Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 327.801 de membri si 6.020 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.119.843 mesaje in forum.

Discutie Ce trebuie sa cuprinda un bilant la Asociatie ?

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
18

Data inregistrarii:
Miercuri, 20 Octombrie 2010, 13:39

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 18 Martie 2011, 15:19

Ce trebuie sa cuprinda un bilant la o Asociatie si cine-l intocmeste si verifica ?
 
 
 
offline
21

Data inregistrarii:
Vineri, 11 Februarie 2011, 15:20

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 18 Martie 2011, 16:53
Un bilant la Asociatii trebuie sa cuprinda"elementele de activ si pasiv", care le imfaptuieste contabilul si sunt aprobate de presedintele Asociatiei si se depun la secretariatul primariei semastrial, primul raport pana la 31 martie a anului in curs pentru semestru doi a anului trecut si aldoilea pana la pana la 30 august pentru semestru unu a anului in curs.Cam astai raspunsul
[Un raspuns mai competent il puteti primi de la Corpul de Control al Primarului; Directia de control asociatii de proprietari],,, cu bine
 
 
 
offline
Avatar 7.61

Data inregistrarii:
Vineri, 19 Martie 2010, 15:38

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Sambata, 19 Martie 2011, 19:57
Bilantul este situatia incasarilor si platilor din anul precedent defalcata pe categorii de venituri si de cheltuieli.Bilantul se aproba de catre Adunarea generala, ocazie cu care se stabileste fondul de reparatii si de rulment pentru anul viitor ,astfel ca asociatia sa aiba o rezerva pentru diferite imbunatatiri si incidente . La primarie se depune o data pe an situatia soldurilor de activ si pasiv existenta la 31 dec., a fiecarui an. Se mentioneaza soltdul existent in casa , facturile de plata, sumele ranmase de incasat de la locatariu, sumele datorate furnizorilor, restantele mai vechi. Exista in cartile pentru Asociatiile de proprietari si in legea 230/2007 modele de astfel de acte,
 
 
 
offline
Avatar 22

Data inregistrarii:
Sambata, 6 Octombrie 2007, 14:17

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 19 Martie 2011, 20:35
Doamna avocat, sa nu faceti o confuzie intre BVC (bugetul de venituri si cheltuieli) care intr-adevar se discuta ca proiect apoi se aproba in AG si situatia de Activ si de Pasiv.
@BEN46, cauta printre postarile de acum 2-3 zile in urma un topic asemanator. @elga50 a explicat f. bine ce si cum este cu aceasta situatie pe care o intocmeste contabiliul as. prop., este verificata de com. cenzori si aprobata de com. ex. Aceasta situatie se face de obicei in fiecare luna si este "oglinda" activitatii economice a fiecarei unitati economice (ba chiar si a unei familii...).
Ca se depune, unde si cum, ati fost informat.

 
 
 
offline
13

Data inregistrarii:
Duminica, 30 Noiembrie 2008, 20:29

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 19 Martie 2011, 21:15
- Asociatiile de proprietari au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie, in partida dubla sau in partida simpla, prin optiune, potrivit hotararii adunarii generale a asociatiei de proprietari.
- Asociatiile de proprietari organizeaza si conduc contabilitatea in conformitate cu reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial, aprobate prin ordin al ministrului economiei si finantelor.
- Asociatiile de proprietari care opteaza pentru conducerea contabilitatii in partida simpla vor depune la compartimentele specializate in sprijinirea si indrumarea asociatiilor de proprietari din cadrul consiliilor locale situatia soldurilor elementelor de activ si pasiv, intocmita potrivit ordinului ministrului economiei si finantelor, pana la data de 1 martie pentru situatia existenta la 31 decembrie si pana la data de 1 septembrie pentru situatia existenta la 30 iunie.
- Asociatiile de proprietari care opteaza pentru conducerea contabilitatii in partida dubla vor depune bilant contabil, conform prevederilor legale.


ultima data editat de LocatarB pe data de Sambata, 19 Martie 2011, 21:16
 
 
 
offline
27

Data inregistrarii:
Marti, 4 Martie 2008, 22:09

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 19 Martie 2011, 23:23
BEN46 a scris:

Ce trebuie sa cuprinda un bilant la o Asociatie si cine-l intocmeste si verifica ?

Bilantul unei persoane juridice, inclusiv al unei asociatii de proprietari, se intocmeste o singura data pe an, cuprinzand situatia financiar-contabila la data de 31 decembrie a fiecarui an, contul de profit si pierdere, situatii, anexe...
De-asemenea, se mai intocmeste o situatie contabila foarte asemanatoare cu bilantul la sfarsitul primului semestru al fiecarui an (cu datele de la 30 iunie). Bilantul anual si situatiile finaciare semestriale se intocmesc de catre persoanele juridice care conduc contabilitatea in partida dubla.
Multe asociatii de proprietari au optat pentru contabilitatea in partida simpla. Acestea nu intocmesc bilantul anual si nici situatiile tip bilant de la 31 iunie.

Asociatiile care tin contabilitatea in partida simpla, intocmesc, in locul bilantului (ce are in spate balante de verificare, situatii contabile pe conturi de debit si credit, activ si pasiv, fise analitice si sintetice, note contabile,...), deci, intocmesc "Situatia soldurilor de activ si pasiv".
Aceasta situatie se intocmeste cu soldurile existente la 31 decembrie si la 30 iunie a fiecarui an si se depun la primarie in termen de doua luni.
Se intocmesc si se verifica de catre administrator, contabil, cenzor, presedinte, dupa caz, in functie de pregatirea si priceperea acestora, pe baza soldurilor existente in fisele de evidenta a furnizorilor, a soldului case, bancii, a soldului fondurilor....
Gasiti doua exemple concrete si reale de asemenea situatii in partea dreapta a acestei pagini, la "Documente utile".


ultima data editat de adriantot pe data de Sambata, 19 Martie 2011, 23:30
 
 
 
offline
18

Data inregistrarii:
Miercuri, 20 Octombrie 2010, 13:39

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 21 Martie 2011, 12:35
La noi in Asociatie este partida simpla deci administratorul intocmeste sitauatia soldurilor , activ si pasiv , am inteles .
Aceast bilant , administratorul este obligat sa-l afiseze la avizier ca sa vada si proprietarii situatia ?
 
 
 
offline
28

Data inregistrarii:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 21 Martie 2011, 12:40
Nu este obligatoriu, dar poate fi si afisata pentru persoanele care inteleg ceva din acesta situatie a soldurilor.

Important este sa fie dezbatuta in AG.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie Ce trebuie sa cuprinda un bilant la Asociatie ?

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    Adriantot,    elga50,    arockz 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 64
Total subiecte: 415278
Total mesaje: 2119843


 

Acum online

Utilizatori (26)
smeagull , branzovenescu , codrin49 , tomasso , poparlan , KBY , ionnenciu , sory79maty , rusualexandra , Siloredana , Trista532014 , calytul , aum300 , lavinia28 , marielapopa , rodica_c , elam , Ana Maria Coman , constantin29 , olgamuresan , chisuaurelia , fagaras1955 , valentin43 , psorinp , cyvky , cristina_1987

Consultanti (3)
patrascu razvan , av_silvia_margineanu , av_plac

Moderatori (3)
arockz , legally_aid , danacj

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

daiana2004 , lefteria , areta , camiardeleanu , l.mihaela , ADI.D , maneja , glineschi , danacosma2005 , camelia_az , hippy , Misteryos , pop daniel , xco , danutza2021 , Ramo1416 , Alexandramunteanu , LAVIALEX , avocatcovacisofia , danulescu , monicaobreja , michelin , soridon , ionelgoian , mikela , timiti 1 , ciausu camelia , ambra.jolly , adycon , mirada , lupitaa , violetavaduva , cerasela1986 , filcatalin , ania_cris , marinela ciobanu , corneliagugoasa , slayer1971 , robyna , gini , Sara^ , camelia_paty , floriceld , claugeorgy , oana.racheriu , bluetextil , simonitza , julia.k , Velicu Daniel , ancapo , anamariac , innessomuch , corina_h , marianapastaeru , violeta_8_1 , aurelian.savu , Flaviu_Preda , taras7d , vnorica , roxanne^^ , cion , elena alehandra , mihaela16 , cipi_uzzy , b_monica , monica_munteanu , Rodika M , Rosu Elena Georgiana , PAVEL CRISTINEL , scumpikmi , luminitavingan , szatmari , theodora76 , Stefan-nita , Vasilica58 , monyb , vik54 , mirunelu , ancutzel , rajaq , Bedreaga Mihai , mariana iordache , un_luci , pacurariu maria , iorddy , adriana mindrut , poiata lucian , DAN COSMIN , Eva Lukacs , elenalilu , angelas , sorin_bcn , castorul , vali florentina , gabi42 , Liviu-Generali , StoicaMarian , Denisababy , faniqastefan , oanceagabi , biencutz@ , elena ciuculan , cristi.barbu , cristi_hd , florin09 , dimitry , mihaicreteanu , marinescuel , andro.andreea , c_ionut85 , emilzanfir , Simona_Elisa1984 , raluca572 , astrx , felicia123 , Balan Eugen , crissblue , TinuC , agadudu , olf , luciandrea , georgenecula76 , ioanahartoaga2006 , antonlenuta , mahoni7616 , sava267 , nicu_onisor , Progres , larisagrigore , Floricuta , Anca1011 , postanicolae , mariana.vant , wolfy78 , cojocCOSTEL , alinapurcaru , mihaicris , micristina09 , elenatoro

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Urmareste noutatile AvocatNet.ro

Lasa mai jos adresa de email si te tinem la curent gratuit cu analize, stiri si informatii utile. Peste 100.000 de oameni au ales sa ne urmareasca pe email.

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro