Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.731 de membri si 6.658 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.711 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Animale de companie Asociatie de Proprietari

 
offline
5

Data înregistrării:
Luni, 9 Mai 2011, 21:06

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 9 Mai 2011, 21:45

Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe posesorii de animale de companie;care ar fii temeiul legal pentru o astfel de hotarire la nivelul Asociatiei de Proprietari si care ar fii cuantumul acestei cheltuieli,diferentiate dupa tipul si talia animalului de companie ?!! Mentionam ca suntem o Asociatie de Proprietari necontorizata la nivel de apartament.
 
 
 
offline
Avatar 23

Data înregistrării:
Vineri, 9 Iulie 2010, 13:02

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 9 Mai 2011, 22:08
Nu este legala impunerea de astfel de taxa
Legiutorul a prevazut si a impus la plata cotelor de intretinere lunara persoane-care nu sunt asimilabile animalele de companie
Este greu a impune la plata distincta pentru animale de companie cum ar fi:
canar,caine ,pisica,iguana,porc de guinea,iepure,si alte astfel de animale pe care omul intelege sa le detina in preajma sa in apartament ca si animal de companie
Parcurgeti discutiile cu acelasi subiect de pe sectiune si veti constata opiniile specialistilor
 
 
 
offline
28

Data înregistrării:
Marti, 4 Martie 2008, 22:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 9 Mai 2011, 23:33
Proprietarii pot lua hotararea, in adunarea generala, de a institui o taxa pentru cainii tinuti in apartamente. Unele asociatii au stabilit sume de 5-10 lei/caine/luna.
Acesti bani se adauga altor venituri speciale ale asociatiei si se folosesc pentru reparatii si cheltuieli comune de intretinere a blocului.
La prima vedere nu ar avea importanta ca blocul este contorizat sau nu. Totusi neavand contoare la apa, proprietarul care detine un caine, sigur ca va consuma ceva mai multa apa decat cei care nu au caini si se impune cu atat mai mult ca detinatorii de caini sa plateasca ceva suplimentar pentru apa si curatenie prin acea taxa stabilita pe fiecare caine.
 
 
 
offline
Avatar 23

Data înregistrării:
Vineri, 9 Iulie 2010, 13:02

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 10 Mai 2011, 00:03
In parte de acord cu sustinerea dlui adriantot
Ce ne facem in situatia in care un proprietar,are ca si animal de companie in garsoniera,o iguana care a parcurs etapa de dezvoltare de la stadiu de pui in cutie de pantofi,si in final adult la marimea de cca 1m ,necesitand ca si spatiu de miscare intreaga camera ?
Nu face zgomot,nu iese afara ca sa se ridice problema de dejectii.
Precizez ca autoritatile locale ,sesizate in mai multe randuri ,sau pronuntat concret
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Miercuri, 10 Februarie 2010, 18:11

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 10 Mai 2011, 00:09
Adunarea generala a propritarilor pot hotari o suma pe care vor trebui s-o plateasca posesorii de mamifere sau reptile mari pe luna si per animal de companie chiar daca legal nu este prevazut.

ultima dată editat de Adrian.Tudor pe data de Marti, 10 Mai 2011, 00:10
 
 
 
offline
28

Data înregistrării:
Marti, 4 Martie 2008, 22:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 10 Mai 2011, 08:06
Eu cred ca, in majoritatea cazurilor, oamenii se refera la taxa pentru detinatorii de caini atunci cand discutam de animale de companie tinute in apartament. Din 100 de apartamente intr-un bloc, poate 10-15 proprietari au caini si poate unul o pisica.
Cainii sunt cei mai vizibili, cei care trebuie scosi zilnic la plimbare, cu ei ne intalnim pe casa scarii, uneori in lift, pe langa bloc... Cainii latra sau urla in apartament cand sunt lasati singuri...
Celelalte animalute sunt mai putin frecvente si nu atat de vizibile. Sunt oameni care au in casa acvarii cu peste, pasari mici tinute in colivie, poate o soparla sau o broasca testoasa, un soricel ... Nu facem recesamantul acestora pentru a impune taxe aberante, numarand zilnic liguanele, lighioanele, gandacii sau puricii care tin unora companie, decat daca nu avem alta treaba si vrem sa carcotim la adresa vecinilor pe orice tema.
 
 
 
offline
24

Data înregistrării:
Miercuri, 31 Ianuarie 2007, 13:32

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 10 Mai 2011, 10:14
colegul "adriantot" arata ca "Proprietarii pot lua hotararea, in adunarea generala, de a institui o taxa pentru cainii tinuti in apartamente".
Eu personal sunt de acord cu aceasta prevedere , cu atat mai mult cu cat la momenmtul nasterii fiului meu , administratia mi l-a si trecut la intretinere....
Daca pentru un om se face asa , de ce nu s-ar aplica si in cazul animalelor de companie , care provoaca mizerie,galagie si disconfort pentru ceilalti locatari.
 
 
 
offline
15

Data înregistrării:
Joi, 2 Aprilie 2009, 19:28

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 10 Mai 2011, 10:44
Știu că multe persoane se plâng de faptul că administratorul de bloc le-a trecut câinele sau pisica la întreținere dările către asociația de proprietari crescându-le lunar cu 5, 10 sau chiar 20 de lei, după caz, pentru fiecare patruped în parte.
Animalele de companie sunt trecute la întreținere, cu ghilimelele de rigoare, pe motiv că produc diverse neplăceri vecinilor (zgomot, mizerie, păr de câine sau de pisică pe scara blocului, teama unor locatari când trec pe lângă ele) și în baza cheltuielilor nejustificate pentru asociația de proprietari (curățenia suplimentară după cei care fac mizerie pe spațiul comun, consum de energie electrică pentru că plimbă câinele cu liftul de 2-3 ori pe zi, încălcarea programului de liniște, etc.).
Legea nu spune nimic în mod expres dar nici nu interzice luarea unor măsuri împotriva proprietarilor de animale de companie. Taxa se stabilește în adunarea generală iar măsurile împotriva locatarilor stăpâni de animale sunt luate numai în interiorul fiecărei asociații de proprietari, în cadru organizat și în anumite condiții: să fie prevazut în statutul asociației că se pot sancționa astfel, iar valoarea taxei să fie adoptată de adunarea generală a proprietarilor la stabilirea bugetului anual. Măsura care se referă strict la plata unei sume fixe lunare cu titlu de "cheltuieli pe beneficiari" - în condițiile prevazute la art. 47 lit. d) din Legea nr. 230/2007 și art. 50 alin. (2) din H.G. nr. 1.588/2007 -, care se aplică pentru numărul de animale de casă pe care îl are fiecare proprietar.
Și pentru a ține și cu proprietarii, în cazul în care animalul unui proprietar nu face gălăgie, mizerie, nu e plimbat cu liftul și nu e agresiv, nu provoacă teama vecinilor etc., atunci acesta poate fi scutit de la această taxă, pe baza unei cereri-angajament, pe care o întocmește proprietarul animalului de companie și o depune la președintele asociației.
Dacă se constată ulterior că acesta a încălcat acest angajament, atunci proprietarului respectiv i se va anula cererea și va fi introdus la plată printr-o decizie a comitetului executiv.
 
 
 

Discuţie Animale de companie Asociatie de Proprietari

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50

Ultimele mesaje şterse în discuţie ( total mesaje şterse - 1)

Autor mesaj: goe_07
Mesaj şters de către: Adriantot
Dată mesaj: Marti, 10 Mai 2011, 11:14
Mesaj şters la data: Marti, 10 Mai 2011, 21:24
Motiv: aiureli


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 111
Total subiecte: 523775
Total mesaje: 2533709


 

Acum online

Utilizatori (20)
ramo1305 , Doamna_Elena , marcelmanaila , adyy13 , Florian59 , pyty , DaNyelito90 , theonewho , on64 , m_daniela2009 , alina_alina_alina , agachedumitru , HoriaCrisan , SPANU CORINA , ALBERTO58 , allinne , JamesBong , cyan , Daniel4x4 , cesna1001

Consultanţi (2)
AuditCont , laleaua-neagra

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro