vi l-a dat inapoi cu stampila administratiei).
In baza declaratiei 220, Casa de Sanatate va stabili platile trimestriale anticipate.
Activitatea o puteti incepe pentru ca aveti actul de autorizare (cel de la Registrul Comertului).
Procurati-va in schimb (obligatoriu!!!!) documentele pe care le-am enumerat mai sus si casa de marcat (daca este cazul).

ultima data editat de fat frumos pe data de Duminica, 6 Martie 2011, 23:46
 
 
 
offline
Avatar 4

Data inregistrarii:
Marti, 16 Noiembrie 2010, 14:58

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 7 Martie 2011, 12:30
"acte"-ma refeream la cererile si declaratiile respective(220) ,copie de pe buletin , de pe certificatul constatator si rezolutie, si cam astea parca....
- in ce priveste contractele pe care trebuie sa le faca cu Casa De pensii si de Sanatate, de acolo ni s-a spus ca neaparat trebuie sa mergem cu deciziile de Impunere de la fisc, ...deci mai asteptam putin
-In privinta documentatiei, eu sunt de acord cu ce mi-ati spus, doar ca am fost din nou la fisc, sa-i mai intreb odata exact ce trebuie, si dupa ce acel"domn" a insistat ca el dupa atatia ani de experienta si bla bla, stie ca nu ne trebuie decat chitantier si facturier si atat, a mai spus ca totusi daca vreau si insist pot sa am un registru de incasari si plati, dar oricum pe ala nu o sa se uite nimeni.....Intr-un final ultimul lui cuvant a fost:"stiti ce, puteti sa tineti ce registre credeti dumneavoastra, ca pe noi nu ne intereseaza decat facturile si chitantele si daca vreti, un RUC, si interpretati si dumneavoastra legislatia cum credeti".......
Asadar, fat frumos, ce sa facem? cumparam jurnal de vanzari si j de cumparari sau registrul de incasari si plati?
- si apoi as dori sa stiu daca ne mai trebuie alte autorizatii de la alte institutii?
...SI MULTUMIM MULT PT RASPUNSURILE PRIMITE PANA ACUM!
 
 
 
 

Discutie Casa de marcat e obligatorie; ce registre sunt necesare pentru o intreprindere individuala cu norma de venit si neplatitoare tva?

Acest subiect este moderat de catre
george-neagu 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 430
Total subiecte: 413117
Total mesaje: 2109550


 

Acum online

Utilizatori (71)
BODEALEX , end , Nofacenoname0 , Neiyre , Ruslana1 , tjudit , anicring , thran , sasviorel , donahy , im82 , neluvot2008 , smeagull , ynocentta , mdogaru27@yahoo.com , adri129 , wildspirit , einwirkeN , Tudor1982 , B_Elena , Andrei_1988 , hoteaflorina , victorurea , vasea_13 , leorot , darjan , ionita_ramona , sanda65 , AlexInter , kittysor , mikaemy , avoanavatca , andreyutzux , marianitta24 , MirelaOprea , MihaiPGA , Italian Style , MihaelaVerde , florro2002 , lacramiu1 , ausfahrt , dragogos , emesike , melania_14 , stresandra , marycompany2000 , saandyf , margaSe , onnyx , ingagaby , colceralina , adriana222 , andreea22stefan , Nemmesis Nike , nicu86 , catalinatravel2 , actefirme , Cislariu_Gica , augura , ToriJ , NICOLAESCUO , LegalToBusiness , bfconsuling , marci , Equintea , Sisa , contact@ccconta.ro , DianaGeanina , danielasandu , Ppa , manuela.florea

Consultanti (16)
patrascu razvan , av_stagiar2014 , adrian_poq , bogdanradu , dolimp , AvTudor_com , roxanabb , carmenmur , horea gorde , Stoica Ioana , florin_bv223 , ralucailiescu , ella1goran , AvocatRemes , socinro , mediator_Constantinescu

Moderatori (2)
gi-jane2 , Joha

Administratori (1)
Alin Popescu

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

elenadrag , Mihail , mircea70 , Alina_Hancianu , alexgzg , marcosnick , sch_marcela , bitis , Doamna , BARBAT VASILE , cipriani05 , SANDAA , ramomato , AlyasX , mimi74mol , i_florin , anabuzea , draghiciidragos , madalina1978 , c. nadia , udrea_elena84 , avcotofana , avramdanut , antonmaria2003 , antonmaria2003 , CRISADRAG , andrei97 , csiki mariana , ovicom , ciprian.virjan , nnicusor , iren stefanescu , Ramona Blidaru , debe , pmoisanu , amalia forte , Chicken , Lyvyoo , eleonora78 , getullyn , alex.basica , gabriela dan , Kitte , so_close , aura mustiata , corina stancu , adrian67_sv , nicoletagheorghe1 , claudiup , Arbath , Andreea31 , roza_lias , geani842003 , dbasca , doina.anghelescu , dariusv. , zdominic , aura calin , AlinS , laviniaoprea , Radu Toma , sorin_stefan84 , STAICU , geo10987 , Glasu Monica , popescu elena2 , stefan_gabriel80 , liv.savu , nicoleta-luiza , albumarinica , krisss , Maria Holhos , Ion Yanisa , stoiandanaclaudia , andrrrea , anne_marieee , louisdarmar , iriss_69 , gabriella2010 , coryyyy , camelia rusescu , cora3@yahoo.com , madrozi , ade31 , degette , elilov3 , lazargeorgianamirela , roiban , maria tecar , MARIUS_MANOLE , atiscomp , iordache florentina , crew , alexadutu , tudor82 , borzan , irinukauka , cmatei , makkai dan , pititudor , Elart , simona iuliana , virgilc , lavinia jalonschi , seicl , sabina.mariana , bcezar76 , moniquea , romanandreea , Monk2 , mitrix , ec_gabi_raducan , dogarudobra , twain , mioarafinder , ell3na , Gummy , ingpaul , FerenczJozsef , kyros , mangucristian , Simona B. , fincontadviser , Katt , zpavel_alia , monny4029 , AndreiTarcatu , adrian_ispas , Marius-N , emadeacon , delia draghia , velula aihan , gimli , grasa78 , ALETUD , kelesandrei , arlezyyana , georgiana1986 , ppmd , paunescuvioleta , sovea , Krista_Krista2013 , maryHoana , ClaudeStoica , adondiro , az_ , Serf

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro