Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 364.637 de membri si 6.339 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.334.101 mesaje in forum.


Discuţie Ce trebuie sa cuprinda un bilant la Asociatie ?

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
18

Data înregistrării:
Miercuri, 20 Octombrie 2010, 13:39

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 18 Martie 2011, 15:19

Ce trebuie sa cuprinda un bilant la o Asociatie si cine-l intocmeste si verifica ?
 
 
 
offline
21

Data înregistrării:
Vineri, 11 Februarie 2011, 15:20

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 18 Martie 2011, 16:53
Un bilant la Asociatii trebuie sa cuprinda"elementele de activ si pasiv", care le imfaptuieste contabilul si sunt aprobate de presedintele Asociatiei si se depun la secretariatul primariei semastrial, primul raport pana la 31 martie a anului in curs pentru semestru doi a anului trecut si aldoilea pana la pana la 30 august pentru semestru unu a anului in curs.Cam astai raspunsul
[Un raspuns mai competent il puteti primi de la Corpul de Control al Primarului; Directia de control asociatii de proprietari],,, cu bine
 
 
 
offline
Avatar 2.00

Data înregistrării:
Vineri, 19 Martie 2010, 15:38

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Sambata, 19 Martie 2011, 19:57
Bilantul este situatia incasarilor si platilor din anul precedent defalcata pe categorii de venituri si de cheltuieli.Bilantul se aproba de catre Adunarea generala, ocazie cu care se stabileste fondul de reparatii si de rulment pentru anul viitor ,astfel ca asociatia sa aiba o rezerva pentru diferite imbunatatiri si incidente . La primarie se depune o data pe an situatia soldurilor de activ si pasiv existenta la 31 dec., a fiecarui an. Se mentioneaza soltdul existent in casa , facturile de plata, sumele ranmase de incasat de la locatariu, sumele datorate furnizorilor, restantele mai vechi. Exista in cartile pentru Asociatiile de proprietari si in legea 230/2007 modele de astfel de acte,
 
 
 
offline
Avatar 23

Data înregistrării:
Sambata, 6 Octombrie 2007, 14:17

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 19 Martie 2011, 20:35
Doamna avocat, sa nu faceti o confuzie intre BVC (bugetul de venituri si cheltuieli) care intr-adevar se discuta ca proiect apoi se aproba in AG si situatia de Activ si de Pasiv.
@BEN46, cauta printre postarile de acum 2-3 zile in urma un topic asemanator. @elga50 a explicat f. bine ce si cum este cu aceasta situatie pe care o intocmeste contabiliul as. prop., este verificata de com. cenzori si aprobata de com. ex. Aceasta situatie se face de obicei in fiecare luna si este "oglinda" activitatii economice a fiecarei unitati economice (ba chiar si a unei familii...).
Ca se depune, unde si cum, ati fost informat.

 
 
 
offline
13

Data înregistrării:
Duminica, 30 Noiembrie 2008, 20:29

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 19 Martie 2011, 21:15
- Asociatiile de proprietari au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie, in partida dubla sau in partida simpla, prin optiune, potrivit hotararii adunarii generale a asociatiei de proprietari.
- Asociatiile de proprietari organizeaza si conduc contabilitatea in conformitate cu reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial, aprobate prin ordin al ministrului economiei si finantelor.
- Asociatiile de proprietari care opteaza pentru conducerea contabilitatii in partida simpla vor depune la compartimentele specializate in sprijinirea si indrumarea asociatiilor de proprietari din cadrul consiliilor locale situatia soldurilor elementelor de activ si pasiv, intocmita potrivit ordinului ministrului economiei si finantelor, pana la data de 1 martie pentru situatia existenta la 31 decembrie si pana la data de 1 septembrie pentru situatia existenta la 30 iunie.
- Asociatiile de proprietari care opteaza pentru conducerea contabilitatii in partida dubla vor depune bilant contabil, conform prevederilor legale.


ultima dată editat de LocatarB pe data de Sambata, 19 Martie 2011, 21:16
 
 
 
offline
27

Data înregistrării:
Marti, 4 Martie 2008, 22:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 19 Martie 2011, 23:23
BEN46 a scris:

Ce trebuie sa cuprinda un bilant la o Asociatie si cine-l intocmeste si verifica ?

Bilantul unei persoane juridice, inclusiv al unei asociatii de proprietari, se intocmeste o singura data pe an, cuprinzand situatia financiar-contabila la data de 31 decembrie a fiecarui an, contul de profit si pierdere, situatii, anexe...
De-asemenea, se mai intocmeste o situatie contabila foarte asemanatoare cu bilantul la sfarsitul primului semestru al fiecarui an (cu datele de la 30 iunie). Bilantul anual si situatiile finaciare semestriale se intocmesc de catre persoanele juridice care conduc contabilitatea in partida dubla.
Multe asociatii de proprietari au optat pentru contabilitatea in partida simpla. Acestea nu intocmesc bilantul anual si nici situatiile tip bilant de la 31 iunie.

Asociatiile care tin contabilitatea in partida simpla, intocmesc, in locul bilantului (ce are in spate balante de verificare, situatii contabile pe conturi de debit si credit, activ si pasiv, fise analitice si sintetice, note contabile,...), deci, intocmesc "Situatia soldurilor de activ si pasiv".
Aceasta situatie se intocmeste cu soldurile existente la 31 decembrie si la 30 iunie a fiecarui an si se depun la primarie in termen de doua luni.
Se intocmesc si se verifica de catre administrator, contabil, cenzor, presedinte, dupa caz, in functie de pregatirea si priceperea acestora, pe baza soldurilor existente in fisele de evidenta a furnizorilor, a soldului case, bancii, a soldului fondurilor....
Gasiti doua exemple concrete si reale de asemenea situatii in partea dreapta a acestei pagini, la "Documente utile".


ultima dată editat de adriantot pe data de Sambata, 19 Martie 2011, 23:30
 
 
 
offline
18

Data înregistrării:
Miercuri, 20 Octombrie 2010, 13:39

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 21 Martie 2011, 12:35
La noi in Asociatie este partida simpla deci administratorul intocmeste sitauatia soldurilor , activ si pasiv , am inteles .
Aceast bilant , administratorul este obligat sa-l afiseze la avizier ca sa vada si proprietarii situatia ?
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 21 Martie 2011, 12:40
Nu este obligatoriu, dar poate fi si afisata pentru persoanele care inteleg ceva din acesta situatie a soldurilor.

Important este sa fie dezbatuta in AG.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie Ce trebuie sa cuprinda un bilant la Asociatie ?

Acest subiect este moderat de către
Adriantot,    elga50,    FranciscGerber 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 8
Total subiecte: 468842
Total mesaje: 2334101


 

Acum online

Utilizatori (16)
mirela26mya , gabrielaconta , addanda , TheoRoma , Radu9 , gabrieltgg , marr , szeni_cs , 2.r.egg , basileu , krisszz21 , elenagabi , marius_lasc , marius_cj , animis , mamazzz

Consultanţi (3)
totalcontabilitate , adisan , MediatorBucuresti

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

elenadrag , Mihail , mircea70 , Alina_Hancianu , alexgzg , marcosnick , sch_marcela , bitis , Doamna , BARBAT VASILE , cipriani05 , SANDAA , ramomato , AlyasX , mimi74mol , i_florin , anabuzea , draghiciidragos , madalina1978 , c. nadia , udrea_elena84 , avcotofana , avramdanut , antonmaria2003 , antonmaria2003 , CRISADRAG , andrei97 , csiki mariana , ovicom , ciprian.virjan , nnicusor , iren stefanescu , Ramona Blidaru , debe , pmoisanu , amalia forte , Chicken , Lyvyoo , eleonora78 , alex.basica , gabriela dan , Kitte , so_close , aura mustiata , corina stancu , adrian67_sv , nicoletagheorghe1 , claudiup , Arbath , Andreea31 , roza_lias , geani842003 , dbasca , doina.anghelescu , dariusv. , zdominic , aura calin , AlinS , laviniaoprea , Radu Toma , sorin_stefan84 , STAICU , geo10987 , Glasu Monica , popescu elena2 , stefan_gabriel80 , liv.savu , nicoleta-luiza , albumarinica , krisss , Maria Holhos , Ion Yanisa , stoiandanaclaudia , andrrrea , anne_marieee , louisdarmar , iriss_69 , gabriella2010 , coryyyy , camelia rusescu , cora3@yahoo.com , madrozi , ade31 , degette , elilov3 , lazargeorgianamirela , roiban , maria tecar , MARIUS_MANOLE , atiscomp , iordache florentina , crew , alexadutu , tudor82 , borzan , irinukauka , cmatei , makkai dan , pititudor , Elart , simona iuliana , virgilc , lavinia jalonschi , seicl , sabina.mariana , bcezar76 , moniquea , romanandreea , Monk2 , mitrix , ec_gabi_raducan , dogarudobra , twain , mioarafinder , ell3na , Gummy , ingpaul , FerenczJozsef , kyros , mangucristian , Simona B. , fincontadviser , Katt , monny4029 , zpavel_alia , AndreiTarcatu , adrian_ispas , Marius-N , emadeacon , delia draghia , velula aihan , gimli , grasa78 , ALETUD , kelesandrei , arlezyyana , georgiana1986 , ppmd , paunescuvioleta , sovea , Krista_Krista2013 , maryHoana , ClaudeStoica , adondiro , az_ , Serf , Sherin , MAV-REC-PALET

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Urmăreşte noutăţile AvocatNet.ro

Lasă mai jos adresa de email şi te ţinem la curent gratuit cu analize, ştiri şi informaţii utile. Peste 100.000 de oameni au ales să ne urmarească pe email.

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro