Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.827 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.028 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Adunare generala extraordinara reconvocata a asociatiei de proprietari

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
Avatar 12

Data înregistrării:
Vineri, 18 Septembrie 2009, 13:24

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 24 Martie 2011, 23:24

Buna ziua!Azi (24.03.2011 am participat la o adunare generala extraordinara a unei asociatie de proprietari convocata de cel putin 20% din membrii asociatiei. Motivul principal al initiatorilor a fost schimbarea presedintelui asociatiei.Datorita lipsei de cvorum adunarea generala a fost reconvocata conf. art. 24.2 din legea 230/2007 pentru data de 27.03.2011, intrun mod intentionat inainte de adunarea generala convocata in data de 28.03.2011 de presedintele asociatiei si comisia de cenzori.
Intrebare: La adunarea reconvocata in data de 27.03.2011 pot fi adoptate hotarari chiar daca nr. de proprietari prezenti este sub jumatate plus unu(vezi art.24.3)?
Altfel spus daca sunt prezenti 10 dintre proprietari, iar 6 dintre ei voteaza schimbarea presedintelui de asociatie, acesta va fi schimbat in conditiile in care peste 20 din 40 au un vot pentru actualul presedinte dar nu se prezinta la aceasta adunare convocata de un nr.redus de proprietari?
Apreciez un raspuns prompt. Multumesc!
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 25 Martie 2011, 06:20
Da, la adunarea reconvocata se pot prezenta si 3 proprietari, din care 2 vor schimbarea presedintelui si 1 ar fi pentru pastrarea actualului presedinte, atunci s-ar vota alegerea unui alt presedinte si alegerea ar fi legala.

De ce asa?
Proprietarii care nu se pot prezenta pot delega pe altcineva dintre rude sau dintre vecini sa le reprezinte opinia si sa voteze in consecinta. Au facut-o?
Proprietarii care ar fi putut sa se prezinte, dar nu s-au prezentat, se considera ca s-au abtinut sau nu-i intereseaza cine le va conduce asociatia si atunci....de ce ar sta lumea-n loc?

Comentariu:
Ideea cu "imbarligarea" celor doua AG ma duce cu gandul ca cei care vor schimbarea presedintelui stiu ce vor, iar cei pe care nu-i intereseaza aceasta problema ignora ca destinul lor poate fi schimbat si de o minoritate "minora", dar majoritara legal in anumite conditii.
Cine e de vina ca cei care ar trebui sa fie atenti la destinul lor viseaza si ii lasa pe altii sa le marcheze soarta?
Nu exagerez deloc cand am spus asta pentru ca alegerea unui alt presedinte poate insemna o schimbare dramatica (in bine sau in rau) pentru locul in care ne petrecem pe putin jumatate din viata si care ne costa adesea mai mult de jumatate din venitul nostru - am luat in calcul absolut toate cheltuielile care privesc caminul familial in care intra si intretinerea, dar nu numai..... si adesea ne costa mult si din nervii nostri cei de toate zilele......

ultima dată editat de elga50 pe data de Vineri, 25 Martie 2011, 06:32
 
 
 
offline
28

Data înregistrării:
Marti, 4 Martie 2008, 22:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 25 Martie 2011, 08:36
Daca atat adunarea generala convocata de cei 20% cat si adunarea generala convocata de presedinte au respectat legislatia, devine o problema mai grea de rezolvat. Adica acestea au fost anuntate cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita pentru desfasurarea fiecareia?
Sau au anuntat unii cu 7 zile inainte, iar altii cu 3 zile inainte asa la concurenta, incalcand legea?
Daca adunarea convocata de presedinte a fost cunoscuta de proprietari, de ce a fost nevoie sa mai munceasca un grup de initiativa pentru convocarea altei adunari cand puteau foarte bine sa participe la adunarea convocata de presedinte si sa aleaga acolo alt presedinte!?
Conform legii hotararile luate in adunarea generala reconvocata sunt legale daca "se face dovada convocarii tuturor membrilor asociatie la aceasta adunare". Aceasta poate fi o prevedere ce constituie motiv de actionare in instanta pentru anularea hotararilor luate. Si, fiti siguri, ca este aproape imposibil sa se faca dovada convocarii tuturor.
Asa ca mai bine intelegeti-va, mai lasati, mai cedati ca altfel o sa pierdeti timp si bani prin instante.
 
 
 
offline
15

Data înregistrării:
Vineri, 6 August 2010, 20:52

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 25 Martie 2011, 09:07
BG, adunarea dvs a fost prima pe acest an?
daca a fost prima, e ok, se denumeste adunare generala ordinara si se respecta art 24: jumatate + 1, iar daca nu, se reconvoca in termen de max 10 zile.

adunarea generala extraordinara se poate convoca in situatii speciale sau de maxima urgenta, oricand, de catre comitetul executiv sau de catre proprietari (minim 20%), art 23, al 4

deci, stabiliti prima data ce tip de adunare ati avut...

ultima dată editat de valitinu pe data de Vineri, 25 Martie 2011, 09:09
 
 
 
offline
16

Data înregistrării:
Marti, 15 Februarie 2011, 23:50

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 26 Martie 2011, 12:54
Din câte spuneți dvs, majoritatea proprietarilor (peste 20 din 40) sunt pentru actualul președinte, grupul dumneavoastră chiar este minoritar! În aceste condiții nu văd cum veți reuși vreodată schimbarea președintelui...
Dacă aveți nemulțumiri legate de actuala conducere participați la adunarea convocată de dânșii și expuneți-vă părerea în fața tuturor participanților, poate veți mai convinge și pe alții. Așa este democratic
 
 
 
offline
11

Data înregistrării:
Miercuri, 28 Ianuarie 2009, 11:57

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 5 Mai 2011, 21:27
As avea o nelamurire legata de convocarea adunarii generale de catre 20% din proprietari. In lege nu este mentionat acest lucru dar nu ar trebui sa se afiseze o data cu anuntul hotararii si lista cu cei 20%? Ce valoare are o adunare generala convocata de un anunt anonim in care se spune ca este la solicitarea a 20% din proprietari fara a sti cine sunt acestia (ca sa vedem daca reprezinta sau nu 20%). In aceste conditii este acea adunare generala legala?
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 6 Mai 2011, 03:07
In acest caz un proprietar sau mai multi se gandesc ca pe o anumita tema trebuie convocata AG in pofida presedintelui sau comitetului care nu se mobilizeaza sau nu-i intereseaza sau nu vor sa puna in discutie tema respectiva.
Atunci, proprietarul cu pricina, intocmeste un tabel pentru semnaturi, cu tema propusa a se discuta in AG si umbla cu acel tabel din usa-n usa pentru a obtine cele 20% de semnaturi.
In momentul in care le-a obtinut are caderea legala sa convoace AG, fie chiar si la avizier. In ziua desfasurarii AG i se poate cere dovada ca aceasta procedura a avut o finalitate legala, adica i se cere tabelul cu semnaturi.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Luni, 29 Septembrie 2014, 10:57

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 3 Octombrie 2014, 15:07
Doresc sa stiu daca se convoaca o sedinta si din 21 de apartamente din condominiu se prezinta doar 5 proprietari se pot restabilii cotele pentru incalzire spre exemplu?
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie Adunare generala extraordinara reconvocata a asociatiei de proprietari

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 79
Total subiecte: 523855
Total mesaje: 2534028


 

Acum online

Utilizatori (64)
DinuX , timpuriu , popescueduard , alice53 , raspunsutil , konadelle , Alo2016 , floci , magiccom , DlGoe , blajanu , Radutz , smeagull , dana manea , emiliana , andreea_05 , RuxandraLarisa , cyan , ELLACAL , GeorgianaO , ni_leta , jackpiratul , Lili_A , ankalupu , deacristina , ancacatya , AdrianaMariaVlad , razvan.teaca , Felicia_Cirstea , cat33 , financiarg , Cris1971 , Allona , kreka , Irimia Tamara , cutepov , Simona_Voiculescu , Lorenafaur , Balaurul , Dapix , actefirme , ilincatm , alex808 , bellabianca52 , raglub , demostene_ , pyty , Lau179 , vasilicamarcu , roxanagheorghiu2003 , aztpensii , aluB , Andrei54 , Segarceanu , SarandanAnaMaria , RADUCANOIU VICTOR , MihaiPetru , crisanvasile , ela120 , sdanescu , Nicolestefan , AndreiSRB , EllaMayer , LIVIU NISTEA

Consultanţi (6)
rusu_costelpn , accountable , Br-Andreea , VasiloiuCatalin , Balin_Daniel , patrascu razvan

Moderatori (2)
Ares-3 , gi-jane2

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

fdlex , VJosan , emiljurescu , angellica@mymail.ro , cincinnico , dani-massy , alimacri49 , a_n_a , mitumac , dan loredana , eli_elisor , elles , nicoleta_otilia , Corbu , CMN , laramadlin , susa , PETCARIU , avocatnetmail , gdtimofte , isssa , aritonepure , MirceaT0512 , popescu_nelutu2000 , Felicia Nedea , anyme , filipoiumirona , izaiza , nicolnic , Cristina_Dima , filipoiu , busanicoleta , antonio1 , avocat_razvan , syca_m , Katalin1979 , BMA , Abraham008 , melinda_z , nicughe , energizer_maxi , Georgeta Maraloi , laurens , alexandra.gazda , iuliasilaghi , tandarica , Noemi2009 , delcaru , daniela.h , zengy4u , AILEENROM , aasskkyy , cosmin rachinoiu , Ionescu nicoleta , AURORA MARIANA , anisoaralucia , nayrda , kraft , miki_mariana , Anghelos24 , niculae mesea , lizuk , bogdan.tomos , ciocolata99 , white chocollate , ionut_ionut , barascucristina , Petrut Raul , papicyulo85 , Ipu , nikoleta_steliana , x_tina_852007 , ministrul , anna_allexx , alinatui , raduGB , lilianadax , Allyyully , hausler27 , Sistepo , Katalinka , aurelia1975 , Coptil , Isangela , avo_andreea , danielanastasie , adriana05 , mariana1961 , Savinn , silviamihai , perjaecaterina , nae_nik , mediyaniv , FurtunaIoan , RimbetAlexandru , TiberiuGg , staiu_loredana , papuccarmen , Fadette , iflorin11 , Tiberiu_Mandita , roxiblonda , bxtx8897 , jiwf5223 , auughther , Stevecjb , kootonenth , ymzt3611 , Mintyaq5w , christenaski , iscub19 , Donniebc , Jeweldcqg , Vancesp , Irvinsu , jggwvhntx30

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro