Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.605 de membri si 5.998 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.109.968 mesaje in forum.

Discutie Cine poate efectua o expertiza judiciara prin care se stabileste care este valoarea de consolidare a unei fundatii la imobil?

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
16

Data inregistrarii:
Vineri, 18 Martie 2011, 19:21

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 9 Aprilie 2011, 22:52

Intr-un proces s-a dispus efectuarea unei expertize judiciare pentru a se stabili care este valoarea de consolidare a unei fundatii la imobil.
Poate un expert aflat pe lista, in domeniul constructiilor, dar care nu are specializare MLPAT sa efectueze o asemenea evaluare?
Daca nu, din ce motiv si unde pot gasi explicatia legislativa?
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Marti, 3 Februarie 2009, 02:10

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 25 Aprilie 2011, 01:33
Din cate cunosc eu trebuie sa fie un expert constructor , specialist in fundatii , aflat pe lista expertilor agreati de M.J.
 
 
 
offline
Avatar 18

Data inregistrarii:
Vineri, 31 Iulie 2009, 07:11

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 25 Aprilie 2011, 02:26
Fiind pe lista expertilor judiciari ca expert constructor, inseamna ca este specialist in constructii.MLPAT nu este o specializare ci este un minister al lucrarilor publice si amenajare teritoriu.si care a devenit o directie a Ministerului dezvoltarii regionale si a turismului.Din moment ce vi l-a dispus instanta- acesta trebuie sa fie expert evaluator specializat in constructii(Vedeti, pe site just.ro, in lista expertilor judiciari, care este specialitatea respectivului expert nominalizat si daca nu corespunde cu ceeace ati solicitat, puteti sa-l recuzati.
 
 
 
offline
16

Data inregistrarii:
Vineri, 18 Martie 2011, 19:21

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 26 Aprilie 2011, 18:35
Expertii tehnici judiciari nu au competenta a efectua o evaluare a consolidarii unei fundatii.
Este necesar ca un expert tehnic atestat MLPAT ca faca o asemenea evaluare, in functie, dupa cata am inteles, de unele proiecte, verificari.
Pe lista MJ nu exista, se pare, asemnea experti.
Ma interesa care ar fi competentele acestora sau legislatia care le reglementeaza activitatea.

Pentru dl. liamic 93, MLPAT nu reprezinta numai un nume de minister.
Expert tehnic MLPAT= Expertii tehnici sunt persoane calificate atestate MLPAT pentru realizarea de expertize tehnice asupra constructiilor.

ultima data editat de TDorina pe data de Marti, 26 Aprilie 2011, 18:35
 
 
 
offline
Avatar 18

Data inregistrarii:
Vineri, 31 Iulie 2009, 07:11

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 27 Aprilie 2011, 02:56
Un expert tehnic judiciar este un expert (deci cu calificarea respectiva) care , pe baza unei testari, potrivit O. 2/2000, devine EXPERT JUDICIAR la care se apeleaza pentru lamurirea problemelor din cadrul actiunilor aflate pe rolul instantelor.Nimeni nu-i impiedica pe acestia, separat, sa faca si expertize extrajudiciare, deci nedispuse de instanta.Esentialul este sa fie specializat pt.genul de expertiza pt.care este solicitat.
Expertii tehnici judiciari sunt numiti , prin tragere la sorti(?) ,in sistem Ecris, de catre instanta, in cazul d-voastra-experti judiciar specialitate constructii., sunt pe deplin calificati sa faca astfel de expertize, care sunt de altfel recunoscute de catre instante.
MLPAT are contract de colaborare si da atestate pt.experti , si u diferite alte institutii-INCERC, AICIPS, dar nu toti sunt inscrisi in tabloul expertilor judiciari.
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Marti, 3 Februarie 2009, 02:10

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Joi, 28 Aprilie 2011, 00:43
Cred ca teoretic aveti dreptate , dar in fapt exista putini specialisti de valoare in fundatii si cred ca dintre acestia trebuie facuta alegerea.
Este doar o parere...
 
 
 
offline
Avatar 18

Data inregistrarii:
Vineri, 31 Iulie 2009, 07:11

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 28 Aprilie 2011, 06:24
In cazul in care in lista expertilor judiciari nu exista un astfel de expert(cu specialitatea respectiva) se apeleaza la institutii care fac asemenea expertize sau chiar si d-voastra puteti cere aprobarea unei expertize extrajudiciare.
Respectivii experti , cu totii au facut facultatea de constructii-nu exista doar facultatea de fundatii, exista catedra de constructii civile, fundatii si materiale de constructie, catedra de constructii beton armat, catedra drumuri si poduri.Dar cu totii au facut facultatea de constructii.
Parerea mea, mergeti la universitatea tehnica de constructii Bucuresti, la secretariat, si va va lamuri-probabil va va indrepta catre un profesionist din domeniu constructii civile- care preda rezistenta constructiilor si care poate stii vreun confrate care realizeaza astfel de expertize.Este o simpla parere si un mod in care cred ca as incerca sa realizez problema mea., daca ar fi.
 
 
 
offline
Avatar 18

Data inregistrarii:
Vineri, 31 Iulie 2009, 07:11

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 28 Aprilie 2011, 08:05
Revin, nu stiu daca este voie sau ba, daca pot arata un site, doar dorinta de a ajuta- este vorba despre site corpului expertilor tehnici din Romania , care poate fi accesat www.expert-judiciar.ro, care da detalii si cu privire la acreditarile pe care le are respectivul expert (m.justitiei, m.dezv.regionale-acesta de fapt fiind m.lucrari publice, m.agriculturii, m.industriilor).Merita incercat .
Daca am gresit postand o adresa de e-mail, imi cer inca o data scuze dar am facut-o cu singura intentie de a ajuta.(sper, din tot sufletul)
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie Cine poate efectua o expertiza judiciara prin care se stabileste care este valoarea de consolidare a unei fundatii la imobil?

Acest subiect este moderat de catre
Gabriela Pintea,    freeelis,    cioan,    gigipopa

Ultimele mesaje sterse in discutie ( total mesaje sterse - 1)

Autor mesaj: alin39
Mesaj sters de catre: Gabriela Pintea
Data mesaj: Sambata, 9 Aprilie 2011, 23:51
Mesaj sters la data: Vineri, 22 Aprilie 2011, 04:34
Motiv: nu raspunde intrebarilor utilizatorului


 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 39
Total subiecte: 413179
Total mesaje: 2109970


 

Acum online

Utilizatori (17)
nelly_moise , _Fleur_ , olgamuresan , poparlan , vassdina , gheorghemonica80 , gabyela , roxana69 , georgerad , razvan2 , CrisB , c_m , freeanifer , Maria00 , ceau , mihaip29 , smeagull

Consultanti (3)
cabavo , IAHIM51 , u.b.i.k.

Moderatori (2)
danacj , gi-jane2

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

TEREC ANDREI , MariusT , marylena , mihainord , Cristina_Dinu_ , viorelgeorgevici , dory_gurau , bmf , crm , tabarasam , wells , i_am_i_1972 , ceapraga , mirrelle , selecons , GABI_2007 , irin@ , cosmitu , autotibedi , loreleis2003 , katycondrut , contracte , Maria Diaconu , sue , gelu.soare , marymonicaizabela , vraluca2003 , ceciliahrom , leonyd , ciprianiftene , katalyna18 , bogdanvip , crispetra07 , docktorlex29 , saftoium , oanacozos , claumona70 , Viana22 , georgiu40 , alinutz_a , lucia andritoiu , asdal , zodiac , boby_77 , pinut , hritcumihaela , LENUTA PANAIT , Andrusceac Paunel , Szabi , raduhas , hattrick , Iulian Manea , vidiva , totolino , isaiamariana , luitrodi , maricarmen , michelle29 , robert_brates , maramik , irod , gabimocanu67 , emilia76 , kiraly zoltan , cornelpirlog , kostyn_02 , mirela88 , sava ioan mina , adriana rusateanu , sandatibi , adi76 , bogdan86 , sandel25 , sava ioan , Prostudio , balasa.sorin , storsistem , adrian05 , liviaangelahava , BarbulescuDanielAv , mary-alex , codruta_coco , costinel062000 , Mara T , popamaryi , liloiu , florin_mst , qeruta , adrianamihaela , Moldovan Dorina , ovimat , norbi00 , nicu_tudora , cristinna , vam , havaangela , balana , Inna6769 , SilviuMihai , Daniela Elisabeta , Secretara7 , soferu84 , cristi_i2 , nutu ion , loryka45 , ileanadogaru , lau02 , Daniela Turcan , otto nagy , tuca_rad , mariatomy , Savu81 , stelutza42 , Roger25 , deliadaniu , spiridonf18 , medcar , gavrilcornel , maria_pop , sunshine68 , BALCANIC , istvan_madalin , pascarumaria

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro