Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.610 de membri si 5.998 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.110.048 mesaje in forum.

Discutie Trebuie sa platesc impozit pentru o casa neterminata ?

Du-te la pagina:  1 2 3
 
 
offline
Avatar 3

Data inregistrarii:
Sambata, 19 Martie 2011, 19:17

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 19 Martie 2011, 20:18

In ianuarie 2007 am obtinut o autorizatie de constructie pentru o casa in comuna natala. E prevazut termenul de 12 luni pentru inceperea lucrarilor si 60 luni pentru finalizarea lor de la data inceperii efective. Precizez ca am inceput lucrarile in august 2007. Am prevazut un termen mai lung pentru executarea lucrarilor din punct de vedere financiar. Lucram mai mult in perioada concediilor.Casa este in rosu,are geamuri,acoperis si ceva tencuieli interioare, fara utilitati (apa,curent,incalzire).Deci autorizatia este inca valabila .Am primit a adresa de la primarie citez"Tinind cont de faptul ca nu ati respectat prevederile legale privind executarea lucrarilor de construire si cele privind declararea imobilelor pt.impozitare,va punem in vedere ca in data de ... sa va prezentati la primaria X.,cu actul de identitate,actul de proprietate asupra terenului pe care se executa lucrarile si proiectul de executie al constructiei " In caz de neprezentare pana la data mentionata veti sanctionat conf.art.26,alin.(2)din Legea 50/1991.Am mers la Primarie unde mi s-a spus ca din pct de vedere al autorizatiei este OK,dar colegii de la Impozite ma vor lamuri, iar cei de la impozite au spus ca am pereti ,am acoperis trebuie sa platesc.Am intrebat unde scrie sa ma conving si eu ,au tot cautat n-au gasit dar au spus ca in Codul Fiscal scrie. Am cautat,m-am interesat am auzit ca nu se plateste impozit cat timp e inca valabila autorizatia de construire. Nu s-a facut nici PV de terminare a lucrarilor, Va rog sa ma informati cu exactitate referitor la plata impozitul pe cladire sau mai bine zis la declaratia de impunere pt.impozit in situatia prezentata mai sus. Precizez ca nu doresc sa fiu de rea credinta ,dar e posibil ca persoana de la impozite sa nu cunoasca cu exactitate legislatia sau intentionat fac asta ca si asa oamenii nu cunosc legile . Ce ma sfatuiti sa fac ? Va multumesc .
 
 
 
offline
Avatar 4

Data inregistrarii:
Sambata, 24 Ianuarie 2009, 13:17

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 19 Martie 2011, 20:39
Acoperisul genereaza necesitatea impozitului.
 
 
 
offline
Avatar 3

Data inregistrarii:
Sambata, 19 Martie 2011, 19:17

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 20 Martie 2011, 00:55
unde scrie asta? pe ce te bazezi spunand asta?
 
 
 
offline
Avatar 18

Data inregistrarii:
Vineri, 31 Iulie 2009, 07:11

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 20 Martie 2011, 08:32
Iar la sfarsitul lucrarilor, cand se va face nota de receptie , se vor regulariza impozitele datorate.
Orice persoana care dobandeste, construieste, datoreaza impozit local-la inceput, la o valoare declarata,conform zonei unde se construieste si apoi la final, la receptie se va plati ceeace constata cel care face receptia.-Cod fiscal si H.C.L respectiva de unde apartineti,privitoare la taxe si impozite.
De altfel o si puteti intabula, chiar daca nu e gata-e noua modificare a L.7/1996-care precizeaza ca este posibila intabularea pe stadii de executie.
 
 
 
offline
Avatar 4

Data inregistrarii:
Sambata, 24 Ianuarie 2009, 13:17

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 21 Martie 2011, 09:26
art. 37 alin 2 Legea 50/1991
lucrarile de constructie autorizate se considera finalizate daca s-au realizat toate elementele prevazute in autorizatie...

In cazul dvs. eventual constata ca s-au "realizat elementele prevazute in autorizatie".

 
 
 
offline
Avatar 1.40

Data inregistrarii:
Miercuri, 15 Aprilie 2009, 20:01

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 22 Martie 2011, 11:13
Sunteti sigur ca termenul de valabilitate al autorizatiei de construire nu este expirat?
Intreb asta pentru a gasi o explicatie la adresa pe care v-a transmis-o primaria. Daca autorizatia este in termen, acea adresa nu are temei legal. Lucrarile sunt autorizate pe toata durata mentionata in autorizatie, incepand cu data pe care ati declarat-o ca fiind data de incepere a lucrarilor (august 2007).
Referitor la impunerea fiscala a cladirilor construite in baza unei autorizatii de construire, sunt edificatoare prevederile pct. 31, alin. 6, lit.c ) si ale pct. 62 din normele metodologice de aplicare a art. 254 din Legea Nr. 571/2003 privind Codul fiscal care precizeaza urmatoarele:
Pct. 31, alin. 6, lit. c) cladire finalizata - constructie care indeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii:
1. serveste la adapostirea de oameni, de animale, de obiecte, de produse, de materiale, de instalatii si de altele asemenea;
2. are elementele structurale de baza ale unei cladiri, respectiv: pereti si acoperis;
3. are expirat termenul de valabilitate prevazut in autorizatia de construire si nu s-a solicitat prelungirea valabilitatii acesteia ori cladirea a fost realizata fara autorizatie de construire; pentru stabilirea impozitului pe cladiri, se ia in calcul numai suprafata construita desfasurata care are elementele de la pct. 2.

Pct. 62 - Atat in cazul persoanelor fizice, cat si in cazul persoanelor juridice, pentru cladirile executate potrivit Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile ulterioare, data dobandirii cladirii se considera dupa cum urmeaza:
a) pentru cladirile executate integral inainte de expirarea termenului prevazut in autorizatia de construire, data intocmirii procesului-verbal de receptie, dar nu mai tarziu de 15 zile de la data terminarii efective a lucrarilor;
b) pentru cladirile executate integral la termenul prevazut in autorizatia de construire, data din aceasta, cu obligativitatea intocmirii procesului-verbal de receptie in termenul prevazut de lege;
c) pentru cladirile ale caror lucrari de constructii nu au fost finalizate la termenul prevazut in autorizatia de construire si pentru care nu s-a solicitat prelungirea valabilitatii autorizatiei, in conditiile legii, la data expirarii acestui termen si numai pentru suprafata construita desfasurata care are elementele structurale de baza ale unei cladiri, in speta pereti si acoperis. Procesul-verbal de receptie se intocmeste la data expirarii termenului prevazut in autorizatia de construire, consemnandu-se stadiul lucrarilor, precum si suprafata construita desfasurata in raport de care se stabileste impozitul pe cladiri.
(2) Prin grija structurilor de specialitate cu atributii in domeniul urbanismului, amenajarii teritoriului si autorizarii executarii lucrarilor de constructii din aparatul propriu al autoritatilor administratiei publice locale, denumite in continuare structuri de specialitate, se intocmesc procesele-verbale mentionate la alin. (1) care servesc la inregistrarea in evidentele fiscale, in registrele agricole sau in orice alte evidente cadastrale, dupa caz, precum si la determinarea impozitului pe cladiri.

In concluzie, daca valabilitatea autorizatiei de construire nu este expirata si constructia nu este finalizata, nu aveti obligatia de a o declara in vederea impunerii.
 
 
 
offline
Avatar 18

Data inregistrarii:
Vineri, 31 Iulie 2009, 07:11

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 22 Martie 2011, 14:08
Din normele metodologice de aplicare a codului fiscal(L.571/2003) cu ultima actualizare H.G 150/2011-vedeti ART.254-e prea lung de scris dar concluzia este una-trebuie platita o contributie, raportata la valoarea constructiei executate ca apoi la sfarsit sa se regularizeze taxele conform notei de receptie.
Faceti cum considerati.
 
 
 
offline
9

Data inregistrarii:
Marti, 11 Ianuarie 2011, 02:00

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 22 Martie 2011, 22:50
Eu cred ca autorizatia dumneavoastra este valabila doar un an de zile (conform legii din romania) si un termen de incepere a lucrarii nu exista. Exista un termen prin care dumneavoastra va veti lua obligatia sa va ridicati autorizatia de constructie in baza caruia dumneavoastra veti construi numai cat este valabila . Autorizatia se poate prelungii dar nu la nesfarsit, si primaria oricum v-ar fi prins in momentul in care cereati procesul de receptie cu o regularizare groasa pe care dumneavoastra o considerati cred impozit. cred ca ar trebui sa fiti mai explicit si mult mai sincer cu ce vi se intampla.
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3
 
 

Discutie Trebuie sa platesc impozit pentru o casa neterminata ?

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    carmen01011958 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 118
Total subiecte: 413193
Total mesaje: 2110044


 

Acum online

Utilizatori (76)
Andrei1998 , aum300 , cucubau1982 , medicfamilie , iobrajovic , melania_14 , Mihai261348 , a_diaconu , CRM2013 , Sunairgy , ginabianca , cyan , smeagull , htt , elvirabt , misuo , Tudor1982 , PITPFV , roxanaiosif21 , justice86 , tomasso , grandanat , CristinaPetcu , adimoldo7 , daria63 , Anamelia , Maria2143 , CrisB , LukacsIosifCarol , Payout , valici , katiusa_77 , marespopescu , Ana-Maria-27 , ancado , violettat , Ionescu29 , sermi , mihaelaada , maia2006 , Gabriella_vs , Slavinia , Srb , gicu13 , FilipEckstein , Lucican2010 , cornaca , danutmihaila , law_andreea , ausfahrt , serbdoinamona , ionionescu2 , azsuzsa2117 , alinammihaela , cristina_garea , trandafir2 , viorelneata , mugurelu , Vatuiu Teodora , Andr33agav , MARISKA , lianaloga , Boris123 , vasyp , andreitim , edina , AndraDee , Bruta , mirei2012 , oanacretu , streck , leorot , gabitza79 , krias , Carp Mircea , anonim_71

Consultanti (13)
cabavo , horea gorde , ina dimitriu , LegalToBusiness , paulflorea-asociatii , misu22 , stan petru-radu , rusadina , dolimp , apaidiu , katolika , Balin_Daniel , Sabin Taclit

Moderatori (4)
simonette12 , legally_aid , freeelis , Joha

Administratori (1)
Alin Popescu

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

TEREC ANDREI , MariusT , marylena , mihainord , Cristina_Dinu_ , viorelgeorgevici , dory_gurau , bmf , crm , tabarasam , wells , i_am_i_1972 , ceapraga , mirrelle , selecons , GABI_2007 , irin@ , cosmitu , autotibedi , loreleis2003 , katycondrut , contracte , Maria Diaconu , sue , gelu.soare , marymonicaizabela , vraluca2003 , ceciliahrom , leonyd , ciprianiftene , katalyna18 , bogdanvip , crispetra07 , docktorlex29 , saftoium , oanacozos , claumona70 , Viana22 , georgiu40 , alinutz_a , lucia andritoiu , asdal , zodiac , boby_77 , pinut , hritcumihaela , LENUTA PANAIT , Andrusceac Paunel , Szabi , raduhas , hattrick , Iulian Manea , vidiva , totolino , isaiamariana , luitrodi , maricarmen , michelle29 , robert_brates , maramik , irod , gabimocanu67 , emilia76 , kiraly zoltan , cornelpirlog , kostyn_02 , mirela88 , sava ioan mina , adriana rusateanu , sandatibi , adi76 , bogdan86 , sandel25 , sava ioan , Prostudio , balasa.sorin , storsistem , adrian05 , liviaangelahava , BarbulescuDanielAv , mary-alex , codruta_coco , costinel062000 , Mara T , popamaryi , liloiu , florin_mst , qeruta , adrianamihaela , Moldovan Dorina , ovimat , norbi00 , nicu_tudora , cristinna , vam , havaangela , balana , Inna6769 , SilviuMihai , Daniela Elisabeta , Secretara7 , soferu84 , cristi_i2 , nutu ion , loryka45 , ileanadogaru , lau02 , Daniela Turcan , otto nagy , tuca_rad , mariatomy , Savu81 , stelutza42 , Roger25 , deliadaniu , spiridonf18 , medcar , gavrilcornel , maria_pop , sunshine68 , BALCANIC , istvan_madalin , pascarumaria

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro